Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 8 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2011 06 06, 08:26)
Na nereik pereit ant puolimo iš karto  schmoll.gif  Cezas yra visiškai teisus, kas liečia garažo dydį.

Puolimu atsakau į puolimą, ne daugiau.
Mintis kad reikia statyti namą nei pagal poreikius, o maksimaliai didelį, kiek tik liedžiama - man neatrodo teisinga. To labiau - kai siūloma didinti garažą vaikų kambarių sąskaita! Man neatrodo teisinga, kad du metalo gabalai nusipelno daugiau dėmesio negu vaikai, ir tėvams nerūpi, kad vaikai savo kambariuose praleidžia daugiau nei pusė paros, o garaže būnama vos porą minučių.
Pagaliau finansinis aspektas: pastatyti 1m2 garažo kainoja ~1500 Lt. Papildomi 10m2 ploto kainotu 15000Lt. Aš, pvz., ne linkės kišti tokių pinigų be svarios priežasties.
Bet, kaip supratau, gyvenate bute, ir garažo neturite.  mirksiukas.gif

Neteisingai supratote.

... mažoka man būtų tiek vietos. Reikia gi kartais ir kažką į mašiną įkrauti (vaiko vežimėlis ar dviratis ar dar koks didesnis daiktas).

Ne kiekvieną diena kraunate didelius daiktus.
... Numatytas praėjimas 85 sm., vežimėlio plotis - 45-50 sm.
... Kraunant didelį kiekį daiktų, pravartu atidaryti vartus. (tikiuosi architektas nepamirš stoginės prie vartų)
Keleivius patogiausia išlaipinti/įlaipinti sustojus prie įvažiavimo, kad jie galėtu pasinaudoti paradinių įėjimu, o ne vaikščioti per pagalbines patalpas.
... reikia įvairios technikos, rakandų. Juos taip pat reikia kažkur sandėliuoti. ...

sandeliuoti - labai teisingas žodis! Prie jo tinka - sandėliukas!
... o jei "rakandus" mėtysite kur tik surandate laisvesnį kampą - ir 100m2 garaže bus sunkoka prasibrauti iki automobilio.
... O argumentas, kad tam galima pasidaryti mažą atskirą sandėliuką (ar dviračiams ar dar kažkam) man atrodo nelogiškas. Kam sandėliavimui statyti atskirą patalpą, su atskirom sienom, atskiru šildymu (jei bus), apšvietimu, durimis, langais ir taip toliau, jei galima tik padidinti grindų ir lubų plotą garaže, pridedant dar po metrą prie dviejų sienų?  g.gif

- Dar pamiršote pareikalauti sandėliukui kondicionieriaus bei geros audiosistetos! thumbup.gif
O gal užtektu tame pačiame garaže (arba bent kurioje kitoje patalpoje) atitverti keletą kvadratų sandėliukui? Arba dviems sandėliukams - kad "rakandai" nesimaišytu su dviračiais bei slidėmis?

P.S. O jus iš tikro laikote palapinė nešildomame garaže?
Atsakyti
Keistai cia pradejot gincytis.

As sventai itikintas, kad 30 kv m. - ne garazas dviem automobiliams. Ir net 36 - per mazas dviem automobiliams. Ir nereikia fraziu "didinti vaiku kambariu saskaita", "statom nama kiek telpa ant sklypo" ir t.t.
Taip, galima pasistatyti nama 130 kv, tik ar tai namas?

Gerai, nesivelsiu i debatus, noriu paklausti tu, kurie ismano, nes pasimeciau:

Uzstatymo tankis kiek suprantu yra namo isores plotas / viso sklypo plotas ir tai neturi nieko bendra su sklypo uzstatymo plotu?

Man cia vieni bande isaiskinti (siaip, projektuotojai, ir jau - kiti...), kad tai yra tas pats kaip sklypo uzstatymo plotas....

Ir dar, kiek praktiskai ziuri, kai savivaldybej tvirtina projektus (isduoda leidima) i ta uzstatymo tanki - telpi i ji ar ne? Mano situacija: ploto daug, nes namu valda ribojasi su zemes ukio paskirties antru sklypu, uzstatymo plotas - didelis,bet su uzstatymo tankiu 25 proc, jei namu valdos sklypa dauginu is 25 proc, gaunasi namo isores plotas 230 kv....

Teisingai viska skaiciuoju?

aciu

Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2011 06 06, 15:23)
Keistai cia pradejot gincytis.

As sventai itikintas, kad 30 kv m. - ne garazas dviem automobiliams. Ir net 36 - per mazas dviem automobiliams. Ir nereikia fraziu "didinti vaiku kambariu saskaita", "statom nama kiek telpa ant sklypo" ir t.t.
Taip, galima pasistatyti nama 130 kv, tik ar tai namas?

Gerai, nesivelsiu i debatus, noriu paklausti tu, kurie ismano, nes pasimeciau:

Uzstatymo tankis kiek suprantu yra namo isores plotas / viso sklypo plotas ir tai neturi nieko bendra su sklypo uzstatymo plotu?

Man cia vieni bande isaiskinti (siaip, projektuotojai, ir jau - kiti...), kad tai yra tas pats kaip sklypo uzstatymo plotas....

Ir dar, kiek praktiskai ziuri, kai savivaldybej tvirtina projektus (isduoda leidima) i ta uzstatymo tanki - telpi i ji ar ne? Mano situacija: ploto daug, nes namu valda ribojasi su zemes ukio paskirties antru sklypu, uzstatymo plotas - didelis,bet su uzstatymo  tankiu 25 proc, jei namu valdos sklypa dauginu is 25 proc, gaunasi namo isores plotas 230 kv....

Teisingai viska skaiciuoju?

aciu

ed@: Didelis namas ar mažas - nuo žmogaus priklauso. Galima labai komfortabiliai gyventi ir labai mažame name (bet, kaip minėjau, tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus gyvenimo būdo, polinkio / požiūrio į daiktus ir tt ir pan). Matęs esu labai įvairių variantų. Tas pats ir garažui galioja. Aš neagituoju statyti kuo didesnį (ar namą, ar garažą), o sakau, kad reikia pagal save žiūrėti, pagal savo poreikius.
Šiaip, iš praktikos - vidutiniam žmogui su dviem vidutiniais automobiliais minėtas garažas per mažas. Bet va šeimai, kuri važinėja kompaktišku auto ir kaip antrą turi kokį SMART, tai per akis ir tokio.

AnaDeizy: Dėl plotų:
-Sklypo užstatymo tankis - namo išorės plotas / sklypo plotas.
-Sklypo užstatymo intensyvumas - antžeminės namo dalies bendras plotas / sklypo plotas.

Leidžiama užstatyti teritorija detaliam plane gali būti beveik per visą sklypą, bet nurodytas 25 proc tankis vistiek galioja ir jo viršyti niekas neleis.

Kad jūsų sklypas ribojasi su kitu jūsų sklypu, juridiškai nieko nereiškia. Rodikliai skaičiuojami nuo sklypo, o ne nuo sklypų visumos. O savivaldybėje šiuos rodiklius visada žiūri, jie svarbūs. mirksiukas.gif

Sėkmės. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu.. dar karta patikinot, kad ....nieko gero. Tai ka, reiks lipti i antra auksta? O tiek laiko idejom, kol gavom patalpas per viena auksta ir visi saket neblogai gavosi sad.gif sad.gif

Idomu, ka galima idomaus sumastyti su dviem aukstais...

QUOTE(zarmenas @ 2011 06 06, 16:23)

nurodytas 25 proc tankis vistiek galioja ir jo viršyti niekas neleis.

Kad jūsų sklypas ribojasi su kitu jūsų sklypu, juridiškai nieko nereiškia. Rodikliai skaičiuojami nuo sklypo, o ne nuo sklypų visumos. O savivaldybėje šiuos rodiklius visada žiūri, jie svarbūs.  mirksiukas.gif

Sėkmės. drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2011 06 06, 16:23)
ed@: Didelis namas ar mažas - nuo žmogaus priklauso. ... reikia pagal save žiūrėti, pagal savo poreikius.

Valio! Bent dėl šio sutarėm! drinks_cheers.gif
AnaDeizy , pasižiūrėjus į jūsų namo planą iškart parašiau: "Žiūrint į stilių, ypač į svetainę iškart peršasi išvada kad mėgstate dideles tuščias erdves. Matomai, beviltiška net mėginti patarinėti kažką mažinti, nes tai neatitink jūsų vizijos".
Nors tikinote, kad taip nėra, labai priešiškai reaguojate į siūlymus pamažinti net garažą, nekalbant jau apie kitką.
Jei manęs kas paklaustu, ko aš atsisakyčiau mieliau - ar "malonumo" laipioti kopėčiomis į 2-ą aukštą ir laikyti garaže sodo "rakandus", ar atvirkščiai - aš pasirinkčiau antrą variantą. O jus, tikriausia, net nemėginsite svarstyti varianto kaip galima įtilpti į 200 m2.
Šiaip, iš praktikos - vidutiniam žmogui su dviem vidutiniais automobiliais minėtas garažas per mažas. Bet va šeimai, kuri važinėja kompaktišku auto ir kaip antrą turi kokį SMART, tai per akis ir tokio.

Sunkiai suvokiamas argumentas: per mažas, todėl kad pasakiau kad per mažas!
Šiaip, skaičiavau dviems minivanams, (4750x1950 mm). ... bet esate iš dalies teisus - viską reikia rinktis pagal poreikius: jei į "vidutinis žmogus" turi poreikį naudoti garažą kažkam daugiau nei pasistatyti automobilius ir nieko nekliudydamas, įeiti į namą - tai tam "kažkam" reikia numatyti daugiau vietos.
Sėkmės jums planuojant!
Atsakyti
Ed, svartom mes ta galimybe, tik va turim tilpti i 170 kv vidaus, nes isore 230 max...

O sienos bus storos, 25 blokelis, 20-25 siltinimas, klinkeris, tai ir lieka 170 kv. vidaus ploto. Tai pirties jau atsisakem, idomu, naikinant darbo kamabari (pasiliekant prie 3 miegamuju+svetaine) galima kaip nors "protingai" tilpti...?

tai va, tokie tie pamastymai. I 200 vidaus jau tikrai tilptume.

aciu uz patarimus

[quote=ed@,2011 06 06, 18:35]
AnaDeizy , pasižiūrėjus į jūsų namo planą iškart parašiau: "Žiūrint į stilių, ypač į svetainę iškart peršasi išvada kad mėgstate dideles tuščias erdves. Matomai, beviltiška net mėginti patarinėti kažką mažinti, nes tai neatitink jūsų vizijos".
Nors tikinote, kad taip nėra, labai priešiškai reaguojate į siūlymus pamažinti net garažą, nekalbant jau apie kitką.
Jei manęs kas paklaustu, ko aš atsisakyčiau mieliau - ar "malonumo" laipioti kopėčiomis į 2-ą aukštą ir laikyti garaže sodo "rakandus", ar atvirkščiai - aš pasirinkčiau antrą variantą. O jus, tikriausia, net nemėginsite svarstyti varianto kaip galima įtilpti į 200 m2.

Atsakyti
[quote=AnaDeizy,2011 06 06, 19:51]
Ed, svartom mes ta galimybe, tik va turim tilpti i 170 kv vidaus, nes isore 230 max...

O sienos bus storos, 25 blokelis, 20-25 siltinimas, klinkeris, tai ir lieka 170 kv. vidaus ploto. Tai pirties jau atsisakem, idomu, naikinant darbo kamabari (pasiliekant prie 3 miegamuju+svetaine) galima kaip nors "protingai" tilpti...?

tai va, tokie tie pamastymai. I 200 vidaus jau tikrai tilptume.

aciu uz patarimus
[quote=ed@,2011 06 06, 18:35]
[/quote]

kazkaip nepagaunu matematikos smile.gif idekite savo rodiklius sklypo patikrinsim kas ten gaunasi biggrin.gif kartais geriau statyti dviauksti nama, kad namas atitiktu poreikius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 07 birželio 2011 - 08:17
cezai, yra du sklypai vienas salia kito - namu valda 9,2 aro, zemes ukio valda 16 aru. Tai kaip supratau, kalba eina tik apie namu valda.

Namu valda (9,2) aro, jos uzstatymo tankis 25 proc, intensyvumas 1,2.

Uzstatymo zona - minimum 500 kv metru.

O namuko norim bendro ploto bent 200 kv (vidaus plotas, su garazu, sandeliuku, katiline ir pan.).

Tai anot architektes, gaunasi, jog reikia apie 250-260 kv uzstatymo ploto (cia neskaiciuojant terasos). O teturim, anot jos, 9200 kvx25 proc=230 kv.

Ar viskas teisingai?

Jei viskas teisingai, kilsim i antra auksta....

Nesuprantu, idomiausiai, kad musu kvartale (visur sklypai tokio dydzio +-1 aras, uzstatymo tankiai visur 25 proc.) stovi vieno auksto namai ir po 300 ir net 400 kv vidaus ploto. Statyta priies pora metu.

Kazko nesuprantam.

Aciu

QUOTE(cezas @ 2011 06 07, 08:14)
kazkaip nepagaunu matematikos  smile.gif  idekite savo rodiklius sklypo patikrinsim kas ten gaunasi  biggrin.gif kartais geriau statyti dviauksti nama, kad namas atitiktu poreikius

Atsakyti
Sveika smile.gif

Skaičiavimai atrodo teisingi, nes kaip ir rašiau mūsų namukas 200 kv. ir vos tilpom į 250 kv. užstatymą smile.gif

QUOTE(AnaDeizy @ 2011 06 07, 10:18)
cezai, yra du sklypai vienas salia kito - namu valda 9,2 aro, zemes ukio valda 16 aru. Tai kaip supratau, kalba eina tik apie namu valda.

Namu valda (9,2) aro, jos uzstatymo tankis 25 proc, intensyvumas 1,2.

Uzstatymo zona - minimum 500 kv metru.

O namuko norim bendro ploto bent 200 kv (vidaus plotas, su garazu, sandeliuku, katiline ir pan.).

Tai anot architektes, gaunasi, jog reikia apie 250-260 kv uzstatymo ploto (cia neskaiciuojant terasos).  O teturim, anot jos, 9200 kvx25 proc=230 kv.

Ar viskas teisingai?

Jei viskas teisingai, kilsim i antra auksta....

Nesuprantu, idomiausiai, kad musu kvartale (visur sklypai tokio dydzio +-1 aras, uzstatymo tankiai visur 25 proc.) stovi vieno auksto namai ir po 300 ir net 400 kv vidaus ploto. Statyta priies pora metu.

Kazko nesuprantam.

Aciu

Atsakyti
pasisikaitinejau cia jusu diskusijas ir dabar bandau suprast, tai jaigu pas mums yra 8a sklypas namu valdos ir nama norime statyt kurio bendras plotas 158kv/m o uztatymo 215kv/m tai mums jo nelabai ir leis? ismatavimai 17x16 dekui uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(rumsasr @ 2011 06 07, 13:16)
pasisikaitinejau cia jusu diskusijas ir dabar bandau suprast, tai jaigu pas mums yra 8a sklypas namu valdos ir nama norime statyt kurio bendras plotas 158kv/m o uztatymo 215kv/m tai mums jo nelabai ir leis? ismatavimai 17x16 dekui uz atsakyma

Ar zinote savo sklypo uzstatymo tanki? Padauginkite iš 8 arų ir žinosite, kiek jums leidžiama užstatyti smile.gif
Atsakyti
uztatymo tankis 35% tai realiai gaunasi maksmimalus uztatymo plotas negali virsyti 280 kv/m ?

dekui jums labai uz pagalba
Atsakyti