QUOTE(Žvėriukė @ 2011 03 09, 11:40)
Ir dar. Mamukai, turiu klausimuka...Ar padejo jusu vaikams darzelis? Maniskis neina, nes bijau, kad mazajam kokiu ligu neparnestu, bet jau svarstau galimybe, kad bent pusei dienos vestume...kad su vaikais pabendrautu

Koks gražus kreipinys - "mamukai"

Kadangi tarp mano vaikiukų pusantrų metų skirtumas, irgi bijojau, kad bacilų neneštų į namus, todėl į darželį sūnaus neleidau. Tačiau kai jam buvo diagnozuotas autizmas, po visų užsiėmimų VRC ir mokyklėlės autistukams iškeliavo žmogus į darželį - būdamas dvejų metukų ir trijų mėnesių. Ir nors praėjo metai, jis dideliu noru eiti į darželį nedega, tačiau jau ir nebeprieštarauja - labai gerai supranta žodį "reikia".
Man pasisekė - kadangi namuose jau taikiau VRC siūlomų kortelių sistemą, nunešiau jų ir į darželį, tad auklėtojos su mano didvyriu susikalbėdavo kortelėmis.
Pagrindinė priežastis, dėl ko leidau sūnų į darželį - socializacija, t.y. norėjau, akd jis bendrautų su vaikais ir pradėtų kalbėti. Ilgai su vaikais nebendravo, gal kokį pusmetį (du mėnesius vasarą darželio nelankė ir tuo labai džiaugėsi) ar daugiau. Dabar jau žaidžia ir pats kviečia vaikus žaisti.
Jau antra savaitė, kai jis jaučiasi darželyje lyderiu - mat į tą pačią grupę pradėjo eiti sesė, tad nors namuose su ja pešasi, darželyje bais globoja ir jaučiasi už ją atsakingu. Dabar abu lanko darželį pusę dienos - aš dirbu pusę dienos. Sūnus džiaugiasi, kad gali miegoti pietų savo lovoje, dukra norėtų miegoti su vaikais, tačiau kai klausiu, ar pasiliks viena, purto galvytę.
Reziumuojant - darželis sūnui padėjo, tačiau niekas jam nepadėjo tiek, kiek dienotvarkės, veiklos struktūravimas, kortelės komunikacijai - o tai darau pati.
Gal vertėtų kažkaip nuvesti ir parodyti, kas per išradimas yra darželis? Aš pratinau maždaug metus - eidavom žaisti į darželio teritoriją vakarais, dienomis rodydavau, ką veikia vaikai už tvoros, paskui pradėjome lankytis šventėse, susipažino su būsima auklėtoja - po truputį, "spakainiai". Galvojau pradėti nuo yamaha mokyklėlės darželyje, tačiau neišdegė mano planas - žmogus buvo jautrus garsams, o ir dabar tebėra jautrus chaltūrai:)