Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(iremas @ 2011 03 15, 12:05)
Sveikos 4u.gif
o ka darai is sojos? man ji turi toki specifini labai skoni, tai nezinau kaip ja tinkamai paruosti g.gif



as virsuj rasiau,ka gaminau vakar pietum is sojos.
4u.gif
daugiau nebandziau kolkas nieko
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 15, 10:39)
Beje super tavo patarimai ir pamastymai tiek apie astrologija tiek apie sezoniskuma. Kazkaip anksciau apie tai nesusimastydavau, nors turbut intuityviai tas sezoniskumas naudojamas. Bet reiks placiau apie tai pasidomet. Labai sudominai  4u.gif .

rekomenduoju
Atsakyti
QUOTE(iremas @ 2011 03 15, 12:05)
Sveikos 4u.gif
o ka darai is sojos? man ji turi toki specifini labai skoni, tai nezinau kaip ja tinkamai paruosti g.gif


Kol kas meginu ivairius troskinukus, ivairiu darzoviu ir apvirtos sojos ale farso. Jie man patinka. Meginau kazka tokio panasaus i plova, bet sakyciau gaunasi toks labai svelnus lengvas skonis. O noretusi kazko tokio brandesnio. Dar visai patiko prie makaronu bolonese padazas, vietoj iprasto farso naudojant soja. Sitas variantas ko gero liuks, prie iprasto bolonese jau tikrai negrysiu. Va niekaip nesigauna tu kepsneliu skaniai paruost. Tokie man jie beskoniai gaunasi, kaip guminiai.
Atsakyti
QUOTE(iremas @ 2011 03 15, 12:05)
Sveikos 4u.gif
o ka darai is sojos? man ji turi toki specifini labai skoni, tai nezinau kaip ja tinkamai paruosti g.gif


Man tai kempinė ir tiek. Daug prieskonių daržovėse ištroškinta dar pakenčiama. Bet kodėl turėčiau pakęsti, jei galima tiesiog nenaudoti? Nebent būčiau vegetarė...
Bet tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 15, 11:18)
as virsuj rasiau,ka gaminau vakar pietum is sojos.
4u.gif
daugiau nebandziau kolkas nieko


thumbup.gif pabandysiu, skaniai skamba 4u.gif

QUOTE(hondute @ 2011 03 15, 11:27)
Kol kas meginu ivairius troskinukus, ivairiu darzoviu ir apvirtos sojos ale farso. Jie man patinka.


aš kaip tik ir pagalvojau apie bolonese padažą su soja reikės pabandyti, o iš kepsnelių ir man niekas nesigauna, neskanu būna schmoll.gif
kadangi aš nesu didelė mėsos gerbėja, tai norėčiau ją pakeisti į soją, bet soja man labai specifiška, o tas specifinis skonis nelabai, reikia mokėti ją paruošti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 15, 12:29)
Man tai kempinė ir tiek. Daug prieskonių daržovėse ištroškinta dar pakenčiama. Bet kodėl turėčiau pakęsti, jei galima tiesiog nenaudoti? Nebent būčiau vegetarė...
Bet tik mano nuomonė.


drinks_cheers.gif as kiek bandziau soja, lygiia tokios pat nuomones apie ja, nei mesa nei kas, nenorint mesos geriau isvis jos nenauot, beje siaip cia naturalus produktas?
Atsakyti
QUOTE(iremas @ 2011 03 15, 12:33)
kadangi aš nesu didelė mėsos gerbėja, tai norėčiau ją pakeisti į soją, bet soja  man labai specifiška, o tas specifinis skonis nelabai, reikia mokėti ją paruošti smile.gif


Marinatas nuima tą specifinį skonį. Prieskoniniam marinate galima laikyt per naktį. Jeigu greitam paruošimui tinka sutarkuotas svogūnas - 2 val. Šviežios petražolės, bazilikas labai pagerina skonį.
Papildyta:
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 15, 12:39)
drinks_cheers.gif  as kiek bandziau soja, lygiia tokios pat nuomones apie ja, nei mesa nei kas, nenorint mesos geriau isvis jos nenauot, beje siaip cia naturalus produktas?


Augalinis, genetiškai modifikuotas. Apskritai teigiamas produktas, bet reikia mėgti. Aš draugei vegetarei ruošiu, o pati geriau mėsytę valgau.
Atsakyti
as irgi mesa, ir net kiaulieba valgau, manau jei tik pietums mesa karta i diena, nieko blogo, kiauliena perku visad ne riebia... o kokius skrandukus ar gaminat? vistu
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 15, 12:54)
as irgi mesa, ir net kiaulieba valgau, manau jei tik pietums  mesa karta i diena, nieko blogo, kiauliena perku visad ne riebia...  o kokius skrandukus ar gaminat? vistu



O as va kiayulienos nepakenciu, man ji smirda mirksiukas.gif . Kartais koki saslyka suvalgau, bet jau labai mandram marinate turi but paruostas. O valgau tik vistiena ir kalakutiena. Biski pabosta. O plius ne bet ka su ja ir paruosi, tarkim tas pats bolonese padaziukas nei sioks nei toks su vista. Labai retai jautiena, bet irgi ten kur netinka vistiena, tokiam kaipo cili troskiniui. Uz tai ir meginu atrast soja. Kol kas pastebejau kad jos skonis labai skiriasi nuo to su kokiais prieskoniukais apverdu. Bet tie kepsneliai su kokiais be virciau nevalgomi man jie gaunasi doh.gif .

Ir as taip daznai mesytes nevartoju. Pas mane kokius 3-4 kart i savaite. Bet vis tiek pabosta vien vista mirksiukas.gif .
Papildyta:
Beje vartoju visus taip vadinamus subrpoduktus ir sirdeles ir skrandukus ir kepeneles. rolleyes.gif , man labai skanu. Beda tik, kad vaikas ju nevalgo. Tik va kepeneliu blynelius darau, pavadinu mazais kotletukais tai tada kepeneles suvartoja ir dukryte ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 15, 13:56)
Ir as taip daznai mesytes nevartoju. Pas mane kokius 3-4 kart i savaite. Bet vis tiek pabosta vien vista  mirksiukas.gif .
Papildyta:
Beje vartoju visus taip vadinamus subrpoduktus ir sirdeles ir skrandukus ir kepeneles.  rolleyes.gif , man labai skanu. Beda tik, kad vaikas ju nevalgo. Tik va kepeneliu blynelius darau, pavadinu mazais kotletukais tai tada kepeneles suvartoja ir dukryte  ax.gif .


na as vistienos kepeneles zinau kaip padaryt, o vat skrandukai, sirdeles nemoku, galit gal pasidalint patarimais??
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 15, 14:23)
na as vistienos kepeneles zinau kaip padaryt, o vat skrandukai, sirdeles nemoku, galit gal pasidalint patarimais??


Aš mėgstu tik kepenėles. Bet skrandukus irgi kartais gaminu. Man skaniausi su stipriai pakepintais svogūnais. Jų turi būti daug ir karamelizuoti. Tada dedamos gerai nuplautos širdelės. Apkepinama, pilamas alus ir sultinys. Ištroškinama, tada dedu obuolius, petražoles, grietinėlę ir dar šiek tiek patroškinama kol patirštės.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 15, 14:23)
na as vistienos kepeneles zinau kaip padaryt, o vat skrandukai, sirdeles nemoku, galit gal pasidalint patarimais??



O as skrandukus apverdu o tada apkepu ant sviesto su labai astriais prieskoniais, apkeptus sudedu ant serveteliu kad biski riebalus sugertu ir tai man buna uzkandis prie vyno raudono arba diedam prie alaus. O su sirdelem pirmam berods puslapiuki sios temeles esu idejus receptuka, labai tingiu perrasinet blush2.gif .

Beje idomus Sagabonos receptukas. Nebuciau sumascius kad jos su gretinele tinka reiks ismegint.

Beje mergytes pasidalinkit gal kas ka sugalvojot kaip padaziukam gaut panasu skoni kaip grietineles, bet jos nenaudojant. Man tai labai skanu, bet labai riebu. As kartais grietinele pakeiciu kokosu pienu, bet ir jis pakankamai riebus, nors ir liesesnis uz grietinele. O kazkaip paskutiniai kg sunkiai krenta stengiuos labai mazint tokiu riebiu padaziuku kieki.
Atsakyti