Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Sveikos, mamytes. Senai cia bebuvau, pradzioj labai neramu buvo del maitinimo, visokiu klausimu begale iskildavo doh.gif Dabar mazyliui metai ir 2 men. vis dar maitinu ir kitu skysciu nelabai pripazista, tai intensyviai zindau doh.gif Forumo mamytes labai padejo atsakyti i rupimus klausimus ir issprest kilusias bedeles, ACIU joms 4u.gif
Bet dar noriu ir pasisakyti. Nezinau, gal ne i tema, bet neradau tokios temos blush2.gif Mano mazylis pradejo labai sirgti. Praeita savaite gulejom ligoninej, buvo rotavirusas, savaitgali vel pagulde i ligonine, nes pasigavom bronchialita... Dar suzinojau, kad kraujas nusedes... Zodziu liudnuma verysad.gif O dar labiau nuliudino pasnekesys su drauge verysad.gif Taip nuteike, kad neva mano pienas jau neturi reikiamu medziagu kiekio ir todel vaikucio imunitetas silpnas ir kraujukas nusedes! Arba per mazai gauna pienuko, todel ir silpnas organizmas unsure.gif
Tai man kilo begale abejoniu...Gal paciai truksta vitaminu. Iki siol naudojau Omega-3. Dabar pradejau Vit. C. Kartais svaigsta galva ir jauciu silpnuma, svoris krenta, bet nepergyvenu, nes turiu nemazai sankaupu.
Pasidalinkit patirtim mamytes, ar jusu mazyliai serga? Ar daznai?
Atsakyti
Reduke27, 4u.gif
Nu va, gal darugė ir gera, bet pripliurpė bobučių pievas... doh.gif
Pavasaris, pas daugelį kr. tyrimai neblizga. Liga- organizmą pasilpnina, tai nieko stebėtino, kad dar kitą pagavot.
Pasveiksit 4u.gif Pozityvios mintys- taip pat gydo mirksiukas.gif
O kad maitini- tai neįkainojama vaiko sveikatai- ir fizinei, ir psichologinei mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal patyrusios mamos pasidalins, kaip derindavo žindymą ir primaitinimą.
Dabar mažas jau išvalgo beveik pilną porciją košės. Turbūt reikėtų pienu tą maitinimą nebemaitinti? Bet tada gautųsi ilga pertrauka, o po ilgesnės pertraukos krūtys sprogsta. Ir galvoju, o kaip ateityje, juk kažkada maitinimas pienu visai suretės (na pvz. tik ryte ir vakare), ar nebus tokių problemų? Ypač jeigu maitinant vieną kartą iš vienos krūties, kitą kartą iš kitos, tai taip ir vaikštai visą dieną su viena "išsipūtusia"? blink.gif Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kaip čia viskas susiderina...
Atsakyti
QUOTE(sskiedra @ 2011 03 22, 13:00)
Gal patyrusios mamos pasidalins, kaip derindavo žindymą ir primaitinimą.
Dabar mažas jau išvalgo beveik pilną porciją košės. Turbūt reikėtų pienu tą maitinimą nebemaitinti? Bet tada gautųsi ilga pertrauka, o po ilgesnės pertraukos krūtys sprogsta.  Ir galvoju, o kaip ateityje, juk kažkada maitinimas pienu visai suretės (na pvz. tik ryte ir vakare), ar nebus tokių problemų? Ypač jeigu maitinant vieną kartą iš vienos krūties, kitą kartą iš kitos, tai taip ir vaikštai visą dieną su viena "išsipūtusia"?  blink.gif  Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kaip čia viskas susiderina...

zindymas lieka pagal poreiki. pas mus mano mergyte daznai nori ir pries kose, ir bevalydama, ir po valgymo,labai aiskiai tai parodo ir tikrai zinda ne maziau.Jei dar per mazas ir neparodo labai aiskiai,visada galima pasiulyti-nenori,nezinda.
Atsakyti
Sveikos, motereles,
Noreciau pasiteirauti, gal kas susidure su panasiu atveju. Kudiniui menuo, maitinamas tik MP, bet paskutiniu metu toks jausmas, kad kudikiui truksta maisto. Vakare pieno beveik nera, nutraukti pientraukiu nepavyksta, krutine minksta, nakti vel prisigamina, bet atrodo, kad visas savime isbega – marskineliai visiskai slapi. Ar gali buti, kad didzioji dalis pasigaminusio pieno isteka? Vaika maitinu tiek daznai, kiek jis praso.
Atsakyti
QUOTE(aggne @ 2011 03 22, 13:10)
Sveikos, motereles,
Noreciau pasiteirauti, gal kas susidure su panasiu atveju. Kudiniui  menuo, maitinamas tik MP, bet paskutiniu metu toks jausmas, kad kudikiui truksta maisto. Vakare pieno beveik nera, nutraukti pientraukiu nepavyksta, krutine minksta, nakti vel prisigamina, bet atrodo, kad visas savime isbega – marskineliai visiskai slapi. Ar gali buti, kad didzioji dalis pasigaminusio pieno isteka? Vaika maitinu tiek daznai, kiek jis praso.

Atsakiau jau kitoj temoj. O kaip nusprendet, kad truksta maisto blink.gif O su pientraukiu nemazai moteru negali nutraukti pienuko, tai nerodiklis, kaip ir minksta krutine. O slapi marskineliai kaip tik rodo, kad pienuko turit pakankamai, isbega pieno perteklius.
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2011 03 21, 22:04)
Bet dar noriu ir pasisakyti. Nezinau, gal ne i tema, bet neradau tokios temos  blush2.gif  Mano mazylis pradejo labai sirgti. Praeita savaite gulejom ligoninej, buvo rotavirusas, savaitgali vel pagulde i ligonine, nes pasigavom bronchialita... Dar suzinojau, kad kraujas nusedes... Zodziu liudnuma  verysad.gif  O dar labiau nuliudino pasnekesys su drauge  verysad.gif Taip nuteike, kad neva mano pienas jau neturi reikiamu medziagu kiekio ir todel vaikucio imunitetas silpnas ir kraujukas nusedes! Arba per mazai gauna pienuko, todel ir silpnas organizmas  unsure.gif 

Manau, kad draugė yra iš tos didžiosios žmonių dalies, kurie labai mėgsta neapgalvotai ,,užduoti" žmogui širdį.......gal ne iš blogos valios, bet visgi....žodis ne žvirblis ax.gif
Buvo atvejų kai ir aš taip susimąstydavau, nors nuo gimimo maitinu MP, bet 2,5 mėnesiukų pabuvojom ligoninėj, paskui dažnai prie gerklės kabinasi, temperatūra kyla. Tačiau baisu pagalvoti, kiek prikibtų jeigu nemaitinčiau MP g.gif žinoma, šito neišmatuosime ax.gif tačiau net ir atmetus tai, kad (rašau kad galbūt, nes tuo netikiu) MP trūksta reikalingų medžiagų, nepamirškime ir kitos- psichologinės naudos, naudos mamai, galų gale materialinės naudos- kiek išleistumėt mišiniams, kiek laiko tiems mišiniams daryti, šildyti reikia doh.gif ...o argi tai nėra svarbios priežastys ir toliau maitinti g.gif
Žinau n vaikų, kurių kraujukas silpnas ir jie maitinami mišiniais, mėsa ir visokiais kitokiais valgiais....
Mano džigitas 9 mėnesių ir MP yra jam pagrindinis maistas ir vaistas blush2.gif košės labai sunkiai skinasi kelią, jokių kitokių skysčių nepripažįsta...gal šiek tiek neramu, tačiau vystymasis normalus, šlapinimasis ir tuštinimasis taip pat, vaikas gyvys, linksmas, netgi chuliganauja wub.gif lotuliukas.gif
Nenusiminkit dėl to kraujuko, tik pasitikslinkit- gal vaikui reikia mėsytės šiek tiek, gal geležies preparatų,tačiau MP nenutraukit jokiu būdų 4u.gif gal būtent jis ir apsaugo, kad vaikelis nesusirgtų dar labiau.... 4u.gif
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 22 kovo 2011 - 18:29
Sveikutes maitinancios mamytes 4u.gif
KOSE-MAKALOSE turiu tau klausimuka,kaip visad mums padeda tavo patarimai tai i db kreipiuosi i tave. Buvom pas gyd.sakiau kad pirma duodu MP, o tik poto tyreles(darzoviu,vaisiu),o man gyd.sako,kad pirma duok tyreles o tik tada MP,kad tai virstu tik atsigerimu g.gif Man kazkaip nepatiko jos toks pasakymas schmoll.gif Gal galetume patarti kaip man elgtis? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2011 03 23, 15:54)
Sveikutes maitinancios mamytes 4u.gif
KOSE-MAKALOSE turiu tau klausimuka,kaip visad mums padeda tavo patarimai tai i db kreipiuosi i tave. Buvom pas gyd.sakiau kad pirma duodu MP, o tik poto tyreles(darzoviu,vaisiu),o man gyd.sako,kad pirma duok tyreles o tik tada MP,kad tai virstu tik atsigerimu g.gif  Man kazkaip nepatiko jos toks pasakymas schmoll.gif  Gal galetume patarti kaip man elgtis? bigsmile.gif

As pirmiau duodu tyrele, o paskui pasiulau kruti. Bet kad nelabai maniske valgo darzovienes.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 03 23, 17:07)
As pirmiau duodu tyrele, o paskui pasiulau kruti. Bet kad nelabai maniske valgo darzovienes.

bet man neramu kad taip prades maziau suvalgyti pienuko ir jis nedingtu g.gif Mano tai mazasis apzoriukas valgo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2011 03 23, 16:42)
bet man neramu kad taip prades maziau suvalgyti pienuko ir jis nedingtu g.gif  Mano tai mazasis apzoriukas valgo lotuliukas.gif

as manyciau duoti pirma pienelio, o veliau, duoti tyreles. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2011 03 23, 18:42)
bet man neramu kad taip prades maziau suvalgyti pienuko ir jis nedingtu g.gif  Mano tai mazasis apzoriukas valgo lotuliukas.gif

Tai primaitinimo tikslas ir yra palaipsniui MP pakeisti kietu maistu. O pienelis taip greit nedingsta.
Atsakyti