Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *52 Namučiai...

Sveikos wink.gif Nusikalus kažkokia grįžtu kasdien, miegu, tai tik vakarais paskaityt pavyksta. Bet jau įpusėjau su Picoult „Mano sesers globėjas“. Beje, dėl stojimo, tai dar neigiamo atsakymo iš niekur negavau, bet iš visur jau paprašė darbų... kas Fb nematėt, galvojau bus įdomu.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 22, 19:05)
Aš irgi prisidedu prie sveikinimų luizianai 4u.gif

Aš irgi prisidedu. 4u.gif

QUOTE(Pajauta @ 2011 02 23, 13:29)

Gegyte niu labai patiko tavo musytė.O čia tu tikrai nenukopinai greit prisipažink.Tu gal dar kokią dailės studiją lankai? tavo darbelius tai jau seniai mačius.

Na iš nuotraukos spalvotos piešiau ir tiek smile.gif Būčiau turėjus tikrą, būčiau tikrą piešusi biggrin.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 02 23, 15:16)
O Pepė dar viena mano vaikystės meilė  biggrin.gif

O val man Pepė nelabai patikdavo. Man „Skudurinės Onutės pasakėlės“ buvo mano arkliukas... labai mėgdavau.

QUOTE(laTulipe @ 2011 02 23, 16:17)
kodėl visuomet visi susidomi kokiu nors garsiu žmogumi (atlikėju,rašytoju ar pan.) tik po jo mirties g.gif  doh.gif

Dažniausiai taip, nes dabar populiarūs tik tie žmonės, kurie traukia mases ir atneša kitiems daug pelno. Aš asmeniškai iš dabar esančių gyvų tikrai tos pagarbos vertais laikau gal tik Statkevičių, Žilėnaitę, Pogrebnojų, Choliną, Šeduikytė, Mamontovą ir kai kuriuos rašytojus... doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Man vaikystej Pepe visai patiko, bet dabar skaitant ojej kaip ana mane nervino blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif cool.gif
Papildyta:
Mano dukra labai megsta sita knygele:

http://www.versus.lt...-gyvenimo-diena

Kelios vietos galetu sokiruoti kai kurias mamas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 23 vasario 2011 - 17:32
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 23, 01:03)
Labai labai norėjau ir neištvėriau - pradėjau skaityt Lucia Etxebarria „Beatričė ir dangiškieji kūnai“, nu kaip patinka, negaliu. Būsiu įsimylėjusi matyt rašytoją ir liūdėsiu, kad tik dvi knygos lietuvių kalba išleistos  wub.gif  verysad.gif

Būsim dvi tokios. smile.gif Nors aš tik "Beatričę" ir teskaičiau, bet įspūdį padarė didžiulį.

QUOTE(laTulipe @ 2011 02 23, 17:17)
kodėl visuomet visi susidomi kokiu nors garsiu žmogumi (atlikėju,rašytoju ar pan.) tik po jo mirties g.gif  doh.gif

Aha, ir man toks klausimas dažnai iškyla.

Masako, man "Nilso kelionės" be galo vaikystėj patiko. Tik man atrodo, kad ji truputį vyresniems vaikams labiau tiktų už tavają.

Nuėjau šiandien nusipirkti vienos lietuvių knygos, bet kažkodėl susilaikiau. Tai kad neišieičiau visai tuščiom, nusipirkau "Bliuzas Ričardui Gaveliui" (labai pigiai).
Atsakyti
Kažkaip sunkiai skaitosi man tas "Prisilietimas". doh.gif 80 psl perskaičiau, bet dar neužkabino. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 23, 16:19)
Manau, bet kokiu atveju tai knyga, kuria verta nupirkt vaikui, ir anksciau ar veliau paskaityt, ane? smile.gif

tikrai verta

QUOTE(Gegytė @ 2011 02 23, 16:22)
O val man Pepė nelabai patikdavo. Man „Skudurinės Onutės pasakėlės“ buvo mano arkliukas... labai mėgdavau.

Na mes skirtingų kartų palikuonis. Beto, mano vaikystėje šios knygos dar nebuvo ax.gif
Atsakyti
Pepes vaikystej daug kartu neskaiciau..be to, kai ja turejom, jau buvau paaugus, tai gal viena koki karta perskaiciau ir man uzteko biggrin.gif As labai skaitydavau ivairiu saliu pasakas, kur budavo leidziama tais panasiais virseliais - ir dabar pas tevus daug tu knygu like.
Dabar galvoju, kad galeciau vaikui jau skaityt Plesika Hocenploca - ten tokia knyga, kur ir mazam vaikui, ir suaugusiam, man rods, idomi..as pati ja minimum 10 kartu esu skaicius, ir jau tokiam augiam amziuj.. blush2.gif lotuliukas.gif

Dar patiko Alfonsas Bailius (daug kartu esu skaicius), Berniukas atzagariukas biggrin.gif
Labai kazkada sukrete Trojepolskio Gavrilo Baltasis Bimas Juodoji Ausis - siaubas, kaip verkiau perskaicius... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 23 vasario 2011 - 17:59
O man Pepė buvo pati mėgstamiausia knyga wub.gif Apskritai, Lindgren knygas krimtau su dideliu džiaugsmu, o kai kurias net po kelissyk. wub.gif
Atsakyti

Perskaičiau Toros 1 dalį... Viešpatėliau kiek skausmo, kiek niūrumos, kiek neteisybės ir grubios, šaltos skandinaviškos aplinkos... Tikiuos bent antroje dalyje rasti nors kiek šviesesnių spinduliukų tos vargšės mergaičiukės Toros gyvenime... Bet iš kitos pusės tiesiog kaifuoju vėl skaitydama Wassmo sakinius, mintis wub.gif

QUOTE(Masako @ 2011 02 23, 17:53)
As labai skaitydavau ivairiu saliu pasakas, kur budavo leidziama tais panasiais virseliais - ir dabar pas tevus daug tu knygu like.
Dabar galvoju, kad galeciau vaikui jau skaityt Plesika Hocenploca - as pati ja minimum 10 kartu esu skaicius
drinks_cheers.gif Draugė drinks_cheers.gif Pasaulio tas pasakas visas perskaičiau ir nemažai taip pat dabar mano lentynoje guli, kaip ir ne kartą skaitytas Plėšikas Hocenplocas wub.gif Man iš viso kažkaip tos vaikystėje skaitytos knygos dabar asocijuojasi kaip su kažkokia ypatinga šiluma ir gerumu, užpildžiusiu tuometinį mano vaikišką pasaulėlį rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 23 vasario 2011 - 18:05
Kuku,
aš nei Pepės,nei Nilso vaikystėj nemėgau schmoll.gif O va Skudurinė Onutė (iki kol atsibodo,ir pradėjo nepatikti biggrin.gif ) labai patiko.
O šiaip tai nuostabiausia knyga - "Ronja plėšiko duktė" wub.gif
Dar "Plėšikas Hocenplocas" skaniai suėjo cool.gif
Atsakyti
Masako, manau, kad "Stebuklingojo Nilso kelionės" kultinė knygą, kuria tiesiog BŪTINA vaikystėje perskaityti. Ir ją pirkti tikrai verta (nors pati kol kas dar neturiu blush2.gif ).
Ar taviškė jai dar ne permaža, nenumanau g.gif Pati spėju, kad ji orientuota maždaug į 8-10- mečius mastau.gif Betgi ir vaikai skirtingi, su skirtingais skoniais.

Pažiūrėjau, kas rašoma Austėjos bloge, tai pas ją "Nilsą" rekomenduoja skaityti jau vyresniems nei 7+ metų (tarpe tarp 7+ ir penktos klasės).

Man kita problema - kadangi dar vis skaitau saviškei (ji pati tik pradedanti skaitytoja, dar nesusikaupia, kad skaitytų nuo... iki), sunkiau išrinkti iš didelės gausos, ką būtent šiuo metu skaityti. Nes gerų, vertų dėmesio vaikiškų knygų yra be galo daug, ypač tų, kurios jau tapo klasika. Norisi nepraleisti ir to, ir ano, nors persiplėšk tongue.gif doh.gif Skaitydama kai kurias ir pati kartu mėgaujuosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 23, 18:53)
Labai kazkada sukrete Trojepolskio Gavrilo Baltasis Bimas Juodoji Ausis - siaubas, kaip verkiau perskaicius... verysad.gif

Aš jos iki šios neprisiverčiu skaityti, nes po filmo irgi baisiai verkiau. smile.gif
Beveik visas jūsų paminėtas vaikiškas knygutes irgi esu skaičiusi, bet tik po vieną kartą, nes visos bibliotekinės buvo (tik "Pepę" jau virš dvidešimties būdama skaičiau). O iš turimų namie vaikystėj turbūt šimtąkart skaičiau "Tūkstantis ir viena naktis". Kai prisimenu dabar- kokios baisios tos pasakos buvo. smile.gif
Ir dar turėjau labai įdomią knygutę apie delfinus, bet, gaila, neprisimenu pavadinimo, nes būtų įdomu dabar ją pavartyti.
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 02 23, 18:21)
Kuku,
aš nei Pepės,nei Nilso vaikystėj nemėgau  schmoll.gif  O va Skudurinė Onutė (iki kol atsibodo,ir pradėjo nepatikti biggrin.gif ) labai patiko.
O šiaip tai nuostabiausia knyga - "Ronja plėšiko duktė"  wub.gif
Dar "Plėšikas Hocenplocas" skaniai suėjo  cool.gif

Pepės savo vaikystėje neskaičiau (matyt buvo deficitinė knyga, kurios neužtikau bibliotekoje). Užtai perskaičiau ją neperdaug seniai su savo dukra smile.gif O beveik visas kitas tavo (ir kitų) minėtas perskaičiau. Visos jos patiko (ir "Plėšikas Hocenplocas", ir "Baltasis Bimas Juodoji ausis", ir "Stebuklingojo Nilso kelionės", ir "Ronja- plėšiko duktė", ir "Alfonas Bailius").
Va dar visgi neteko skaityti iš paminėtų "Skudurinės Onutės pasakų" (gal tikrai tuomet ji nebuvo išleista g.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 23 vasario 2011 - 18:26