QUOTE(Miklė @ 2011 03 28, 09:28)
Aha... Sunki situacija... O kaip čia taip yra, kad tu kaip ir "išmesta", bet vis tiek tuos porą dalykų mokaisi? Tas studijų mokestis, kaip suprantu, būtų imamas tik kitais metais, jau "oficialiai" grįžus? Tuomet, manau, galėtum imti paskolą.
Su darbais tai liūdna. Vienas dalykas, jei nori tikrai įsisavinti tai, ką mokaisi, nelabai daug laiko lieka tiems darbams. Kitas dalykas, nelabai yra ką dirbti.
Anksčiau išties studijuodami medikai dirbdavo slaugytojom, bet jau senokai ta tvarka pakeista.
Dal dar galima versti su medicina ar biologija susijusius tekstus. Vertimo biurai, aišku, nori licencijuotų vertėjų, bet gal galima surasti, kam reikia pigiau ir neformaliai.
Visų sričių studentės dirba valandinėm auklėm, namų tvarkytojom ir pan.
Bet šiaip tai, kol vaikas (kad ir suaugęs) nestovi ant kojų, už jį dalinai ar pilnai atsako tėvai. Mes jau dabar taupom vaikų studijom. Galbūt tavo mama galėtų paimti paskolą?
Sveikatos visiems ligoniukams
Maniškiai abu prasirgo, bet lengvai ir tik po kelias dienas (kažkaip neįtikėtinai šįkart)...
Tai yra dėl to, kad aš turiu 2 skolas, ir per tą laiką, kol nestudijuoju, galiu studijuoti tuos dalykus, iš kurių turiu skolas. Tai kartoju kursą. Aš perskaičiau tokią informaciją, kurioje lyg ir parašyta, kad išmestiems ir vėl grįžusiems paskolų neduoda?

bet nelabai suprantu, greičiausiai taip yra.
O kur galima rasti tokį darbą, kur galėčiau versti su medicina susijusius tekstus? Kaip galima surasti neformaliai? Aš visai nežinau, kur ieškoti.
Kažkada, kai man buvo 17, esu dirbus aukle, ir dar neseniai mamai padėjau vaiką prižiūrėti. Mane vaikai mėgo

bet ten buvo per pažįstamus, jie dabar užsienyje, tai nežinau, ar turėčiau pakankamai kompetencijos su nepažįstamais, ar jie pasitikėtų manim.
Mama negalėtų paimti paskolos, ji pati labai sunkiai verčiasi, uždirba minimumą, ir jai dar yra didelė tikimybė mirti, jai reikia iš viso 4 operacijų.