Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

QUOTE(Singė @ 2011 03 13, 22:07)
Klausimas toms, kurios jau laikė Regitroj vairavimą-būtent aišktelėj pasako kuriuo būdu reikia prisiparkuoti, ar visais būdais prašo parodyti, ar visad būna estakada, ir ar visada reikia daryti tą įsibėgėjimą ir stabdymą?

taip, visada buna estakada, isibegejimas, apsisukimas ribotame plote, T sankryza, o tada vienas is parkavimu - statmenas, istrizas ar soninis. taigi, isvis 5 pratimai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Leida-1. @ 2011 03 13, 16:23)
Mergaitės, žiūrėkitės kaip mokė instruktoriai ir kaip jums lengviau orientuotis.
O pagal rankeną galinę labai neblogas orientyras regitroje tikrai. Vaizdžiau tai būtų :
Aklai pasitikėti gal nesiryžčiau, bet kaip papildomas orientyras, tai tikrai superinis, išbandyta ne kartą  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
taip, Regitroj labai tinka sis variantas, nes masinytes standartines, mazos...o kai parkavausi su instruktorium normalioj aikstelej prekybcentrio, tai nereguliavau nei veidrodeliu, nei i rankeneles ziurejau... taigi, ismoksim ir normaliai parkuotis tikrai ax.gif
Atsakyti
Sveikos

Na pirmiausiai tai sveikinu visas islaikiusias teises 4u.gif 4u.gif Saunuoles

Retokai jau beparasau, nors kas pas jus naujo gan daznai uzsuku, bet namuosia gryzus daug darbu, o ir mazoji reikalauja daug demesio... unsure.gif Si savaitgali vazevom i kielione aisku as uz vairuotoja buvau..... Na mano pasitikejimas savimi ir noras vairuoti jau po truputi grysta (bet labai jau letai) o baime ir nusivylima savimi jau baigiu pamirst. Istikro niekada nemaniau, kad mania taip gali paveikt neislaikytas kazkoks egzaminas. Dabar kai atsisedu ir ramiai pagalvoju apie visa tai ir suprantu, kad nera ko cia taip nervuotis ir sielotis ne as pirma neislaikius, ne as paskutine.........Net vyras juokiasi sako tokios nusivylusios, piktos, nenorincios vairuot ir aplamai nieko apie vairavima girdet nera mates manes, net tada kai pries visus egzaminus pradejom mokintis vaziuot blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(FėJa. @ 2011 03 14, 01:33)
Na mano pasitikejimas savimi ir noras vairuoti jau po truputi grysta (bet labai jau letai) o baime ir nusivylima savimi jau baigiu pamirst. .........

Šaunuolė-sugrįš pasitikėjimas, o sugrįžusi ir teises išsilaikysi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhydelka @ 2011 03 13, 09:52)
del rankeneles, tai plius minus sutinku, o kodel piktinates, kad veidrodeliai aikstelej reguliuojami taip, kad padanga galine matytusi? o tai kaip jus aikstelej moke vairuoti? orientavotes pagal ka?

Na, jei pradėti reguliuoti veidrodėlius prieš kiekvieną manevrą, tai parkavimasis iš 10-15 sekundžių proceso išsitemps iki kokios minutės. O su važiavimo pradžia irgi problemos, juk teks vėl veidrodėlius reguliuotis. Na, esmė ta, kad normaliame kasdieniniame vairavime niekas veidrodėlių prieš kiekvieną manevrą nereguliuoja.
O piktinuosi (gal teisingiau sakity baisiuosi) dėl to, kad pas mus mokinama ne vairuoti, o tik išlaikyti egzaminą (važiavimas tik egzaminų trasomis, manevravimas pasitelkiant kažkokius orientyrus, kurie kitoje masinoje bus beprasmiai ir t.t.) ir tada paleidžiami į gatves naujai iškepti vairuotojai, kurie iš esmės nemoka nei važiuoti, nei parkuotis... Na, esmė tame, kad mokina iškalti, bet ne mąstyti ir pajausti.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 03 14, 11:23)
Na, jei pradėti reguliuoti veidrodėlius prieš kiekvieną manevrą, tai parkavimasis iš 10-15 sekundžių proceso išsitemps iki kokios minutės. O su važiavimo pradžia irgi problemos, juk teks vėl veidrodėlius reguliuotis. Na, esmė ta, kad normaliame kasdieniniame vairavime niekas veidrodėlių prieš kiekvieną manevrą nereguliuoja.
O piktinuosi (gal teisingiau sakity baisiuosi) dėl to, kad pas mus mokinama ne vairuoti, o tik išlaikyti egzaminą (važiavimas tik egzaminų trasomis, manevravimas pasitelkiant kažkokius orientyrus, kurie kitoje masinoje bus beprasmiai ir t.t.) ir tada paleidžiami į gatves naujai iškepti vairuotojai, kurie iš esmės nemoka nei važiuoti, nei parkuotis... Na, esmė tame, kad mokina iškalti, bet ne mąstyti ir pajausti.

tai niekas ir nekalba, kad važinėjant gatvėje kas nors tuos veidrodėlius reguliuosis. mus moko taip, kad Regitroje mokėtumėm važiuoti aikšteleje, nes ta aikštelė mažai turi sąsajų su tuo, kas vyksta normalioje tikroje aikštelėje. Netgi egzaminuotojai reikalauja, kad važiuojan į aikštelę vaidrodėliai būtų taip, kad matytųsi "žemė". gi tikrovėj niekas taip nevažiuotų, o čia manau kalba būtent apie mokymosi ir Regitros aikštelę.
pati jau važinėjų, po išlaikyto egzamino, tai tos žinios, įgytos parkuojantis mokymosi aikštelėje, yra nieko vertos. na bent jau man. žvalgaisi į automobilius kitus stovinčius, o ne į linijų kampus, gaireles ir t.t., ko reikalavo mokantis dirbtinėje situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 03 14, 12:23)
.......... ir tada paleidžiami į gatves naujai iškepti vairuotojai, kurie iš esmės nemoka nei važiuoti, nei parkuotis... Na, esmė tame, kad mokina iškalti, bet ne mąstyti ir pajausti.

Labai daug senų vairuotojų 100 kartų daugiau GRUBIAI pažeidinėja eismo taisykles, nei tie ką tik iškepti. Taip, kad.....
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2011 03 14, 14:12)
Labai daug senų vairuotojų 100 kartų daugiau GRUBIAI pažeidinėja eismo taisykles, nei tie ką tik iškepti. Taip, kad.....

kazkaip pastebejau toki dalyka, kad vazinejant su M zenklu kiti vairuotojai bent pasitengdavo parodyti posukius, staigiai nestabdindeti ir pan. matyt manes su M zenklu bijojo lotuliukas.gif . o dabar kai vaziuoju su lapu gal tik kas 5 vairuotojas rodo posukius, visi lekia aplinkui kaip isproteje, stabdo, lekia, stabdo, lekia, tarp eiliu laksto kaip nesveiki. matyt visgi salia vaziuojantis mokylinis automobilis turi itakos vairuotoju drausmei, nes "lapo " vairuotoja matyt atrodo nebe tokia gresminga lotuliukas.gif doh.gif . po keliu pravaziavimu savarankiskai igijau vazinejimo baime...ir viskas vien del tu jau seniai iskeptu vairuotoju, kurie ne velnio nemoka vairuoti pagal taisykles.

tikiuosi ateity nepasidarysiu ir as tokia pati boga vairuotoja
Atsakyti
QUOTE(zhydelka @ 2011 03 14, 16:35)
kazkaip pastebejau toki dalyka, kad vazinejant su M zenklu kiti vairuotojai bent pasitengdavo parodyti posukius, staigiai nestabdindeti ir pan. matyt manes su M zenklu bijojo lotuliukas.gif . o dabar kai vaziuoju su lapu gal tik kas 5 vairuotojas rodo posukius, visi lekia aplinkui kaip isproteje, stabdo, lekia, stabdo, lekia, tarp eiliu laksto kaip nesveiki. matyt visgi salia vaziuojantis mokylinis automobilis turi itakos vairuotoju drausmei, nes "lapo " vairuotoja matyt atrodo nebe tokia gresminga lotuliukas.gif  doh.gif . po keliu pravaziavimu savarankiskai igijau vazinejimo baime...ir viskas vien del tu jau seniai iskeptu vairuotoju, kurie ne velnio nemoka vairuoti pagal taisykles.

tikiuosi ateity nepasidarysiu ir as tokia pati boga vairuotoja

Va va, ką aš ir sakau, kad čia reikia bausti ir gaudyti tuos senuosius vilkus, ir jų bijoti, o ne naujokų.
Atsakyti
Na nesakykit, kad jau nieko vertas tas parkavimasis. As irgi jau su teisem antra savaite vazineju, ir reikia kieme pasistatyt, tai kadangi mane instruktorius moke pagal pirma gairele orientuotis, tai ta pirma gairele aiksteleje ir yra menamos masinos salia stovincios kampas. Dabar matau tikra masina ir pagal jos kampa orientuojuos. Labai graziai pasistato man ta masinyte, veidrodeliu nesireguliuoju specialiai atvaziavus parkuotis. Nesakykit, kad jau taip nieko ir nedave tos pamokos, juk negali iskart leist i normaliai aikstele parkuotis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi pasisakysiu dėl tos aikštelės. Mano nuomone reikėtų mokyti parkuoti automobilį taip, kaip ir realioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Juk, kaip ir rašė kažkas, nuvažiavę į aikštelę niekas tų veidrodėlių nesireguliuoja. Tai ar nebūtų geriau iš karto mokyti parkuoti automobilį su nesureguliuotais veidrodėliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 14, 19:01)
Aš irgi pasisakysiu dėl tos aikštelės. Mano nuomone reikėtų mokyti parkuoti automobilį taip, kaip ir realioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Juk, kaip ir rašė kažkas, nuvažiavę į aikštelę niekas tų veidrodėlių nesireguliuoja. Tai ar nebūtų geriau iš karto mokyti parkuoti automobilį su nesureguliuotais veidrodėliais g.gif

pritariu smile.gif ta Regitros aikstele kaip is kosmoso srities...juk net T formos sankryzoj apsisukant reikia veidrodeliu i zeme nuleistu, o juk realiai tai niekas nenuleidineja ju, kai apsisukineja tarkim kokiam salutiniam kelyje atbuliniu... aisku, galima kazka panaudot is tos kuoliuku teorijos, bet realiai tai mokykla yra priversta mokyti kaip reikia Regitroj, kad paskui nebutu nepatenkintu, kad va, egzamino neissilaike vien todel, kad aikstelej reikia tiksliai tiksliai viska padaryt, gerai, kad dabar pasitaisyt jau leidzia, nes gi realiam gyvenime jei nepavyksta graziai prikarkuot, galima ir dar, ir dar karta bandyt...bet taip jau yra toj Regitroj - jei reikia, tai ir mokomes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(fobia @ 2011 03 14, 16:45)
Na nesakykit, kad jau nieko vertas tas parkavimasis. As irgi jau su teisem antra savaite vazineju, ir reikia kieme pasistatyt, tai kadangi mane instruktorius moke pagal pirma gairele orientuotis, tai ta pirma gairele aiksteleje  ir yra menamos  masinos salia stovincios kampas.  Dabar matau tikra masina ir pagal jos kampa orientuojuos. Labai graziai pasistato man ta masinyte, veidrodeliu nesireguliuoju specialiai atvaziavus parkuotis. Nesakykit, kad jau taip nieko ir nedave tos pamokos, juk negali iskart leist i normaliai aikstele parkuotis. mirksiukas.gif

na, taip, galima kazka panaudot, tam ir mokomes smile.gif kuoliuku teorija padeda parkuojantis kuriuo budu? statmenu? o soniniu parkuotis teko jau? mirksiukas.gif kaip sekesi?
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 03 14, 11:23)
O piktinuosi (gal teisingiau sakity baisiuosi) dėl to, kad pas mus mokinama ne vairuoti, o tik išlaikyti egzaminą (važiavimas tik egzaminų trasomis, manevravimas pasitelkiant kažkokius orientyrus....

oj nereikia taip sakyti, kad visi nono.gif tikrai yra kas mokina mąstyti ir gaudytis situacijoj. smile.gif
Man vieninteliai orientyrai aikštelėj buvo sustoti kad ne per daug ir ne per mažai vietos liktų nuo kuoliukų ir stebėti kampinio kuoliuko padėtį. Kai sustoji, atbulinį, suki vairą iki galo ir varai kol matai, kad lygiagretu, ištiesini vairą ir daugiau jokių orientyrų, tik iš akies (čia statmenas ir įstrižas). Lygiagrečiam dar stebėdavau tolimąjį kampą ir pr.durelių vidurį. Praktiškai po egzamino išbandyti neteko, bet manau, kad bent jau žinočiau į ką orientuotis. Kitos mašinos kampas būtų kampinis kuoliukas. smile.gif O veidrodėlius nuleist juk pora s užtrunka, ko čia sukt galvą. smile.gif Be to, jų nuleidimas tik lygiagrečiam ir T formai man buvo reikalingas.
Žinotų egzaminuotojai į ką žiūri, orientuojasi mokiniai tai numirtų iš juoko, sakytų anekdotai (pvz. su ta rankenėle). thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(FėJa. @ 2011 03 14, 00:33)
Sveikos
Si savaitgali vazevom i kielione aisku as uz vairuotoja buvau.....

Fėja, o žinok, aš tau net pavydžiu truputį, nes nors ir neišlaikei egzamino, bet va sau važinėji, praktikuojies. happy.gif
Atsakyti