QUOTE(cute @ 2011 03 28, 21:05)
Sveikos mielosios
O man kasmet vis labiau (o šiemet ypač) ta autizmo diena (balandžio 2) minty (o gal erzina, nes bijau kai ko...)
Suprantu, kad tai labiau aktualu jau paaugusius autistukus turinčiom. Na bet tokį ča turiu ne aš viena gi
Ar yra kuriai jau toks išbandymas tekęs - paaiškinti ar atsakyti į vaiko užduotą klausimą kas tas autizmas?
Gal vaikas yra klausęs kitaip -ar jis kitoks, kodėl kitoks, o gal kodėl kiti kitokie nei jis?
Aš kol kas turiu tik vieną atsakymą pasiruošusi - tu ypatinga, todėl kitokia. Bet tikrai žinau, kad to neužteks, nes jau dabar (7 m. jai) diskusijos apie situacijų, problemų, bei elementarių gyvemiškų klausimų analizės vyksta iki "mikrochirurgijos", kol ji gauna logišką jai suprantamą paaiškinimą.
Manau, ji ir dabar jau suvokia kad yra kitokia,todėl išgirsiu kur kas konkretesnių ir labiau gluminančių klausimų. Gluminančių, nes mano logininis ir konstrukcinis intelektas jau dabar nebetempia iki jos 7m. autistiško... Neperdedu, realiai pasimetu dėl mąstymo ir fantazijos gebėjimų skirtumo.
Kur parduoda ramybę?... Ji gi man vaikas ,o aš mama - privalau paaiškint ir supažindint. O kur parduoda tautybę - autistas?... Sumokėčiau nesiderėdama.
...čia turėčiau pasirašyti panašiai- su viltim, kad kas nors suprato (nedrįskit pasakyt, kad tokių nėra

). Nes tai ne tik apie mane, bet ir apie mano stebuklingą vaiką, kuris balsu skaito komiksų istorijas kaip profesionalus aktorius ir laukia balandžio 1-osios (dar džiaugiuos (nes pati nepribrendau), kad ne balandžio 2-osios) ir deklaruoja kiekvienam sutiktajam, kad jis mėgsta pokštus

... o aš tik pradedu galvoti, kaip man teks ją nuo tų pokštų gelbėti...
neziurint i nesibaigiancias problemas, juk glosto sirdi tokie vaiko sugebejimai? manau, kad tikrai rasi paaiskinima ir nieks kitas geresnio neras, nei mama. svarbu islaikyti ta rysi ir pasitikejima savimi.
Musu gebejimai ne tokie zenklus, bet as irgi apsalus nuo savo mazojo keistuolio trimaciu piesiniu
Panasaus amziaus, bet klausimu tokiu neuzduoda - nebutu berniukas

. kad zino jog yra kitoks, matosi is to, kad neafisuoja savo kai kuriu

pomegiu (stims'u), gal net varzosi ju.
O siaip, gerai, kad yra tokia diena - ji ne isskiria, o priartina, nes ta diena pasiekia daugelio jei ne prota, tai bent ausis.