Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai-druska, cukrus, pipirai...

QUOTE (pusk @ 2004 01 19, 13:20)
Visai man susisuko galva...Vieni taip sako,knygos anaip raso, o mociutes pagal savo mada...Nezinau ar reikia duoti siu produktu ar ne, o jei reikia,tai nuo kada?
Mano vaikui jau 11 men,bet kol kas jam darau maistuka atskirai ir be cukraus ir druskos, valgo gerai...Ir toliau tai daryciau,jei ne mociute,prikisdama kad vaikui TO truksta...Kaip jus darote???

Daznai mociutes buna didele problema. wink.gif Va ir pas mus kai tik nuvaziuojam tai prasideda: ko tu to ar ano neduodi, jam neskanu be skonio ir pan. Pavargstu as savo tiesas aiskinti ir gincytis. Gerai, kad toli gyvenam ir retai pasimatom, o tai jauciu primaitintu ko nereikia. Nededu papildomai nei druskos, nei cukraus, uztenka kiek yra produkte naturaliai. Valgom tik pirktini jogurta su cukrum, nes naturalu atsisake valgyt.
Atsakyti
Tiesa, mamytes, kokia druska naudojat? As stengiuosi su jodu pirkti, nes sako, Lietuvelej jodo toks didelis deficitas, kad ojojoj ph34r.gif
Atsakyti
Mano aukle kai verda koseles Junetai, tai ir prikrauna, ko reikia, jos manymu. Jei verda manu kose, tai su cukrum, jei darzoviu, tai su druska. valgo taip, kaip turi but, kaip seniau vaikai maitinami budavo. Ir kiausinio tryni jau dave, man nezinant. Tiksliau, po darbo dienos, kai atsakaita atidavinejo, tai pasake, kad manu kosele su kiausiniu valge. Ir nieko, neisbere.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 01 23, 16:33)
Tiksliau, po darbo dienos, kai atsakaita atidavinejo, tai pasake, kad manu kosele su kiausiniu valge. Ir nieko, neisbere.

Cia ne i tema, bet kai man anyta patare virto kiausinio tryni su pienu sumaisyt (kad sprangus nebutu) ir vaikui duot, tai po tokiu patarimu as jau i ja matyt nebesikreipsiu tongue.gif Va taip anksciau vaikai buvo maitinami, ir nieko uzaugo wink.gif
Atsakyti
As tai perku vaistinese aprduodama druska su sumazintu natrio kiekiu Pan Salt, berods taip vadinasi. Parekomendavo viena gydytoja; anot jos, ta kur prekybos centruose pardavinejama druska su jodu, pasibaigus galiojimo terminui (kuris yra labai trumpas is tikruju, bet nerasomas), tampa zalinga. Todel mes ta vaistinine naudojam, nes pas mane dar be to ir druskos perdaug organizme. O vaikeliui truputi dedu druskos (butent tos), bet ne kasdien, is ipratimo pamirstu, nes tik nuo metuku pradejau. O cukraus tai niekur nededu specialiai - arbateles ji geria su namine uogiene, ir taip saldzia, koses pasaldinu vaisiais, tyrelem ar taip pat uogienem.
Atsakyti
As galvojau buti moderni mama - be cukraus ir druskos. Ale, va.

Pradejome nuo druskos - darzoves, mesiskus ir zuvinius valgius valge tik tokius, kad butu ir mums skanus. Kitokiu - NEEEEEEEEEEEEEEEE. Taigi, su druska susipazino apie 6-7 men.
Cukraus beveik nevartojame, bet saldainiu yra grauzusi taip pat nuo kokiu 7 men. Keista - nepriprato ypatingai: yra saldainis - gerai, nera - nereikia.
O kuo blogai kiausinis, jei vaikas nealergiskas??? Kaip dziaugiausi, kai pradejo valgyti ant sviesto paruosta kiausiniene is kiausinio ir pieno.
Beje, pirmiau pradejo valgyti zuvi, tik po to - patiekalus su mesa. Val tas pats klausimas - kas cia blogo, jei vaikas nealergiskas zuviai???

Atsakyti
O maniske 14 men dar nezino kas tie saldainiai yr biggrin.gif Zaidzia, kaip su kaladelem, delioja, popiereliais grozisi, bet paragaut, tai ne. Nezino ir nenori smile.gif
Atsakyti
MEW:As galvojau buti moderni mama - be cukraus ir druskos. Ale, va.

Pradejome nuo druskos - darzoves, mesiskus ir zuvinius valgius valge tik tokius, kad butu ir mums skanus. Kitokiu - NEEEEEEEEEEEEEEEE. Taigi, su druska susipazino apie 6-7 men.
Cukraus beveik nevartojame, bet saldainiu yra grauzusi taip pat nuo kokiu 7 men. Keista - nepriprato ypatingai: yra saldainis - gerai, nera - nereikia.
O kuo blogai kiausinis, jei vaikas nealergiskas??? Kaip dziaugiausi, kai pradejo valgyti ant sviesto paruosta kiausiniene is kiausinio ir pieno.
Beje, pirmiau pradejo valgyti zuvi, tik po to - patiekalus su mesa. Val tas pats klausimas - kas cia blogo, jei vaikas nealergiskas zuviai???

Matai del tavo klausimo kas cia blogo,jei vaikas nealergiskas noreciau atsakyt taip- kad vaiko skrandukas dar labai mazas,jautrus ir prie maisto produktu turi buti pratinamas pamazu, bei pagal eiliskuma ,pagal virskinimo sunkuma kad ateity nebutu problemu kaip gastritas,opa ir etc. sita tema galima daug kalbeti, bet....ne ta tema bei velgi gal ir ne mano reikalas wink.gif wink.gif wink.gif svarbu jums butu viskas gerai rolleyes.gif ko ir linkiu!
Atsakyti
QUOTE (Mew @ 2004 01 25, 23:04)
As galvojau buti moderni mama - be cukraus ir druskos. Ale, va.

Tai gali buti ir taip, kad vaikas niekam nera alergiskas, o taip daznai ir buna (tik mazuma yra alergisku, nors dabar vis daugiau ir daugiau), betgi tai nereiskia, kad galima nuo kudikystes duot bileka ir bilekaip. Dabar tam vaikiukui gal ir nieko, kad jis valgo druskuota maista ar saldainius, bet ateity ka gali zinot.
Kiausinis aisku nera blogai, bet irgi svarbu kaip ir su kuo jis patiekiamas. Rasiau apie kiausini su pienu, tai man jau vien pagalvojus apie toki derini supykina. O gal cia skonio reikalas???
Atsakyti
QUOTE (Wili @ 2004 01 26, 14:59)

Tai gali buti ir taip, kad vaikas niekam nera alergiskas, o taip daznai ir buna (tik mazuma yra alergisku, nors dabar vis daugiau ir daugiau), betgi tai nereiskia, kad galima nuo kudikystes duot bileka ir bilekaip. Dabar tam vaikiukui gal ir nieko, kad jis valgo druskuota maista ar saldainius, bet ateity ka gali zinot.

pasiziurek i save, mane ar kita vyresni zmogu ir bus aisku, kas bus veliau. Ogi nieko.

Beje gal galite paaiskinti, kodel misineliais maitinamus kudikius rekomenduojama primaitinti nuo 4, o krutimi - nuo 6men. Ju ka skrandziai skirtingai issivyste?

Sunui dedavau ta druska, kur vaistinese parduodama. O dukrai paprasta - ir beje norint, kad jinai valgytu isvirta maista, reikia prieskoniu ideti, kitaip paragauja pirma sauksta ir spjauna. O jau kaip lasinius ir rauginta agurka stveria - net dreba visa.

O cukraus nededu niekur - jai jo nereikia. Nors sokolada irgi tik parodyk.

Mazasis saldiniu paragavo labai velai, gal tai mano klaida, nes dabar nebemoka valdytis. O apsaugoti, tai visa gyvenima neapsaugosi - negauna namie, paragaus darzely ar mokykloj. Gal bent mazoji ipras prie saldumynu saiko
Atsakyti
Silvute Paskelbta Šiandien 3:05 pm
Beje gal galite paaiskinti, kodel misineliais maitinamus kudikius rekomenduojama primaitinti nuo 4, o krutimi - nuo 6men. Ju ka skrandziai skirtingai issivyste?

Jei galima paaiskinsiu wink.gif
Todel kad misinelis yra sunkesnis maistas uz motinos motinos piena ir tada vaikiuko skrandukas anksciau buna paruostas dar sunkesniam maistuko virskinimui t.y. primaitinimui...

Atsakyti
Druska mes jau po truputi naudojam. Kadangi nuo 1.5 metu pradejau maitinti tuo kuo ir mes patys matinames, tai teko ir su druska susipazinti. Tik tiek, kad panasiau i tai, jog mes perejom prie Adomo maisto, o ne jis prie musu Uzkniso mane kiekvienam atskirai gaminti ir emiau gaminti sveka maista - maziau druskos, nebera keptu patiekalu ir pan.
Arbateliu ir po siolei nesaldau, nebent tik kose. Bet va saldainiai pasidare labai paklausus. Per Kaledas netycia paragavo, nesuziurejau. Tai dabar tik isgirsta popieriuka traskant - iskart apsireiskia lakuncius biggrin.gif
Atsakyti