Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Furya @ 2011 05 05, 13:46)
Sveikos,
Turiu tokį klausimėlį, būčiau dėkinga už komentarą. Esu VPA iki 3 metų, laukiuosi antro vaiko. Dekretinių atostogų eisiu maždaug nuo birželio 29 d. Dėl tų skaičiavimų viskas kaip ir aišku, prašyme nurodysiu, kad skaičiuotų palankesnį variantą. Klausimas - kokių dokumentų reikia iš darbdavio? Visų tų pačių, kaip ir pirmą kartą? Juk informacija apie priskaičiuotas draudžiamąsios pajamas, pagal kurias apskaičiuojama pašalpa, jau buvo pateikta einant dekreto ir VPA su pirmu vaiku. Tad ko konkrečiai prireiks šį kartą?
Iš anksto ačiū už atsakymą smile.gif

tik prasimo is jusu i sodra,o darbdavis viska turi pats issiusti i sodra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 gegužės 2011 - 12:50
Sveikos Supermamos, siuo metu dirbu anglijoi ar galima iseiti motinystes atostogu Lietuvoje? kiek skaiciau Sodros puslapyje kad i darbo staza iskaiciuojamas darbo stazas ES salyse, gal teko kam nors iseiti i motinystes ir vaiko prieziuros atostogas Lietuvoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo "Bond Girl 007": 05 gegužės 2011 - 13:15
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 05, 12:49)
tik prasimo is jusu i sodra,o darbdavis viska turi pats issiusti i sodra.

O jei keitėsi darbdavys?
Su pirmu į NGA išleido darbdavys X. Tada dėl politinių priežasčių reikėjo pereiti į kitą įmonę. Ir į pirmo vaiko VPA išleido įmonė Y. Dabar reikia vėl reikia pereiti į įmonę Z, kuri mane išleis į antro vaiko NGA ir pratęs pirmojo vaiko VPA.
Ar reiks subėgioti per visas tas įmonės ir gauti kokių tai popieriukų blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2011 05 05, 16:19)
O jei keitėsi darbdavys?
Su pirmu į NGA išleido darbdavys X. Tada dėl politinių priežasčių reikėjo pereiti į kitą įmonę. Ir į pirmo vaiko VPA išleido įmonė Y. Dabar reikia vėl reikia pereiti į įmonę Z, kuri mane išleis į antro vaiko NGA ir pratęs pirmojo vaiko VPA.
Ar reiks subėgioti per visas tas įmonės ir gauti kokių tai popieriukų  blink.gif  ?

o kam,jie patys turi viska sutvarkit ir issiust i sodra,o jums tik parasyt prasima sodrai..Ir dar nesupratau,kam jums pratesinet pirmo vaiko VPA?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 gegužės 2011 - 15:24
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 05, 15:23)
o kam,jie patys turi viska sutvarkit ir issiust i sodra,o jums tik parasyt prasima sodrai..Ir dar nesupratau,kam jums pratesinet pirmo vaiko VPA?

Įmonėje Y nutrauksiu darbo sutartį ir sudarysiu ją su įmone Z. Tai argi Sodroje nereiks iš naujo visko tvarkytis?
Atsakyti
QUOTE(GSS @ 2011 05 05, 16:26)
Įmonėje Y nutrauksiu darbo sutartį ir sudarysiu ją su įmone Z. Tai argi Sodroje nereiks iš naujo visko tvarkytis?

Manau nereikes,bet gal kas tyksliau zinos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Furya @ 2011 05 05, 13:46)
Sveikos,
Turiu tokį klausimėlį, būčiau dėkinga už komentarą. Esu VPA iki 3 metų, laukiuosi antro vaiko. Dekretinių atostogų eisiu maždaug nuo birželio 29 d. Dėl tų skaičiavimų viskas kaip ir aišku, prašyme nurodysiu, kad skaičiuotų palankesnį variantą. Klausimas - kokių dokumentų reikia iš darbdavio? Visų tų pačių, kaip ir pirmą kartą? Juk informacija apie priskaičiuotas draudžiamąsios pajamas, pagal kurias apskaičiuojama pašalpa, jau buvo pateikta einant dekreto ir VPA su pirmu vaiku. Tad ko konkrečiai prireiks šį kartą?
Iš anksto ačiū už atsakymą smile.gif

Praneskit darbdaviui, kad i dekreta einat, jei kartais internetu su Sodra nesusisiekia, tada darboviete tik viena forma pati tures Sodrai pristatyt. O jums tik prasyma Sodrai parasyt ir viskas. Is darbdavio jums vezti i Sodra nieko nereikia.
Papildyta:
QUOTE(GSS @ 2011 05 05, 16:26)

Kazkas jau buvo panasiai uzklauses, kaip bus su ismokom (del pasirinkimo palankesnio varianto pasalpos), jei auginant pirma vaikuti iki 3m. pakeite darboviete ir eina i dekreta vel... Konkretaus atsakymo nebuvo... Geriausia butu rastu Sodroj uzklaust... Del popierizmo tuomet irgi neaisku... kaip ir turetu imone naujoji Sodrai viska pranest, o senoji nutraukt visas jusu atostogas...O jums gal nieko? g.gif Tik del dekreto Sodroj prasyma rasyt. bet geriau issiaiskinkit ten, nes, pvz. imones bankroto atveju pats turi kazkokias pazymas pristatyt Sodrai butinai, kad pasalpa tojiau moketu... Cia aisku kitiap, bet ka gali zinot... nesinori niekam likt su 0 kisenej per nezinojima... verysad.gif
Atsakyti
Merginos,jus rasete,kad gydytoja el.budu uzpildo ta dekreteni, darbdavys pats viska patvirtina ir perduoda i Sodra. O man pacai tik reikia parasyti prasyma del NGA....o kaip tai reikia daryti t.y. ar yra kokia el. galimybe ar butinai turi pati fiziskai vaziuoti i Sodra ir ten ranka rasyti prasyma? Pries kiek laiko as turi tai atlikti (jeigu oficialiai i dekreta iseinu Geg. 16d.) ? Aciu!

O kada reikia rasyti prasyma del VPA?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boniute: 05 gegužės 2011 - 20:04
QUOTE(Boniute @ 2011 05 05, 21:03)
Merginos,jus rasete,kad gydytoja el.budu uzpildo ta dekreteni, darbdavys pats viska patvirtina ir perduoda i Sodra. O man pacai tik reikia parasyti prasyma del NGA....o kaip tai reikia daryti t.y. ar yra kokia el. galimybe ar butinai turi pati fiziskai vaziuoti i Sodra ir ten ranka rasyti prasyma? Pries kiek laiko as turi tai atlikti (jeigu oficialiai i dekreta iseinu Geg. 16d.) ? Aciu!

O kada reikia rasyti prasyma del VPA?

Ranka nieko rasyti nereikes,yra forma(Prašymas skirti motinystės arba motinystės (tėvystės) pašalpą),galit net namie uzpildyt ir paskui nuvezt i sodra
http://www.sodra.lt/index.php?cid=1989
Nezinau kaip dabar,anksciau tai prasyma priimdinejo,kai darbuoviete pateikia visus dokumentus.
O del VPA prasyma galit rasyti arba ta diena kai baigsis dekretas,arba anksciau,vistiek VPA skaiciuosis tik kai baigsis dekretas.
Atsakyti
QUOTE("Bond Girl 007" @ 2011 05 05, 14:14)
Sveikos Supermamos, siuo metu dirbu anglijoi ar galima iseiti motinystes atostogu Lietuvoje? kiek skaiciau Sodros puslapyje kad i darbo staza iskaiciuojamas darbo stazas ES salyse, gal teko kam nors iseiti i motinystes ir vaiko prieziuros atostogas Lietuvoje?

Ne, nu neblogai norite doh.gif .
Aš mokėsiu mokesčius anglijoje, o pasinaudoti noriu kartu su jumis, kurios mokėjote Lt. doh.gif Kažin ar daug norinčiu su jumis pasidalinti. Tai ir eikite anglijoje. Bet ten nemoka taip gerai kaip čia. Ten jei negrįšite į darbą, reikės gražinti pinigus, kuriuos gavote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minutėlė: 05 gegužės 2011 - 20:32
QUOTE("Bond Girl 007" @ 2011 05 05, 14:14)

Stažas tai gal ir užsiskaitytų, tik va pajamos ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 05 gegužės 2011 - 20:47
Sveikutės 4u.gif
Turiu ir aš klausimuką smile.gif
Šiuo metu esu VPA iki 3metų. Vakar sužinojau, kad mano buvusi darbovietė bankrutavo, o mes su vyru planuojam antrą vaikelį. Kaip būtų tuo atveju jei pastočiau, nebūtų kas išleidžia į dekretą, reiktų darbintis kitur? Gal kas susidūrėte su tuo.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti