QUOTE(Betukas @ 2011 03 04, 16:44)

Oj, kaip viskas girdėta ir išgyventa , deja...
Su tvarka šiandien ir pas mane šokas buvo. Matyt diena tokia. Iš po vakar švęsto mergaitės gimtadienio liko vaišių, kol vaikai darė kaukes, aš supilsčiau sultis, padėjau sausainius, saldainius į lėkštes. Po skambučio, sakau, valgykit, vaikai, tik neprisišiukšlinkit, yra šiukšlių dėžė. (priminiau...) Grįžtu į klasę, o ten, popieriukai, mandarinų žievelės ir pan. Ach jūs žalčiukai, sakau

Tuoj išsiblizgino jie man. Liūdna, retas kuris vaikas moka gražiai elgtis prie stalo. Vadinas namie nemokina
O paskui buvo Kaziuko mugė. Grįžau apsipirkusi

Juk žinot kaip yra, matai, kad nieks neperka iš vaiko, tai kas vaikui širdelę paglostys - mokytoja

Tai ko reik , ko nereik prisiperki
Sveikutės
Labai sunku kovot su tais netvarkos malūnais. Jei mokykloj nemokytume, nepyktume dėl netvarkos, tai kažin, ar išvis vaikai žinotų, kas tai yra tvarka. Žinoma, viskas pareina iš šeimos. Esu ir namie pas vaikus buvusi. Kai paklausiu mamų, kokių pareigų vaikai turi namuose, tai nedaug kurios gali tai įvardint. Nusibosta joms kartot vaikams, kad susitvarkytų rūbus, žaislus, tai greičiau pačios padaro. O tai meškos paslaugą daro. Taip visą gyvenimą ir dirbs tarnaitėmis, o atžalėlė, nors ir rankas turi, tai jos tik kompiuterio ar mobilaus klavišams maigyti tetinkamos. Bet kai tokį faktą mamoms konstatuoji, tai palinksi galva ir toliau lepina savo aukso grynuolius. Ir žinoma, kad jei visuomenės paklaustum, kodėl vaikai yra netvarkingi, nemandagūs, tai atsakys, kad tai mokytojai nemoko. Nu kas kitas gali būti kaltas dėl patyčių, dėl sėdėjimo prie kompiuterio ir bendravimo per FACEBOOKus - žinoma, kad apkaltins mokytojus. O kad namie tėvai neturi laiko savo vaikams, nėra laiko su jais pabendraut, nors laiko pas draugę kavos atsigert atranda, o su kuo vaikas draugauja, kur jis po pamokų būna - mamos ne visos žino - tik mokytoja turi viską žinoti. Tai mokytojai turbūt moko vaikus tyčiotis, muštis, mėtyti šiukšles kur papuola, o tėvai tai važiuojant automobiliu pro langą šiukšlių nemeta - tik kažkodėl pilnos pakelės pavasarį nusėtos šiukšlių. Tik kai pradedi aiškintis konfliktą tarp vaikų paaiškėja, kad tėvai liepė neapsileisti ir duoti atgal, jei jų atžalą skriaudžia. Tai ir kovojam su malūnais - atžalų tėvais. O pabandyk tėvus perauklėt - ar įmanoma?
Papildyta:
O truputį linksmiau - ir pas mus buvo Kaziuko mugė. Vienas mokinukas pasidarė tokį įdomų plakatą, kuris man labai tiko: "Krautuvielė: pėrk kuo reek i kuo narek" (Parduotuvė: pirk ko reikia ir ko nereikia)

Taip ir padariau

Juk reikia savo mokinukus palaikyt, kad negrįžtų namo nosis nukabinę.
Papildyta:
Papasakosiu apie paklausiausią prekę tarp pirmokų. Vienas pirmokėlis prisilaužė pagalių (na tokie galai perskilę, atsišerpetoję) ir su izoliacija statybine pripleistravo gumos gabalą prie vieno ir kito galo. Nu tokių ginklų nesirįžau pirkti (na ir ne mano mokinukas

), bet visų mokytojų nuostabai tokie lankai kokie buvo paklausūs

Pirmokai vaikščiojo gerokai apsiginklavę, o pardavėjas patenkintas. Tik kad kitais metais nesugalvotų vėl lankais prekiaut