druska labai labai mažai pradėjau deti tik nuo metuku cukraus nuo trijų su puse - skonis formuojamas dalykas , kudikiams ir vaikams skanu ir natūralus skonis (be druskos)

Dazniausiai maistuka ruosiam patys, taigi nededam nei cukraus, nei druskos.I kosyte paskaninimui idedam tyreles, ir nieko tokio, jei ten sudety yra to cukraus, juk ne tokiais kiekiais, kad galetu pakenkti.

Druskos po truputi pradejau det nuo 9 men., o cukraus dar nenaudojam.
Mes nei cukriuko nei druskytės nededam.Tik retkarčiais paskaninam košę truputėliu uogienės.Manau spės dar per gyvenimą atsivalgyt

Norėjau pasiteirauti.. gal kas žinos atsakyma
Mao mažylis, 9,5mėn, surado druskkinę lempą tokia.. jis suri lyg druska pabarstyta, ir pradėjo ją čiulpi atitrauki o jis ir vėl puola prie jos.. gal jam ko trūksta ar kas yra kad taip patiko druska?

Paskaiciau temele, nes ir mums aktualu. Jau 6 men. ir pratinames prie zmogisko maisto. Maniskis spjaudesi nuo presku kosiu ir pirktiniu tyreliu, kol neisviriau darzoviu mesos sultinuke su trupuciu druskytes ir sviestelio. Beveik savaite ragaujam. Dziaugiasi maisteli pamates. Bet isgirdau pasisakymu kad druska cukrus negerai. Na, dedu labai nedaug.
Tiesa sakant neradau nei vieno rimto argumento del ko negalima druskytes. Manau vis delto mano virtas maistelis daug sveikesnis su druskyte, nei tos pirktines tyreles.

Ir mums jau truputį daugiau nei pusė metukų, jau kelias savaites, be MP, valgom mamos daržovienes. nededu jokios druskos, nes vaikas ir be jos gerai valgo kietą maistuką. Geria tik vandenuką, arbatos nepatinka, tai išsisprendė ir cukraus klausimas.
Jei rimtai, tai tikrai neskubesiu su druska ir cukrum. Galbūt kai bus jau didesnis ir su pilna dantukū krūva, kai jau valgys beveik viską tą patį kaip ir tėvai, tada ir pradėsim maistuką skatinti druska o gėrimus cukrumi

I mazylio kosytes nededu jokiu prieskoniu, o jei valgo ta pati ka mes tai jau ten buna biski prieskoniuku, stengiuos daug nedeti, kai zinau kad valgys ir mazius.
O as dedu siek tiek druskytes ir sviestuko. Aisku, ne tiek kiek virdama seimynai, bet vos vos vis tiek dedu. Man ir gydytoja patare siek tiek ideti del skonio. Beje, pirmais kartais kai dar vyko ragavimas, nedejau visai, bet kai pradejau siek tiek ideti druskytes, tai ir apetitas mazajai zymiai padidejo, matyt, vis tiek vaikuciai jaucia skirtumus, kuri kose skanesne

aš nuo šiandien pradėjau duoti daržovienę, tai biškelį druskytės įdėjau

Sūneliui virdama košytę nededu druskos, pagardinu tik įdėdama šiek tiek sviestuko ...

QUOTE(butybe @ 2010 09 13, 11:33)
Paskaiciau temele, nes ir mums aktualu. Jau 6 men. ir pratinames prie zmogisko maisto. Maniskis spjaudesi nuo presku kosiu ir pirktiniu tyreliu, kol neisviriau darzoviu mesos sultinuke su trupuciu druskytes ir sviestelio. Beveik savaite ragaujam. Dziaugiasi maisteli pamates. Bet isgirdau pasisakymu kad druska cukrus negerai. Na, dedu labai nedaug.
Tiesa sakant neradau nei vieno rimto argumento del ko negalima druskytes. Manau vis delto mano virtas maistelis daug sveikesnis su druskyte, nei tos pirktines tyreles.

druska nerekomenduojama maziem vaikam nes inkstai sunkiai ja perdiba ir sunku pasalinti is organizmo