
kuo veliau tuo geriau,vyresnele 10menesiu jau viska valge nuo musu stalo,o kol virdavau jai atskirai tol negaudavo jokiu prieskoniu

kiek girdejus tai jokiu prieksoniu kudikiams nerekomenduojama, mes tai nenaudojam...as tai kosyte skaninu svoguniuku, krapu sakele...petrazole dar galima, aisku viskas virta ar garuose garinta..
QUOTE(Groovy77 @ 2008 01 31, 23:25)
Vegeta gardinti patiekalus net suaugusiems nepatartina, o vaikams isvis draudziama. Universalus prieskoniai kaip vegeta ir pan sudetyje turi visokiausiu natrio junginiu, kurie yra pavojingi skranziui.
Maista pagardinti galima prieskoninem zolelem, pvz krapais, petrazolem, saljerom bei paivairinti darzoviu sudeti, t. y. virti is 3-4 darzoviu rushiu. Tada sriubyte bus tikrai skani ir be druskos.
Skanaus
Maista pagardinti galima prieskoninem zolelem, pvz krapais, petrazolem, saljerom bei paivairinti darzoviu sudeti, t. y. virti is 3-4 darzoviu rushiu. Tada sriubyte bus tikrai skani ir be druskos.
Skanaus

Mes taip pat verdam

QUOTE(#ANDROMEDA# @ 2010 11 20, 15:25)
kiek girdejus tai jokiu prieksoniu kudikiams nerekomenduojama, mes tai nenaudojam...as tai kosyte skaninu svoguniuku, krapu sakele...petrazole dar galima, aisku viskas virta ar garuose garinta..


Mums jau 10 mėn., bet, verdant košeles, dar nei karto nedėjau jokių prieskonių. Gal jau laikas būtų pabandyti

Esu tokios nuomonės, kad iki metų geriau vaikutį maitinti atskirai verdamu maisteliu, arba, kad ir nuo bendro stalo, bet be druskos ir prieskonių (galima patiems savo porciją pasiskaninti). O nuo metukų galima jau truputėlį įdėti prieskoninių žolyčių, dar vėliau ir druskytės.
As taip pat manau jog vaikutis dar per savo gyvenima prisivalgys konservantu,ner kur skubeti

nededeu nei druskos, nei cukraus i maisteli. bet kai verdu triusiena, visada imetu kelis pipiriukus, lauro lapa, pertrazoliu sakele ar saknies ar saliero kokio - mesyte skanesne gaunasi

Aš irgi galvoju,kad kuo vėliau tuo geriau, kol viriau atskirai,tol neduodavau, bet kai jau beveik metai dukrytei, tai valgo su mumis - duodu maziau prieskoningą arba visai be prieskonių maistą.
naudoju tik krapus ir petražoles.
O aš druskos dedu.
Viena pediatrė sakė, kad druska reikalinga vaikų augimui, t. y. kaulams. Be abejo, kiekis turi būti labai mažas. Aš pasirinkau himalajų druską ir virdama daržoves į puodą su vandeniu (ne atskirai į košę) įberiu kelias kruopytes. Išgraibius daržoves iš puodo, tos druskos jose būna dar mažiau.

Viena pediatrė sakė, kad druska reikalinga vaikų augimui, t. y. kaulams. Be abejo, kiekis turi būti labai mažas. Aš pasirinkau himalajų druską ir virdama daržoves į puodą su vandeniu (ne atskirai į košę) įberiu kelias kruopytes. Išgraibius daržoves iš puodo, tos druskos jose būna dar mažiau.