Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

QUOTE(nengute @ 2011 03 04, 19:14)
drinks_cheers.gif  Tuo labiau, kad ir mes, pačios mokytojos juk neskubam imti biliutenio dėl slogos ar kosulio

Man tai svrbiausia, kad mama pyksta ir liepia pasakyt tėvams, kad pasiimtų sloguojančius ir kosinčius vaikus iš mokyklos, kad kitų neapkrėstų. Bet jei niekur neparašyta, tai ar aš turiu teisę tėvų reikalauti? Vaikas sloguoja, kosi, bet jis darbingas g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2011 03 04, 19:04)
Man tai svrbiausia, kad mama pyksta ir liepia pasakyt tėvams, kad pasiimtų sloguojančius ir kosinčius vaikus iš mokyklos, kad kitų neapkrėstų. Bet jei niekur neparašyta, tai ar aš turiu teisę tėvų reikalauti? Vaikas sloguoja, kosi, bet jis darbingas g.gif

paprasyk mamos,kad per susirinkima isreikstu savo pageidavima pati biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2011 03 04, 20:17)
paprasyk mamos,kad per susirinkima isreikstu savo pageidavima pati biggrin.gif

Tai ji sakė ir pasakys tėvams per susirinkimą, o manęs prašo atkreipti dėmesį į vaikus ir juos siųsti namo iš pamokų, jei serga doh.gif Užtat ir mąstau, ar yra kur parašyta apie tai, kada vaiko negalima priimt į mokyklą? g.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos 4u.gif

Apsipirkau ir aš mugėje lotuliukas.gif

bet kantryhbė trūkinėja, turiu vieną 4-oką, pasiutęs kaip velnias, į nieką nereaguoja, nieko nedaro, tik kokias nesamones. Vaikai jau jo bijo, mėto daiktus, mušasi, šaiposi, atsikalbinėja ir t.t.
Kito berniuko mama skundėsi jo mamai, kad primokė keiksmažodžių, mušasi ir t.t, bet neklaužados mama nereaguoja, sako: "aš pati nesusitvarkau, darykit ką norit..." doh.gif .
Gal su soc. pedagoge pasikonsultuot, visas pamokas jisai man gadina, nei pats dirba, nei kitam leidžia g.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2011 03 03, 17:43)
Šiandien gavau velnių nuo direktoriaus, kad viena mergaitė netvarkingai pasidėjo kuprinę ir striukę valgykloje  blush2.gif . Taip skaudu pasidarė, atrodo, kad nieko nemokini, neaiškini ir tave dar išbara kaip kokią mergaitę  verysad.gif . Kai ką gero padarai, tai nepastebi, o kai kas nors kiek užkliūna, tai tuoj į miltus mala  doh.gif ...  Ramiai priėmiau kritiką, pažadėjau tvarkyti reikalus, bet namo ėjau su tokiu skauduliu  verysad.gif ...

Cia turbut visose mokyklose tokia situacija, nes ir pas mus taip buna. Gal tiesiog moterys negali vadovaut, nes pas jas buna tokios dienos, kai negali logiskai protaut blush2.gif
Atsakyti
Rašote, kad turite neklaužadą ketvirtoką. Pabandykite tokią situaciją, Pasakykite jam, kad jeigu jis negeba dirbti pamokoje ir trukdo kitiems, tai jis negali būti kolektyve, todėl per kiekvieną tokią triukšmingą pamoką jį reikia išvesti į atskirą kabinetą su soc. pedagoge ar kita mokytoja ir tegu dirba atskirai nuo klasės. Žinau atvejų, kai tokia situacija pasitvirtino, tik reikia kantrybės ir mokytojo, kuris padėtų tai įgyvendinti. Gal užtektų ir vieno kito karto. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2011 03 04, 16:44)
doh.gif Oj, kaip viskas girdėta ir išgyventa , deja... verysad.gif

Su tvarka šiandien ir pas mane šokas buvo. Matyt diena tokia. Iš po vakar švęsto mergaitės gimtadienio liko vaišių, kol vaikai darė kaukes, aš supilsčiau sultis, padėjau sausainius, saldainius į lėkštes. Po skambučio, sakau, valgykit, vaikai, tik neprisišiukšlinkit, yra šiukšlių dėžė. (priminiau...) Grįžtu į klasę, o ten, popieriukai, mandarinų žievelės ir pan. Ach jūs žalčiukai, sakau  doh.gif  biggrin.gif Tuoj išsiblizgino jie man. Liūdna, retas kuris vaikas moka gražiai elgtis prie stalo. Vadinas namie nemokina unsure.gif

O paskui buvo Kaziuko mugė. Grįžau apsipirkusi  doh.gif  Juk žinot kaip yra, matai, kad nieks neperka iš vaiko, tai kas vaikui širdelę paglostys - mokytoja  doh.gif Tai ko reik , ko nereik prisiperki  cool.gif
Sveikutės  4u.gif

Labai sunku kovot su tais netvarkos malūnais. Jei mokykloj nemokytume, nepyktume dėl netvarkos, tai kažin, ar išvis vaikai žinotų, kas tai yra tvarka. Žinoma, viskas pareina iš šeimos. Esu ir namie pas vaikus buvusi. Kai paklausiu mamų, kokių pareigų vaikai turi namuose, tai nedaug kurios gali tai įvardint. Nusibosta joms kartot vaikams, kad susitvarkytų rūbus, žaislus, tai greičiau pačios padaro. O tai meškos paslaugą daro. Taip visą gyvenimą ir dirbs tarnaitėmis, o atžalėlė, nors ir rankas turi, tai jos tik kompiuterio ar mobilaus klavišams maigyti tetinkamos. Bet kai tokį faktą mamoms konstatuoji, tai palinksi galva ir toliau lepina savo aukso grynuolius. Ir žinoma, kad jei visuomenės paklaustum, kodėl vaikai yra netvarkingi, nemandagūs, tai atsakys, kad tai mokytojai nemoko. Nu kas kitas gali būti kaltas dėl patyčių, dėl sėdėjimo prie kompiuterio ir bendravimo per FACEBOOKus - žinoma, kad apkaltins mokytojus. O kad namie tėvai neturi laiko savo vaikams, nėra laiko su jais pabendraut, nors laiko pas draugę kavos atsigert atranda, o su kuo vaikas draugauja, kur jis po pamokų būna - mamos ne visos žino - tik mokytoja turi viską žinoti. Tai mokytojai turbūt moko vaikus tyčiotis, muštis, mėtyti šiukšles kur papuola, o tėvai tai važiuojant automobiliu pro langą šiukšlių nemeta - tik kažkodėl pilnos pakelės pavasarį nusėtos šiukšlių. Tik kai pradedi aiškintis konfliktą tarp vaikų paaiškėja, kad tėvai liepė neapsileisti ir duoti atgal, jei jų atžalą skriaudžia. Tai ir kovojam su malūnais - atžalų tėvais. O pabandyk tėvus perauklėt - ar įmanoma? verysad.gif
Papildyta:
O truputį linksmiau - ir pas mus buvo Kaziuko mugė. Vienas mokinukas pasidarė tokį įdomų plakatą, kuris man labai tiko: "Krautuvielė: pėrk kuo reek i kuo narek" (Parduotuvė: pirk ko reikia ir ko nereikia) 4u.gif Taip ir padariau biggrin.gif Juk reikia savo mokinukus palaikyt, kad negrįžtų namo nosis nukabinę.
Papildyta:
Papasakosiu apie paklausiausią prekę tarp pirmokų. Vienas pirmokėlis prisilaužė pagalių (na tokie galai perskilę, atsišerpetoję) ir su izoliacija statybine pripleistravo gumos gabalą prie vieno ir kito galo. Nu tokių ginklų nesirįžau pirkti (na ir ne mano mokinukas ax.gif ), bet visų mokytojų nuostabai tokie lankai kokie buvo paklausūs lotuliukas.gif Pirmokai vaikščiojo gerokai apsiginklavę, o pardavėjas patenkintas. Tik kad kitais metais nesugalvotų vėl lankais prekiaut doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pradinukas-ku-lt: 04 kovo 2011 - 20:41
QUOTE(INEXS @ 2011 03 04, 21:03)
Cia turbut visose mokyklose tokia situacija, nes ir pas mus taip buna. Gal tiesiog moterys negali vadovaut, nes pas jas buna tokios dienos, kai negali logiskai protaut blush2.gif

Tai kad pas mus vyras direktorius blush2.gif , labai kovoja užtvarką mokykloje ax.gif . Mūsų pradinės patalpos atskirai nuo pagrindinės mokyklos ir vaikai nemokamo maitinimo ateina pavalgyti per lauką. Aną dieną priėmiau kritiką, nurijau visą nuoskaudą (pas mane atėję vaikai tvarkingai susikabina rūbus, nesimėto ant žemės), o vakar vaikai valgydami sekė, kas vyksta valgykloje su tais rūbais ir pastebėjo, kad kitos klasės du mokinukai tyčia numėtė striukes nuo pakabų doh.gif . Matyt ir tada taip buvo, ir niekas nesiaiškina kodėl taip nutiko, tik konstatuoja faktą ir aprėkia doh.gif . Pasakėm soc.pedagogui, tegul dabar aiškinasi su tais blogiečiais (nors abejoju, kad kas imsis kokių priemonių - juk "blogoji" mokytoja jau pabarta doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2011 03 05, 11:45)
Tai kad pas mus vyras direktorius  blush2.gif , labai kovoja užtvarką mokykloje  ax.gif . Mūsų pradinės patalpos atskirai nuo pagrindinės mokyklos ir vaikai nemokamo maitinimo ateina pavalgyti per lauką. Aną dieną priėmiau kritiką, nurijau visą nuoskaudą (pas mane atėję vaikai tvarkingai susikabina rūbus, nesimėto ant žemės), o vakar vaikai valgydami sekė, kas vyksta valgykloje su tais rūbais ir pastebėjo, kad kitos klasės du mokinukai tyčia numėtė striukes nuo pakabų  doh.gif . Matyt ir tada taip buvo, ir niekas nesiaiškina kodėl taip nutiko, tik konstatuoja faktą ir aprėkia  doh.gif . Pasakėm soc.pedagogui, tegul dabar aiškinasi su tais blogiečiais (nors abejoju, kad kas imsis kokių priemonių - juk "blogoji" mokytoja jau pabarta  doh.gif ).

doh.gif

Ir visada taip- apšaukt apšaukia labai greitai... O atsiprašymo už tai kad neteisingai jie patys pasielgė- dažniausiai ir nesulauki... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2011 03 03, 18:56)
Man tai būna skaudžiausia, kai velnių atrašo prie mokinių doh.gif

O kad jie nemoka, tai ne naujiena. Gali aiškinti kiek nori, bet jie daro savo.
Šiandien iš pustuštės šiukšliadėžės  kyšojo popieriai, o kiti mėtėsi šalia. Niekaip netilpo  g.gif  Dar viena mergaitė obuolio graužtą ant šiukliadėžės dangčio numetė, patingėjo atidengti. O berniukas dar iš tolo metė sūrelio popierėlį ir nuėjo doh.gif Viską mačiau, velnių atrašiau, paklausiau ar taip namie daro? Ne. Tai kodėl klasėj taip elgiasi? Žiūri, šypsosi, juokinga blink.gif Apie savo suolą nesusitvarko po darbelių pamokos. Vos ne kiekvienam turiu eit ir rodyt ką pasikelt ar susirinkt... Ir taip kas kart unsure.gif

Labukas, kaip pažįstama, regis, kad čia apie maniškius kalbama schmoll.gif
Atsakyti
Labutės 4u.gif

Smilga, oj kaip tave suprantu friends.gif laikykis.

išsiunčiau į paštą savo istoriją, nenoriu viešai rašyt, maža kas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2011 03 06, 11:45)
išsiunčiau į paštą savo istoriją, nenoriu viešai rašyt, maža kas  biggrin.gif

Labutis
Paskaičiau tavo istoriją ir (retas atvejis man) pritrūkau žodžių pakalbėsiu paveikslėliais mad.gif gun_smilie.gif
4u.gif 4u.gif 4u.gif
thumbup.gif nestuke.gif thumbup.gif clap_1.gif
drinks_cheers.gif
Gerai, kad dar mokytojėlės solidaresnės. Pagarba joms 4u.gif
Atsakyti