KaZantipA, kaip keista...
Surašysiu išbandytą receptą, kurį pati kepu ir mano šeima labai mėgsta. Atsiprašau, jei bus netikslumų. Bet kadangi receptas grynai naminis, tai nebaisu ir šiek tiek pavarijuoti.
Varškėtis
800 g saldaus pieno sūrio
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas krakmlo
2 šaukštai manų
kepimo miltelių
maltų džiūvėsėlių
vanilinio cukraus
1 laimas (galima ir citrinos)
sviesto
Sūrį sumalti mėsmale 2 kartus arba blenderiu. Krakmolą sumaišyti su manais ir kepimo milteliais. Trynius išsukti su cukrum, nutarkuoti žalią laimo žievelės dalį, įspausti sultis, paskaninti romo lašeliu arba vanile. Masės skonis turi būti aiškiai išreikštas saldžiarūgštis, su ryškiu citrinos aromatu. Sumaišyti trynių masę su sūrio mase. Baltymus atskirai išplakti iki standžių putų. Apie pusę baltymų masės sumaišyti su sūrio mase sukamaisiais judesiais. Kitą pusę suversti į tą pačią masę ir atsargiai keliais verčiamais judesiais įmaišyti. Masę galima gardinti brendyje pamirkytomis razinomis, kriaušių, persikų, ananasų gabaliukais...
Skardą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais taip, kad tolygiai užsidengtų visas dugnas. Supilti masę. Kepti iš anksto iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Atvėsinti formoje, tada supjaustyti.
Varškėtis
800 g saldaus pieno sūrio
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas krakmlo
2 šaukštai manų
kepimo miltelių
maltų džiūvėsėlių
vanilinio cukraus
1 laimas (galima ir citrinos)
sviesto
Sūrį sumalti mėsmale 2 kartus arba blenderiu. Krakmolą sumaišyti su manais ir kepimo milteliais. Trynius išsukti su cukrum, nutarkuoti žalią laimo žievelės dalį, įspausti sultis, paskaninti romo lašeliu arba vanile. Masės skonis turi būti aiškiai išreikštas saldžiarūgštis, su ryškiu citrinos aromatu. Sumaišyti trynių masę su sūrio mase. Baltymus atskirai išplakti iki standžių putų. Apie pusę baltymų masės sumaišyti su sūrio mase sukamaisiais judesiais. Kitą pusę suversti į tą pačią masę ir atsargiai keliais verčiamais judesiais įmaišyti. Masę galima gardinti brendyje pamirkytomis razinomis, kriaušių, persikų, ananasų gabaliukais...
Skardą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais taip, kad tolygiai užsidengtų visas dugnas. Supilti masę. Kepti iš anksto iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Atvėsinti formoje, tada supjaustyti.
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 08, 18:15)
Surašysiu išbandytą receptą, kurį pati kepu ir mano šeima labai mėgsta. Atsiprašau, jei bus netikslumų. Bet kadangi receptas grynai naminis, tai nebaisu ir šiek tiek pavarijuoti.
Varškėtis
Varškėtis
Skamba skaniai, gaila siandien jau nespesiu


QUOTE(Sagabona @ 2011 03 08, 13:07)
Vienas geriausių dietinių saldumynų yra žele. Gaivus, nekaloringas desertas, labai paprasta pagaminti. Jeigu nori kepinių, tai gal jogurtiniai pyragai, lieso varskės sūrio. Pasakyk kokius mėgsti, įmesiu receptą.
sveikos su šventėmis



QUOTE(miyako @ 2011 03 08, 16:07)
KaZantipA, kaip keista...
gal tiesiog sutapymmas ...
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 08, 18:15)
Surašysiu išbandytą receptą, kurį pati kepu ir mano šeima labai mėgsta. Atsiprašau, jei bus netikslumų. Bet kadangi receptas grynai naminis, tai nebaisu ir šiek tiek pavarijuoti.
Varškėtis
Varškėtis
labai aciu, isbandysiu parasysiu atsiliepimus

QUOTE(kacynas @ 2011 03 08, 20:49)
sveikos su šventėmis
norėčiau išbandyto jogurtinio pyrago recepto
bandžiau šendien avižinius blynus tai
mums nepatiko.



Esu kepusi pagal receptą iš interneto. Bet jis netapo mūsų favoritu, todėl recepto neištobulinau. Gal kitos merginos bandė ir galės geriau patarti.
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 09, 17:58)
Ir kaip gavosi? mėsytė nebuvo sausa ar kieta?
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 09, 18:27)
Ir kaip gavosi? mėsytė nebuvo sausa ar kieta?
kieta nebuvo, o su daržovėm ir padažu sausumo nesijautė. skanu

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 09, 20:03)
Aš vakar ėjau pirkti jautienos, bet radau puikios lašišos

QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 07, 13:48)
as i impulsa einu, nes salia ir malonu kazkaip ten, treneres geros, demesingos, abonementa pigiau galima isgyt per super mama, jei ka, siaip nesu sporto megeja, bet kazkodel si karta llabai uzsikabliavau, einu 3k i savaite, bet nuo kitos sav. pirksiu jau neribota, eisiu dazniau 4-5k., dar man labai patinka kad issikrauni vakare po sunkios darbo dienos
na kolkas rezultatu nesimato, svoris net priaugau 1 kg, klubai sumazejo 2 cm (jauciu ir dzinsai kaba biskuteli), bet ooooj kaip toli man iki bent dydziu sumazet, tai manau kad reikes dar labiau mityba pakoreguot, nes cia buvo net penktadieni vakarienei pica
bet sian pasidariau pazanga, atsisakiau darbe eklieru, o vieto j ju uzsisakiau mandarinu
na ir kas beko savijauta gera, ir darbinga jauciuos 




man kaip kaip provinsijoj iki impulso toli o cia nelabai apsisprendziu kur eit ar pas geresni treneri, su senu inventoriumi ar pas nezinoma treneri su nauju inventoriumi

QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 08, 10:21)
sveika sugrizus
keliones smagu, o as sian pamatavau apimtis, - 1cm, tai viso per menesi nuo klubu nuejo 3cm, aisku sian svente, tai turim torta darbe ... vargu ar sugebesiu atsilaikyt ... 




QUOTE(Sagabona @ 2011 03 08, 10:46)
Žiūrint kur buvo kelionė. Jei grįžtu iš "kulinarinių" kraštų tai kartais net numetus. Nes maisto kokybė labai daug ką reiškia.
Dabar galima bus išnaudoti gavėnią. Baigiasi lašinių kaupimo metas. Po truputį raminam mitybą ir lengvinam. Reikėtų pereiti prie kruopinio, kruopinio - daržovinio maisto. Bet kruopos daugumoj angliavandeniai, vadinasi privaloma judėti. Jei nesportuojat, tuoj bus laikas eit tvarkyt kiemo, daržus ruoštis. Jei neketinat nei vieno, nei kito tai teks žymiai liesiau valgyt. Dabar labiau tiktų ne mažinti porcijas, bet mažinti valgymų skaičių. Bet čia reikia prisitaikyti ir individualiai.
Dabar galima bus išnaudoti gavėnią. Baigiasi lašinių kaupimo metas. Po truputį raminam mitybą ir lengvinam. Reikėtų pereiti prie kruopinio, kruopinio - daržovinio maisto. Bet kruopos daugumoj angliavandeniai, vadinasi privaloma judėti. Jei nesportuojat, tuoj bus laikas eit tvarkyt kiemo, daržus ruoštis. Jei neketinat nei vieno, nei kito tai teks žymiai liesiau valgyt. Dabar labiau tiktų ne mažinti porcijas, bet mažinti valgymų skaičių. Bet čia reikia prisitaikyti ir individualiai.
man kazkaip norisi kruopu labai ypac grikiu ir perliniu. atrodo ir vienas tik padrukintas vandenyje virtas galeciau valgyt.
as vakarienei valgiau saltibarcius

QUOTE(NeringaJ @ 2011 03 09, 20:57)
man kaip kaip provinsijoj iki impulso toli o cia nelabai apsisprendziu kur eit ar pas geresni treneri, su senu inventoriumi ar pas nezinoma treneri su nauju inventoriumi
man irgi pajudejo ledai pradejo krist svoris
nors ir mmm....
man kazkaip norisi kruopu labai ypac grikiu ir perliniu. atrodo ir vienas tik padrukintas vandenyje virtas galeciau valgyt.
as vakarienei valgiau saltibarcius



man kazkaip norisi kruopu labai ypac grikiu ir perliniu. atrodo ir vienas tik padrukintas vandenyje virtas galeciau valgyt.
as vakarienei valgiau saltibarcius

manau reik eit pas gera treneri, nes nuo trenerio daug kas priklauso

man irgi kruopos patinka, atradau perlynes, niekad negaminau jas anksciau
