Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 6

QUOTE(Kriiste @ 2011 03 09, 12:32)

matyt pas jus taip netikrai vertina - pas mus tikrai ne - kai pagimdziau - nervinau slabai kai nebuvo 10 lotuliukas.gif

O visai ir nenustebciau... g.gif Ten buvo toks fabrikas kai gimdziau-gimdyviu kruvos, lankytojai, studentai, rezidentai-pilni koridoriai tada.. Toks bardakas.. Gal ir neturejo laiko labai smulkintis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 09, 12:35)
jei tik galit taip sau leisti  thumbup.gif
na, mūsų situacija tokia, kad per didelė prabanga, vaiką į darželį vesti trumpam,o mokėti už visą dieną sad.gif

Dėl puodo patarčiau iliuzijų didelių neturėt. Mūsų daržiuke yra mažas klozetukas, ir vaikus sodina ant jo. dažniausiai kai patys pasiprašo, ar ten prieš miegą. vaikai ten eina po vieną, ir pvz. mano Jokūbui buvo giliai dzin,kad kažkas ten sėdasi,kad kažką daro. nebėra tos tvarkos, kad visus be išimties ant puodo vienu laiku sodintų.

o pas jus reik uz diena moket? mes uz maitinimu skaiciu mokam - maziausiai viena reik jamt 4u.gif

o del puodo - matyt kaip kur - daaaug atveju zinau - kai tik darzely ir ismoko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 09, 12:37)
o pas jus reik uz diena moket? mes uz maitinimu skaiciu mokam - maziausiai viena reik jamt 4u.gif
o del puodo - matyt kaip kur - daaaug atveju zinau - kai tik darzely ir ismoko mirksiukas.gif

Taip. Jei Jau valgei pusryčius ar pietus tai ir moki už visą dieną.

Taip drinks_cheers.gif bet kadangi būna visaip, todėl ir patariu labai nesitikėti. Nes man visi be išimties tvirtino, kad jau darže tai TIKRAI išmoks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 09, 12:39)
Taip. Jei Jau valgei pusryčius ar pietus tai ir moki už visą dieną.

Taip  drinks_cheers.gif  bet kadangi būna visaip, todėl ir patariu labai nesitikėti. Nes man visi be išimties tvirtino, kad jau darže tai TIKRAI išmoks lotuliukas.gif

as pusryciu nesu emus, vakariene imu tik nuo nauju metu siu - nes ji paresike nora valgyt darzely - visad mokedavau tik uz pietus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 09, 12:41)
as pusryciu nesu emus, vakariene imu tik nuo nauju metu siu - nes ji paresike nora valgyt darzely - visad mokedavau tik uz pietus mirksiukas.gif

Nebloga tvarka pas jus.
Kiek už darželį moki?
mes apie 160,jei visas dienas buvom, nesvarbu iki pietų ar vakaro.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 09, 12:44)

Nebloga tvarka pas jus.
Kiek už darželį moki?
mes apie 160,jei visas dienas buvom, nesvarbu iki pietų ar vakaro.

60 lt - nes man 50% nuolaida kaip studentei mirksiukas.gif (cia uz du maitinimus)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 09, 12:45)
60 lt - nes man 50% nuolaida kaip studentei mirksiukas.gif (cia uz du maitinimus)

Normaliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 03 09, 11:22)
Primink, is kokio miesto esi? Turiu knyga, galeciau kaip nors iduoti, jeigu ne Kaune gyveni.

Aš kovo 15d. tikiuosi būti tėvų susitikime. Lyg ir tu žadėjai eiti, tai gal susitiksim?
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 09, 12:27)
nebūčiau tokia kategoriška.
Daug priklauso ne nuo situacijos, o žmogų, jo požiūrį į ją.
bėgau į pard. tai liūdna grįžau. Močiutukas su lazdele ir jaunuolis prieš mane ėjo, tai jinai prie slidžių laiptų paprašė to vaikino parankės. O jis baisiai garsiai ją apšaukė. sako staigiai lipk pati,nedaryk čia man gėdos.
Būčiau vyru, tai būčiau davusi jam lepmpon už šitokį toną ir tokius žodžius mamai(?).

Berods, kategoriska ir nebuvau, issakiau savo nuomone, kuri, beje, sutapo su jusiske. Rasiau, kaip as daryciau.

QUOTE(Žvėriukė @ 2011 03 09, 12:27)
I darzeli visai dienai tai jokiu budu nevesciau dabar...cia net kalbos nera  schmoll.gif Noreciau bent kelioms valandoms...ir, kad butu ne tik piesimas, zaidimai ir t.t... bet, kad vaikas pamatytu kaip kiti vaikai ant puodo sedasi, kaip patys valgo, kaip rengiasi. Nes jei i kazkokius tik uzsiemimus vaiksciot, tai nelabai tos vaiku "kasdienybes" ir matys  g.gif Nebent tik del bendravimo vest  g.gif Nu reikes kazka mastyt  mastau.gif

Jei turi galimybe porai valandu vesti- tai puiku! Tik nepalikciau iskarto vieno, ispradziu buciau kartu. As su mazuoju 8 savaites ejau kartu.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 03 08, 11:28)
Tai geri tie ciklai, man patinka. Ir rezidentūros noriu, ir su pacientais bendraut nieko tokio, ypač jeigu turiu žinių apie jų susirgimus ir tada pasitikiu savim.
O kodėl bendravimas tarp medikų paremtas nerašytomis taisyklėmis, kodėl taip manot, ar galit pateikti pavyzdžių? aš tai manau, kad jei žmonės tikrai norėtų, kad nerašytų taisyklių būtų laikomasi, tai jas užrašytų smile.gif o jei neparašyta, laikytis ir nebūtina smile.gif

Nu čia per mažai informacijos, žinoma, bet jūsų vaikas tai iš to sakinio kalbėjimo stilium priminė mano vyro brolį smile.gif jis ir galėtų taip pasakyti.
O kas ten per dienotvarkė? Kaip ji padeda, ir kokiems gyvenimo aspektams?
Aš tai nors noriu būt laisvas žmogus, kuris daro ką nori, bet mano autistiška prigimtis irgi reikalauja dienotvarkės sad.gif ir tai nepatinka man. Kai jos nėra, tai jaučiuosi pasimetus, nežinau ką daryt, darau viską vienu metu. Fui kaip negražu skųstis, suaugęs žmogus pats atsakingas už save ir pats sprendžia, ką daryti.

Kažkodėl prisiminiau Sviesiosios postą, kuriuo ji užbaigė kažkurią temelę, prakeikdama visus tradicinės medicinos atstovus. Šiaip manau, dauguma jų savo žiniomis ir kompetencija išties siekia padėti pacientui. Bet yra ir tiesos tuose žodžiuose, yra korupcijos, atsainumo ir t.t. Todėl ir tie santykiai komplikuojasi, kai matai, kaip neturėtų būti, bet tenka "nematyti". Bet nenorėčiau čia tų subtilybių viešinti.

Devynmečio dienotvarkė gana paprasta: mokykla - namų darbai - būrelis - kompas/TV - pagalba tėvams - knygos skaitymas/konstravimas - miegas. Tiesiog kartu sudėliojam laiką, kada kas bus daroma. Bet jam patinka, kartais net nori, kad surašytume viską minučių tikslumu. Nemanau, kad esi kažkoks nelaisvas, jei turi dienos/savaitės/metų planą, aš ir pati mintyse visada susidėlioju smile.gif
O vyro brolis irgi su AS?

Apie plaukus - abu vaikai gimė plaukuotom nugarytėm, o dukra ir ausytėm smile.gif Bet nesu tikra, ar testosteronas čia kuom dėtas...

Darželis davė naudos, priprato greitai, lankė noriai - matyt dėl tos pačios tvarkos. Aišku, šventės, koncertai ir kitokie neįprasti renginiai išmušdavo iš vėžių - nemėgo jų. O va ankstyvosios mokyklėlės tai nelabai pasiteisino - lankėm ir su muzikos, ir su dailės kryptim ir nelabai ten kas pavyko - praktiškai jokių užduočių nedarė... g.gif

Su giminėm sunku smile.gif Vieni nuolat pabrėžia (kitąkart ir nepelnytai) "ypatingus" gabumus, kiti tiesiog ignoruoja (pvz. viena močiutė išskirtinai apsilankyti kviečia tik dukrą), treti moralizuoja mane dėl išlepinimo, nepakankamo ugdymo ir t.t. Na panašiai kaip pas daugumą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2011 03 09, 12:48)
Jei turi galimybe porai valandu vesti- tai puiku! Tik nepalikciau iskarto vieno, ispradziu buciau kartu. As su mazuoju 8 savaites ejau kartu.

Oj nea, vieno nepaliksciau pradzioj schmoll.gif Tetis sake pabutu biggrin.gif
Atsakyti
Su tuo buvimu kartu..
labai plona riba,tarp to,kiek vaikui, reikia, kad būtum šalia, ir tarpto, kad vaikas pradėtų įsivaizduoti, kad visada privalai būti kartu. ir kad imtų nesuprast, kodėl išeini, jeigu visada buvai.
Atsakyti