Įkraunama...
Įkraunama...

Masažuotojų salonas- 8

QUOTE(benux @ 2012 02 06, 16:43)
vargu ar dauguma iš baigusiųjų kineziterapiją, labai jau veržiasi dirbti masažuotojais. Kinezistai masažą savo darbe taiko kaip papildomą priemonę (procedūrą), juk kineziterapijos esmė gydymas judesiu. Pati esu baigusi knz, dirbu masažuotoja, gerai, kad darbo sąlygos geros, valstybinė įstaiga, kitu atveju net nebūčiau sutikus tokiam pasiūlymui.

Tai as ta ir norejau pasakyti, kad kineziterapija pabaigus - -tu masaziste gali dirbti, o pabaigusi privacius masazo kursus - niekur negali isisdarbinti - zinau, kad namuose dirbancios merginos issima kirpeju VL, tada MI nesikabina.
Atsakyti
kazkaip zmones padirbe kokius 5 metus masazuotojais po to uzsinori kitokio darbo.
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2012 02 06, 15:27)
Nezinau, kaip su higienine kosmetika, bet su jusu kineziterapeutes diplomu jus gi galite daryti masaza, kokius dar kursus baigti? As labai seniai baigiau kazkur 8 menesiu masazu kursus, ir galvoju ar dar baigti kineziterapija, kad darba surast? (tik labai jau brangu 15 000 litu trims metams) O jus atvirksciai - kaip uzdaras ratas smile.gif
Zinau, kad sporto klubai, poliklinikos labai iesko kineziterapeuciu - skambina toms merginoms, kurios, kaip jus norit, namuose daro masazus, isirengusios masazo kambarius -  (ne erotinius biggrin.gif , pabaigusios ivairius masazu kursus, beje kurie be proto brangus) ir ikalbineja dirbti pas juos - tik viena kliutis - kad jos nebaigusios kineziterapijos doh.gif

taigi sakau kad neturiu siuo metu galimybes kitur nei 2val per diena namie, turiu mažus vaikus smile.gif bet kad man reiktu kursu tai manyciau vien del saves, kad atnaujint žinias..Be to aš maniau, kad einant to verslo liudijimo tuo veido masažu namie verstis reikia parodyt popieriu kad baigei kursus (?), manau mano diplomas netinka verstis kosmetologine veikla juk..
Papildyta:
QUOTE(shantal @ 2012 02 06, 15:50)
Tai as ta ir norejau pasakyti, kad kineziterapija pabaigus - -tu masaziste gali dirbti, o pabaigusi privacius masazo kursus - niekur negali isisdarbinti - zinau, kad namuose dirbancios  merginos issima kirpeju VL, tada MI nesikabina.

benux, gal jūs pasakytumėt ar tikrai taip yra?nes kai aš baiginėjau mokslus, tai ėjo kalbos, kad kinezioterapeutams reikia ir masažo kursu jei nori dirbt masažuotojais..kaip yra dabar? unsure.gif
Atsakyti
kineziterapeutas gali masažuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nieko nebeliko @ 2012 02 06, 16:50)
taigi sakau kad neturiu siuo metu galimybes kitur nei 2val per diena namie, turiu mažus vaikus smile.gif bet kad man reiktu kursu tai manyciau vien del saves, kad atnaujint žinias..Be to aš maniau, kad einant to verslo liudijimo tuo veido masažu namie verstis reikia parodyt popieriu kad baigei kursus (?), manau mano diplomas netinka verstis kosmetologine veikla juk..

VMI kursu ar mokslu pazymejimu nereikia rodyt einant issimti Verslo liudijima ar IDV veiklos pazyma. Nebent kas pasikeite dabar. Man atrodo, kad higienai reikia rodyt, kai ateina tikrint i salona. Higienai dar reikia rodyt, kad baigti medicinos ziniu kursai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 06 vasario 2012 - 17:18
QUOTE(benux @ 2012 02 06, 16:53)
kineziterapeutas gali masažuoti  4u.gif

QUOTE(susidomejus @ 2012 02 06, 17:18)
VMI kursu ar mokslu pazymejimu nereikia rodyt einant issimti Verslo liudijima ar IDV veiklos pazyma. Nebent kas pasikeite dabar. Man atrodo, kad higienai reikia rodyt, kai ateina tikrint i salona. Higienai dar reikia rodyt, kad baigti medicinos ziniu kursai.

Rimtai? bigsmile.gif Vadinasi galiu nueiti, išsiimti verslo liudijima kaip..kirpeja (kaip tiksliau tas kodas, jei nesunku parašyt, merginos blush2.gif )ir nieko jiems parodyt nereikia, negaliu patikėt blink.gif taip išeina bet koks žmogus, nei kursu nebaiges taip galetu?Na ir nusiperku priemones ir morališkai (bent jau lotuliukas.gif )turiu teise daryt "veido masažus" namuose.ir namams jokiu licenziju nereik. Nejaugi taip paprastai? blush2.gif
ačiū už atsakymus 4u.gif o gal dar kas parašytu kiek kainuoja tas verslo liudijimas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nieko nebeliko: 06 vasario 2012 - 18:27
QUOTE(nieko nebeliko @ 2012 02 06, 18:23)
Rimtai? bigsmile.gif Vadinasi galiu nueiti, išsiimti verslo liudijima kaip..kirpeja (kaip tiksliau tas kodas, jei nesunku parašyt, merginos blush2.gif )ir nieko jiems parodyt nereikia, negaliu patikėt blink.gif taip išeina bet koks žmogus, nei kursu nebaiges taip galetu?Na ir nusiperku priemones ir morališkai (bent jau lotuliukas.gif )turiu teise daryt "veido masažus" namuose.ir namams jokiu licenziju nereik. Nejaugi taip paprastai? blush2.gif
ačiū už atsakymus 4u.gif o gal dar kas parašytu kiek kainuoja tas verslo liudijimas..

Kai kažkada namuose masažavau vieną VMI inspektorę, ji man pasakė: nesuk galvos, mes neturim tiek darbuotojų, kad po butus eitume tikrinti...Ramiai dirbk...
Praėjo keletas metų, bet nemanau, kad tų tikrintojų atsirado...
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2012 01 31, 10:34)
Jei pasakysi, kad nori daryti kuno masaza, negausi ne tik, kad VL, bet ir IV pazymejimo.. Nors pagal koda 9604 ten tikrai yra paslaugu, kurios gali atitikti musu atliekamas paslaugas... Dar prie viso to gausi pasirasyti pasizadejima, kad nedarysi masazu, o as turiu atsisvietusi ministro isakyma, kas tai yra masazas, tai tikrai ne tas , ka mes darome, vienu zodziu vieni kietiems priestarauja ir visi nori buti teisus. jei noresi, galesiu persiusti visus popierius, kuriais pasikausciusi ejau i VMI, nes kai viena karta pravijo, kita karta ejau pasiruosusi..

šis kodas man tiktu? g.gif

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 06, 18:35)
Kai kažkada namuose masažavau vieną VMI inspektorę, ji man pasakė: nesuk galvos, mes neturim tiek darbuotojų, kad po butus eitume tikrinti...Ramiai dirbk...

ačiū kad parašėt 4u.gif išeina, kad nei to VL nepasiėmus tokia pat rizika
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 06, 19:35)

Savo noru tai jie tikrai kazin ar eitu...bet merginas masazuotojas namuose tikrina, gal kazkas paskundzia g.gif ...bet paziuri kirpeju VL, ten yra pazymeta, kad kazkoki tai masaza gali daryti (tiksliai nezinau) - tai daugiau ir nesigilina, koki ten istikruju daro (ar veido, ar pedu, ar viso kuno - nebesvarbu)...
Atsakyti
Pasusirašinėjau iš anksčiau čia su akreitavimo įstaiga, gal kam bus įdomu, cituoju:
Atsakymas:

Masažuotojo profesija yra reglamentuojama, nesvarbu ar kurios nors kūno vietos ar viso kūno masažas (jei iš tiesų masažas) atliekamas. Masažas neskirstomas į gydomąjį ir negydomąjį. Taigi ir masažuotojo profesija neskirstoma kaip nors. Masažuotojo profesija priskiriama sveikatos apsaugos ministerijos reguliuojamai sričiai. Tad visiems masažuotojams keliamas vienodas profesinės kvalifikacijos įgijimo reikalavimas. Masažo veikla, kaip paslauga, yra licencijuojama sveikatos priežiūros paslauga. Jai teikti įstaiga turi turėti licenciją. Įstaigos licencijai gauti keliami tam tikri reikalavimai (Žr. žr. http://www.vaspvt.gov.lt Meniu lauke pasirinkite Paslaugos-Administracinės paslaugos -Juridinių asmenų licencijavimas sveikatos priežiūros veiklai, taip pat meniu lauke pasirinkite skyrelį Juridinių asmenų licencijavimas ir akreditavimas). Sveikatos paslaugos pagal verslo liudijimus neteikiamos. Jei taip yra, tokios paslaugos yra teikiamos neteisėtu būdu.

čia į mano klausimą apie veido masažus namie smile.gif teisingai ten kažkur rašė - žodžio masažas net neminėti geriau.Na o man aišku viena - kad ir ka daryčiau susijusio su profesija, namie dirbti būtų neteisėta verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nieko nebeliko: 07 vasario 2012 - 12:21
Sveikutes!
Buvau visai i knygas ir reikalus ilindusi.

QUOTE(susidomejus @ 2012 02 05, 13:17)
sveika, kaip sekesi aiskintis darbo salygas?

Tikslu atsakyma apie VL galesiu (tikiosi) pasakyti ketvirtadieni, konsultantas iki tada issiaiskins... biggrin.gif Sake, daugelis pas ji ateina su siuo klausimu (ar gali masazuotojai/grozio salonai dirbti pagal VL), bet taip konkreciai ir nesugebejo atsakyti.. doh.gif Jis buvo isitikines, kad galima, bet as turbut priverciau ji suabejoti.
Bet kokiu atveju steigsiu UAB o po to 2 man tinkami variantai - arba personalas dirba su VL, arba atlyginimas+procentai.
Naujausi pakeitimai su VL - kaina metams (Vilniuje) 1440 lt, ir metine apyvarta 155 000 lt, po to PVM reikia moketi.
Atsakyti
naura, o koki tu turi apibudinima, kas yra masazas?
Atsakyti