Įkraunama...
Įkraunama...

Indija ir Nepalas

Siandien, ka tik gavau vienos moters az snukiaknygej. Stai jums standartinis ispudis, reakcija is pirmos, savistovios keliones i Indija, tsakant kulturinis sokas. Galeciau isnarplioti ir isaiskinti kiekviena sakini ar sakinio dali kas kaip ir kodel. Bet negaistam laiko, tiesiog skaitom:


Sveiki,
vykau i tarptautine konferenciją. Kelionę sugadino jau Delio oro uoste atrodo lyg patekai i komunistinę valstybę.

Renginys vyko Radžastano regione, po kurį teko pasivažinėti (Agra, Jaipuras...) Labai gaila Indija nevertina savo istorinių paminklų, apšnerkšta, šiukšlynas, neremontuojama. Jaipuras (rožinis miestas) nieko bendro su šiuo žodžiu (kiaulės, karvės ir kt. gyvūnai).

Badaujantys voliojasi liurlynuose, ėda skudurus. Ką pamačiau tai ne vargas, o nevalyvumas.

Rytais visa šeima gamtinius reikalus atlieka viešai, tai ne benamiai. O jau vyrai tai vyrai viską daro tiesiog šalia stotelėje 2 m. nuo taves. Jokiu viešų tualetų. Nesu išlepinta ponia mėgstu egzotiką, bet čia ne egzotika.

Mes norėjome pakeliauti traukiniais tai vietiniai mums griežtai draudė, važinėjome automobiliu.

Turiu pastebėjimą, jei imate viešbutį 5 žv,. tai kaip europoje 2 žv., gali gauti nevalytą prirukytą kambarį.

To ką mačiau neišpasakosi keliais žodžiais. Kas patiko: maistas, moterų moteriškumas ko mes jau beveik netekome, Radžastano prezidentės elgesys į eilinius žmones, šokiai ir muzika, bezdžionės, kurios mėto plastmasinius butelius į žioplius.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lj Martin: 01 vasario 2016 - 11:14
QUOTE(Lj Martin @ 2016 02 01, 11:22)
Keliautoju negasdinu, o nuteikiu kariskiems vaizdeliams ir realybei, kd sumazinti kulturini soka (kuri beje ir taip gaus), kd sumazinti iliuziju ir stereotipu del Indijos skausminga griuvima/zlugima.

Informuoju nepataisomus optimistus:

Goa pliazuose smelis murinas kaip Melnragej t.y. kaip Menulio gruntas, vanduo murinas t.y. visiskai neskaidrus bet kuriam pliaze. Atskridus 6500 km ir gauti va tai ?! Bet gal kaip sakoma viena karta reikia isbandyti kas tai yr. Ziurint i savo pirmaja kelione ir pabuvima Goa pliaze prisimenu kaip "tiesiog idomu". Aplamai Indijoj vsk idomu.....

Agonda ar Palolem (jie salia) nutole nuo Mumbajaus 500 kilu, t.y. kd ir nusileide Mumbajuj 5 val. ryte, sedat i koki 9-10-11 val vietini skrydi ir kol skrendam virs val. Mumbai-Goa (reiks pirktis is anksto Lietuvoj), kol susirandam-sedam i taxi ir vaziuojam 60km. 1.5 val., kol zioplinejant susirandi nakvyne uz optimalia kaina normalioj !! vietoj - vistiek i taip vadinama pliaza iseisim jau kokia 16val. Diena pasimegavimui prarasta plius kitas klimatas ir nuovargis. Diena is kalendoriaus metam lauk.


vargu bau ar ar vaziuoja kas i Indija vien pliaze pagulet? man regis pliazas tik priedas prie visko, kai jau igrista sventyklos ir norisi kiek atsipusti.

o del sugaistos dienos...kas jums trukdo visa diena pasitrynus po mumbai sest i naktini traukini ir atvaziuot i goa jau is ryto, pamiegojus, sutaupius uz vienos nakties viesbuti?



Papildyta:
QUOTE(Lj Martin @ 2016 02 01, 12:13)

Renginys vyko Radžastano regione, po kurį teko pasivažinėti (Agra, Jaipuras...) Labai gaila Indija nevertina savo istorinių paminklų, apšnerkšta, šiukšlynas, neremontuojama. Jaipuras (rožinis miestas) nieko bendro su šiuo žodžiu (kiaulės, karvės ir kt. gyvūnai).



tai viska pasako. Radzastano regionas man patiko maziausiai. Delis - miestas i kuri niekada nebenoreciau sugrizti ir bet kokiais budais stengiuosi jo isvengti (kol kas pavyksta).
Dar keista, kad moteryte nepaminejo jok zmones is karves sh... "paplotelius" kepa smile.gif

Indija turi daug veidu, ja arba isimyli arba nekenti, vidurio turbut nera smile.gif
bet kad nebutu tokio baisaus kulturinio soko - galima rinktis labiau civilizuotus regionus?

Rekomenduokit ka aplankyt pietu Indijoje. Kur pagulesim pliaze - jau numaciau, o ka pamatyt, kur pakeliaut - noreciau is jusu isgirst.
Atsakyti
Ar esat kas buve Agatti salose?
domiuosi ar vetra ten traukt? kainos aukstos, bet ir vaizdai ispudingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 02 01, 19:59)
man regis pliazas tik priedas prie visko, kai jau igrista sventyklos ir norisi kiek atsipusti.

kas jums trukdo visa diena pasitrynus po mumbai sest i naktini traukini ir atvaziuot i goa jau is ryto, pamiegojus, sutaupius uz vienos nakties viesbuti?

Dar keista, kad moteryte nepaminejo jok zmones is karves sh... "paplotelius" kepa smile.gif

Rekomenduokit ka aplankyt pietu Indijoje. Kur pagulesim pliaze - jau numaciau, o ka pamatyt, kur pakeliaut - noreciau is jusu isgirst.


Gerai, pliazas tai pliazas. Atsipusti, isbandyti reikia :-)

pasitrynus po Bombeju.... hmm, pasitrinti po Mumbaju cia jums ne po Vilniu ramiai, kultururingai pasitrinti per Gedimynke po to ratas Vilniaus, Vokieciu, Pilies gt. .....

Paplotelius varguoliai naudoja lauzo kurenimui, maisto gamybai, kaip kd daro beduinai dykumoj. Zodziu yra sluoksnis, kuris ne is gero gyvenimelio, jama paplotelius ugnies kurenimui. Is karves kakos paploteliai yra dziovinami dazniausiai ant muriniu tvoru. Mes du gruzovikus malkikiu ziemai, Indijoj tam tikras sluoksnis dvi tackas paploteliu :-)

Toj pietu Indijoj konkreciau tocke kur busit, kad susiorientuoti kur jusu baze ir paziuret kas idomaus aplink :-). (siaip tai yra toks burzuju resursas google.co.in , jis kaip ir viska zino).


Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 02 02, 10:29)
Ar esat kas buve Agatti salose?
domiuosi ar vetra ten traukt? kainos aukstos, bet ir vaizdai ispudingi  4u.gif

Dabar del to Lakshadveep. Jo, Agatti, Kavaratti, Bangaram geris. Tai yra Maldyvu salyno tasa. Ir vanduo ir gamta ten kaip ir Maldyvuose. Bet yra kruva problemu: nutoles 470 km. Reisas tik is Kocin. Tik vienas airindia airbus reisas per diena, galima ir malunsparniu, laivu. Infrastruktura ten minimali. Reikia baltaveidziams issiimti leidimus Kocine arba Delyje. Metu senumo info, jg baltuju ten isvis nebeleidzia. Zodziu jie cia is didelio rasto iseina i krasta. Nebezino kaip beissidirbineti turint perla rankose.....

Ka siulau ? Siulau Andaman and Nicobar. Reisu pakankamai is Delio ir Madras. Ir skrydis, ir nakvyne nebus pigu. Cia irgi vsk ne taip paprasta (atminkit, Indijoj nieko nera paprasta). Atskrendi i tu Andamanu aerouosta Port blair. Turi pernakvoti (pinigai, laikas), kd ryte vyktum dideliu, privaciu, greitaeigiu kateriu Makruzz (makruzz.com) ar letaeigiu, valdisku laivu 55 km i Havelock sala arba Neil sala (po pietu nera jokiu ten kateriu ar laivu, visi jau isplauke). Yra ir malunsparnio paslauga ir net keliu vietu lektuveliai (kaip Maldyvuose), kurie nugabens jus i Havelock. Bet cia ~80 eu zmogui ir tai brangi atrakcija riebiems uzsienieciams. Tiesiai is aerodromo su iskistais liezuviais i laivu krantine nespejama. Lektuvai taip jau atskrenda, kd laivai jau isplauke. Is Madras 1270 km, is Delio 2480 km. Primeskit skrydzio trukme ir kainas.

Tik Havelock (pakenciama infrastruktura) ir Neil sala (mazyte, beveik laukine, keli namukai, bus tik keli zmogai, gamta maldyvu) yra geris. Haveluke: maudymasis su drambliais ar ju stebejimas jiems besimaudant, pliaze jodinejimas ant drambliu kaip Jaipure, snorkeling, arhainiai medziai, baltas smelis, skaidrus banduo. Viskas normal. Abiejuose salose ruoskit 100 eu naktis zmogui. Ai, zodziu.... tase pinigu, kantrybes, energijos, uzsidegimo, ryzto, drasos и будет вам счастье :-)

Atsakyti
andaman ir nicobar salas iškart atmečiau dėl brangumo, jau tada pigia pasigaut pigius bilietus i Tailanda ir is ten i andamanu salyna palėkt (buvom, matėm smile.gif )

Agatti salos irgi gaunasi kazkokios sudetingos g.gif
Siaures Indija isvazineta, pamatyta, nebegrisim.

Goa irgi jau nebenorim.

Va Keraloj tai ne kazin ka matem isskyrus Varkala, visai patiko, noris sugrizti.
Kol kas preliminarus planas butu toks:
kadangi i Mumbai atskrendam labai anksti, tai imam taksa visam pusdieniui ir aplekiam lusnynus, skalbykla, nuleksim iki arkos su indusais pasifotkint (dukros dar ten nebuvusios ir nepatyre dar to jausmo, kad ten kai taves praso minios induku nusifotkint kartu, gali pasijust tikra zvaigzde smile.gif )
Dar dukra nori pamatyt stovinciu babu sventykla, nesapie ja Santaramo knygoj skaite.

Toliau griztam i oro uosta ir skrendam i Kochi. Ten imam nuomai masina ir planuojam kur traukt?
Ka manot apie masinos nuoma? Kazkaip Keraloj gal nebijociau labai nuomotis, ten daug maz viskas civilizuota.

g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 02 02, 13:35)

Va Keraloj tai ne kazin ka matem isskyrus Varkala, visai patiko, noris sugrizti.

imam nuomai masina ir planuojam kur traukt? Ka manot apie masinos nuoma? Kazkaip Keraloj gal nebijociau labai nuomotis, ten daug maz viskas civilizuota.

Nuomotis masina su vairuotoju galima, jei kisene leidzia. As ieskociau kur gatveje normalesne masina ir su soferiu tartis marsruta, kaina, laikus. Issiskiriant uzsirasyciau jo tel. arba paimti visitine. Pati automobili rinktis pagal skoni, isvaizda, marke, talpuma, naujuma.

Startuojant is Cochin/Calicut siulysiu 4 vietas aplankymui. Atsakysiu meilu: pamatyk()india.com arba rasykit az i fb.
Atsakyti
O kodel negalite cia parekomenduot? manau ne man vienai idomu.


Tiesa, nepapasakojau iki galo: Cochin apziuretas, ne kazi kas. Tinklai nelabai suzavejo, labiau triukas turistams.
Munnar plantacijos patiko, nepatiko pats munnar miestelis. Kai atvykom buvo perpildytas, gal sutapimas toks, Planavom dvi naktis pabut, bet po pirmos kudasiu nesem, nes pavalgyt normaliu kaviniu nerasta, kainos kosmines.

Labai noretumem i tikras dziungles, nakvynes kokiam romantiskam resort'e miske, kalnuose, pamatyt gyvates, daug gyvunu.
Juk tokia Indija isivaizduojam is "Mauglio" smile.gif mano vaikai irgi, nori tos tikrosios egzotikos, o ne i akmenines sventyklas veizot.


Gal imanoma koki gida rast, kuris suorganizuotu kazka egzotisko, bet ne prabangaus? mes zmogiukai paprasti, mums kuo paprasciau - tuo mes komfortiskaiu jauciames.
LJ Martin, neskupinkit informacijos visiems smile.gif
Atsakyti
https://indianvisaon.../visa/tvoa.html

niekaip nepavyksta apmoket uz e-vizas doh.gif
koki n kartu bandziau, su banku susiskambinau, kad buimtu blokavima ir leistu indams nuskaityt, nu vistiek raso, kad apmokejimas nepraejo ir viskas doh.gif
jau nevilty, ar buvo kam nors taip? gal turit minciu kodel nesigauna? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 02 15, 22:30)
niekaip nepavyksta apmoket uz e-vizas doh.gif
koki n kartu bandziau, su banku susiskambinau, kad buimtu blokavima ir leistu indams nuskaityt, nu vistiek raso, kad apmokejimas nepraejo ir viskas 

O gal tai zenklas, jog skristi i ta Indija nereikia ? Gal apsaugojama nuo kokios tai nelaimes arba vistiek isspaudus isvaziavima grysit su kokiais tais rugsciais prisiminimais ? Gal angelas sargas nori apsaugoti, gal Indijos agregoras nenori isileisti ? I tokius zenklus reiktu atkreipti demesi.


Atsakyti
bliamba, baikit jus jau smile.gif
man tuoj paranoja bus, nes is trecio karto bilietus nusipirkau, pries tai pirkau ir kelis kart fiasko, tai tas tai anas, bet jau nesuku smegenu sau, kaip bus taip bus.

Gal del mokejimo ka galit pasakyt?kaip supratau - jus is kelioniu agenturos, ar jums apmokejimai praeina gerai? juk e-visa tai tik naujiena kol kas g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 02 15, 23:14)
man tuoj paranoja bus, nes is trecio karto bilietus nusipirkau, pries tai pirkau ir kelis kart fiasko, tai tas tai anas

Gal del mokejimo ka galit pasakyt?kaip supratau - jus is kelioniu agenturos, ar jums apmokejimai praeina gerai? juk e-visa tai tik naujiena kol kas  g.gif

Nu va, dar ir bilietas sunkiai ejo iki jusu....

Aciu uz gera ivertinima, bet as ne is agenturos. As asmuo dirbantis ant saves, katinas vaiksciojantis kur nori :-)

e-visa ne naujiena, dar pries metus mes daremes per ta visaonline.

I jusu az jau atsakiau.

Atsakyti