QUOTE(zarmenas @ 2011 06 06, 08:26)
Na nereik pereit ant puolimo iš karto
Cezas yra visiškai teisus, kas liečia garažo dydį.

Puolimu atsakau į puolimą, ne daugiau.
Mintis kad reikia statyti namą nei pagal poreikius, o maksimaliai didelį, kiek tik liedžiama - man neatrodo teisinga. To labiau - kai siūloma didinti garažą vaikų kambarių sąskaita! Man neatrodo teisinga, kad du metalo gabalai nusipelno daugiau dėmesio negu vaikai, ir tėvams nerūpi, kad vaikai savo kambariuose praleidžia daugiau nei pusė paros, o garaže būnama vos porą minučių.
Pagaliau finansinis aspektas: pastatyti 1m2 garažo kainoja ~1500 Lt. Papildomi 10m2 ploto kainotu 15000Lt. Aš, pvz., ne linkės kišti tokių pinigų be svarios priežasties.
Bet, kaip supratau, gyvenate bute, ir garažo neturite. 

Neteisingai supratote.
... mažoka man būtų tiek vietos. Reikia gi kartais ir kažką į mašiną įkrauti (vaiko vežimėlis ar dviratis ar dar koks didesnis daiktas).
Ne kiekvieną diena kraunate didelius daiktus.
... Numatytas praėjimas 85 sm., vežimėlio plotis - 45-50 sm.
... Kraunant didelį kiekį daiktų, pravartu atidaryti vartus. (tikiuosi architektas nepamirš stoginės prie vartų)
Keleivius patogiausia išlaipinti/įlaipinti sustojus prie įvažiavimo, kad jie galėtu pasinaudoti paradinių įėjimu, o ne vaikščioti per pagalbines patalpas.
... reikia įvairios technikos, rakandų. Juos taip pat reikia kažkur sandėliuoti. ...
sandeliuoti - labai teisingas žodis! Prie jo tinka - sandėliukas!
... o jei "rakandus" mėtysite kur tik surandate laisvesnį kampą - ir 100m2 garaže bus sunkoka prasibrauti iki automobilio.
... O argumentas, kad tam galima pasidaryti mažą atskirą sandėliuką (ar dviračiams ar dar kažkam) man atrodo nelogiškas. Kam sandėliavimui statyti atskirą patalpą, su atskirom sienom, atskiru šildymu (jei bus), apšvietimu, durimis, langais ir taip toliau, jei galima tik padidinti grindų ir lubų plotą garaže, pridedant dar po metrą prie dviejų sienų?

- Dar pamiršote pareikalauti sandėliukui kondicionieriaus bei geros audiosistetos!

O gal užtektu tame pačiame garaže (arba bent kurioje kitoje patalpoje) atitverti keletą kvadratų sandėliukui? Arba dviems sandėliukams - kad "rakandai" nesimaišytu su dviračiais bei slidėmis?
P.S. O jus iš tikro laikote palapinė nešildomame garaže?