Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

dekreto išmoka - ne, nes neturite stažo, o įsidarbinote vėliau nei per tris mėnesius nuo mokslų baigimo. vpa - priklausys. apie kitas galimas išmokas - tam skirtoje temoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgytė @ 2011 03 13, 13:39)
Sveikos.  4u.gif

Kreipiuosi ir aš į jus su klausimu. smile.gif

Pernai (birželio mėn) baigiau universitetą, dieninį skyrių. Gruodžio mėnesį įsidarbinau. Į nėštumo ir gimdymo atostogas išeičiau spalio mėnesį.

Su draugu nesusirašę esame, tik gyvename kartu.  smile.gif  Jis šiuo metu studijuoja dieniniame skyriuje, studijas baigs birželio mėnesį.

Ar mums priklausytų koks nors pinigėlis?

Manau jai jums nera26 metu,jums stazas skaitos mokslai,jai jau dieniniam moketes,tai manau,priklausytu minimali ismoka,nesu tikra,bet kokiu atveju geriau pasiskambint ir pasiklaust i sodra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 03 13, 13:45)
Manau jai jums nera26 metu,jums stazas skaitos mokslai,jai jau dieniniam moketes,tai manau,priklausytu minimali ismoka,nesu tikra,bet kokiu atveju geriau pasiskambint ir pasiklaust i sodra rolleyes.gif

neteisingai manote. įstatyme tiksliai nurodyta kokiais atvejais netaikomas minimalaus stažo reikalavimas (mokslai nėra darbas, todėl įstažą šiaip ar taip neskaičiuojamas). šis atvejis į juos neįeina. nereikėtų klaiuždint žmonių prieš tai nė nepasiskaičius teisės aaktų ir nežinant apie ką kalbama, kaip anskčiau tai mėgo daryti angeloangel nuolat klaidindama klausiančias cool.gif
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 03 11, 10:48)
Sveiki,

Turiu ir as rimta klausima, uzsidaro mano imone kuriuoj as dirbau, ar gali mano imone man iteikti isakyma del atsaukimo is atostogu ir atleisti? Ar tokiu atveju gauciau is sodros ka nors? Liko dar 11 menesiu atostogu.

Labai lauksiu atsakymo, nes esu nevilty. unsure.gif

Į šį klausimą lyg ir nebuvo atsakyta.
Jeigu jūsų įmonė užsidaro/likviduojama, tai nieko nebepadarysi, būsite atleista. Man irgi taip buvo, ir niekas netgi neatšaukinėjo iš jokių atostogų.
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2011 03 13, 20:48)
Jeigu jūsų įmonė užsidaro/likviduojama, tai nieko nebepadarysi, būsite atleista. Man irgi taip buvo, ir niekas netgi neatšaukinėjo iš jokių atostogų.

atšaukti negali, bet atleisti - gali. nuo to išmokos nenutraukiamos.
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2011 03 13, 20:48)

Tik sodros ismoku mokejimas del to nebus nutrauktas.
Atsakyti
Sveikos! Gal galite padeti?
skaitom su drauge jau kelinta karta
# pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.
# arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes:

* yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotose bendrojo lavinimo ar profesinėse mokyklose pagal dieninę mokymo formą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę ar nuolatinę studijų formą ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki tapote apdraustąja, neviršija 3 mėnesių;

tai iseina, kad baigi mokslus (drauge mokosi dieniniam yra iki 26 metu) ir jei speji isidarbinti per 3 men, tai nesvarbu kiek pradirbai vistiek gausi ismoka? o kaip ta ismoka paskaiciuos? ar tokiem zmonem , kurie baige mokslus nespejo pradirbti 12 men nepriklauso jokios motinystes pasalpos?
Atsakyti
QUOTE(Kapricija @ 2011 03 13, 22:57)
tai iseina, kad baigi mokslus (drauge mokosi dieniniam yra iki 26 metu) ir jei speji isidarbinti per 3 men, tai nesvarbu kiek pradirbai vistiek gausi ismoka? o kaip ta ismoka paskaiciuos? ar tokiem zmonem , kurie baige mokslus nespejo pradirbti 12 men nepriklauso jokios motinystes pasalpos?

taip. skaičiuos pagal bendrą formulę. jei išeina mažiau - bus mokama minimali pašalpa. į paskutinį klausimą galimą atsakyti ir taip, ir ne. priklauso nuo kelių aplinkybių, ypač nuo to, per kiek laiko nuo baigimo įsidrbinta.
Atsakyti
Uždaviau šį klausimą deklaracijų temoje, bet vėliau pagalvojau, kad gal jis labiau tinka čia.. Labai nerimauju dėl gautos informacijos. unsure.gif

Sveiki. Deklaracijoje parašyta, kad 8 mėnesius nedirbau (tuo metu dirbau pagal autorinę sutartį), bet PSD už mane sumokėta (parašyta, kad sumokėjo savo lėšomis, bet iš tikrųjų darbdavys). Ką dar galėtų reikšti tas "8 mėnesius nedirbo"? Man tie mėnesiai labai aktualūs dėl dekreto, reikalingi stažui. Anksčiau net nesukau galvos dėl to, nes pagal įstatymą, motinystės išmokas gauna ir dirbantieji pagal autorinę sutartį... Tačiau kategoriškas užrašas "nedirbo" mane suglumino. Pakomentuokite, prašau.

Atsakyti
QUOTE(Tacė @ 2011 03 14, 10:07)
Uždaviau šį klausimą deklaracijų temoje, bet vėliau pagalvojau, kad gal jis labiau tinka čia.. Labai nerimauju dėl gautos informacijos.  unsure.gif

Sveiki. Deklaracijoje parašyta, kad 8 mėnesius nedirbau (tuo metu dirbau pagal autorinę sutartį), bet PSD už mane sumokėta (parašyta, kad sumokėjo savo lėšomis, bet iš tikrųjų darbdavys). Ką dar galėtų reikšti tas "8 mėnesius nedirbo"? Man tie mėnesiai labai aktualūs dėl dekreto, reikalingi stažui. Anksčiau net nesukau galvos dėl to, nes pagal įstatymą, motinystės išmokas gauna ir dirbantieji pagal autorinę sutartį... Tačiau kategoriškas užrašas "nedirbo" mane suglumino. Pakomentuokite, prašau.

Visu pirma, tai PSD neturi nieko bendro su ismokoms reikalingu stazu. Visu antra tai jums stazas skaiciuojasi proporcingai pagal gautas pajamas ir nuo ju sumoketus mokescius - vienas MMA prilyginamas vieno menesio stazui. Pasiskaitykite apie tai sodros tinklapyje prie informacijos apie pasalpas.
Atsakyti
Jeigu sodros puslapyje būtų normalūs atsakymai į mano klausimus, aš jūsų netrukdyčiau smile.gif Deja, darbuotojos net telefonu nesugeba nieko paaiškinti.. Bet kuriuo atveju, ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Tacė @ 2011 03 14, 12:41)
Jeigu sodros puslapyje būtų normalūs atsakymai į mano klausimus, aš jūsų netrukdyčiau smile.gif Deja, darbuotojos net telefonu nesugeba nieko paaiškinti.. Bet kuriuo atveju, ačiū.

Zinokit,as skambinu kokius 5 kart iseiles ir vis skirtingais nr,tai pataikau,nors ant vienos neblogos konsultantes,kartais tuo paciu klausymu skambinu kelias dienas ir taip issiaiskinu:)
Atsakyti