Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (6 tema)

QUOTE(Rastika @ 2011 06 15, 22:07)
aš ėmiau 2 sav. bet tavo vietoje neskubėčiau blink.gif  čia nelogiška, kad skubėti jei nežinoma tikslios situacijos. Aš visom keturiom tik už kalposkopiją ir biopsiją jei abu parodytu žymius pakitimus tada sutikčiau. nres jei esi negimdžiusi žinok, galiu n minusu pripassakoti, nes pati ilgai laukiu lekliuku,,, o man kozinacija 2010 m. sausio mėn. atlikta

Negimdžiusi,pati irgi ilgai laukiu leliukų.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2011 06 15, 19:46)
mane ta pacia smile.gif man rodos visas taip paleidzia

mane paleido tik kita ryta 4u.gif
Atsakyti
Rastika o kaip tavo PAP tyrimai ar jau visi geri po konizacijos?
Atsakyti
QUOTE(vaiva29 @ 2011 06 16, 00:51)
Rastika o kaip tavo PAP tyrimai ar jau visi geri po konizacijos?

Geri. dariausi jau 3 ar 4 kartus, blyn nebepamenu visi geri, dbr planuojam leliuką ir jei artimiausiu metu pavyktų pastoti tai po gimdymo darysiuosi PAP mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 06 16, 08:07)
Geri. dariausi jau 3 ar 4 kartus, blyn nebepamenu visi geri, dbr planuojam leliuką ir jei artimiausiu metu pavyktų pastoti tai po gimdymo darysiuosi PAP  mirksiukas.gif

Kaip dziugu smile.gif 4u.gif

as irgi noriu taip, kad PAP geras butu.... Visoms to linkiu 4u.gif

ryza, sekmes tau siandien, lauksim ziniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2011 06 16, 08:52)
ryza, sekmes tau siandien, lauksim ziniu  4u.gif

nzn aš vis apie ją galvoju, kodėl ji pasiryžo darystis konizaciją kai nzn pakitimų, juk bet kada gali spėti išsipauti, kam taip skubėti. Juk jei negimdžiusi. Juk išlieka didelė tikimybė neigiamų dalykų
* didžiausia tikimybė kad reikės CP
** kaklelis gali pradėti ragėti;
*** kaklelis gamina tam tikras išskyras, o ji išpjovus gali sumažėti išskyrų kiekis.
ir n. kitokių blogybių. aš dariausi nes buvo jau CIN III in cervis
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 06 16, 10:25)
nzn aš vis apie ją galvoju, kodėl ji pasiryžo darystis konizaciją kai nzn pakitimų, juk bet kada gali spėti išsipauti, kam taip skubėti. Juk jei negimdžiusi. Juk išlieka didelė tikimybė neigiamų dalykų
*** kaklelis gamina tam tikras išskyras, o ji išpjovus gali sumažėti išskyrų kiekis.

mano irgi tas pats buvo, kaip Jums... del to dariausi, jau po visu kolposkopiju ir biopsiju. O Jums is pirmo karto pasalino?

O del ryzos... nezinau, gal jie tiesiog nemokejo visko papaskoti kas jau buvp daryta... ir siaip man itartina, kad moteris siuncia pas savo vyra operuotis... na bet linkiu kad tik jai viskas gerai butu, ir kad sekmingai praeitu.
Atsakyti
ryza sekmes tau 4u.gif lauksim ziniu.
rastika smagu kad pas tave viskas ok.
o as su nerimu laukiu rugpjucio ka mano daktare pasakys ar ka nuspres daryti man nes buvo normal o dabar LSIL gal bereikalo pergyvenu bet yra kaip yra
geros dienos visoms smile.gif
Atsakyti
vaiva29,šaunuolė kad pozityviai mastai, valdyk daug daržovių ypač špinatų, tik žinoma ekologiškas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 06 16, 09:25)

o as nieko nesuprantu doh.gif
kas tas CIN III in cervis
man irgi padare onkocitologini buvo HSIL ir diskarioze... ir atliko db konizacija... as per daug nesigilinau, db galvoju ryzai irgi panasiai, o va jus sakot, kad kam ji pasiryzo konizacijai jei nezino pakitimu g.gif tai juk zino, juk jai dare onkocitologini g.gif
nu cia daktare turi patapt, kad viska suprast doh.gif rytoj turiu eiti, bus savaite po konizacijos, duos sake israsa. Tai daugiau jau man nieko nebedarys, ar dar turi kaip nors tirti kitaip g.gif ar jau tipo man sugis ten viskas ir as jau sveika g.gif
atleiskit, gal as durnai klausiu, bet man vel visai neaisku jau db niekas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuzina: 16 birželio 2011 - 14:39
QUOTE(Rastika @ 2011 06 16, 11:25)

Kaip aš suprantu tai labai individualu, kiek tų ląstelių bus pašalinta. Priklauso nuo diagnozės.
Va pirmam puslapį aiškiai rašo:
Konizacija - gimdos kaklelio pakitusių audinių pašalinimas iki sveikų, atliekant konuso formos pjuvį.
Jei reikia nustatyti, ar pakitusių ląstelių yra tik gimdos kaklelio paviršiniame sluoksnyje ar ir giliau, gydytojas paima didesnį kūgio (lot. conus) formos audinio mėginį. Ši procedūra vadinama konizacija ar kūgine biopsija. Išpjauti audiniai siunčiami į laboratoriją ištirti. Konizacija gali būti naudojama gydyti ikivėžiniams gimdos kaklelio pokyčiams tuo atveju, kai įmanoma pašalinti visą pažeistą vietą. Ši procedūra reikalauja vietinės arba bendrosios anestezijos ir gali būti atlikta gydytojo kabinete ar ligoninėje.

Viso kaklelio nepašalina. Aš kai ėjau šios procedūros darytis, tai pasakė, kad tai net ne operacija, nes niekas neišpjaunama. Svarbu kažkiek įsigilinti, bet nesigązdinkite per daug smile.gif .

Sėkmės visoms 4u.gif ♥♥

Atsakyti
arbuzina,, durnų klausimų nebūna. HSIL-Žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai. Pasidarius biopsija kai tau yra HSIL nustato kokio laipsnio pakitimai. Jų yra 3 t.y. CIN I CIN II ir CIN III. Todėl jei CIN I ir negimdžiusi tai dauguma mediku siūlo pirma pastoti ir pan.

Pievugele999 aš juk nesakau kad operacija, aš tik pasakiau kokie neigiami podžymiai atsiranda atlikus konizacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 16 birželio 2011 - 15:45