Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su negalia

Gal mamos žinote kaip gauti informaciją apie vasaros stovyklas invalidams vaikams ir kur kreiptis? bent telefoną gaukite. Labai norėčiau savo vaikelį išsiūsti į kokią stovyklą. kažkada buvome Druskininkuose, bet tai sanatorija, ne poilsis. Aš dabar užsiėmusi su nauju lėliuku, gerai būtų, kad mano Augustėlis paatostogautų.
Dar labai domiuosi delfinariumu, kas žino, kur kreiptis dėl užsiėmimų ir kokios sąlygos? Ar gali cerebr. paral. sergantis vaikas gauti pagalbos iš delfino? Skamba kaip iš fantastinio filmo, bet....
Atsakyti
Zaviuosi jumis MAMOS, rasau didziosiomis raidemis nes jus to vertos. Linkiu kantrybes, sveikatos, jusu vaikuciams-stiprybes, optimizmo. Gyvenimas yra grazus, gal ne visada spalvotas, bet reikia dziaugtis kiekviena akimirka, o jus-tikiu tai mokate, tai irodo jau vien pradetas toks pokalbis. Sekmes biggrin.gif
Atsakyti
SAUNUOLES, KAD BURETE IR NENULEIDZIAT RANKU, ZAVIUOSI JUMIS... biggrin.gif
Atsakyti
Aš ne mama, bet pati turiu negalią - cerebrinį paralyžių. Esu doktorantė ir šiuo metu kaip tik baiginėju disertaciją apie neįgalumą. Rašydama susidūriau su tuo, kad turime labai mažai liudijimų apie tai, ką išgyvena mamos (tėvai), auginantys neįgalų vaiką. Tai juk labai svarbu, nes tokia patirtis yra nei kiek ne mažesnė (ar menkesnė), nei sveiką vaiką auginačiųjų. Savo mamos bandžiau klausti, ką ji išgyveno, kai sužinojo apie mano ligą (o man tada buvo tik 1 m.), nors patyriau gimdymo traumą, bet gydytojai sakė, kad viskas gerai, o ir vysčiausi normaliai, tik kai vaikščiot nepradėjau gydytojai suprato. Tačiau mano mamai apie tai labai sunku kalbėti. Ji patyrė labai didelį spaudimą - neva, pati kalta. Ar jums taip nebuvo, kaip jūs jaučiatės? Ką išgyvenate? Tai ne šiaip smalsumas, tai motinystės patirtis, kuri neturi būti slepiama.
Atsakyti
as jumis labai didziuojuosi, kad turite tokia stiprybe auginti tokius vaikucius, kalbate viesai. o as va, is proto einu. nors gal ir be reikalo...

gimdziau su epiduru, ir paskutine epiduro doze suleido 30 min iki paciu standu. gulejau ant stalo, vaikucio galvute lenda, o as visiskai nenorejau jos isstumti - nezinojau kada, nes visiskai nieko nejutau. stumiau tik is reikalo, kad gimtu vaikelis. gime su virkstele apsisukusi aplink kakla du kartus ir nuo pat gimimo neparode balso o tik ziurejo savo melynom didelem akutem. nebuvo pamelus. atrodo kad viskas gerai.
dabar mums pavirpa palupis. kai buna nerami, alkana ir pan. buna labai isitempus, kad negalima net kojyciu sulenkti, nugaryte islenkia (krutinele ispucia), rankytes suspaustos i kumstukus ir atmestos i sonus. kartais tokia sunku net nulaikyti. o kai buna rami tokiu simptomu nera. gydytojai sako, kad isaugs.
bet turiu pazistama, kurios berniukui cerebralinis paralyzius. ir jo mama minejo panasius simptomus kaip ir mano mazajai. sia saviate bandysiu su ja dar karteli susitikti ir isklausineti paciu smulkiausiu dalykeliu. jos berniukui cerebralini paralyziu nustate tik 6 men ir tai tik Kaune (mes is klaipedos).

labai noreciau suzinoti is anksto, kad dar butu galima ka nors pakeisti - jei tai paralyzius. zinau, kad sia liga diagnozuoja tik 6 -7 men. labai bijau.... gal ir be reikalo
mes vaikstom i vonias, darom mankstele ir masaza. ir daug meldziuosi, verkiu, einu is proto...
gal ir be reikalo, bet as jau esu tokia pesimiste, bet kai nepasitvirtina diagnoze - bunu 9 danguj. gal ir si karta taip bus....
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 08 30, 06:53)
as jumis labai didziuojuosi, kad turite tokia stiprybe auginti tokius vaikucius, kalbate viesai. o as va, is proto einu. nors gal ir be reikalo...

gimdziau su epiduru, ir paskutine epiduro doze suleido 30 min iki paciu standu. gulejau ant stalo, vaikucio galvute lenda, o as visiskai nenorejau jos isstumti - nezinojau kada, nes visiskai nieko nejutau. stumiau tik is reikalo, kad gimtu vaikelis. gime su virkstele apsisukusi aplink kakla du kartus ir nuo pat gimimo neparode balso o tik ziurejo savo melynom didelem akutem. nebuvo pamelus. atrodo kad viskas gerai.
dabar mums pavirpa palupis. kai buna nerami, alkana ir pan. buna labai isitempus, kad negalima net kojyciu sulenkti, nugaryte islenkia (krutinele ispucia), rankytes suspaustos i kumstukus ir atmestos i sonus. kartais tokia sunku net nulaikyti. o kai buna rami tokiu simptomu nera. gydytojai sako, kad isaugs.
bet turiu pazistama, kurios berniukui cerebralinis paralyzius. ir jo mama minejo panasius simptomus kaip ir mano mazajai. sia saviate bandysiu su ja dar karteli susitikti ir isklausineti paciu smulkiausiu dalykeliu. jos berniukui cerebralini paralyziu nustate tik 6 men ir tai tik Kaune (mes is klaipedos).

labai noreciau suzinoti is anksto, kad dar butu galima ka nors pakeisti - jei tai paralyzius. zinau, kad sia liga diagnozuoja tik 6 -7 men. labai bijau.... gal ir be reikalo
mes vaikstom i vonias, darom mankstele ir masaza. ir daug meldziuosi, verkiu, einu is proto...
gal ir be reikalo, bet as jau esu tokia pesimiste, bet kai nepasitvirtina diagnoze - bunu 9 danguj. gal ir si karta taip bus....

Krika, ar pasiutai?????

Mesk is galvos tokias mintis, neieskok vaikui ligu. Gime pridusus, raumenu tonusas padidejes, tai ir daro tokius triukus. Pakankamai normalu cia viskas, jinai dar mazuke, tikrai isaugs.

Maniske didzioji gime pridusus, o mazius - nepriduses, bet pameles. Abiem palupis ir rankikes drebejo iki 4 men, maziui Moro refleksas irgi labai ilgai laikesi. Nu, daug rasyti, nusiramink, viskas bus gerai. Nunesk i Lorna pas vaiku neurologa, nusiraminimui.
O kas masazuoja? Man tiesiai pasake, kai nesiau didziaja pries 1.5 metu - jeigu nori gero masazo, i namus po 10 litu. Tokia Regina, siaip gera masaziste.

Miau
Atsakyti
as irgi galvoju kviesti i namus masaziste, bet nezinau kokia. gal gali jos telefona man duoti?

aisku as durna. vakar vyrui apie tai pasakiau, tai tas pasiuto, sako "o as bijau kad 18 metu jos neisprievartautu. tai ka dabar daryti?"

zinoma as linkiu savo dukrytei kuo geriausio ir ligu nenoriu ieskoti, bet kai pradeda simptomus panasius vardinti - tai uz sirdies griebkis....
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 08 30, 07:34)
as irgi galvoju kviesti i namus masaziste, bet nezinau kokia. gal gali jos telefona man duoti?

aisku as durna. vakar vyrui apie tai pasakiau, tai tas pasiuto, sako "o as bijau kad 18 metu jos neisprievartautu. tai ka dabar daryti?"

zinoma as linkiu savo dukrytei kuo geriausio ir ligu nenoriu ieskoti, bet kai pradeda simptomus panasius vardinti - tai uz sirdies griebkis....

Jei tave taip smarkiai "kabina" pasakojimai apie ligas, tai geriau nesusitik ir neklausinek. O PIRMIAUSIA NUEIK PAS GERA NERVU GYDYTOJA.

Pas kokia nesete??? Mes didziaja nesiojom pas Maskolenkaite valdiskai i Karoso gatve, o maziuka viena syki del to palupio - i Lorna. Pavardes neatsimenu, bet ten visos normalios neurologes. Arba i Nefrida gali nunesti. Vizito kaina - 30 - 50 litu. Privacioj klinikoj daktares snekios, nuramins tave, nereiks gadinti nervu.

Reginos telefona deja pameciau, tiesiog pasakyk poliklinikoj masazuojanciai seselei, kad labiau noretum, jog ateitu i namus, ir kad atsilyginsi. Man paskui pasakojo, kad jos tycia atmestinai poliklinikoj daro, nes nori gauti i namus uzsakymus. O vonios man nepatiko.

Ir NEPANIKUOK. Sesk dabar mikliai, surink www.lorna.lt arba www.nefrida.lt, uzsiregitruok ir parasyk, kokiai dienai paskyre vizita.
Smile.

Miau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mew: 30 rugpjūčio 2004 - 09:58
KRIKA, JEI TAVE KAS JAUDINA TAI APSILANKYK PAS DAKTARE, BET TIK PATI NEISSIGALVOK DIAGNOZIU, O BE TO MAN ATRODO, KAD TAU POGIMDYVINE DEPRESIJA, GAL PATI PAGERK ARBATYTES KOKIOS.

NEDRISK PANIKUOTI VAIKAS LABAI JAUCIA IR GAL TODEL DUODA TOKIA REAKCIJA- ATSAKA, JUK KALBETI DAR NEMOKA.... ohmy.gif

VISKAS PAS TAVE BUS GERAI, ODEL MASAZISTO TAI BUTINAI SUSITARK TIKRAI NEPAMAISYS, MATYT TONUSAS RAUMENUKU PADIDINTAS... smile.gif
Atsakyti
Krika, nepanikuok. Mums buvo panasiai: mergyte nuo gimimo buvo labai isitempusi, nerealiai nerami ir jautri (smakriukas virpejo, krupciojo, rietesi ir visa kita). Kvailiausia buvo, kai nuejom 1 men. apziurai pas nervu gydytoja ir ta pasejo tiek abejoniu: maziuke labai kaisiojo liezuvuka. As maniau, kad cia visiem skudikeliams iprasta, o ta eme klausineti, ar neturim epileptiku seimoj ir t.t. As grizus - prie interneto! Apei epilepsija nieko neradau, bet va apie cerebrini paralyziu... Ir visi pozymiai tinka! Prazliumbiau 2 paras ir nuvezem i Klauno kinikas. Nieko itartino nepatebejo. Nuramino. Taciau del neramumo turejome bedu: ir i mankstas vaiksciojome, ir i masazus, ir namie daug uzsiiminejau.
Be to po kiek laiko itare vandene - kas menesi vaziuodavom i klinikas tirti galvytes. Na, dabar atrodo viskas geri - mergyte siaucia kaip vejas!

Labai bijojau ir dabar tebebijau del visko tode labai tave suprantu. pamatysi, vaikiukas augs ir viskas po truputi geres.
Atsakyti
aciu jums visoms.... siandien jau ramiau. pirma karta buvome masaze, rytoj vel i mankstele. pakalbejau su masaziste, tai ji sake, kad vieniems uztenka vieno masazo, kitiems viso kurso - 10 masazu. imsiu visus 10. nors ir sakys kad viskas gerai. nes siandien kai masazavo, dukra buvo atsipalaidavusi. ir nieko tokio ka as matau nemate.
uzregistravau maze pas kita neurologe. paziuresim ka pasakys. gal tikrai isaugsim...

aciu visoms uz padrasinima
Atsakyti
Kirka, o jei dar neramu - vežkit į Vilnių, į Puro centrą. Masažai puiku ir LABAI GERAI yra vanduo - jis tikrai atpalaiduoja...
Atsakyti