Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

user posted image

Motinystės (tėvystės) pašalpa

Motinystės pašalpa

Tėvystės pašalpa

SENA TEMA

42
Atsakyti

Sveikos,

Turiu toki klausima. Zadu kaip ir dauguma neimti NGA,o po gimdymo iskart eiti i VPA, bet mano gydytojas pareiske, kad jeigu gymdymas ivyks anksciau, ty tarp 32 ir 36 sav. vistiek reikes imti NGA, ir jeigu reikes atsigulti i ligonine irgi reikes imti NGA, o ne bilioteni. Ar zinote ka nors apie tai?
Atsakyti
QUOTE(indigas @ 2011 03 09, 19:49)
Sveikos,

Turiu toki klausima. Zadu kaip ir dauguma neimti NGA,o po gimdymo iskart eiti i VPA, bet mano gydytojas pareiske, kad jeigu gymdymas ivyks anksciau, ty tarp 32 ir 36 sav. vistiek reikes imti NGA, ir jeigu reikes atsigulti i ligonine irgi reikes imti NGA, o ne bilioteni. Ar zinote ka nors apie tai?

Apie paprasta biliuteni,tai tiesa,jus negalesit juo pasinaudoti,kai sueis 30 sav ir jus neimsit dekreto visai.Siandien klausiau savo gidytojos apie tai.
Atsakyti
Jei gryztant prie anos temos nebaigto klausimo - ar galima bus gryzt i buvusi darba ir gaut 40pr. Jei jus planuojat gryzt i darba, po metu, tai rinkites 100pr. uz metus. O jei 2 metus, tai pagelbet gali tik papildomi darbai ir 40proc. O jei turit kelis darbus, tai nezinau, pagal ka leis rinktis - kuri dirbt, o kuriam vpa likt
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 03 09, 21:00)
Jei gryztant prie anos temos nebaigto klausimo - ar galima bus gryzt i buvusi darba ir gaut 40pr. Jei jus planuojat gryzt i darba, po metu, tai rinkites 100pr. uz metus. O jei 2 metus, tai pagelbet gali tik papildomi darbai ir 40proc. O jei turit kelis darbus, tai nezinau, pagal ka leis rinktis - kuri dirbt, o kuriam vpa likt

jeias turiu viena darba, tai kaip galiu dirbti kazkoki papildoma, juk savo darbovieteje darbo santykiai nenutruksta, stazas tesiasi, as is darbo juk neisejusi!!! blink.gif nesamone cia kazkokia... nebesuprantu...
gerai, kad dar laiko yra, bet kaip tokie dalykai vyksta pas mus-nervina jau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 09, 19:04)
Apie paprasta biliuteni,tai tiesa,jus negalesit juo pasinaudoti,kai sueis 30 sav ir jus neimsit dekreto visai.Siandien klausiau savo gidytojos apie tai.

Tai taip išeina, kad tada i VPA išeiti pagal naują tvarką?
O ar galima gulėti ligoninėje neimti nei biliotenio nei NGA, o už ligoninės suteiktas paslaugas susimokėti pačiam?
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 03 08, 20:55)
as irgi taip supratau,***** kaip bijausi,kad kitaip nebutu...sakykit,jai as esu bilioteni,ir po jo eisiu iskarto i dekreta,tai kaip skaiciuos,nuo tos dienos kai iseisiu dekreto pinigelius,o jai busiu negavus dar pinigeliu uz bilioteni,tai ju ir nepriskaiciuos?Sakykit,o dekreto pinigeliam grindys yra kokios? blush2.gif

Biliutenio pinigeliai bet kokiu atveju nepatenks i ta 12men. vidurki, nes:

Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2011 m. sausio mėn., kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2009-12-01 iki 2010-11-30 gautų draudžiamųjų pajamų.

T.y. jeigu jus 2011.04 eisite i dekretini , o visa 2011.03 turite biliuteni- tai vis tiek vidurki Jums skaiciuos uz laikotarpi 2010.03-2011.02

As taip suprantu! 4u.gif
Papildyta:
o man toks klausimas 4u.gif
O iki kada as turiu nuspresti ar 1 ar 2 metams as eisiu i VPA?iki NGA?
Atsakyti
sveiki, kalusimelis gal kas pagelbes
esu vpa ir siuo metu esu uzsieni jei pradeciau dirbti pagal individualia veikla (uzsieni) ar dar gauciau motinystes pasalpa ar nebe? labai aciu
Atsakyti
QUOTE(maj4onok @ 2011 03 10, 12:04)
Biliutenio pinigeliai bet kokiu atveju nepatenks i ta 12men. vidurki, nes:

Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2011 m. sausio mėn., kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2009-12-01 iki 2010-11-30 gautų draudžiamųjų pajamų.

T.y. jeigu jus 2011.04 eisite i dekretini , o visa 2011.03 turite biliuteni- tai vis tiek vidurki Jums skaiciuos uz laikotarpi 2010.03-2011.02

As taip suprantu! 4u.gif
Papildyta:
o man toks klausimas 4u.gif
O iki kada as turiu nuspresti ar 1 ar 2 metams as eisiu i VPA?iki NGA?

Kai rasisit prasima del VPA,t.y kai sodroj pildisit prasima.
Atsakyti
QUOTE(linamask @ 2011 03 10, 08:58)
jeias turiu viena darba, tai kaip galiu dirbti kazkoki papildoma, juk savo darbovieteje darbo santykiai nenutruksta, stazas tesiasi, as is darbo juk neisejusi!!!  blink.gif nesamone cia kazkokia... nebesuprantu...
gerai, kad dar laiko yra, bet kaip tokie dalykai vyksta pas mus-nervina jau...  doh.gif

Tai nebutina dabar jau tais antraeiliais rupintis... Galit ir antriems augin. metams susirast blush2.gif. . Tik dar neaisku, kas gali keistis iki to istat. isigaliojimo ir vykdymo pradzios - dar daug ka patikslint gali ar kiek pakeist... g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos.
Prašau patarkite, kas išmano 4u.gif

Esu VPA iki vaikui suėjus 3 m., balandį turėčiau grįžti į darbą.
Dabar laukiuosi. Bet mano pareigybė panaikinta, todėl priimti atgal 4 mėnesiams į kitą vietą nelabai nori... Pašalpos bus mokamos pasirenkant palankesnį variantą. Automatiškai geresnis bus, imant vidurkį iš pirmų VPA? Ar taip suprantu? Nes ponia SODROj pasakė, kad nieko jie paskaičiuoti negali, nes programa pati paskaičiuos, koks geresnis variantas (kertasi man su įstatymu, kur turėčiau PATI rinktis iš dviejų).

Tai va, kas geriau tokiu atvėju:

1. Bendru susitarimu su darbdaviu, 4 mėn. išeiti nemokamų atostogų? Nes SODROj šiandien pasakė, kad atleisti nėščią gali doh.gif Ar įmanomos tokios ilgos atostogos?

2. Įsidarbinti tiems 4 mėn. kitoje įmonėje. Bet šiuo atvėju galės skaičiuoti 2 variantus ar lieka vienas - iš paskutinės darbovienės?

Oioioioi... Painu, bet tikiuosi suprasite 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Turiu ir as rimta klausima, uzsidaro mano imone kuriuoj as dirbau, ar gali mano imone man iteikti isakyma del atsaukimo is atostogu ir atleisti? Ar tokiu atveju gauciau is sodros ka nors? Liko dar 11 menesiu atostogu.

Labai lauksiu atsakymo, nes esu nevilty. unsure.gif
Atsakyti