Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 6

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 03 29, 17:07)
Mums blogai socialinis kontaktas-nesidomi žmonėmis vaikas visiškai, ypač vaikais. Pagal VRC blogai kalbos raiška-mažai guguoja nekartoja skiemenų, neturi jokių sąmoningu žodelių, nes, pasak jų, metinukas turi turėti 2-3 sąmoningus žodelius. Vaikas nesidomi paveiksleliais knygutėje, visiškai nepastebi televizoriuje rodomų dalykų, nestumdo mašiniukų, nemojuoja ate ate, nerodo į nieką pirštu ar ranka ir dar daug smulkmių. Nežinau, mano nuomone jų reikalavimai per dideli,tikrai ne visų pažįstamų standartiniai vaikučiai visa tai darė tokio amžiaus, bet toks yra mūsų vertinimas-kad ir kaip ten bebūtų. Viską "vainikuoja" tai,kad nėra akių kontakto (čia pasak psichologės), ko pasekoje jau esam informuoti,kad šį kartą ko gero įpaišys F.84.8 berods.

Kalbą suvokia gana gerai-matau,kad supranta,ko klausiu, suranda akimis klausiamus daiktus, kai yra nuotaikoj, atlieka viena kita komanda -daro 'caca tėtis"-glosto plaukus tėčiui,ploja "gydu gydu" kai paparasau. Kolkas tai didžiausia mūsų laimė. Žinoma, esam įspėti apie galimus regresus....

Ir mano sunui akiu kontakto nebuvo, bet palaipsniui sioks toks atsirado, bet idomus. Keli zmones issitare, kad gal koks ekstrasensas bus, nes kai jis ziuri i akis, tai buna toks jausmas, kad jis tave apgaubia. Buvo noras padaryti auros nuotrauka, sakau gal jis indigo g.gif smile.gif
Knygas megsta, bet tik tiek, kiek jam paciam idomu. Baigiam pirma klase, bet skaityti neismoko, siek tiek su logopede bando jas jungti.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 03 29, 12:03)
VRC einam "ankstyvąją reabilitaciją". Ir vėl DISC, vėl įvertinimai dėl atsilikimo. Normos ribose tik smulkioji ir stambioji motorikos, savarankiškumas, arti normos kalbos suvokimas, labai vėluojam kalbos raiškos (ar pan., tiksliai nežinau kaip ten vadinasi, nes kolkas mums visa tai psichologe susake tik zodziu), socialinio kontakto, dar keliose srityse. Akių kontaktas vis dar minimalus. Tačiau džiaugiames kad ir mažais pasiekimais, kasdien keliaujam pas logopedę ir pasimankštint. O šiandien valgysim tortą.  smile.gif Taip ir gyvenam...

gugavimas, zodziai, zmoniu pastebejimai, parodymai pirstu ir pan - tai gali buti del akyciu - nes tokio amziaus vaikas mokosi stebedamas mama, jos lupas, jos mimikas - jei vaikas prastai mato, paskui tie nistagmai (nesuprantu ju) - nu tai mano galva naturalu kad atsilieka raida toje srityje g.gif

jusu pasiekimai ne tokie ir mazi, kaip tokiam mazam zmogui mirksiukas.gif

QUOTE(laguna11 @ 2011 03 29, 14:51)
sveikinimai euphorios_mi leliukui su tokia didele svente birthday.gif  4u.gif  happybday.gif  kazkodel kaip tik siandien migdydama savo zuiki jus prisiminiau,nors ir nepazistu realiai blush2.gif

mamytes,del darzeliu,ar ir jums taip yra?manasis rytais eina su didziausiais skandalais tenai,nors kai nuvedusi iseinu,pamoja per langa ir diena puikiai isbuna.grizus buna irzlus kuri laika,paskui jau gerai..bet juk reikalingas jis?nes vistiek matau pazanga,buna su vaikais,na reikia socializuotis..

maniske nori eiti i darzeli - bet jei ten buna daug vaiku, triuksmas - gryzta laaabai irzli, pervargus, pikta - manau ja vargina triuksmas, svetimi vaikai - bent atntra vertus - gi negyvens visa gyvenima su manim - turi pratintis but ir zmoniu bury - tad nesreiksminu - tik kartais nevedu kuria diena vidury savaites - kad pailsetu rolleyes.gif
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 29, 16:55)

Nuolaidos priklauso specialiuju poreikiu vaikams (nesvarbu su ar be negales). Vilniuje 2.5 uz diena ("abonementas", nes moki nepriklausomai lankai, ar ne), maitinimas kompensuojamas 100 proc..

nu musu mieste nebepriklauso - turi buti kompleksine negale unsure.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 29, 17:27)
Grįžom iš gydytojos. Nutarė, kad Jokūbui gripas.
Prašiau kraujo, šlapimo tyrimo, nes tempa 4 paros nuolat kyla iki 39+.
Aišku negavau, parsinešiau atgal namo sysių rankinuke.

nu absurdas kazkoks, kaip gali neskirt tyrimu?????
mes irgi siandien buvom - nes vakar sukilo tempa pakartotinai ir ausi skaudet eme - maniau jau antibus skirs - nes komplikacijos - bet kraujo tyrimas parode kad tai tik virusas.
dar kuo nusistebejau - Mildos hemoglobinas 129 - valgo tikrai prastai, be vaisiu, darzoviu, vitaminu neduodu is principo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 03 28, 21:05)
Sveikos mielosios  smile.gif
O man kasmet vis labiau (o šiemet ypač) ta autizmo diena (balandžio 2) minty (o gal erzina, nes bijau kai ko...)
Suprantu, kad tai labiau aktualu jau paaugusius autistukus turinčiom. Na bet tokį ča turiu ne aš viena gi  4u.gif
Ar yra kuriai jau toks išbandymas tekęs - paaiškinti ar atsakyti į vaiko užduotą klausimą kas tas autizmas?
Gal vaikas yra klausęs kitaip -ar jis kitoks, kodėl kitoks, o gal kodėl kiti kitokie nei jis?
Aš kol kas turiu tik vieną atsakymą pasiruošusi - tu ypatinga, todėl kitokia. Bet tikrai žinau, kad to neužteks, nes jau dabar (7 m. jai) diskusijos apie situacijų, problemų, bei elementarių gyvemiškų klausimų analizės vyksta iki "mikrochirurgijos", kol ji gauna logišką jai suprantamą paaiškinimą.
Manau, ji ir dabar jau suvokia kad yra kitokia,todėl išgirsiu kur kas konkretesnių ir labiau gluminančių klausimų. Gluminančių, nes mano logininis ir konstrukcinis intelektas jau dabar nebetempia iki jos 7m. autistiško... Neperdedu, realiai pasimetu dėl mąstymo ir fantazijos gebėjimų skirtumo.
Kur parduoda ramybę?...  Ji gi man vaikas ,o aš mama - privalau paaiškint ir supažindint. O kur parduoda tautybę - autistas?...  Sumokėčiau nesiderėdama.

...čia turėčiau pasirašyti panašiai- su viltim, kad kas nors suprato (nedrįskit pasakyt, kad tokių nėra tongue.gif ). Nes tai ne tik apie mane, bet ir apie mano stebuklingą vaiką, kuris balsu skaito komiksų istorijas kaip profesionalus aktorius ir laukia balandžio 1-osios (dar džiaugiuos (nes pati nepribrendau), kad ne balandžio 2-osios) ir deklaruoja kiekvienam sutiktajam, kad jis mėgsta pokštus  thumbup.gif ... o aš tik pradedu galvoti, kaip man teks ją nuo tų pokštų gelbėti...

net nežinau ar čia man labiau džiaugtis ar liūdėti, kad mano 11mečiui tai nerūpi...
Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 03 29, 11:03)
Sveikos,

Jūsų pamąstymai mums visada įdomūs, nors kolkas dar neaktualūs, nes esam labai mažiukai- šiandien švenčiam 1-ąjį gimtadienį. smile.gif

VRC einam "ankstyvąją reabilitaciją". Ir vėl DISC, vėl įvertinimai dėl atsilikimo. Normos ribose tik smulkioji ir stambioji motorikos, savarankiškumas, arti normos kalbos suvokimas, labai vėluojam kalbos raiškos (ar pan., tiksliai nežinau kaip ten vadinasi, nes kolkas mums visa tai psichologe susake tik zodziu), socialinio kontakto, dar keliose srityse. Akių kontaktas vis dar minimalus. Tačiau džiaugiames kad ir mažais pasiekimais, kasdien keliaujam pas logopedę ir pasimankštint. O šiandien valgysim tortą.  smile.gif Taip ir gyvenam...

nu šdingi sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 03 29, 16:45)
Del darželio.Ar jis kazkiek kompensuojamas su visu rusiu negaliom (lengva, vidutine ir tt)?
Dekui dar karta visoms uz sveikinimus ;-)

as nunesiau ta pazymejima i darzeli,sako turiu jums bloga naujiena,kad kaip tik nuo sio balandzio savivaldybe daro pakeitimus ir jums kompensuos tik 50% kainos uz darzeli,anksciau visa kompensuodavo.sakau nesvarbu,ir taip gerai.tai kiek suprantu cia kiekviena savivaldybe nusprendzia kaip jiems iseina..pas mus sake taip nusprende,nes tam ir skiriami vaikui pinigai uz negalia vaiko poreikiams tenkinti,ir uz darzeli susimoket tikrai ju uztenka blink.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 03 29, 19:09)
,nes tam ir skiriami vaikui pinigai uz negalia vaiko poreikiams tenkinti,ir uz darzeli susimoket tikrai ju uztenka blink.gif

o neužtenka? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 03 29, 19:09)
as nunesiau ta pazymejima i darzeli,sako turiu jums bloga naujiena,kad kaip tik nuo sio balandzio savivaldybe daro pakeitimus ir jums kompensuos tik 50% kainos uz darzeli,

Jus is kokio miesto?
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 29, 17:27)
Grįžom iš gydytojos. Nutarė, kad Jokūbui gripas.
Prašiau kraujo, šlapimo tyrimo, nes tempa 4 paros nuolat kyla iki 39+.
Aišku negavau, parsinešiau atgal namo sysių rankinuke.

Temperaturai numusti tinka pramonine Belladonna Homocord (parduoda eilineje vaistineje be recepto)
http://www.vaistai.l...lasai-30ml.html

Arba galima gryna Belladonna 30 homeopatineje vaistineje uzsakyti. Ypac tinka (abi rusys) tiems, kam priepuoliukai prasideda temperaturos fone.

As pati vakar Belladonna 30 sugeriau, tai nusimuse man nakti tempa.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 03 29, 17:44)

Kaip norėčiau, kad tai vyktų Šiauliuose verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 03 29, 17:53)
net nežinau ar čia man labiau džiaugtis ar liūdėti, kad mano 11mečiui tai nerūpi...

...taigi,kad... aš irgi nežianu, ar čia man labiau pasisekė, ar ta sunkesnė dalia teko, dėl to, kad tuos neišvengiamus klausimus greitu laiku gausiu. Viena vertus džiugu, kad tas konstrukcinis intelektas pas mano vaiką genijaus lygio, kita vertus - man tai eilinis išbandymas nuo Dievulio. Beje toks intelektas taip pat yra vadinamas sutrikusiu, nes gi nenorma. Plius dar kalbos raidos neišsivystymas, motorinės raidos, emocijų sutrikimai duoda savo kuprą vaikui bendravime.
Nežinau, kada sunkiau, ar kai logiškų klausimų daug, ar kai jų išvis nesulauki.
Aš ,beje, žinokit kartais susivokiu, kad savo normalaus jaunesnio sūnaus kur kas labaiu negebu auginti ir auklėti... Ir kalta jaučiuos dažnai tai prieš vieną, tai prieš kitą ( o dar ir pireš vyrą kartais tongue.gif ).
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 03 29, 21:49)

as irgi nzn - bet labai panasu - kad musu laukia panasus likimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 03 29, 20:49)
...taigi,kad... aš irgi nežianu, ar čia man labiau pasisekė, ar ta sunkesnė dalia teko, dėl to, kad tuos neišvengiamus klausimus greitu laiku gausiu. Viena vertus džiugu, kad tas konstrukcinis intelektas pas mano vaiką genijaus lygio, kita vertus - man tai eilinis išbandymas nuo Dievulio. Beje toks intelektas taip pat yra vadinamas sutrikusiu, nes gi nenorma. Plius dar kalbos raidos neišsivystymas, motorinės raidos, emocijų sutrikimai duoda savo kuprą vaikui bendravime.
Aš ,beje, žinokit kartais susivokiu, kad savo normalaus jaunesnio sūnaus kur kas labaiu negebu auginti ir auklėti... Ir kalta jaučiuos dažnai tai prieš vieną, tai prieš kitą ( o dar ir pireš vyrą kartais  tongue.gif ).

vikas kas perdaug - nesveika, bet gal geriau nei visai nėra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 29, 19:11)
o neužtenka?  unsure.gif

uztenka zinoma,mane labiau nustebino kad sako va jums BLOGA zinia turiu..as ir pilna kaina sutinku moketi kad tik vaikas eitu i darzeli ir tobuletu,be to darzely nuostabi logopede kuri beveik kasdien ima vaikus i uzsiemimus su montesori elementais ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2011 03 29, 19:23)
Jus is kokio miesto?

is Kedainiu
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 03 29, 21:49)
Aš ,beje, žinokit kartais susivokiu, kad savo normalaus jaunesnio sūnaus kur kas labaiu negebu auginti ir auklėti... Ir kalta jaučiuos dažnai tai prieš vieną, tai prieš kitą ( o dar ir pireš vyrą kartais  tongue.gif ).

Mane toks intelektas gyvenime išgelbėjo, labai daug davė visokių pramogų ir džiaugsmo. Jis gali pakenkti tik vienu atveju - kai nori pasislėpti minioje ir apsimesti niekuo neišsiskiriančiu žmogeliu. Ar norėtumėt, kad tai būtų jūsų vaiko tikslas? O pavadint bet kaip galima, sutrikusiu ar nesutrikusiu, nuo to pačiam vaikui niekas nepasikeis, jis vis tiek tą intelektą turės.
Atsakyti