Timotiejau, dekor teisus, kad Jono 1:18 vartojama frazė VIENGIMIS DIEVAS. Iš tiesų taip ir yra. Beje, tą dalyką forume jau aptarėme prieš vieną ar dvi savaites.
P. S. žodis "Sūnus" toje eilutėje randamas tik kai kuriuose rankraščiuose ir tikriausiai nėra autentiškas.
QUOTE(Timotiejus;) @ 2011 02 14, 11:19)
Jau kiek taves prasau, niekaip nepaaiskini apie hipostazes nieko
matyt pats nesuvoki kas tai yra... nes priesingu atveju seniai butum paaiskines.

O ką ten Tau aiškinti? Hipoztazė - tai graikiškas terminas reiškiantis esatį, Gali jei tau patogiau vartoti žodį asmuo.
Taigi Dievas yra vienas trijuose asmenyse. Dievas Tėvas,Dievas Sunus,Dievas Šventoji Dvasia
o cia tai toks konkretus smeiztas
. Tu skiri θεὸς ir θεόν?

Va čia dėja bet ne šmeižtas, o tiesa, kad JL falsifikuoja net Dievo žodį
Kai jis Jiems neitinka..
- ir tai labai lengvai patikrinama
Taip žinau kuo skiriasi θεὸς ir θεόν, ką Tu čia prirašei toliau tai kliedesiai visiški, tai be graikiškos biblijos tau reiktų bent jau žodyno graikiško,kitaip neaišku kam tau ji:
θεός- Dievas
Daigtavardis, vyriška lytis.
θεὸς- Dievas-Bendratis, vardininko linksnis, vienaskaita
θεόν- Dievo -Kimininko linksnis žodžio θεός,vienaskaita
Žymimasis artikelis τὸν
Formos: ὁ, ἡ, τό
Taigi τὸν θεόν(Dievo) yra lygu ὁ θεὸς(Dievas)
Suprantame, kad nei "pilvas" nei "sio pasaulio dievaitis" nera visagalis Dievas. Sutinki? Vadinasi Jono 1:1 "καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος." "θεὸς" nurodo ne visagali Dieva!.
Ne nesutinku.
Visur čia θεὸς reiškia visagalį Dievą - o iš tekstų prasmės aišku kad pilvą ir šetoną jie pakeitė į visagalį Dievą. Jiems jis "visagalis Dievas".
Nt θεὸς vartojamas 309 kartusnuoroda, jo forma linksnyje θεόν-148 kartus nuoroda, ir visi su žymimaisiais artikeliais arba be
Noriu kad susikoncentruotume i siuos kl:
1. Jono 1:1 Aiskiai nurodoma, kad Jezus nera visagalis Dievas.
1. Jono 1:1 Aiskiai nurodoma, kad Jezus nera visagalis Dievas.
Ne tos eilutės aiškiai sako kad Jėzus visagalis Dievas- JL argumentus jau paneigiau Dėl artikelio.
2. Kodel ignoruoji tu visas biblijos eilutes, kuriuose aiskiai sakoma, kad Jezus buvo paites Dievo prikeltas?
neignoruoju, aš jas pripažystu taip pat ir tas kur jis sako kad patys prisikels.
3. 1 kolosiečiams 1:15 "Jis yra neregimojo Dievo atvaizdas, visos kūrinijos pirmagimis" Aiškiai parašyta, kad Jėzus buvo sukurtas "kūrinijos pirmagimis" o Dievas juk neturėjo pradžios.
Aiškiai parašyta kad jis gimęs pirma kurinijos ,kuri yra ne gimusi o Jo ir per Jį sukurta.
O pradžios ir Kristus neturėjo- kol nėra materijos tol nėra atskaitos taškų,kol jų nėra tol nėra laiko. Savoka begalybė- raiškia ne begalo daug laiko- o būtį ne laike. Jei jau norisi manyti begalybe esant laike- tada Ir Dievas Tėvas turėjo pradžią, jei yra laikas tai kur jo pradžia?
Čia irgi Jūsų vertime Jūs falsifikuojat tekstą idedadami: 16 because by means of him all [other] things were created in the heavens and upon the earth,
Nors Biblijoj niekada nebuvo gr. žodžio Epiloipov- kitas.
Papildyta:
QUOTE(Timotiejus;) @ 2011 02 15, 11:19)
Aiskiai pasakyta, kad visagalio Dievo (θεόν) niekas nera mates, tik viengimis sunus - Jezus. Ir tai derinasi su su Kolosieciams 1:15, kad Jezus "visos kūrinijos pirmagimis". Buvo sukurtas, paties visagalio Dievo Jehovos deka.
1 Tim 6
Jį skirtu laiku apreikš
palaimintasis, vienintelis Valdovas,
KARALIŲ KARALIUS IR VIEŠPAČIŲ VIEŠPATS,
16 vienatinis Nemirtingasis,
kuris gyvena neprieinamoje šviesoje,
kurio joks žmogus neregėjo ir negali regėti.
Jam šlovė ir amžinoji valdžia! Amen.
O čia rašoma aiškiai kad Kristus ir yra tas :kurio joks žmogus neregėjo ir negali regėti
Griūna labai jau Jūsų ideologija
QUOTE(krantas @ 2011 02 14, 13:49)
[COLOR=red]
Ką gi, iš tavo pacituotų eilučių graikiškai tik Mk 9:31 pavartota "prisikels". Kitose keturiose yra atitinkamai "būsiu prikeltas", "būsiu prikeltas", "bus prikeltas" ir "bus prikeltas". Taip yra ir Jurėno vertime.
Beje, Matas dažniau vartoja neveikiamąją rūšį - būti prikeltam. O Morkus daugiau veikiamąją - prisikelti.
Kadangi vartojamos abi formos, atsakymo reikia ieškoti eilutėse, kurias čia jau daug sykių citavome ir kurios detaliau apibūdina tą stebuklą. Kad ir Apaštalų darbų 13:30: "Bet Dievas jį [Jėzų] prikėlė iš numirusių." Tai jau labai aiškiai, nedviprasmiškai rodo, kad Jėzus atgavo gyvybę tik savo Tėvo, Jehovos, dėka.
Ką gi, iš tavo pacituotų eilučių graikiškai tik Mk 9:31 pavartota "prisikels". Kitose keturiose yra atitinkamai "būsiu prikeltas", "būsiu prikeltas", "bus prikeltas" ir "bus prikeltas". Taip yra ir Jurėno vertime.
Beje, Matas dažniau vartoja neveikiamąją rūšį - būti prikeltam. O Morkus daugiau veikiamąją - prisikelti.
Kadangi vartojamos abi formos, atsakymo reikia ieškoti eilutėse, kurias čia jau daug sykių citavome ir kurios detaliau apibūdina tą stebuklą. Kad ir Apaštalų darbų 13:30: "Bet Dievas jį [Jėzų] prikėlė iš numirusių." Tai jau labai aiškiai, nedviprasmiškai rodo, kad Jėzus atgavo gyvybę tik savo Tėvo, Jehovos, dėka.
Ne -ne vien- Graikų kalboje yra parašyta kad prisikels, o kad Jurėnas keičia veiksnią formą į pasyvią tai jo problemos, Aš nepasitikiu dėja baptistų teologija,ten daug kas iškraipyta. O kad naudojamos abi formos -tai reiškia kad jos abi teisingos.
gryžtam prie pradžios -vis dar nepaaiškinot- kodėl NT Kristus visur apibudinamas taip kaip YHWH ST?
Nepaaiškinot nei vieno_- galiu pateikti ir daugiau:
Zach 14 5
Ir VIEŠPATS(YHWH), mano Dievas, ateis drauge su visais savo šventaisiais.
----
1 Tes 3
13 ... kai ateis mūsų Viešpats Jėzus su visais savo šventaisiais.
Iz 44
6 Taip kalba VIEŠPATS(YHWH), Izraelio karalius ir atpirkėjas,
Galybių VIEŠPATS:
Aš esu pirmas, aš paskutinis,
kito dievo, be manęs, nėra.
---------------------
Paralelė:
Apr 1
8 Aš esu Alfa ir Omega, sako Viešpats Dievas, kuris yra, kuris buvo ir kuris ateis, Visagalis.
Apr 2
8 Smirnos bendrijos angelui rašyk: 'Tai sako Pirmasis ir Paskutinysis, kuris buvo numiręs ir vėl grįžo į gyvenimą.
Apr 22
13 Aš esu Alfa ir Omega, Pirmasis ir Paskutinysis, Pradžia ir Pabaiga8
QUOTE(dekor @ 2011 02 19, 16:45)
Ne -ne vien- Graikų kalboje yra parašyta kad prisikels, o kad Jurėnas keičia veiksnią formą į pasyvią tai jo problemos, Aš nepasitikiu dėja baptistų teologija,ten daug kas iškraipyta.
Kaip tau lengva! Iš pradžių pateiki eilutes kaip neatremiamą argumentą, o pamatęs, kad yra visai atvirkščiai, lengva ranka viską nubrauki ir pareiški, kad nepasitiki. Jei netiki Jurėnu, pasiskaityk bet kurį pažodinį vertimą iš graikų kalbos - gal tada patikėsi.
Per pastarąsias savaites pateikiau daug rimtų argumentų, įrodančių, kad Jėzus yra Dievo Sūnus, o ne pats Visagalis Dievas. Deja, tu vis tvirtini, kad tai nieko neįrodo ir toliau kalbi apie hipostazes. Jeigu ir toliau šitaip, nebematau prasmės tuščiai burną aušinti. Tebūna Jehova tau gailestingas, dekor. Gal kada atsikvošėsi. Linkiu šito.
QUOTE(krantas @ 2011 02 20, 15:43)
Kaip tau lengva! Iš pradžių pateiki eilutes kaip neatremiamą argumentą, o pamatęs, kad yra visai atvirkščiai, lengva ranka viską nubrauki ir pareiški, kad nepasitiki. Jei netiki Jurėnu, pasiskaityk bet kurį pažodinį vertimą iš graikų kalbos - gal tada patikėsi.
Man taip lengva- Aš tikrinu argumentus- pvz: egeiromai- yra Aš prisikelsiu-atsibusiu- o nebusiu pabudintas ar prikeltas
Per pastarąsias savaites pateikiau daug rimtų argumentų, įrodančių, kad Jėzus yra Dievo Sūnus, o ne pats Visagalis Dievas.
Kad Dievo sunus- Jis, niekas neginčija, o kad ne Dievas, nieko tu dėja nepateikei. ir begi žinodamas kad negali atsakyti į argumentus. Bet čia jau reiklas Tavo ir Tavo sąžinės o ne mano.
Tebūna Jehova tau gailestingas, dekor. Gal kada atsikvošėsi. Linkiu šito.
Dėkui už palinkėjimus-viso
QUOTE(dekor @ 2011 02 19, 16:08)
O ką ten Tau aiškinti? Hipoztazė - tai graikiškas terminas reiškiantis esatį, Gali jei tau patogiau vartoti žodį asmuo.
Taigi Dievas yra vienas trijuose asmenyse. Dievas Tėvas,Dievas Sunus,Dievas Šventoji Dvasia
Visur čia θεὸς reiškia visagalį Dievą - o iš tekstų prasmės aišku kad pilvą ir šetoną jie pakeitė į visagalį Dievą. Jiems jis "visagalis Dievas".
Nt θεὸς vartojamas 309 kartusnuoroda, jo forma linksnyje θεόν-148 kartus nuoroda, ir visi su žymimaisiais artikeliais arba be
Dekor, nuo kada "pilvas" ir "setonas" visagalis Dievas, kaip tu teigi? Be logikos is vis. Tu trejybe laikai visagaliu Dievu, pilva ir setona? tu jega!
2 Korintieciams 4:4 King James version " In whom the god of this world hath blinded the minds of them which believe not, lest the light of the glorious gospel of Christ, who is the image of God, should shine unto them"
2 Korintieciams 4:4 English standart version " In their case the god of this world has blinded the minds of the unbelievers, to keep them from seeing the light of the gospel of the glory of Christ, who is the image of God"
Filipieciams 3:19 "19 Their end is destruction, their god is their belly, and they glory in their shame, with minds set on earthly things"
Neatsimenu kur, bet skaiciau mazdaug tokia antraste "Pop muzikos dievas atvyksta i Kanada". Tai cia tas pop muzikos "dievas", yra visagalis Dievas? Gal jo gerbejai ji ir laiko "Dievu", bet esme ar jis visagalis Dievas? Vadinasi pilva, gal zmones ir laike "Dievu", bet jis ar yra visagalis Dievas? Cia tau ir atsakymas.
Tu visus argumentus ignoruoji ir savo vis kisi. Kodel vis nepaaiskini, apie prikelima nieko? Kodel neigi tai, kas bilijoje aiskiai parasyta, jog Jezus DIevas prikele? kodel?
JEigu tu neigi tokius aikivaizdzius faktus - as tik gaistu laika su tavim diskutuodamas

"Taigi Dievas yra vienas trijuose asmenyse. Dievas Tėvas,Dievas Sunus,Dievas Šventoji Dvasia". Tu gi pats teigi kad Dievas yra vienas, o jeigu JEzus mire, tai vadinasi pagal tave Dievas mire. O kas ji prikele trecia diena? Vel apie hipostazes pradesi vartyti?
Dekor, nuolat praleidzia tai, kas jam nenaudinga, arba viska ignoruoja, kai Krantas irodo, jog jis klydo.
JEi dekor, tu neigi tokius akivaizdzius faktus, tai turekis tai ant savo sazines

p.s. Noriu dekor dar paklausti, ar Dievas Tevas, Dievas Sunus Ir DIevas sv.Dvasia, pagal tave yra lygus ziniom? padetim? galia? Jeigu jie trys yra vienas Dievas tai turi buti lygus viskuom. taip?
1 Korintieciams 8:4-5
Taigi dėl stabams paaukotos mėsos valgymo mes žinome, jog iš tikro nėra pasaulyje stabų ir nėra jokių dievų, tik vienas Dievas.
Ir nors yra vadinamųjų dievų danguje ar žemėje, daug tų dievų ir daug viešpačių, 6 tai mes turime tik vieną Dievą, Tėvą (nekalbama apie Dieva Sunu ar Dieva Sv. Dvasia ), iš kurio yra visa ir jam esame mes, ir vieną Viešpatį, Jėzų Kristų, per kurį yra visa ir mes esame per jį.
(Gal 3:20): "Dievas tėra [tik] vienas [Asmuo]". O tu kalbi apie tris Dievus. Nurodyk prasau rasto eilute, kur "Dievas", reikštų "Dievas trijuose asmenyse".
Jeigu negali nurodyti, nera prasmes diskutuoti sia tema

QUOTE(Timotiejus;) @ 2011 02 21, 10:55)
Dekor, nuo kada "pilvas" ir "setonas" visagalis Dievas, kaip tu teigi? Be logikos is vis. Tu trejybe laikai visagaliu Dievu, pilva ir setona? tu jega!
Na tai paskaityk kelis kart jei neišeina suvokti- ir žiurėk didėlėmis proto pastangomis gal pavyks..
Žodis θεὸς reiškia dievas, kiek tu ten bekurtum "naujają JL graikų kalbos gramatiką"
Kai kada -pagal teksto prasme jis vartojamas perkeltine prasme. kad vietoj Visagalio dievo judėjai tarnauja šetonuj , bet Jehovos liuditojam su logika prastai -Jie paskelbė šetoną dievu.
Tu visus argumentus ignoruoji ir savo vis kisi. Kodel vis nepaaiskini, apie prikelima nieko? Kodel neigi tai, kas bilijoje aiskiai parasyta, jog Jezus DIevas prikele? kodel?
Aš paaiškinau-tai ir nesiruošiu kartotis.
"Taigi Dievas yra vienas trijuose asmenyse. Dievas Tėvas,Dievas Sunus,Dievas Šventoji Dvasia". Tu gi pats teigi kad Dievas yra vienas, o jeigu JEzus mire, tai vadinasi pagal tave Dievas mire. O kas ji prikele trecia diena? Vel apie hipostazes pradesi vartyti?
Kristus antras Dievo asmuo mirė. Dievas yra triasmenis.
Dekor, nuolat praleidzia tai, kas jam nenaudinga, arba viska ignoruoja, kai Krantas irodo, jog jis klydo.
Nieko galėsi pasiskusti savo Jahovai,Teismo dieną.
O ką čia Krantas įrodė? kažkaip nepamenu. O ką aš ten skubėdamas buvau suklydęs ir Pataisė- dėkui -pripažinau.
Aš šiaip įrodžiau kad JL falsifikuoja tekstą :
Jn 1
1 Pradžioje buvo Žodis.
Tas Žodis buvo pas Dievą,
ir Žodis buvo Dievas.
Na ir ką pripažinot? nea - toliau rašinėjat tarsi to nebuvo..
JEi dekor, tu neigi tokius akivaizdzius faktus, tai turekis tai ant savo sazines 

O kur man tai daugiau dėt?- viskas ant mano ir taip juodos sąžinės sėda..
p.s. Noriu dekor dar paklausti, ar Dievas Tevas, Dievas Sunus Ir DIevas sv.Dvasia, pagal tave yra lygus ziniom? padetim? galia? Jeigu jie trys yra vienas Dievas tai turi buti lygus viskuom. taip?
O aš neatsakinėsiu kol Mes nebaigėm dėl JN 1 1, kol tu nepripažinai kad JL falsifikuoja graikų gramatiką, arba kol nepateiksi kokių kitų argumentų kas paneigtu šį teiginį, nėr kur skubėt, Timotėjau)))
Papildyta:
QUOTE(Timotiejus;) @ 2011 02 21, 12:21)
.............(Gal 3:20): "Dievas tėra [tik] vienas [Asmuo]". O tu kalbi apie tris Dievus. Nurodyk prasau rasto eilute, kur "Dievas", reikštų "Dievas trijuose asmenyse".
Jeigu negali nurodyti, nera prasmes diskutuoti sia tema

Aš kalbu apie vieną Dievą- ir nustok kraipęs Biblijos teksą irašydamas tuos žodžius kabutėse. Tieisogiai nėra tokios eilutės bet iš viso teksto tai aišku.
Dekor, kartoju tau dar karteli, parodyk eilute, kur "Dievas", reikštų "Dievas trijuose asmenyse". Prasau nurodyk eilute!. Jeigu negali nurodyti jokios eilutes, tai kaip tu gali teigti tokius protu nesuvokiamus apibrezimus?
Prasau nurodyti rasto eilute!
Prasau nurodyti rasto eilute, kurioje nurodoma, kad Dievas yra triasmenis. Aciu!
Dekor, kad galetume pratesti sia diskusija, laukiu ats i virsuje pateiktus klausimus.
p.s. Kas liecia Jezaus prikelima, tai tu nieko nepaaiskinai! nes Biblija aiskiai sako, kad JEzu Dievas prikele! Sita tema visada apeini nes tau ji nenaudinga.
Taciau pirma atsakyk i auksciau pateiktus mano klausimus. Jeigu nesugebesi atsakyti, tai nera prasmes diskutuoti apie tai, kas teologijos vadoveliuose yra rasoma.
QUOTE(Timotiejus;) @ 2011 02 22, 10:19)
Dekor, kartoju tau dar karteli, parodyk eilute, kur "Dievas", reikštų "Dievas trijuose asmenyse". Prasau nurodyk eilute!. Jeigu negali nurodyti jokios eilutes, tai kaip tu gali teigti tokius protu nesuvokiamus apibrezimus?
Prašom -negi sunku
1Pradžioje buvo Žodis.
ir Žodis buvo Dievas.
19 Ar nežinote, kad jūsų kūnas yra šventovė jumyse gyvenančios Šventosios Dvasios, kurią gavote iš Dievo, ir kad jūs nebepriklausote patys sau? 20 Iš tiesų esate brangiai nupirkti. Tad šlovinkite Dievą savo kūne.(τὸν θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν)
Čia beveik visą NT reik cituoti- na ką darysi kad tau tai nesuvokiama- tai yra suvokiama Kristaus Bažnyčiai ir jos nariams jau 2000 metų, tai turbūt problema tavo suvokime jei neišgali.
p.s. Kas liecia Jezaus prikelima, tai tu nieko nepaaiskinai! nes Biblija aiskiai sako, kad JEzu Dievas prikele! Sita tema visada apeini nes tau ji nenaudinga.
Paaiškinau,tik kad tu visai negirdi- Prisikėlė ir prikėlė-Tai buvo abipusis veiksmas- gi parašyta kad nes buvo neįmanoma, kad jis liktų mirties grobis, abi šios formos yra Nt.
Taciau pirma atsakyk i auksciau pateiktus mano klausimus. Jeigu nesugebesi atsakyti, tai nera prasmes diskutuoti apie tai, kas teologijos vadoveliuose yra rasoma.
A jau bėgi iš diskusijos?))- na ka gi-nedidelis nuostolis šeip. Mes dar net nepradėjom diskutuoti kas teologijos vadovėliuose rašoma, ar gal norėtum kad pacituočiau kas JL vadovėliuose rašoma?
nervuojies šiaip per daug- nepavyks Tau čia tas primityvus spaudimas- man tokie fokusai neveikia dėja. jei nori diskutuoti tai pasistenk ne isteriniu tonu,o normaliai. Pateik savo argumentus, faktus. Ir ne į privatą- ko gi taip bijai?
Pvz: http://www.lithuania...ty/trejetas.htm
tavo pateiktas šaltinis, Su mokslu jis nieko bendro neturi- užtat turi daug bendro su NEW AGE okultiniu judėjimu o konkrečiai Blavackaja-kuri šetoną ivardija tikrujų žinių šaltiniu ir žmonijos mokytoju
Tai nelabai tada aišku kam JL remtis satanistine ideologija?- ir dar tai pateikti krikščioniuj kaip argumentą?
QUOTE(dekor @ 2011 02 23, 02:04)
Prašom -negi sunku
1Pradžioje buvo Žodis.
ir Žodis buvo Dievas.
19 Ar nežinote, kad jūsų kūnas yra šventovė jumyse gyvenančios Šventosios Dvasios, kurią gavote iš Dievo, ir kad jūs nebepriklausote patys sau? 20 Iš tiesų esate brangiai nupirkti. Tad šlovinkite Dievą savo kūne.(τὸν θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν)
Čia beveik visą NT reik cituoti- na ką darysi kad tau tai nesuvokiama- tai yra suvokiama Kristaus Bažnyčiai ir jos nariams jau 2000 metų, tai turbūt problema tavo suvokime jei neišgali.
1Pradžioje buvo Žodis.
ir Žodis buvo Dievas.
Oi dekor dekor, tauskaliukas tu. Taves dar karteli prasau: parodyk eilute, kur "Dievas", reikštų "Dievas trijuose asmenyse"..

kuri cia eilute parodo trejybe? kuri nurodo, kad Dievas yra triasmenis? Cia kalbama apie sv. Dvasia "kuria gavote is Dievo", kaip zmones gali gauti asmens?
Arba Apastalu darbu 2: 2-3 Jiems pasirodė tarsi ugnies liežuviai, kurie pasidaliję nusileido ant kiekvieno iš jų. 4 Visi pasidarė pilni Šventosios Dvasios ir pradėjo kalbėti kitomis kalbomis, kaip Dvasia jiems davė prabilti.
Kaip zmones, gali buti "pilni asmens"? Jeigu Sv. Dvasia pagal tave asmuo.
Dekor, kodel tu negali pateikti nei vienos eilutes, kuri parodytu, kad Dievas yra triasmenis? Kad vienas Dievas reiskia ""Dievas trijuose asmenyse"
Tauskaliau, atsakyk pirma i mano klausimus, po to galesime pratesti diskusija.
pakartosiu kl. kad nepamirstum

QUOTE(Timotiejus;) @ 2011 02 23, 09:39)
pakartosiu kl. kad nepamirstum

Visos eilutės kalba apie atskirus asmenis- ir tuo pačiu kalba kad tai vienas Dievas.
Ir niekaip Tu to nepaneigsi- Jūsų argumentai tai tik bobutėms šiurpinti ir tai nelabai pavyksta dėja..
O čia ta isterija Tavo tai nežinau- kaip mažas vaikas, reik bent kiek jau suaugti