Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

Į paštą įdėjau keletą paruoštų užduotėlių ketvirtokams (lietuvių kalbai).

Atsakyti
Baigėm atostogas ir mes. Mokinukai grįžo beveik visi, džiaugiamės, kad kol kas ligos mūsų nepuola. Taip kad galim ramiai dirbti ir švęsti - pas mus mugė jau rytoj bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2011 03 01, 21:53)
O gal netyčia turit kokių porą gražių eilėraščių skaitovų konkursui (3-4kl) ax.gif

Radau nuorodą su eilėraščiais. Gal kas tiks. Įmesiu į paštą 4u.gif

QUOTE(vai2 @ 2011 03 01, 23:06)
Ai dar klausimėlis, mano 4-okai visai neįkerta Kiseliovo testų. Tai turbūt reikia pačiai kažką sukurti ax.gif

Aš pasirenku iš Kiseliovo testų kas man reikalinga ir taisau tik tuos uždavinius, kurie man svarbūs. O šiaip ir mano trečiokams Kiseliovo testai per sunkūs doh.gif
Atsakyti
Labukas,
Siunciu jums i pasta integruota savaite 4 kl. Gal pravers, o gal ir ne ax.gif Noriu paklausti, kokius turite spec. budus, kad klaseje kai vyksta pokalbis, diskusija, butu tylu. Mano 2 kl. labai triuksmauja, jei tik pradedame diskutuoti, nelieka kas klauso biggrin.gif . As su jais dirbu tik 2 men. jie kazkaip prate daug rasyti, dirbti, bet ne poklabius megzti. Tai va ieskau perliuku jiems sutramdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lamur: 02 kovo 2011 - 15:58
QUOTE(lamur @ 2011 03 02, 17:56)
Noriu paklausti, kokius turite spec. budus, kad klaseje kai vyksta pokalbis, diskusija, butu tylu. Mano 2 kl. labai triuksmauja, jei tik pradedame diskutuoti, nelieka kas klauso biggrin.gif .

Turėjau tokią situaciją, kai tik pradėjau dirbti su šita klase (juos mokė du metus kita mokytoja). Visi kalbėdavo, nebuvo kam klausyti. Būdavo ir taip, kad paklausiu, o iš savo vietų atsako keliese, net nekėlę rankos. Kurio nors bandydavau paklausti, atsakydavo kitas arba keliese.
Pradėjau ignoruoti jų atsakymus. Jeigu atsakydavo neklausiamas, sakydavau, kad negirdžiu atsakymo ir paaiškindavau kodėl. Arba kas atsakydavo iš vietos, vis tiek klausdavau kito, o tam, kuris atsakė neklausiamas, pasakydavau, kad jo daugiau nekviesiu šią pamoką ir jo nuomonės neklausiu. Dar aiškindavau, kad klasėj ne vienas, o 20 mokinių ir noriu kitų nuomonę išgirsti. Aišku, taip reikėjo dirbti nuolat, kad gaučiau norimą rezultatą. Bet rezultatą jau turiu ir kuo gražiausiai diskutuojam be triukšmo. Bet to pasiekiau ne per savaitę.
Atsakyti
QUOTE(lamur @ 2011 03 02, 16:56)
Labukas,
Siunciu jums i pasta integruota savaite 4 kl. Gal pravers, o gal ir ne ax.gif Noriu paklausti, kokius turite spec. budus, kad klaseje kai vyksta pokalbis, diskusija, butu tylu. Mano 2 kl. labai triuksmauja, jei tik pradedame diskutuoti, nelieka kas klauso biggrin.gif . As su jais dirbu tik 2 men. jie kazkaip prate daug rasyti, dirbti, bet ne poklabius megzti. Tai va ieskau perliuku jiems sutramdyti.

Susikurkite drausmės taisykles, kurių reikia laikytis vykstant pokalbiui, diskusijai. Tegul vaikai parašo ant vieno didelio - vatmano lapo ir pasikabinkite prie lentos, kad visi matytų.

Kitas būdas - diskutuojate, kalbate po vieną eilės tvarka.

Esu išbandžiusi ir metodą su kamuoliuoku. Metu kamuoliuką - tas kalba. Baigęs - meta kitam draugui. Kas turi kamuoliuką, tas tuo metu ir lyderiauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.s: 02 kovo 2011 - 19:38
[quote=LeTa-BeTa,2011 03 02, 00:05]
o tai pati sudarai pagal skaitomus tekstus? nes kas savaitę tai nėra pratybose tiek... g.gif
liūdna ir pas mus doh.gif
Labutis, naudoju knygos ,,Teksto suvokimo užduotys" tekstus, bet ten mažai tai dar darau taip - imu savo nuožiūra įdomesnį tekstą, atsišviečiu jį, tada suskirstau dalimis ir sukarpau, lapelis susegu ir kiekvienai teksto daliai sugalvoju užduotis, o gale kūrybinę užduotį. Su vaikais sutarę, kad kol nepasakau negalima atversti kito lapelio, kažkaip klauso ir nekyla problemų. Nežinau ar aiškiai parašiau. ax.gif O su Kiseliovų testais tai doh.gif
Atsakyti
Gal galit patarti ką įdomesnio galiu sugalvoti pasaulio paž. pamokai apie šunis Žada ateit pavaduotoja, nieko nesugalvoju įdomesnio g.gif blush2.gif

radau įdomių faktų apie šunis, bet veiklos nesugalvoju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vai2: 02 kovo 2011 - 21:44
QUOTE(vai2 @ 2011 03 02, 22:38)
Gal galit patarti ką įdomesnio galiu sugalvoti pasaulio paž. pamokai apie šunis Žada ateit pavaduotoja, nieko nesugalvoju įdomesnio g.gif  blush2.gif

Gali vaikai susiskirstę grupelėmis surašyti žinomus šuniukų vardus, po to grupuoti pagal abėcėlę, daryti diagramas.
Dar gali enciklopedijose ieškoti informacijos apie konkrečią veislę: pagrindinius bruožus pristatyti visiems, o gali eiti į kitą grupelę ir "būti mokytoju" viską jiems papasakoti...
Galima su "mikrofonu" imti interviu iš draugų apie jų augintinius ; arba ką sužinojo naujo apie šunis.
Daugiau šiuo metu niekas nešauna į galvą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(r.vytaute @ 2011 03 02, 22:38)
Gali vaikai susiskirstę grupelėmis surašyti žinomus šuniukų vardus, po to grupuoti pagal abėcėlę, daryti diagramas.
Dar gali enciklopedijose ieškoti informacijos apie konkrečią veislę: pagrindinius bruožus pristatyti visiems, o gali eiti  į kitą grupelę ir "būti mokytoju" viską jiems papasakoti...
Galima su "mikrofonu" imti interviu iš draugų apie jų augintinius ; arba ką sužinojo naujo apie šunis.
Daugiau šiuo metu niekas nešauna į galvą rolleyes.gif

drinks_cheers.gif Ačiū 4u.gif pas mane tik 6 trečiokai. Tai 3grupelės po 2.
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2011 03 02, 22:38)
Gal galit patarti ką įdomesnio galiu sugalvoti pasaulio paž. pamokai apie šunis Žada ateit pavaduotoja, nieko nesugalvoju įdomesnio g.gif  blush2.gif

Kai aš vedžiau šią pamoką, tai iš anksto paprašiau vaikų papasakoti apie savo šunis. Susinešė nuotraukas, kai kas skaidres padarė, pasakojo jų nuotykius, kaip prižiūri, kaip atsirado šeimoj ir t.t. Paskui tyrinėjom vadovėlio medžiagą, aptarėm veisles. Tiesa, dar turėjau Gustavo enciklopedijos diską ir ten pasakojo apie šunis. Vaikams patiko pamoka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2011 03 02, 23:38)

Aš dar su vaikais esu lanksčius šuniuką. Dar buvom pasidarę parodėlę, kurioje buvo įvairūs daiktai ir ant pavaizduoti šuniukai. o klausimus pateikiau surašytus ant iš popieriaus iškirptų kaulų. Taip žiūrėjom, kuri grupė daugiau surinks šuniukams kauliukų mirksiukas.gif
Atsakyti