Įkraunama...
Įkraunama...

Jehovos liudytojai

QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 29, 11:31)
Na mano nuomone Bažnyčia turėtų aktyviau reikštis, taip kaip darė Jėzus (jis stengėsi, kad kuo daugiau žmonių išgirstų apie dangaus karalystę)

Jehovos liudytojai kaip tik tuo ir užsiima. Ir būtent dėl šito jie kai kam nepatinka. Šiais laikais daug kas mano, kad nedera skelbti gerąją naujieną po namus - atseit, kas norės, pats nueis pasiklausyti. Bet pirmieji krikščionys nesidrovėjo rodyti iniciatyvą ir eiti pas žmones su Kristaus žinia. Todėl jiems aukštieji kunigai ir pasakė: "Jūs užtvindėte Jeruzalę savo mokslu". O apaštalas Paulius kartą pareiškė: "Aš nieko nenutylėjau, bet mokiau tiek viešumoje, tiek po namus."

Natūralu, kad dėl tokio aktyvumo pirmieji krikščionys susilaukdavo panašių neigiamų komentarų, kokie dabar skiriami Jehovos liudytojams. Tačiau tai yra Kristaus mokinystės kaina, kurią mes pasirengę mokėti. Ir nesijaučiame dėl to nelaimingi.

Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2011 04 29, 09:00)
Kažin ar žemės drebėjimas Japonijoje ir atominės avarija sustiprina jehovos liudytojų viltis dėl pasaulio pabaigos atėjimo? Gal narių padaugėjo?  g.gif

Tai aisku, kad padaugejo hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(krantas @ 2011 04 29, 17:32)
Jehovos liudytojai kaip tik tuo ir užsiima. Ir būtent dėl šito jie kai kam nepatinka. Šiais laikais daug kas mano, kad nedera skelbti gerąją naujieną po namus - atseit, kas norės, pats nueis pasiklausyti. Bet pirmieji krikščionys nesidrovėjo rodyti iniciatyvą ir eiti pas žmones su Kristaus žinia. Todėl jiems aukštieji kunigai ir pasakė: "Jūs užtvindėte Jeruzalę savo mokslu". O apaštalas Paulius kartą pareiškė: "Aš nieko nenutylėjau, bet mokiau tiek viešumoje, tiek po namus."

Natūralu, kad dėl tokio aktyvumo pirmieji krikščionys susilaukdavo panašių neigiamų komentarų, kokie dabar skiriami Jehovos liudytojams. Tačiau tai yra Kristaus mokinystės kaina, kurią mes pasirengę mokėti. Ir nesijaučiame dėl to nelaimingi.

O jus gal irgi jehovos liudytojams priklausot? dry.gif
Papildyta:
As kaip perskaiciau visa tema nuosirdziai nuo iki (nes labai uzsikabinau) ir kaip paskui pasidomejau DAR LABIAU, tai man viskas aisku ir pasidare...nera ka cia kalbeti...kam neaisku, paskaitykit nuo..iki...ir suprasit karsta.gif
P.S.cia jau klausiau, ar atsiras nors vienas JL ir papasakos visus pliusus ir pan., ale neatsirado, o kodel? mastau.gif Na, paskaitykit viska, nepatingekit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(krantas @ 2011 04 29, 20:32)

O kaip malonės evangelija? Juk mes esme išgelbėti ne darbais kad kas nesigirtų, bet Dievo pasiųstas Dievo sūnus -Jėzus Kristus atpirko mūsų nuodėmės. smile.gif
O jūs skirstote į išgelbėtuosius (tie kurie priklauso JL - išgelbėtieji) ir į pasaulį (tie kurie netapo JL). Taigi mes šiuo metu gyvename Dievo malonės laikotarpyje, turime gyventi Kristuje. Taigi joks skirstymas iš viso nepriimtinas, apie tai Dievo Žodyje-Biblijoje nepaminėta. Gaila, kad JL yra paveikti tokia hipnoze, kuri neleidžia atmerkti akis ir pamatyti tikrąją gerąją naujieną. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 07 gegužės 2011 - 12:35
QUOTE(saulyte33 @ 2011 05 07, 13:34)
O kaip malonės evangelija? Juk mes esme išgelbėti ne darbais kad kas nesigirtų, bet Dievo pasiųstas Dievo sūnus -Jėzus Kristus atpirko mūsų nuodėmės. smile.gif
O jūs  skirstote į išgelbėtuosius (tie kurie priklauso JL - išgelbėtieji) ir į pasaulį (tie kurie netapo  JL). Taigi mes šiuo metu gyvename Dievo malonės laikotarpyje, turime gyventi Kristuje. Taigi joks skirstymas iš viso nepriimtinas, apie tai  Dievo Žodyje-Biblijoje  nepaminėta. Gaila, kad JL yra paveikti tokia hipnoze, kuri neleidžia atmerkti akis ir pamatyti tikrąją gerąją naujieną. schmoll.gif

Žinoma, Kristaus evangelija ir yra malonės evangelija. Jehovos liudytojai tikrai nemano, kad amžinąjį gyvenimą galima užsitarnauti. Jis yra Dievo malonės dovana.
O kad Biblijoje neminimas joks skirstymas, tai drįsčiau paprieštarauti. Pagalvokite, ką reiškia Jėzaus žodžiai: "Ne kiekvienas, kuris man šaukia: ‘Viešpatie, Viešpatie!’ — įeis į dangaus karalystę, bet tik tas, kuris vykdo mano dangiškojo Tėvo valią." (Mato 7:21) Taigi, Jėzus žinojo, kad ateity daugybė žmonių vadins jį Viešpačiu, tačiau dalis jų į Dievo karalystę nepateks.
Vadinasi, malone negalima piktnaudžiauti. Negalima gyventi kaip patogiau, kaip lengviau, pasinėrus į materializmą, nuodėmingus geismus ir pan., o paskui tikėtis, kad būsi išgelbėtas per malonę.
Atsakyti
QUOTE(Jenke @ 2009 11 17, 16:02)
Na  asmeniskai  klausiau  vieno  JL  sake,kad visi  JL g.gif  na  jis  dar  nekrikstytas,gal  ne  viska  dar  zino ax.gif

o tam kad taptum vienu iš JL tave jie turi pakrikštyti? unsure.gif

QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 29, 11:31)
Na mano nuomone Bažnyčia turėtų aktyviau reikštis, taip kaip darė Jėzus (jis stengėsi, kad kuo daugiau žmonių išgirstų apie dangaus karalystę) smile.gif Deja dabar pasaulis gerokai pasikeitęs.

Manau katalikų bažnyčia turėtų išsakyti savo tvirtą nuomonę sektų klausimu (šiuo atveju JL) ir "nuklydusiems" katalikams bandyti sugrąžinti tikėjimą į Dievą.

Tačiau vaizdas toks, kad kol VISIEMS užtenka avelių, niekas ir nevyksta...

QUOTE(saulegraz@ @ 2011 05 07, 02:35)
Papildyta:
As kaip perskaiciau visa tema nuosirdziai nuo iki (nes labai uzsikabinau) ir kaip paskui pasidomejau DAR LABIAU, tai man viskas aisku ir pasidare...nera ka cia kalbeti...kam neaisku, paskaitykit nuo..iki...ir suprasit karsta.gif

Perskaičiau visą temą ir aš.. Ir tik dar labiau pasibaisėjau, kad kaip gali būti tokių EGOISTIŠKŲ TIKĖJIMŲ, kad mirs visi, išskyrus tuos, kurie į kažką kitą tiki...
Plius, juk ten kažkokiam neaiškiam amerikiečiui kažkada VISAI NESENIAI (tai ne kaip religijos, kurios amžių amžius gyvuoja) sušvietė (tikiuosi, kad kažko pavartojęs nebuvo), atrado grupelę žmonių, greičiausiai kompleksuotų, silpnų, depresuotų ir šiaip nelaimingų, ir pradėjo įtikinėti ir skleisti savo idėjas...
doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif

Įdomu bus sulaukti 2012 metų pabaigos, o tada sužinosim ar Majų kalendorius teisybę sako, nes tokiu atveju reiks juos garbinti, kaip Tikrų tikriausius pranašus... smile.gif O jei ne, tai bus tik dar vienas logiškas įrodymas, kad Pasaulio pabaiga (jei tokia kada nors bus) tai tik mūsų visų išmislas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Apriliuke85 @ 2011 08 07, 22:54)
o tam kad taptum vienu iš JL tave jie turi pakrikštyti?  unsure.gif

Taip

Perskaičiau visą temą ir aš.. Ir tik dar labiau pasibaisėjau, kad kaip gali būti tokių EGOISTIŠKŲ TIKĖJIMŲ, kad mirs visi, išskyrus tuos, kurie į kažką kitą tiki...

O tai pas katalikus kitaip, ar katalikų tikėjimas taip pat egzotiškas?

Plius, juk ten kažkokiam neaiškiam amerikiečiui kažkada VISAI NESENIAI (tai ne kaip religijos, kurios amžių amžius gyvuoja) sušvietė (tikiuosi, kad kažko pavartojęs nebuvo), atrado grupelę žmonių, greičiausiai kompleksuotų, silpnų, depresuotų ir šiaip nelaimingų, ir pradėjo įtikinėti ir skleisti savo idėjas...
doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

O buvo ir taip pirmais amžiais, kai vyravo visuomenėje tokia nuomonė apie Krikščionis ir Jėzaus mokymą:
juk ten kažkokiam neaiškiam žydui kažkada VISAI NESENIAI (tai ne kaip religijos, kurios amžių amžius gyvuoja) sušvietė , atrado grupelę žmonių, greičiausiai kompleksuotų, silpnų, depresuotų ir šiaip nelaimingų, ir pradėjo įtikinėti ir skleisti savo idėjas...

P.S. tikrai nenoriu prilyginti "to amerkičio" Jėzui Kristui, bet taip buvo..

Įdomu bus sulaukti 2012 metų pabaigos, o tada sužinosim ar Majų kalendorius teisybę sako, nes tokiu atveju reiks juos garbinti, kaip Tikrų tikriausius pranašus...  smile.gif O jei ne, tai bus tik dar vienas logiškas įrodymas, kad Pasaulio pabaiga (jei tokia kada nors bus) tai tik mūsų visų išmislas  lotuliukas.gif

Tai Jus save priskiriate taip pat prie tų pačių, kuriuos katalikams reiktu atvertinėti į "teisybės kelią"? Netikėti pasaulio pabaiga, o dar geriau tikėti "Majų kalendoriumi" labai jau nekatalikiška.

beja joks "Majų kalendorius" apie jokias pasaulio pabaigas 2012 metais nešneka, čia tik šiuolaikinių sąmokslo teorijų kūrėjų fantazijos vaisius.
Atsakyti
QUOTE(anūpras @ 2011 08 08, 12:37)
O tai pas katalikus kitaip, ar katalikų tikėjimas taip pat egzotiškas?

EGOISTIŠKU (ne egzotišku) tikėjimu tai vadinu, todėl, kad JL tiki, kad tik išrinktieji bus išgelbėti... Ar logiška turėti dar ir apibrėžtą jų skaičių (140 000 berods)??? Ir kaip bus nuspręsta kurie? Kuom matuojamas tas tikėjimas, kad papultum į tą saujelę žmonių pasauliniu mastu??? ... g.gif

O buvo ir taip pirmais amžiais, kai vyravo visuomenėje tokia nuomonė apie Krikščionis ir Jėzaus mokymą:
juk ten kažkokiam neaiškiam žydui kažkada VISAI NESENIAI (tai ne kaip religijos, kurios amžių amžius gyvuoja) sušvietė , atrado grupelę žmonių, greičiausiai kompleksuotų, silpnų, depresuotų ir šiaip nelaimingų, ir pradėjo įtikinėti ir skleisti savo idėjas...

P.S. tikrai nenoriu prilyginti "to amerkičio" Jėzui Kristui, bet taip buvo..

"Jehovos liudytojų organizacijos pradininkas Charlz Taze Russell gimė 1852 m. vasario 16 d. <...> 1876 m. Biblijos studijų grupelė jį išrinko grupės „pastoriumi“."

Dėl laiko, tai gal jau nelyginkim kas buvo seniau ir kas ne... rolleyes.gif

Tai Jus save priskiriate taip pat prie tų pačių, kuriuos katalikams reiktu atvertinėti į "teisybės kelią"? Netikėti pasaulio pabaiga, o dar geriau tikėti "Majų kalendoriumi" labai jau nekatalikiška.

beja joks "Majų kalendorius" apie jokias pasaulio pabaigas 2012 metais nešneka, čia tik šiuolaikinių sąmokslo teorijų kūrėjų fantazijos vaisius.

Aš savęs neprisikiriu nei vienai iš šitų grupių, o Jūs??? Tiesiog man yra keista, kodėl paprastas, normalus žmogus, ėjęs į bažnyčią ir tikėjęs į katalikybę ilgiau nei 80% savo gyvenimo, taip staiga (senatvėje!!!) pradeda tikėti JL... Sakau, nes žinau tokį atvejį... doh.gif Kodėl JL pasirenka būtent tokius žmones? Senesnius, jautresnius, vienišas mamas... ax.gif

O dėl Majų, tai manau, kad senų senovėje graikai, egiptiečiai ir t.t. žinojo apie viską daug daugiau negu mes dabar žinom... g.gif apie tai yra literatūros, kam įdomu tas susiras.

O kalbant apie "šiuolaikinių sąmokslo teorijų kūrėjų fantazijos vaisius", tai noriu tik pasakyti, kad kažkodėl "pasaulio pabaigą" mes įsivaizduojam, kad viskas dega, sprogsta, t.t., kaip iš paveiksliuko, kurį naudoja JL ant savo knygelių... biggrin.gif
O juk niekas nežino kaip bus... Kodėl "pasaulio pabaiga" apibrėžiama būtent taip???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apriliuke85 @ 2011 08 08, 13:29)
EGOISTIŠKU (ne egzotišku) tikėjimu tai vadinu, todėl, kad JL tiki, kad tik išrinktieji bus išgelbėti... Ar logiška turėti dar ir apibrėžtą jų skaičių (140 000 berods)??? Ir kaip bus nuspręsta kurie? Kuom matuojamas tas tikėjimas, kad papultum į tą saujelę žmonių pasauliniu mastu??? ...  g.gif
"Jehovos liudytojų organizacijos pradininkas Charlz Taze Russell gimė 1852 m. vasario 16 d. <...> 1876 m. Biblijos studijų grupelė jį išrinko grupės „pastoriumi“."

Dėl laiko, tai gal jau nelyginkim kas buvo seniau ir kas ne...  rolleyes.gif
Aš savęs neprisikiriu nei vienai iš šitų grupių, o Jūs??? Tiesiog man yra keista, kodėl paprastas, normalus žmogus, ėjęs į bažnyčią ir tikėjęs į katalikybę ilgiau nei 80% savo gyvenimo, taip staiga (senatvėje!!!) pradeda tikėti JL... Sakau, nes žinau tokį atvejį...  doh.gif Kodėl JL pasirenka būtent tokius žmones? Senesnius, jautresnius, vienišas mamas...  ax.gif

O dėl Majų, tai manau, kad senų senovėje graikai, egiptiečiai ir t.t. žinojo apie viską daug daugiau negu mes dabar žinom...  g.gif apie tai yra literatūros, kam įdomu tas susiras.

O kalbant apie "šiuolaikinių sąmokslo teorijų kūrėjų fantazijos vaisius", tai noriu tik pasakyti, kad kažkodėl "pasaulio pabaigą" mes įsivaizduojam, kad viskas dega, sprogsta, t.t., kaip iš paveiksliuko, kurį naudoja JL ant savo knygelių...  biggrin.gif
O juk niekas nežino kaip bus... Kodėl "pasaulio pabaiga" apibrėžiama būtent taip????  g.gif

Ko čia keista, jei žmogus bent senatvėje suranda teisingą Kelią. Kaip sakoma geriau vėliau negu niekada thumbup.gif Pats Jėzus kvietė: "Ateikite pas mane visi, kurie vargstate ir esate prislėgti, ir Aš jus atgaivinsiu" (Mato 11:28). Jeigu žmogui patinka nūdienos "šiukšlynas" ir juo džiaugiasi - tai niekas ir netrukdo.

Del Majų ir visų kitų. Nieko daugiau jie nežinojo, nei Jėzus Kristus, kuris yra Dievo Sūnus. Jis gyveno milijardus metų prieš atsirandant mūsų žemei ir padėjo Dievui kurti Visatą, įskaitant mūsų žemę. Tačiau būdamas žemėje pasakė, kad "tos dienos ir valandos niekas nežino, nei angelai danguje, nei Sūnus, tik Tėvas" (Morkas 13:32). Jei Dievo Sūnus negalėjo žinoti, tai kaip kokie Majai ir kiti žmogeliukai galėjo geriau žinoti? Niekas negali ir negalės pataikyti, nors spėjančiųjų netrūksta... wink.gif Fantastikos kūrėjų ir mėgėjų netrūksta taip pat! schmoll.gif

Dėl "pasaulio pabaigos" vaizdelio. Evangelijose ir kt. Švento Rašto vietose pakankamai yra informacijos, kad susidaryti vaizdą kaip atrodis ši pabaiga.
Pirmiausia, tai nebus pažodinė pasaulio pabaiga, o šios santvarkos pabaiga.
Atsakyti
Atsiprašau, kad įlindau į Jūsų temą, bet turiu klausimą.
Dirbu choro meno vadove ir turim repertuare dainą apie Lietuvą, tėvynę ir t.t.
Vienas berniukas kategoriškai atsisakė šių dainų, konstatuodamas, kad Jehovos tikėjimas nepripažįsta ir neleidžia dainuoti tokio pobūdžio dainų.
Norėjau paklausti, ar čia iš tiesų yra kokios "ribos", ar čia tik vaiko fantazija?
Pakliuvus į tokią situaciją net nežinai, kaip pasielgti... Galvoju, kad Jūs man pagelbėsite. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramux @ 2011 10 25, 13:08)
Vienas berniukas kategoriškai atsisakė šių dainų, konstatuodamas, kad Jehovos tikėjimas  nepripažįsta ir neleidžia dainuoti tokio pobūdžio dainų.
Norėjau paklausti, ar čia iš tiesų yra kokios "ribos", ar čia tik vaiko fantazija?
Pakliuvus į tokią situaciją net nežinai, kaip pasielgti... Galvoju, kad Jūs man pagelbėsite. Ačiū  4u.gif

Ką daryti, nežinau, bet tautiškumas jiems tikrai nepriimtinas. Mamos mokiniams iš tokių šeimų negalima groti, pvz, Nepriklausomybės dienos koncertuose, nesvarbu, kokie jų kūriniai.

Choro atveju padėtis tampa sudėtinga, pabandykit su tėvais pakalbėt. Gal galėtų per pamokas dainuot, nes na, tiesiog toks kursas, o koncertuose nedalyvauti, jei nenori? Jie turbūt moka išgyventi pvz vidurinėje mokykloje, kurioje mokoma jiems nepriimtinos filosofijos - tautiškumo, evoliucijos teorijos ar tokių baisių dalykų kad neegzistuoja viena tiesa biggrin.gif Tai gal galėtų išmokti ir prie meno mokyklos prisiderinti, ypač per tokį kolektyvišką dalyką.
Atsakyti
QUOTE(ramux @ 2011 10 25, 14:08)
Vienas berniukas kategoriškai atsisakė šių dainų, konstatuodamas, kad Jehovos tikėjimas  nepripažįsta ir neleidžia dainuoti tokio pobūdžio dainų.
Pakliuvus į tokią situaciją net nežinai, kaip pasielgti... Galvoju, kad Jūs man pagelbėsite. Ačiū  4u.gif

Tai tiesa, kad JL vaikai dažniausiai atsisako dainuoti patriotines dainas ar giedoti valstybės himną. JL laikosi nuostatos negarbinti valstybės, todėl ir vengia tokių kūrinių. Gal jį tiesiog būtų galima atleisti nuo tos dainos, jeigu kitas jis gerai atlieka? Versti per jėgą nepatarčiau.
Atsakyti
Jehowos liudytojai ziauriai nutole nuo realybes.kazkas pinigus kraunasi is tu naiviu liudytoju. doh.gif
Atsakyti