Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

as vistiena gaminau su kokosu pienu ir ananasais (ar persikais - jau nebepamenu). toks tailandietiskas troskinukas - labai skanu thumbup.gif kam idomu,galesiu prisimint recepta.
o del skrandeliu ir kitu subproduktu tai labai skeptiskai i juos ziuriu.. nzn,kiek juose naudingu medziagu - bet niekad negaminu ir niekur neragauju,kad ir kaip skanu kitiem butu..
kiek zmoniu ,tiek nuomoniu.
Atsakyti
Oi kokią temą atradau bigsmile.gif Kaip aš čia jos seniau nemačiau? bigsmile.gif

QUOTE(Sagabona @ 2011 03 03, 09:51)
Vieno tik nesuprantu - pirktinių produktų konservavimo. Na gerai, sako, kad taupu...(?)

Na nevisi turi kur užsiauginti savų ax.gif O vat namie marinuoti dalykai daug skanesni, o ir pats žinai ką dėjai ax.gif

QUOTE(Kapish @ 2011 03 03, 21:28)
jei tik galėčiau kiekvieną dieną valgyčiau lazaniją  bigsmile.gif

Jetau, kaip pažįstama biggrin.gif Arba kanelonius, taip? rolleyes.gif

QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 04, 12:50)
suris mano silpnybe ... apie fermentini sneku... as jeigu nusiperku gabaliuka, tai atpjaunu po maza gabaliuka kol nelieka jo  blush2.gif

Mhm, aš kai paskaičiavau, kad tame fasuotame pakelyje paprasto Rokiškio sūrio yra virš 800 kalorijų, tai silpna pasidarė... doh.gif O susivalgo, zaraza, per vakariuką, nei vyno nereikia.

QUOTE(Sagabona @ 2011 03 15, 10:26)
O dabar receptas kurį mėgsta visos mano šeimos moterys, ir kiekviena savaip.

Oi koks fainas receptas, tik ar morkos neprideda spalvos veidui per daug? biggrin.gif
Parašykit tokių dažniau, a? 4u.gif

QUOTE(hondute @ 2011 03 15, 12:27)
Va niekaip nesigauna tu kepsneliu skaniai paruost. Tokie man jie beskoniai gaunasi, kaip guminiai.

Aš tuos kepsnelius savo vegetariavimo metais išvirdavau su daug daug prieskonių (na reikia sojai "padėt" - be jų ji neskani), apvoiodavau miltuose ir kepdavau, būdavo skanu, bet kalorijų.... doh.gif

QUOTE(miyako @ 2011 03 15, 19:42)
o del skrandeliu ir kitu subproduktu tai labai skeptiskai i juos ziuriu.. nzn,kiek juose naudingu medziagu - bet niekad negaminu ir niekur neragauju,kad ir kaip skanu kitiem butu..
kiek zmoniu ,tiek nuomoniu.

Daug naudingų medžiagų subproduktuose, bet ir tos nenaudingos juose nusėda...

Merginos, gal turit kokių žuvies receptų? Nes aš tikrai žinau, kad turėčiau jos valgyti daugiau, bet su nekaloringais receptais prastai - karpis krienuose (tik kaulai labai nepatinka) arba garuose virta/orkaitėj be nieko kepta žuvis. Skanu labai man tokia be riebalo, bet užknisa per laiką biggrin.gif Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 15 kovo 2011 - 19:28
žostautė, o zuvis kepta druskoj?
arba folijoj?
arba ant groteliu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 15, 20:33)
žostautė, o zuvis kepta druskoj?
arba folijoj?
arba ant groteliu?  rolleyes.gif

Aha, geri variantai (tik su druska tiesą sakant nesu bandžius - vis drąsos pritrūksta), bet man kažkokio tipo trooooškinio norėtųsi... Ar kažko panašaus... O visiškai nesugalvoju kaip skanu būtų. Va ir dabar atšilinėja skumbrė, galvoju ką čia su ja ryt padarius tokio įdomesnio...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 03 15, 20:35)
Aha, geri variantai (tik su druska tiesą sakant nesu bandžius - vis drąsos pritrūksta), bet man kažkokio tipo trooooškinio norėtųsi... Ar kažko panašaus... O visiškai nesugalvoju kaip skanu būtų. Va ir dabar atšilinėja skumbrė, galvoju ką čia su ja ryt padarius tokio įdomesnio...


as irgi druskoj nebandziau, bet folijoj ir ant groteliu-labai megstu 4u.gif
o troskinti.. nesugalvoju dabar nieko.kas butu idomu


Pasakiau IDOMU, nes kazkodel nemegstu paprastu receptu - tarkim, zuvis su morkom ir bulvem- man visad norisi kazko naujo ir idomaus.
O paprasta sena tradiciska virtuve - visuomet skanu , tik ja labai norisi paivairint
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miyako: 15 kovo 2011 - 20:00
QUOTE(žostautė @ 2011 03 15, 20:35)
Aha, geri variantai (tik su druska tiesą sakant nesu bandžius - vis drąsos pritrūksta), bet man kažkokio tipo trooooškinio norėtųsi... Ar kažko panašaus... O visiškai nesugalvoju kaip skanu būtų. Va ir dabar atšilinėja skumbrė, galvoju ką čia su ja ryt padarius tokio įdomesnio...

O mano seimai labai patinka toks variantas. Issiverdu ryzius. Siek tiek apsikepu zuvyte, arba apverdu garuose. Tada pasikepu svoguniuka, morka ir paprika bet ant sviesto. Tada dedu sluoksniais ryziai, suris fermentinis darzoves zuvyte vel ryziai ir vel suris. Tada viska i orkaite ir apkepu dar. Laikotarpiais kai leidziu valgyt riebiau darzoves i kepimo pabaiga dar uzpilu grietinele ar grietine, kazkada kai naudojau majonezinius padazus uzpildavau jais. zuvi prieskoninu druska ir zolelem zuviai skirtom, ryzius ir darzoves su druskyte ir pipiriukais. Labai lengvai virskinamas patiekaliukas. Gal nelabai suderintas jei derinamas maistas namuose.
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 15, 20:54)
Pasakiau IDOMU, nes kazkodel nemegstu paprastu receptu - tarkim, zuvis su morkom ir bulvem- man visad norisi kazko naujo ir idomaus.
O paprasta sena tradiciska virtuve - visuomet skanu , tik ja labai norisi paivairint

Aha, puikiai suprantu. Man patinka ir tokie paprasti patiekalai "kaip pas močiutę", bet vat kartais kažkokio subtilumo norisi ir šiaip "navarotų".

QUOTE(hondute @ 2011 03 15, 22:05)
O mano seimai labai patinka toks variantas.

Hmm.... Skamba tai super skaniai. Bet... jei imam lydekos file tarkim kokius 300 gramų (tiek sveria vidutinė išdarinėta jūrinė žuvikė, tokia tipo kaip skumbrė, be galvos ir be vidurių)- tai apie 250 kalorijų. Ryžių įsivaizduoju vis tiek prie 300 gr žuvies reikia kokio bent maišiuko (to šimtgraminio) - dar 350 kalorijų. Sūrio nu jau laaaabai skūpai beriant - vis tiek kokie 50-70 gramų - tai dar grubiai 200 kalorijų. Sviestuko kepinimui tarkim kokie 25 gramai - dar 180... Tai realiai iš tos vieno žuvies ir maišelio ryžių išeina... 1000 kalorijų.... O pavalgyt iš tiek realiai dviems žmonėms, tai porcija - 500 kalorijų g.gif Čia jau kai apsipurtai žmogus tuos kilogramus, tada reikia tokiais skanumynais mėgautis.

Turėjau recpetuką troškinio iš žuvies, paprikų, marinuotų agurkėlių, bet nu niekaip neprisimenu tiksliau, o taip gaila..
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 03 15, 23:51)
Aha, puikiai suprantu. Man patinka ir tokie paprasti patiekalai "kaip pas močiutę", bet vat kartais kažkokio subtilumo norisi ir šiaip "navarotų".
Hmm.... Skamba tai super skaniai. Bet... jei imam lydekos file tarkim kokius 300 gramų (tiek sveria vidutinė išdarinėta jūrinė žuvikė, tokia tipo kaip skumbrė, be galvos ir be vidurių)- tai apie 250 kalorijų. Ryžių įsivaizduoju vis tiek prie 300 gr žuvies reikia kokio bent maišiuko (to šimtgraminio) - dar 350 kalorijų. Sūrio nu jau laaaabai skūpai beriant - vis tiek kokie 50-70 gramų - tai dar grubiai 200 kalorijų. Sviestuko kepinimui tarkim kokie 25 gramai - dar 180... Tai realiai iš tos vieno žuvies ir maišelio ryžių išeina... 1000 kalorijų.... O pavalgyt iš tiek realiai dviems žmonėms, tai porcija - 500 kalorijų  g.gif  Čia jau kai apsipurtai žmogus tuos kilogramus, tada reikia tokiais skanumynais mėgautis.

Turėjau recpetuką troškinio iš žuvies, paprikų, marinuotų agurkėlių, bet nu niekaip neprisimenu tiksliau, o taip gaila..


Na as dedu ant tokio kiekio zuvytes 1,5 mazdaug maiselio ryziu. Bet cia keturiem zmonem suaugusiem gaunasi patiekaliukas ir dar vaikui porcija. Tai ne taip ir baisiai. As ji darydaba be jokiu padazu prie labai kudo patiekalo prisirasau.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 16, 01:21)
Na as dedu ant tokio kiekio zuvytes 1,5 mazdaug maiselio ryziu. Bet cia keturiem zmonem suaugusiem gaunasi patiekaliukas ir dar vaikui porcija. Tai ne taip ir baisiai. As ji darydaba be jokiu padazu prie labai kudo patiekalo prisirasau.

Aa, nu jei toks didelis kiekis gaunasi, tai tada taip bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 15, 11:39)
drinks_cheers.gif  as kiek bandziau soja, lygiia tokios pat nuomones apie ja, nei mesa nei kas, nenorint mesos geriau isvis jos nenauot, beje siaip cia naturalus produktas?

man soja tai kazkas netikro. bandziau pora kartu, bet viskas pasibaigdavo tuo kad keliaudavo i siuksline.

QUOTE(Sagabona @ 2011 03 15, 11:44)
Augalinis, genetiškai modifikuotas. Apskritai teigiamas produktas, bet reikia mėgti. Aš draugei vegetarei ruošiu, o pati geriau mėsytę valgau.

bet ar genetiskai modifikuotas yra teigiams. man kazkodel atvirksciai atrodo kad didene blogybe nei kiauliena. ai nezinau bet kazkodel soja manes visiskai negundo smile.gif

o zuvis man skanu bet as jos paruost nemoku, kai valgau kur bare tai skanu, o namuose gaunas toks vejo pamusalas doh.gif
Atsakyti
taigi ant pakelio parasyta: genetiskai nemodifikuotas.... ar eilinis melas?
Atsakyti
Lab dien ! smile.gif
as dar i salotas dedu vietoj grietines (siaipnaudoju jogurtine 10%) jogurta naturalu be priedu, irgi skanu gaunasi, dar varskes uztepele (varske + zalumynai+cesnakas) ant pomidoru, arba ant duoniuku galima deti, skanu ir mazai kaloriju thumbup.gif
daabr arteja vaisiu uogu metas, reikes darytis kokteilius
Atsakyti