Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *52 Namučiai...

ėgi kur buvus, kur nebuvus, nusipirkau Pusseserę Reičel už 10,45 Lt irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(Tibė @ 2011 02 23, 20:21)
O šiaip tai nuostabiausia knyga - "Ronja plėšiko duktė"  wub.gif

oi šita kokia wub.gif
turiu dukrytei nupirkus ją rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 23, 16:53)
Labai kazkada sukrete Trojepolskio Gavrilo Baltasis Bimas Juodoji Ausis - siaubas, kaip verkiau perskaicius... verysad.gif

Pamenu ir aš ją perskaičius žliumbiau ilgai..

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 23, 17:04)
Perskaičiau Toros 1 dalį... Viešpatėliau kiek skausmo, kiek niūrumos, kiek neteisybės ir grubios, šaltos skandinaviškos aplinkos... Tikiuos bent antroje dalyje rasti nors kiek šviesesnių spinduliukų tos vargšės mergaičiukės Toros gyvenime... Bet iš kitos pusės tiesiog kaifuoju vėl skaitydama Wassmo sakinius, mintis wub.gif

Nors turiu visas 'Toros' dalis, bet dar neskaičiau jos, tačiau manau savo aprašomu žiaurumu ir neteisybė jinai neprilygsta mano tik ką pabaigtai Dave Pelzer 'A child called 'It'' (Vaikas be vardo). Knyga taip šokiravo, pašiurpino, kad net baugu. Niekaip negaliu suprasti, kaip šitas galėjo vykti metų metus visų akivaizdoje ir visi buvo abėjingi šitaip niekinamam vaikui. blink.gif Tiesa, pasakius silpnų nervų ir jautrios širdies skaitytojams tikrai nerekomenduoju jos net pradėti skaityti. Vienoje vietoje mane net realiai supykino ir teko padėti knygą kuriam laikui...

QUOTE(Tibė @ 2011 02 23, 17:21)
O šiaip tai nuostabiausia knyga - "Ronja plėšiko duktė"  wub.gif
Dar "Plėšikas Hocenplocas" skaniai suėjo  cool.gif

Man ir šios abi labai patiko biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 02 23, 17:25)
Va dar  visgi neteko skaityti  iš paminėtų "Skudurinės Onutės pasakų" (gal tikrai tuomet ji nebuvo išleista g.gif ).

Kiek žiūrėjau per google, tai radau kad buvo išleista 1995m
Atsakyti
Ingenai, dekui, gal tada gal palukesiu su Nilsu, nepulsiu pirkt smile.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 02 23, 19:55)
Kiek žiūrėjau per google, tai radau kad buvo išleista 1995m

tai jau mums velokai biggrin.gif as irgi apie ta knyga negirdejus smile.gif

O Ronja, Plesiko dukte tai visi linksniuodavo, bet man kazkaip taip ir neteko jos perskaityt mastau.gif

Leeja, ot pyze! cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 23 vasario 2011 - 19:16
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 23, 11:43)
Būtų smagu mokėt rusiškai skaityt laugh.gif

Skaityt moku,bet kad nieko nesuprantu. blush2.gif Kalbant apie pasakas man pepe buvo ir yra pati paciausia pasaku veikeja. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 23, 21:15)

Leeja, ot pyzecool.gif

nu nieko negalejau padaryt! bandziau, bet negalejau biggrin.gif
Atsakyti
Kad jau prakalbot apie vaikų knygas,tai man geriausia "Bardo nuotykiai" smile.gif Bet gal čia vyresniam šiek tiek vaikui.Paskui dar buvo tokia knygutė apie Prieblandos šalį,dabar nepamenu pavadinimo.Ir dar apie tetulę Mompesę ar Morpesę,nepamenu,bet man rodos ,SS ją pardavinėjo.
Turiu seną lietuviškų pasakų knygą,bandžiau dukrai skaityt,bet kažkoks siaubakas,padėjau,dar pradės košmarus sapnuot.Nu ir baisios jos doh.gif
Turiu aš ir Bimą ,vargšą šunelį,oii kaip verkiau unsure.gif Dar turėjau panašią "Šuo,kuris nenorėjo būti šunimi",irgi verkiau..
Atsakyti

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 02 23, 18:55)
Dave Pelzer 'A child called 'It'' (Vaikas be vardo). Knyga taip šokiravo, pašiurpino, kad net baugu. Niekaip negaliu suprasti, kaip šitas galėjo vykti metų metus visų akivaizdoje ir visi buvo abėjingi šitaip niekinamam vaikui.  blink.gif Tiesa, pasakius silpnų nervų ir jautrios širdies skaitytojams tikrai nerekomenduoju jos net pradėti skaityti. Vienoje vietoje mane net realiai supykino ir teko padėti knygą kuriam laikui...
Lietuviškai turbūt nėra išversta? Bet įtariu po tavo aprašymo tikrai jos nenorėčiau skaityti, labai jau žiauriai viskas nuskambėjo unsure.gif

QUOTE(eliss @ 2011 02 23, 19:28)
Ir dar apie tetulę Mompesę ar Morpesę,nepamenu,bet man rodos ,SS ją pardavinėjo.
Dovanojau rolleyes.gif "Tetulės Mosopės paslaptis" vadinas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 23, 19:35)
Dovanojau rolleyes.gif "Tetulės Mosopės paslaptis" vadinas biggrin.gif

vo,teisingai smile.gif

Įpusėjau "Bėgantis paskui aitvarą"...vaje vaje...Vat įdomu,čia išgalvota istorija?
Nė ką daryt,noris ir skaityt,ir filmą pažiūrėt g.gif Nors turiu kompe,bet jei rodys per teliką,tai dar geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 23, 20:35)
Lietuviškai turbūt nėra išversta? Bet įtariu po tavo aprašymo tikrai jos nenorėčiau skaityti, labai jau žiauriai viskas nuskambėjo unsure.gif

Yra lietuviškai, visai neseniai apie ją buvo šnekėta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 23, 18:35)

user posted image

Aš turiu visą trilogiją, bet kol kas pakako ir šios knygos blink.gif
Atsakyti

QUOTE(katilina @ 2011 02 23, 19:52)
Yra lietuviškai, visai neseniai apie ją buvo šnekėta. smile.gif
Matyt neužkliuvo man tada akis rolleyes.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 02 23, 20:10)
user posted image

Aš turiu visą trilogiją, bet kol kas pakako ir šios knygos blink.gif
Ir vėl trilogija doh.gif Įtariu nepajėgčiau skaityti net tris knygas apie tą patį vargšą vaiką unsure.gif Tora kitas reikalas, aišku ir ten sunkus mergaitės gyvenimas, pilnas skaudžių įvykių, bet sprendžiant iš tavo pasisakymo, ši knyga ("Vaikas be vardo") nepalyginamai skaudesnė...
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 02 23, 19:17)
Matyt neužkliuvo man tada akis rolleyes.gif

Ir vėl trilogija doh.gif Įtariu nepajėgčiau skaityti net tris knygas apie tą patį vargšą vaiką unsure.gif Tora kitas reikalas, aišku ir ten sunkus mergaitės gyvenimas, pilnas skaudžių įvykių, bet sprendžiant iš tavo pasisakymo, ši knyga ("Vaikas be vardo") nepalyginamai skaudesnė...

Na knygoje 'Vaikas be vardo' pats autorius pasakoja savo vaikystės istorija (iki maždaug jam suėjo 13 metų ir jį išgelbėjo mokytojai nuo smurtaujančios motinos). Yra begalės atveju kai tėvai smurtauja prieš savo vaikus, deja, smurtas prieš šį berniuką (knygos autorių) pagal JAV statistiką yra laikomas trečias pagal žiaurumą visoje Kalifornijoje.
Atsakyti