Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

Viskas gerai, džiaugiamės savo taisyklingu sąkandžiu blush2.gif Aš neturiu jokių nusiskundimų, viskas gyja puikiai, dantukai jau judinami į savo vietas, finišas nenumaldomai artėja yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(*Amelie* @ 2011 07 12, 20:53)
Viskas gerai, džiaugiamės savo taisyklingu sąkandžiu  blush2.gif Aš neturiu jokių nusiskundimų, viskas gyja puikiai, dantukai jau judinami į savo vietas, finišas nenumaldomai artėja  yahoo.gif

Kaip smagu. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, as taip pat noreciau isijungti i skanadininkiu bureli smile.gif Man oprecaijos data paskirta gruodzio men., tad labai pradejau dometis kaip cia viskas vyksta. Siaip as gyvenu UK, bet pries pora metu sugalvojau sutavrkyti savo burnos erteme (t.y. dantukus). Uzsirasiau konsultacijai del estetinio blombavimo NEODENTOJE (Kaunas). Bet mano stomatologas kategoriskai pasake ne estetiniam blombavimui, kadangi mano visi dantukai yra sveiki, gyvi (t.y. netruktas nei vienas nervas). taip prasidejo mano gydimo kelias. Teko pasikeisti visas blombas (pkalojau tiek, kiek uz abieju zandikauliu breketus). susitikau su ortodonte Irma Tamosiunaite-Andzeliene (labai maloni gyd.). padarius gibsinius modelius, nustate netaisiklinga sakandi, liepe pasikonsultuoti su S. Grybausku, bet as dar ilgai delsiau su juo susitikti, nes nelaikiau tai svarbu. tad susitikimas su gerb. S. Grybausku ivyko jau mano ortodontinio gydimo eigoje. Kaip tik konsultacija ivyko kelios dienos po apatinio protinio danties operacijos blink.gif blin, pakankino jis mane tada paveiksluodamas, nes visas zandas istines buvo. o stai jo isvados, pristatant gydimo plana:
1.Veido asimetrija: labiau išreikštas dešinysis gonialinis kampas (manyciau netikslumas, del gyjimo po danties traukimo); smakro centras iki 0,5 cm į kairę nuo veido vidurio linijos
2. Išgaubtas veido profilis
3. Retruduoti abu žandikauliai
4. Sąkandis Angle II, gilus
5. Pasvirusi okliuzinė plokštuma, žemiau dešinė pusė
REZIUME - Apatinio žandikaulio osteotomija
Tad va taip priejau prie zandikaulio operacijos, kuri ivyks gruodi, jei viskas gerai bus. Labai man sunku prie jo prisiderinti, kai toks uzsiemes, o man reikia skraidyti is UK. Gal yra siame forume taip daranciu, noreciau pasikonsultuoti del soc. draudimo, nes nebezinau ar man ligoniu kasos padengs pacia operacija, kai dirbu uzsienyje, gal kas zino kokios info - butu didleis aciu.

taip pat, ar teko kam susidurit su dantu griezimu miegant, kai uzdejo breketus? as vis save pagaunu grieziant kruminiais dantukais, ar reikia susirupinti del to?

ilga as cia aprasyma surasiau, soriukas 4u.gif
taip pat labai idomu skaityti komentarus merginu, kurios jau po operacijos - daug info gavau, bet dar 100000000 klausimu galvoje. Saunuoles merginos !!! sekmes jums sveikstant!
Atsakyti
kai viska pradejau - atrode, kad bus paprasta ir greita, teveliai dziaugsis dazniau griztancia dukrele, bet deja po beveik dvieju metu - jau jauciuosi truputi issekusi ir tik kuo greiciau noriu pasiekti finish'a doh.gif
Atsakyti
Ei kur visos prapuole, negi tema mirsta, kai pradejau ja dometis verysad.gif
turbut smagiai vasarele leidzia ir apie jokias operacijas siuo metu negalvoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausssrytia @ 2011 07 20, 22:49)
Ei kur visos prapuole, negi tema mirsta, kai pradejau ja dometis  verysad.gif
turbut smagiai vasarele leidzia ir apie jokias operacijas siuo metu negalvoja  smile.gif

zinai, kaip buna- kol "skauda"- tol labai rupi 4u.gif o kai jau 1.5metu po operacijos ir beveik metai be breketu.... thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos ir dar ne smile.gif

Vis šmėkštelnu šiose temose apie sąkandį. Mano svajonė, kurią, tikiu, kada įgyvendinsiu yra žandikaulio operacija. Kalbėjau su savo ortodonte, tai ji mane prigąsdino, kad operacija, šakės, arba vos ne invalidas lieki, arba sėkmingai ją atlieka. Tipo išlaužia kaulus, po to tik metalais sukabina ir jie nebesugija. Kad gali prasidėt komplikacijos, akis nevalingai trukčiot (kaip Kupčinskui vargšui), nevalingas seilėtekis. Nu žodžiu, ji mane pas psichologą išgrūst norėjo, kad nesąmonių prisigalvoju. Kaip jums Grybauskas pasakojo apie tas komplikacijas? Vistiek jūs turbūt prisidomėjote daugiau nei aš, tai apšvieskit, ar čia tikrai tokia tragiškai rizikinga operacija.

Beje, kaip pasidengiat išlaidas? taupote pinigėlius ar imate paskolą? ar operacija gali būti kompensuojama?
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2011 07 27, 21:08)
Sveikos, mamos ir dar ne smile.gif

Vis šmėkštelnu šiose temose apie sąkandį. Mano svajonė, kurią, tikiu, kada įgyvendinsiu yra žandikaulio operacija. Kalbėjau su savo ortodonte, tai ji mane prigąsdino, kad operacija, šakės, arba vos ne invalidas lieki, arba sėkmingai ją atlieka. Tipo išlaužia kaulus, po to tik metalais sukabina ir jie nebesugija. Kad gali prasidėt komplikacijos, akis nevalingai trukčiot (kaip Kupčinskui vargšui), nevalingas seilėtekis. Nu žodžiu, ji mane pas psichologą išgrūst norėjo, kad nesąmonių prisigalvoju. Kaip jums Grybauskas pasakojo apie tas komplikacijas? Vistiek jūs turbūt prisidomėjote daugiau nei aš, tai apšvieskit, ar čia tikrai tokia tragiškai rizikinga operacija.

Beje, kaip pasidengiat išlaidas? taupote pinigėlius ar imate paskolą? ar operacija gali būti kompensuojama?

o kokia cia ortodonte tokiu nesamoniu prisake??? lotuliukas.gif man jau 1m 5men po operacijos-niekas netrukcioja, niekas nebega, viskas puikiausiai atsistate-nebeskauda sanariu, valgau viska-griaudau riesutus, vel pradejau atkasndineti siula siuvant. Sypsena puiki, smakras vietoje smile.gif o komplikacijos , ypatingai medicinoje, gali buti bet kur. Be to zmones kartais mirsta ir odontologo kedeje, begydant kariesa, sukant implantus- kaip tik pries savaite rusai per REN TV rode laida apie tai smile.gif tu gali eiti gatve, tau ant galvos nukris plyta, arba koks girtas uzvaziuos netyciom ant taves- stai tau ir komplikacija gyvenime smile.gif Grybauskas yra chirurgas, o ne paprastas odontologas ir tik jis realiai galetu pasakyti apie realias komplikacija smile.gif
nors man paciai biski kraujo perdaug isipile per operacija, bet ne del tos operacijos, o del to, kad turiu bronchine astma. pries operacija pridariau kruva tyrimu, is antro karto praleido-pirmus uzbrokavo, kzkas negerai buvo.
Atsakyti
Ou, smagu, kad paneigėte. Na keistoka ta mano ortodontė. O kaip su pinigėliais? Man labai įdomu kaip studentaitei be didelės algos įgyvendinti šitą svajonę, nes... na ji turi būti įgyvendinta biggrin.gif

Beje, tos panoraminės nuotraukos ir gipsiniai modeliai daug kainuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2011 08 01, 15:29)
Ou, smagu, kad paneigėte. Na keistoka ta mano ortodontė. O kaip su pinigėliais? Man labai įdomu kaip studentaitei be didelės algos įgyvendinti šitą svajonę, nes... na ji turi būti įgyvendinta biggrin.gif

Beje, tos panoraminės nuotraukos ir gipsiniai modeliai daug kainuoja?  g.gif

kiekvienas atvejis skirtingai-reik eiti i konsultacija ir viska issamiai klausti, nes viskas priklauso nuo sakandzio anomalijos sunkumo smile.gif kokia pavarde jusu ortodontes, cia Vilniuje? (kad netycia nepakliuti pas ja lotuliukas.gif nestuke.gif )
Atsakyti
Aš ne iš Vilniaus smile.gif Einu pas Gintare is Lietuviu gatves, jei kam nors tai sako kas nors. Na cia ne privaciai, cia kaip po seimos klinikoje. Nezinau ar tokie gydytojai yra suinteresuoti neleisti darytis sakandzio operaciju... Tiesiog nesuprantu, kodel ta ortodonte taip kategoriskai neige, jog mane reikia rimtesnes pagalbos, o ne tu suknistu ploksteliu.... Jau 11 metu nesioju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dewofsoul: 01 rugpjūčio 2011 - 23:06
http://www.klubas.lt...s.d?id=48260521 wub.gif
Atsakyti