Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 07, 13:39)
pagal vaizdą foto, tikrai 'sunkokai' substratas atrodo.
ten sandėlis, ne parduotuvė - nuo dėžių ir įpakavimų viskas raibsta akyse biggrin.gif
Dėkot tai jau nėra už ką, ką tik perdaviau dėžutę Madmuazelei wink.gif
Nusipirkau viendienių ir dar pilnavidurę piliarožę. Dar taip nebuvo, kad iš ten tuščiom rankom išeičiau - būtina kontrolė  doh.gif

Kiba eit pafotkint, kaip atrodo 'lengvoj' žemėj augantys pipirai ir paprikos  g.gif
Papildyta:

matai, aš ir žemę tai paprikai atitinkamai paruošiau - neperpuvusios organikos aplink daigo augimo vietą 'pakasiau' - pūdama organika šildo tiek dirvožemį, tiek orą aplink daigą ir dar įbedžiau kelis kuoliukus ir ratu aplink juos agroplėvele apsukau. Taip sumažinau 'pašildyti' reikalingą plotą  4u.gif

nu but gerai pamatyt lengva zeme bigsmile.gif
ir kaip man db ja palengvint g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 04 07, 14:27)
nu but gerai pamatyt lengva zeme bigsmile.gif
ir kaip man db ja palengvint g.gif  doh.gif

durpių niekad nemačius - o čia ir yra lengva, nu gal tiksliau būtų galima pasakyt - lengvesnė - žemė mirksiukas.gif Nepersodinus nepalengvinsi... o šiaip gal ir nėra taip blogai, gal tik foto taip atrodo ax.gif

o įsižeist tai čia nematau ko - jei nenori patarimo, tai ir neklausk cool.gif Ar būtinai visos turėjo rašyt, kad viskas gerai, puikiai čia pas tave auga g.gif Deja tikrai prastai atrodo pagal tai kada sėta... tik tiek, kad deja tokių yra ir pas mane doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 07 balandžio 2011 - 13:34
QUOTE(aaagnex @ 2011 04 07, 14:32)
durpių niekad nemačius - o čia ir yra lengva žemė mirksiukas.gif Nepersodinus nepalengvinsi... o šiaip gal ir nėra taip blogai, gal tik foto taip atrodo ax.gif

o įsižeist tai čia nematau ko - jei nenori patarimo, tai ir neklausk cool.gif Ar būtinai visos turėjo rašyt, kad viskas gerai, puikiai čia pas tave auga g.gif Deja tikrai prastai atrodo pagal tai kada sėta... tik tiek, kad deja tokių yra ir pas mane doh.gif

oi,apie ka tu cia? as isizeist net nemaniau biggrin.gif gal tik zinuteje taip atrodo biggrin.gif Aisku noriu patarimu thumbup.gif O tiktu grynos pirktines durpes?
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 04 07, 14:35)
oi,apie ka tu cia? as isizeist net nemaniau  biggrin.gif gal tik zinuteje taip atrodo biggrin.gif Aisku noriu patarimu thumbup.gif O tiktu grynos pirktines durpes?

Nežinau kas ten pas tave per mišinys. Gal ten viskas gerai - pati pažiūrėk. jeigu šlapias žemes sugniauži į kumštį ir jis lieka toks kokį padarei - reiškia sunki žemė... Jeigu subyra - reiškia lengva (nu lengva kiek tas įmanoma žemei)

Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 04 07, 14:38)
Nežinau kas ten pas tave per mišinys. Gal ten viskas gerai - pati pažiūrėk. jeigu šlapias žemes sugniauži į kumštį ir jis lieka toks kokį padarei - reiškia sunki žemė... Jeigu subyra - reiškia lengva (nu lengva kiek tas įmanoma žemei)

reiks paziureti.
nu va galiu is arciau parodyt
user posted image
user posted image
cia kiti vazonai,bet zeme tokia pati. laaikau ant palanges virs radiatoriuaus,sviecia saule,bet krastuose pelesis dedasi.laistau atrodo saikingai
Atsakyti
Vasario vidury sėta paprika:
user posted image

Čia ne mano sėtos, šiandien atrodo štai kaip:
user posted image user posted image

Paspaudus nuotraukos pasididina smile.gif

Samanna, būtinai reikia papurent, kad tokie grožiai nesusidarytų indeliuose. Galima bandyt atsargiai mediniu pagaliuku, nuo vazonėlio krašto sujudint. Svarbu stengtis nepažeist šaknų. Pasikartosiu blush2.gif 'sunkioje', riebioje žemėje daug ilgiau išsilaiko drėgmė, susidaro pluta paviršiuje, šaknys negauna oro.
Atsakyti
Kazkuri buvo minejusi biohumusa VERDETERA, gal i ji reiktu persodinti... g.gif Bet kiek apie ji paskaiciau,tai reikia ji maisyti su dirvozemiu.
Atsakyti
Nu jei jau Gaudvilė neša paprikas į šiltnamį, tai aš nešiu į verandą. Žemiau 10 jau nebuna, o apie 15 laipsnių, kol nėra saulės bus tas pats. Pas mane jos tokios. Sėtos vasario 16d. Sėklos iš dieduko "Jubiliejinės" ir rusiškos "Medal"
Čia parodau tik kelias, bet jos visos tokios. Man rodos ir žiedus pradeda krauti.

user posted image

O pas samanaa manau per sunki ir per drėgna žemė, aš turbūt bandyčiau persodinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 07, 15:24)
Vasario vidury sėta paprika:
user posted image

Čia ne mano sėtos, šiandien atrodo štai kaip:

Paspaudus nuotraukos pasididina  smile.gif

Samanna, būtinai reikia papurent, kad tokie grožiai nesusidarytų indeliuose. Galima bandyt atsargiai mediniu pagaliuku, nuo vazonėlio krašto sujudint. Svarbu stengtis nepažeist šaknų. Pasikartosiu  blush2.gif 'sunkioje', riebioje žemėje daug ilgiau išsilaiko drėgmė, susidaro pluta paviršiuje, šaknys negauna oro.

oi kaip aciu thumbup.gif o kokia zeme naudojai?
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 04 07, 15:25)
Kazkuri buvo minejusi biohumusa VERDETERA, gal i ji reiktu persodinti... g.gif  Bet kiek apie ji paskaiciau,tai reikia ji maisyti su dirvozemiu.

Verdeteros biohumusą reikia maišyt, o mišinį pomidorams ir paprikoms tos pačios firmos, jau su niekuo maišyt nebereikia wink.gif

Ausrap, atvėsti oras šią naktį turėtų labiau, jei turi, užmesk agroplėvėlę nakčiai wink.gif
Papildyta:
QUOTE(samanaa @ 2011 04 07, 15:27)
oi kaip aciu  thumbup.gif o kokia zeme naudojai?

įvairiai, kartą maišiau durpes skirtas pomidorams/paprikoms kartu su kompostine žeme ( 3:1), kitą kartą Verdeteros mišinį. Kur matosi juodi kvadratiniai indeliai, tik ant viršaus prikroviau durpių ( čia Aaagnex dovanotieji daigiukai), tamsiam apvaliam indely galėjo būti ir mano pačios maišytas, o gal jau ir paruoštas. Nebeatsimenu smile.gif
Atsakyti
aisku 4u.gif nu ka,laukiu vyro,paliksiu vaika ir pirmu taikymu zemiu pirkti. Uzsidegiau noru atgaivinti augintinius biggrin.gif
o paskui persodinus i siltnami ar lauke,kokia zeme tinka?ar tokia pat?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 07, 13:39)
Nusipirkau viendienių ir dar pilnavidurę piliarožę. Dar taip nebuvo, kad iš ten tuščiom rankom išeičiau - būtina kontrolė  doh.gif

Kokiam čia sandėly to gėrio gerai papirkai biggrin.gif Man irgi pilnavidurių piliarožių reikia rolleyes.gif
Gaudvile, tavo tokie išpuoselėti tie daigiukai nuotraukose wub.gif Labai gražūs wub.gif

Atsakyti