Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Mistral @ 2011 03 10, 15:11)
Sveikos, mamos.
Prašau patarkite, kas išmano 4u.gif

Esu VPA iki vaikui suėjus 3 m., balandį turėčiau grįžti į darbą.
Dabar laukiuosi.  Bet mano pareigybė panaikinta, todėl priimti atgal 4 mėnesiams į kitą vietą nelabai nori... Pašalpos bus mokamos pasirenkant palankesnį variantą. Automatiškai geresnis bus, imant vidurkį iš pirmų VPA?  Ar taip suprantu?  Nes ponia SODROj pasakė, kad nieko jie paskaičiuoti negali, nes programa pati paskaičiuos, koks geresnis variantas (kertasi man su įstatymu, kur turėčiau PATI rinktis iš dviejų).

Tai va, kas geriau tokiu atvėju:

1. Bendru susitarimu su darbdaviu, 4 mėn. išeiti nemokamų atostogų?  Nes SODROj šiandien pasakė, kad atleisti nėščią gali doh.gif  Ar įmanomos tokios ilgos atostogos?

2. Įsidarbinti tiems 4 mėn. kitoje įmonėje. Bet šiuo atvėju galės skaičiuoti 2 variantus ar lieka vienas - iš paskutinės darbovienės?

Oioioioi... Painu, bet tikiuosi suprasite 4u.gif

Na koks cia gali but nenori priimt keturiems menesiams. Darbdavio norai ar nenorai bei kitokie oziai siuo atveju yra ne jusu reikalas ir ne jusu rupestis. kam jums ieskotis kito darbo, jei turit sita, o jei jusu darbo vieta uzimta, tai tuos keturis menesius galit praleist, kad ir sededama ant kedutes prie direktoriaus kabineto. Jusu atleist negali nuo to momento kai pateiksit pazyma apie nestuma ir taskas.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 11, 13:57)
Na koks cia gali but nenori priimt keturiems menesiams. Darbdavio norai ar nenorai bei kitokie oziai siuo atveju yra ne jusu reikalas ir ne jusu rupestis. kam jums ieskotis kito darbo, jei turit sita, o jei jusu darbo vieta uzimta, tai tuos keturis menesius galit praleist, kad ir sededama ant kedutes prie direktoriaus kabineto. Jusu atleist negali nuo to momento kai pateiksit pazyma apie nestuma ir taskas.

Dėkui už atsakymą 4u.gif
Vakar studijavau LR Darbo kodeksa. Akurat, mano sąlygomis negali atleisti, nes esu ir VPA iki 3 m. ir nėščia.
Nusiunčiau aptarnavusiai mane SODRos sk. darbuotojai DK straipsnius, kad irgi žinotų, nes nusišnekėjo juodai...
Įtariu, su darbdaviais laukia nelabai malonūs pokalbiai. Bet, ai, kaip nors gal susitarsime irnesakyk.gif
Atsakyti
sveikos merginos, tikiuosi, kad padėsit Vaikui suėjo du metai kovo mėn., vpa esu parašiusi iki 3-jų metų. Darbdavys nori priimti į kitas pareigas, su jomis nesutinku doh.gif Planuojam antrą vaiką, bet vis gandrai neaplanko. Kas šitoje situacijoje yra naudingiau: 1) Toliau tęsti vpa iki 3-jų metų be pajamų, tikintis su antru vaiku prasitęsti vpa. 2) tartis dėl išeitinės kompensacijos ir keliauti į darbo biržą. Kaip šiuo atveju skaičiuotu sodra už antrą vaiką (aišku susirasčiau darbdavį kas išleistų į vpa)? Ar kai vaikui sukanka 2ji metai toliau skaičiuojasi darbo stažas? Iki kada vėliausiai turėčiau pastoti? Ar turi reikšmės ar tuo metu esi darbo biržoje, ar vpa? Ačiū už konsultacijas
Atsakyti
Merginos, o gal zinote kur galeciau pasiskaityti kaip skaiciuojamas tas vidurkis? T.y. kokios iplaukos itraukiamos i skaiciavima? Kiek zinau tai alga, atostogos, sodros ligos pasalpos. O vat idomu kaip del komandiruotes pinigu ir premiju :/
Atsakyti
QUOTE(maj4onok @ 2011 03 12, 15:07)
Merginos, o gal zinote kur galeciau pasiskaityti kaip skaiciuojamas tas vidurkis? T.y. kokios iplaukos itraukiamos i skaiciavima? Kiek zinau tai alga, atostogos, sodros ligos pasalpos. O vat idomu kaip del komandiruotes pinigu ir premiju :/

Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymas,
pašalpų nuostatai ir aišku socialinio draudimo įstatymas (7 str.), o jei visą tai apžvelgus trumpai, tai - visos pajamos nuo kurių somakami mokesčiai smile.gif
Atsakyti
SOS, gelbekit. Situacija labai paini. Nuo 2009m.11men.nedirbu. Iki 2010.06men.gavau ismoka is DB. Nuo siu metu vasario 1d.vel isidarbinau, i dekreta iseinu uz savaites (03.16). Kaip parasyta sodros puslapyje "pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.", tai man jis iseina. O kaip su kitom ismokom? Ar aplamai man jos kazkokios priklauso?
Atsakyti

QUOTE(zilile.c @ 2011 03 12, 17:31)
SOS, gelbekit. Situacija labai paini. Nuo 2009m.11men.nedirbu. Iki 2010.06men.gavau ismoka is DB. Nuo siu metu vasario 1d.vel isidarbinau, i dekreta iseinu uz savaites (03.16). Kaip parasyta sodros puslapyje "pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.", tai man jis iseina. O kaip su kitom ismokom? Ar aplamai man jos kazkokios priklauso?

pasiskaičiuokit ar tikrai stažas išeina. stovint db stažas skaičiuojamas tik už tą laikotarpį kai gauta nedarbo rėmimo išmoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 14 kovo 2011 - 11:25
QUOTE(l'eau @ 2011 03 12, 21:08)
pasiskaičiuokit ar tikrai stažas iÅ�eina. stovint db stažas skaičiuojamas tik už tą laikotarpÄÆ kai gauta nedarbo rėmimo iÅ�moka.

Is db gavau 6men.o pries tai pradirbta buvo tikrai netrumpai. siaip jei skaiciuojant atgal per 24men.pradirbta buvo 17men. tik idomus tas laikotarpis uz kuri bus skaiciuojama. labiausiai "patiko" kai uzsukus i sodra, darbuotoja pareiske,kad nematom mes dabar stazo, niekuom negaliu padet. tuo tarpu dar buvau neisidarbinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 14 kovo 2011 - 11:26
skaiciuokit nuo2009 vasario iki siu metu vasario,ir matysit 4u.gif man atrodo viskas gerai...bet galiu ir klystiJai dirbdama buvot neapmokamu atostogu tai jos atsiminusuoja,siaip uzsiregistravus egas,galima parsisiusti doka su savo stazu,nuo tam tikros norimos datos:) g.gif
Papildyta:
QUOTE(zilile.c @ 2011 03 12, 23:54)
Is db gavau 6men.o pries tai pradirbta buvo tikrai netrumpai. siaip jei skaiciuojant atgal per 24men.pradirbta buvo 17men. tik idomus tas laikotarpis uz kuri bus skaiciuojama. labiausiai "patiko" kai uzsukus i sodra, darbuotoja pareiske,kad nematom mes dabar stazo, niekuom negaliu padet. tuo tarpu dar buvau neisidarbinus.

beja skaiciuosis is paskutiniu trylikos men,atmetus paskutiniji:) taigi,man atrodo jus gausite minimalia suma390 Lt tokiu atveju dar + 97 lt is savivaldybes,cia jaigu susiskaiciuos ir suma bus mazesne uz minimuma,t.y.390. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tytte...: 12 kovo 2011 - 22:55
Sveikos mamytės,

noriu pasiteirauti žinovių, kai dabar tie įstatymai keitėsi vieni per kitus...
Ar yra galima pagal įstatymus dirbant pagal terminuotą sutartį išeiti vaiko auginimo atostogoms? T.y. vietoj to, kad nutraukti sutartį, prašytis į vaiko auginimo atostogas?
Atsakyti
galima. jei pranešama apie nėštumą sutarties terminas nukeliamas mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų.
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif

Kreipiuosi ir aš į jus su klausimu. smile.gif

Pernai (birželio mėn) baigiau universitetą, dieninį skyrių. Gruodžio mėnesį įsidarbinau. Į nėštumo ir gimdymo atostogas išeičiau spalio mėnesį.

Su draugu nesusirašę esame, tik gyvename kartu. smile.gif Jis šiuo metu studijuoja dieniniame skyriuje, studijas baigs birželio mėnesį.

Ar mums priklausytų koks nors pinigėlis?

Atsakyti