Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 8 dalis

[quote=AnaDeizy,2011 05 31, 23:13]
Kokius matau/man siulo variantus?
1. mazinti nama iki mazdaug 200 kv vidaus ploto
2. nerodyti oficialiam projekte (leidimui gauti) garazo, tikintis, kad pastacius nama "kazkaip" pavyks priduoti
3. nerodyti oficialiam projekte (leidimui gauti) garazo, ir lygiagreciai, vykdant statyba, daryti naujai detalu, tikintis, kad uzstatymo tankis padides
4. nestatyti namo ... (na sito, nesiulo).

Kaip sprestumet problema? Na, o jei jau mazinti nama, dabar vaiku kambariai po 16 kv, ar manot, kad 12,5 kv yra pakankamai? Gal atsisakyt vieno garazo?

-------------------------------------------------------------------------------------------
Jūsų architektas pradėjo eskizuoti,nepasižiūrėjęs užstatymo galimybių?
g.gif
Manau,jūs turite pasirinkti prioritetus:gal ko galėtumėte ir atsisakyti?...
Gal išties palikti garažą vienam automobiliui?
Arba miegamajame atskirti tik kokią nišelę darbo vietai (atsisakyti darbo kambario)? Juk vien apkarpant,reikiamo ploto neišgausite.
Daryti kažkokius fiktyvius "fintus" su garažu taip pat nepatarčiau...
Tiesiog ramiai dar kartą pasverkite visus "už" ir "prieš"...
Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jomre: 01 birželio 2011 - 22:55
She, ne nesaugomoj, taciau kazkodel taip detaliam nurodyta. Siaip salia miskas ir tvenkiniai, gal todel...

Idomu, gal perlenkem su ta kvadratura, gal pavyktu tilpti i 230 kv isorini matmeni???

Jei sienos bus su klinkeriu, blokeliai 25, sildymas 25 (neoporas), klinkeris dar 9, gal dar oro tarpas, kiek grubiai liks kv vidaus plotui...?

QUOTE(she @ 2011 06 01, 14:36)
o jusu sklypas yra kokioj nors saugomoj teritorijoj kad nustatytas toks procentas? nes seip 9aru sklype maksimalus leistinas sklypo uzsstatymo tankis yra 30proc, 25proc jei sklypas butu 15aru

Papildyta:
apmaudu, bet taip. architektas taip nepasiziurejo.

Galvojam ko cia atsisakyt..? doh.gif
-------------------------------------------------------------------------------------------
Jūsų architektas pradėjo eskizuoti,nepasižiūrėjęs užstatymo galimybių?
g.gif
Manau,jūs turite pasirinkti prioritetus:gal ko galėtumėte ir atsisakyti?...
Gal išties palikti garažą vienam automobiliui?

Papildyta:
ED, gal erdviu labai ir nemegstam, bet 120-150 kv su garazu tikrai mazai. Juk jei du vaikai kazkada....

Reiktu tarpinio varianto, turbut kazkur su plotais perlenkem, galvojam - ka pjauti..?

[quote=ed@,2011 06 01, 21:07]
Žiūrint į stilių, ypač į svetainę iškart peršasi išvada kad mėgstate dideles tuščias erdves. Matomai, beviltiška net mėginti patarinėti kažką mažinti, nes tai neatitink jūsų vizijos. (Pvz. aš mažinčiau viską ir statyčiau 120-150m2 namelį - per pus pigiau kainotu statybos, o eksploatacija - 3-4 kartus. O tokiam namui prižiūrėti, tikriausia, vienos tarnaitės neužtektu, teks samdyti dvi. O kai vaikai užaugs ir išvažiuos, nelabai jauku bus tokiame didžiuliame name.)

Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 06 03, 15:56)
ED, gal erdviu labai ir nemegstam, bet 120-150 kv su garazu tikrai mazai. Juk jei du vaikai kazkada....

Tikitės kad vaikai nenorės būti savarankiški ir gyvens su jumis? Tada tikrai reikia ne mažinti o gerokai didinti vaikų kambarius!

Dėl "tikrai mažai": atsimenu kai rinkausi sau pirmo buto, man 88 m2 (įskaitant balkoną) atrodė žiauriai mažai. Bet iš didesnių liko tik su labai prastu išplanavimu ir paėmiau šį - 88 m2. Labai vykusiai padariau išplanavimą ir kai apsigyvename - supratau kad visų patalpų didis gavosi idealus. Bute turiu praktiškai visas reikiamas patalpas (įskaitant tamsu kambarį bei sieninę spinta visokiausiam šlamštui susidėti).

Yra tik viena išimtis - per maži vaikų kambariai. Jei pridurti 5-10m2 - būtu idealu. Nenorėčiau kad kuri nors iš patalpų būtu didesnė nei per sprindį, nebent reikėtu poros kvadratų atskiram dviračių sandėliukui, kad galėčiau balkone pasistatyti dar keletą kėdžių kad galėčiau pasodinti visus, kai susirenka didesnė kompanija.

O dabar paskaičiuojam: yra 88 + 10 vaikams + 6 katilinei + 30 dvigubam garažui = 134 m2. Na, dar galima pridėti 8-10 m2 svečių kambariui bei 6 - saunai. Kaip tik telpam į 150.
Tad nereikia sakyti, kad 150m2 - "tikrai per mažai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ed@: 03 birželio 2011 - 17:17
Laba diena man suprojektavo namuka ,jau pirmadieni galutini projekta daro ,bet labai noreciau ,kad pakritikuotumete ,gal dar speciau koki posuki padaryti ,na bent jau su langais ar antro auksto sienomis.Norejau paprasyti pagalbos ikeliant projekto nuotraukas kokias ,man tikrai nepavyks 4u.gif
Dar norejau paklausti visi man sako ,kad reikia dvieju voniu ir tualetu ,man kaskaip du nesipaiso musu situacijoje namas mazas vos 160 su rusiu ir garazu ,tai 100 gyvenamo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boruze5: 04 birželio 2011 - 10:26
ED, su viskuo sutinku, bet kaip gali buti garazas 30 kv dviem masinom? kiek ant kiek, kad butu patogu islipti????

QUOTE(ed@ @ 2011 06 03, 17:15)
Tikitės kad vaikai nenorės būti savarankiški ir gyvens su jumis? Tada tikrai reikia ne mažinti o gerokai didinti vaikų kambarius!

Dėl "tikrai mažai": atsimenu kai rinkausi sau pirmo buto, man 88 m2 (įskaitant balkoną) atrodė žiauriai mažai. Bet iš didesnių liko tik su labai prastu išplanavimu ir paėmiau šį - 88 m2. Labai vykusiai padariau išplanavimą ir kai apsigyvename - supratau kad visų patalpų didis gavosi idealus. Bute turiu praktiškai visas reikiamas patalpas (įskaitant tamsu kambarį bei sieninę spinta visokiausiam šlamštui susidėti).

Yra tik viena išimtis - per maži vaikų kambariai. Jei pridurti 5-10m2 - būtu idealu. Nenorėčiau kad kuri nors iš patalpų būtu didesnė nei per sprindį, nebent reikėtu poros kvadratų atskiram dviračių sandėliukui, kad galėčiau balkone pasistatyti dar keletą kėdžių kad galėčiau pasodinti visus, kai susirenka didesnė kompanija.

O dabar paskaičiuojam: yra 88 + 10 vaikams + 6 katilinei + 30 dvigubam garažui = 134 m2. Na, dar galima pridėti 8-10 m2 svečių kambariui bei 6 - saunai. Kaip tik telpam į 150.
Tad nereikia sakyti, kad 150m2 - "tikrai per mažai".

Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 06 04, 11:35)
ED, su viskuo sutinku, bet kaip gali buti garazas 30 kv dviem masinom? kiek ant kiek, kad butu patogu islipti????

~ 5.5x5.5 m. Reikėtu tikslinti pagal maksimalius galimus automobilių išmatavimus ir pridėti pakankamai vietos praėjimams. O tarp mašinų ir prie galinės sienos užtektu 20 sm. (jei mažiau - damom bus sunku parkuotis.)
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 06 04, 14:12)
~ 5.5x5.5 m. Reikėtu tikslinti pagal maksimalius galimus automobilių išmatavimus ir pridėti pakankamai vietos praėjimams. O tarp mašinų ir prie galinės sienos užtektu 20 sm. (jei mažiau - damom bus sunku parkuotis.)

Nematau tada prasmes tureti dvivieti garaza, i kuri vos vos telpi verysad.gif arba tureti patogu dvivieti arba jau mazinti ir numatyti vieta tik vietai masinai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lydere @ 2011 06 04, 18:58)
Nematau tada prasmes tureti dvivieti garaza, i kuri vos vos telpi  verysad.gif arba tureti patogu dvivieti arba jau mazinti ir numatyti vieta tik vietai masinai  smile.gif

labai teisingas pastebejimas jeigu nori garaze laikyti 2 masinas ir dar koki dvirati pasideti reikia minimum 40 m2, as tai manau jeigu statai nama tai viskas turi buti daug erdviau nes kitu atveju kam bogintis kazkur i uzmiesti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lydere @ 2011 06 04, 18:58)
Nematau tada prasmes tureti dvivieti garaza, i kuri vos vos telpi  verysad.gif arba tureti patogu dvivieti arba jau mazinti ir numatyti vieta tik vietai masinai  smile.gif

Sau galite pasistatyti nors 100 m2 garažą jei jums tai patinka ir rengti ten balius. Tačiau, žmogus paklausė kiek mažiausia turi būti m2 jei nori tik pasistatyti 2-į mašinas.

Daugumos minivenų gabaritai - 1950x4750 mm. Taigi, jei garažo ilgis 5.6 m., gauname
5600 - 4750 - 200 (tarpas iki sienos) = 650 mm - normalus praėjimas net su mano gabaritais. Be to, šis tarpas turi mažai reikšmės kadangi vartai būna dažniausia atidaryti, (paprastai uždarymo mygtukas būna ant tos sienos kur yra duris į namą ir jus pradžiai apeinate mašinas o tik po to pasiekiate mygtuką)
Analogiškai skaičiuojame plotį:
2 x 650mm (praėjimai iš abejų pusių) + 2 х 1950mm (auto) + 200mm (tarp auto) = 5400 mm
Jei yra galimybė, aš dėl viso pikto 200-300 mm padidinčiau plotį kad būtu didesnis praėjimas šalia durų į namą tam atvejui kad laisvai galėtu prasilenkti du žmonės jei kartais ten susidurtu, bei didesniam tarpui tarp auto, kad net neįpratusiam vairuotojui nebūtu sunku įvažiuoti. (o jei padidinti garažą iki 40 - reiškia padidinti plotį beveik 2 m. Ar ne per riebiai?)

P.S. Dviračiams yra numatytas atskiras sandėliukas. Ir kas čia per mada - būtinai paversti garažą visokio šlamšto sąvartynu? Manau, ko mažiau bus garaže laisvos vietos - to didesnė tikimybė, kad jį nebus užgriozdinta ko nors.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 06 04, 21:34)
Sau galite pasistatyti nors 100 m2 garažą jei jums tai patinka ir rengti ten balius. Tačiau, žmogus paklausė kiek  mažiausia turi būti m2 jei nori tik pasistatyti 2-į mašinas.

Daugumos minivenų gabaritai - 1950x4750 mm. Taigi, jei garažo ilgis 5.6 m., gauname
5600 - 4750 - 200 (tarpas iki sienos) = 650 mm - normalus praėjimas net su mano gabaritais. Be to, šis tarpas turi mažai reikšmės kadangi vartai būna dažniausia atidaryti, (paprastai uždarymo mygtukas būna ant tos sienos kur yra duris į namą ir jus pradžiai apeinate mašinas o tik po to pasiekiate mygtuką)
Analogiškai skaičiuojame plotį:
2 x 650mm (praėjimai iš abejų pusių) + 2 х 1950mm (auto) + 200mm (tarp auto) = 5400 mm
Jei yra galimybė, aš dėl viso pikto 200-300 mm padidinčiau plotį kad būtu didesnis praėjimas šalia durų į namą tam atvejui kad laisvai galėtu prasilenkti du žmonės jei kartais ten susidurtu, bei didesniam tarpui tarp auto, kad net neįpratusiam vairuotojui nebūtu sunku įvažiuoti. (o jei padidinti garažą iki 40 - reiškia padidinti plotį beveik 2 m. Ar ne per riebiai?)

P.S. Dviračiams yra numatytas atskiras sandėliukas. Ir kas čia per mada - būtinai paversti garažą visokio šlamšto sąvartynu? Manau, ko mažiau bus garaže laisvos vietos - to didesnė tikimybė, kad jį nebus užgriozdinta ko nors.

labai jau dideli postai tam, kad issakyti savo teorinius pasvarstymus, kurie neparemti praktika smile.gif dauguma cia komentuoja remdamiesi ilgamete projektavimo arba gyvenimo praktika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2011 06 05, 22:24)
labai jau dideli postai tam, kad issakyti savo teorinius pasvarstymus, kurie neparemti praktika smile.gif dauguma cia komentuoja remdamiesi ilgamete projektavimo arba gyvenimo praktika biggrin.gif

Gal jums pasirodys keista, tačiau esu ne vakar gimęs ir taip pat turiu nemažai gyvenimo praktikos, kuria stengiuosi naudoti projektavime.

O didelis postas gaunasi kai reikia įrodinėti akivaizdžius dalykus tiems, kurie tik šneka bendrom frazėm ir taip didžiuojasi "ilgamete projektavimo praktika", kad net nesugeba laikų pasižiūrėti kokie yra sklypo užstatymo apribojimai.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 06 06, 02:43)
Gal jums pasirodys keista, tačiau esu ne vakar gimęs ir taip pat turiu nemažai gyvenimo praktikos, kuria stengiuosi naudoti projektavime.

O didelis postas gaunasi kai reikia įrodinėti akivaizdžius dalykus tiems, kurie tik šneka bendrom frazėm ir taip didžiuojasi "ilgamete projektavimo praktika", kad net nesugeba laikų pasižiūrėti kokie yra sklypo užstatymo apribojimai.

Na nereik pereit ant puolimo iš karto schmoll.gif Cezas yra visiškai teisus, kas liečia garažo dydį. Jūs teisus savo situacijoje - ta prasme, kad jei jums užtenka tokio, tai viskas tada gerai.
Bet, kaip supratau, gyvenate bute, ir garažo neturite. mirksiukas.gif
Esmė tame, kad reikia įvertinti ne tik mašinos gabaritus bei praėjimą žmogui, o ir daugiau veiksnių. Pats turiu miniveną, su gabaritais esu susipažinęs iki negalėjimo. Ir drąsiai sakau, kad mažoka man būtų tiek vietos. Reikia gi kartais ir kažką į mašiną įkrauti (vaiko vežimėlis ar dviratis ar dar koks didesnis daiktas).
Dar vienas niuansas, kurio neapgalvojot - namas yra ne butas, jis stovi sklype, kurį reikia prižiūrėti. O tam reikia įvairios technikos, rakandų. Juos taip pat reikia kažkur sandėliuoti. Kaip ir žiemines padangas, visus mašinos daikčiukus, gal įrankius netgi. Jei keliauji daug, tai turėsi dar ir palapinę, slides, vaikų rogutes ir taip toliau ir panašiai. Tai taikytina ne visiems, kiti gi apsieina ir iš vis be garažo - priklauso nuo gyvenimo būdo. Lai kiekvienas sprtendžia pagal savo poreikius.
Bet - reikia paminėti visas puses. O argumentas, kad tam galima pasidaryti mažą atskirą sandėliuką (ar dviračiams ar dar kažkam) man atrodo nelogiškas. Kam sandėliavimui statyti atskirą patalpą, su atskirom sienom, atskiru šildymu (jei bus), apšvietimu, durimis, langais ir taip toliau, jei galima tik padidinti grindų ir lubų plotą garaže, pridedant dar po metrą prie dviejų sienų? g.gif

Sėkmės.
Atsakyti