QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 06, 15:59)
Pamirškite jodą, nes jo ir taip pridėta į mūsų maistą, perteklius mus apnuodija.
Ąžuolo žievės nuoviras Suteikia elastingumo, saugo nuo lūžinėjimo.
Kepenėlės 100gr. per savaitę - netrūks geležies.
Pavyzdžiui? Kokiam maiste mus nuodija jodas?
Žiūrint kiek žmonių vaikšto aiškiai matomom skydliaukėm nepanašu, kad kentėtume nuo jodo pertekliaus.
Labai lengvas būdas patikrinti (jei nesat alergiškos jodui) ar užtenka jodo gaunamo su maistu. Vakare paprastu jodu iš vaistinės patepkit kelis kvadratinius centimetrus ant pilvo odos ir jei žymė dings per naktį (o beveik esu tikra, kad daugumai dings net ne per naktį, o per kelias val.), tai jodo kol kas nepamirškite.
Jodas labai nestabilus ir užtenka joduotos druskos į verdamą sriubą žiūptelt ir jodo nebėra, tas pats su jodu ir kt. produktuose..O jūros gėrybių, žuvų, jūros kopūstų mes suvartojame tikrai nedaug, dauguma visai jodo iš šių produktų negauna.
Kepenėles išvis brudas valgyti, vien žinant kokią jos f-ją org-me atlieka. Čia lietuviai ir kitų tautų būrai iš taupumo suryja ir kepenis, ir skrandžius, ir žarnas, ir inkstus mirko kelias paras, kad nedvoktų lėkštė šlapimu...
Beje, kodėl kepenėlės prie vit. A šaltinio neparašytos, o tik prie geležies?
O ąžuolo žievės nuovire mirkant nagus atsargiai...taip uždažo odeles ir pačius nagus, kad baisiau už rūkoriaus, labai gražiai būti neišeitų tokiom rankom..aš ąžuolo žievės nuoviru skalaudavau plaukus ir tai neapsikenčiau..perėjau prie varnalėšų, dilgėlių, apynių ir ajerų - ne taip dažo.