Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 6

QUOTE(Kriiste @ 2011 03 06, 11:51)
aciu uz naujus namucius wub.gif
Papildyta:
Merginos, gal prisimenat ar buvo kokia reakcija jusu vaikams (temperatura, verkimas, tinimas, neramumai, verkimai) po skiepo kurio nors (ypac po MMR) g.gif

visus skiepus ramiai pernešėm, nepamenu jokios reakcijos nei į vieną
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 03 06, 14:29)
Tai kad aš nesu neįgali. O kokią diskriminaciją patyriau mokymosi metu?

Bet diagnoze tai gi galit is psichoterapeutu pristatyti? O kad jums valstybe uz ta diagnoze Lt nemoka, tai prasta valstybe.

Del diskriminacijos: jums nesudare tinkamu salygu mokytis. Nu pvz. jus negalejot dalyvauti grupiniose uzduotyse. Jums gi galejo sudaryti individualia uzduoti. Arba jus negalejot ilgai islaikyti demesi ir issedeti auditorijoje. Jums galejo suteikti daugiau pertrauku arba pratesti uzduoties vykdymo laika pvz. namie arba kt. laiku.
Jus negalejot atsiliepti, kai vykdet uzduoti. Todel nukentejo jusu lankomumas, kuris galejo ieiti i svertini to dalyko pazymio vidurki. Jusu lankomumui galejo skirti individualu demesi.
Galu gale jus nesuprantate neverbalinio bendravimo. Todel besimokant grupeje jums buvo sunku gauti grupioku palaikyma bei dalyvauti grupinese uzduotyse.
Ir t.t.
Juk zmogus nekaltas, kad valstybe suaugusiems aspergeriams neteikia jokios paramos.
Jus jau apraset viska savo bloge, ko jus NEGALEJOT del savo negales atlikti mokymosi metu. O kad i jusu ta negale neatsizvelge mokymo sistema ir nesudare jums salygu mokytis, tai ir yra diskriminacija.

Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 06, 14:33)
ta jau pastebejau - kad jus patareja visais gyvenimo klausimais, ismanati visose srityse rolleyes.gif

Jus galit ignoruoti mano postus. Tam net SM technine funkcija yra.
Ir aplamai as nesuprantu, kam klausti apie reakcijas i skiepus, jei nera noro gydyti vaika... Na buvo (ar nebuvo) tu reakciju... koks jau skirtumas...
As suprantu, kad as jums ne autoritetas. Bet juk jusu pacios isrinkta homeopate jums pasake lygiai ta pati, apie ka as snekejau jau pries pusmeti.
As neismanau visu sriciu, bet apie skiepus ir ju gydyma jau pusmeti laiko info renku. Ir patikekit, turiu informacijos daugiausiai Lietuvoje, siai dienai.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 06, 13:46)
Ir patikekit, turiu informacijos daugiausiai Lietuvoje, siai dienai.

Ir turėkit. Kam reiks tos pasiklaus, nekiškit jos kitom.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 06, 14:50)
Ir turėkit. Kam reiks tos pasiklaus, nekiškit jos kitom.

Cukraus pudra, cia ne jusu forumas ir ne jums man nurodineti. tongue.gif Yra funkcija: "Ignoruoti dalyvi". Galit sekmingai ja pasinaudoti Sviesioji niko atzvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 06, 13:53)
Cukraus pudra, cia ne jusu forumas ir ne jums man nurodineti.  tongue.gif  Yra funkcija: "Ignoruoti dalyvi". Galit sekmingai ja pasinaudoti Sviesioji niko atzvilgiu.

bet yra šitam forume taisyklė skatinanti gerbt kitus dalyvius ir t.t. o jūsų brukama "informacija" šito neatitinka.
Taip pat, kaip galimai skleidžiama melaginga informacija kurią pateikiat už gryną pinigą.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 06, 13:46)
Jus galit ignoruoti mano postus. Tam net SM technine funkcija yra.
Ir aplamai as nesuprantu, kam klausti apie reakcijas i skiepus, jei nera noro gydyti vaika... Na buvo (ar nebuvo) tu reakciju... koks jau skirtumas...
As suprantu, kad as jums ne autoritetas. Bet juk jusu pacios isrinkta homeopate jums pasake lygiai ta pati, apie ka as snekejau jau pries pusmeti.
As neismanau visu sriciu, bet apie skiepus ir ju gydyma jau pusmeti laiko info renku. Ir patikekit, turiu informacijos daugiausiai Lietuvoje, siai dienai.

gydyti ka? mano vaikas neserga, nera ligos - yra sindromas - tai du skirtingi dalykai, taip - jos nervu sistema ko gero pazeista skiepu - bet tai negydoma, ta pati sake ir homeopatas, jos naujos neidesi, galima kazka reguliuot, kazkokius simptomus, palengvint sitacija, pamaitinti smegenis tinkamai - bet jos is naujo neatstatysi, ji jau pakenkta. O ugydymas, lavinimas atlieka dideli darba (bent jau musu atveju) mirksiukas.gif .
Homeopatas mums tepasake, kad butent Milda jei skiepysiu (6 metu priklauso berods)- galimas vel regresas didelis, tai jis rekomendavo atsisakyt.

Jus jau pati nebezinot kokiose srityse esat eksperte.

del skiepu jus gal ir daugiausiai LT turit info - bet ji nebutinai teisinga schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 06 kovo 2011 - 14:03
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 06, 14:57)

bet yra šitam forume taisyklė skatinanti gerbt kitus dalyvius ir t.t. o jūsų brukama "informacija" šito neatitinka.
Taip pat, kaip galimai skleidžiama melaginga informacija kurią pateikiat už gryną pinigą.

Siulyciau pries taikant pastabas, "pamatuoti" jas ant saves ir savo atzvilgiu.

Kazkaip nepastebejau kad bent vienas cia esantis dalyvis kada nors pateiktu koki svaru irodyma savo zodziams. Ir aplamai neteko skaityti man forumo taisyklese, kad reikia kiekviena savo zodi irodyneti. doh.gif lotuliukas.gif
Taigi, Cukraus pudra, kaip jus irodysit, kad jusu skleidziama informacija yra gryna tiesa?
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 06, 15:02)
gydyti ka? mano vaikas neserga, nera ligos - yra sindromas - tai du skirtingi dalykai, taip - jos nervu sistema ko gero pazeista skiepu - bet tai negydoma, ta pati sake ir homeopatas, jos naujos neidesi, galima kazka reguliuot, kazkokius simptomus, palengvint sitacija, pamaitinti smegenis tinkamai - bet jos is naujo neatstatysi, ji jau pakenkta. O ugydymas, lavinimas atlieka dideli darba (bent jau musu atveju) mirksiukas.gif .
Homeopatas mums tepasake, kad butent Milda jei skiepysiu (6 metu priklauso berods)- galimas vel regresas didelis, tai jis rekomendavo atsisakyt.
Jus jau pati nebezinot kokiose srityse esat eksperte.

Va sis momentas apie atstatyma yra labai idomus. Sutinku kad ne viska galima atstatyti. Nu bet kazka vis del to tai galima padaryti...
Nuimkit nuo autisto puse simptomu, ir jis jau nebeautistas, jau turi lengvesne diagnoze...

QUOTE(Kriiste @ 2011 03 06, 15:02)
del skiepu jus gal ir daugiausiai LT turit info - bet ji nebutinai teisinga schmoll.gif

As neturiu tikslo irodineti kiekviena savo zodi. Forume vyksta diskusija. Ir as issakau SAVO nuomone, su kuria jus galit sutikti arba nesutikti.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 03 06, 12:51)
Papildyta:
Merginos, gal prisimenat ar buvo kokia reakcija jusu vaikams (temperatura, verkimas, tinimas, neramumai, verkimai) po skiepo kurio nors (ypac po MMR) g.gif

Labas gerai prisimenu,kad po 1 men.skiepo mazius dar net kita diena buvo labai neramus,verke zyzleno visa laika,kadangi tada buvau dar zalia mamyte visiskai pasitikejau gydytojais..o mazius verksleno,neitiko nei nesiojimas,valge,spjaudvo,vel valge..bet paskui lyg ir susitvarke,gerai kele galvyte,guguoti pradejo,atsakyti gugavimu kai kalbinam,o nutilo mazdaug 4-5men visiskai,ir pradejo leteti raida..be to buvo be galo alergiskas,iki metuku visur demeles ant kuno budavo,paskui pranyko,bet as pati buvau alergiska maza..Kriiste,mes irgi ruosiames apsilankyti pas homeopata,kas vyksta per pirmaji vizita,kaip daznai lankotes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laguna11: 06 kovo 2011 - 14:23
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 06, 14:10)

Va sis momentas apie atstatyma yra labai idomus. Sutinku kad ne viska galima atstatyti. Nu bet kazka vis del to tai galima padaryti...
Nuimkit nuo autisto puse simptomu, ir jis jau nebeautistas, jau turi lengvesne diagnoze...
As neturiu tikslo irodineti kiekviena savo zodi. Forume vyksta diskusija. Ir as issakau SAVO nuomone, su kuria jus galit sutikti arba nesutikti.

mums skyre zirniuku kursa, siaip mes kreipemes del adenoidu, tai jiems ir skyre salinti, o del autizmo - nu jis negydomas, musu didziausia beda baimes, jautrumas ir kalbos supratimas - tai tam irgi dave - sake kalbines zonas pakibins ir nervu sistema pasopins, nes pati nesugeba - bet tai ne gydymas schmoll.gif

is jusu puses ne diskusija, o grynas savo nuomones primetimas mirksiukas.gif , jusu patarimai labai griezti ir i kiekviena posta - jus skiriat tyrimus, gydyma, vos ne receptus rasot ka kam daryt nesigilindama i tai, ka zmogus sako unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 06, 14:46)
Bet diagnoze tai gi galit is psichoterapeutu pristatyti? O kad jums valstybe uz ta diagnoze Lt nemoka, tai prasta valstybe.

Del diskriminacijos: jums nesudare tinkamu salygu mokytis. Nu pvz. jus negalejot dalyvauti grupiniose uzduotyse. Jums gi galejo sudaryti individualia uzduoti. Arba jus negalejot ilgai islaikyti demesi ir issedeti auditorijoje. Jums galejo suteikti daugiau pertrauku arba pratesti uzduoties vykdymo laika pvz. namie arba kt. laiku.
Jus negalejot atsiliepti, kai vykdet uzduoti. Todel nukentejo jusu lankomumas, kuris galejo ieiti i svertini to dalyko pazymio vidurki. Jusu lankomumui galejo skirti individualu demesi.
Galu gale jus nesuprantate neverbalinio bendravimo. Todel besimokant grupeje jums buvo sunku gauti grupioku palaikyma bei dalyvauti grupinese uzduotyse.
Ir t.t.
Juk zmogus nekaltas, kad valstybe suaugusiems aspergeriams neteikia jokios paramos.
Jus jau apraset viska savo bloge, ko jus NEGALEJOT del savo negales atlikti mokymosi metu. O kad i jusu ta negale neatsizvelge mokymo sistema ir nesudare jums salygu mokytis, tai ir yra diskriminacija.

Tame puslapyje aprašyta labai sąmoningai ir gan objektyviai, bet nereiškia, kad tuo metu tas mokymosi bėdas irgi suvokiau sąmoningai. Reikėjo laiko, kad galėčiau atpažinti, kas man nesiseka, ir turėti su kuo palyginti. Tai tik ko nors naujo išmokus supratau, ko nemokėjau. Pvz sėdžiu tarp žmonių, kurie baisiai triukšmauja, ir kenčiu, neišeinu. Ir tada prisimenu, kad buvo laikai, kai pabėgdavau smile.gif bet tais laikais, kai taip buvo, tai negalėjau suprasti, kad neiškenčiu išsėdėti, nes dar nebuvau patyrus tokios būsenos kaip iškentėjimas. Nu nežinau ar aiškiai paaiškinau smile.gif tikiuosi supratot ką nors smile.gif tai man ir negalėjo sudaryt tinkamų sąlygų mokytis, nes pati nežinojau, ko nemoku, ko trūksta, ko reikia.
Bet tikrai buvo gerų dėstytojų, kurie palaikė, ir grupiokai palaikė, aš labai džiaugiuosi dėl to thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 06, 14:10)

Čia jūs visiškai teisi, čia vyksta diskusija. Ir jums reiktų išmokti diskutuoti, o ne puldinėti visas už tai, kad jos nesutinka su jūsų nuomone. neįžeidinėti ir nenurodinėti ką kam daryti.

Kita vertus forume yra taisyklė, kad žinutės neįtemą yra pašalinamos. Taigi neverskit pasinaudot šita teise, nes jūsų žinutės neatitinka turinio.
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2011 03 06, 10:01)
Mums nebuvo regreso  schmoll.gif . diagnoze patvirtinta. beje, bruozus pradejau matyt  laaaabai anksti, kai tik pradejo dometis aplinka: ziurejo i lempas ir sukucius, o ne i zmones  ax.gif  su laiku tu puzliu vis prisidedavo, tad 'paveiksliukas' isryskekejo labai anksti  rolleyes.gif

Musu atvejis anlagiskas. Tokie patys pastebejimai ir tikriausiai panasi diagnoze bus, tik su judejimu pa smus viska tvarkoj. g.gif Labai bijau regresu tu, tiesiog svajoju,kad ju nebutu...

QUOTE(Kriiste @ 2011 03 06, 11:51)
Papildyta:

MMR dar neturejom ir vargu ar tuersim, bet blogiausia buvo po 6 men skiepo..Taip verke irgi apie dvi valandas nesustodamas, pradejo klykt dar poliklinikoj, net gydytojos su seselem isejo is kabinetu paziuret,kas cia vyksta koridoriuj, klause, gal kuo gali padet... Namie dar valanada sauke...Baisu buvo...Nezinau ka darysim su MMR...
Atsakyti