Įkraunama...
Įkraunama...

Iš kur atsiranda vaikai?

QUOTE(Aila29 @ 2007 12 30, 23:33)
Kai man buvo kokie 15-17 metu, atostogaudavau kaime Telsiu rajone, tai parduotuveje stovejau eileje, o salia manes stovejo tokia moteriske su vyru ir mazyciu leliuku. Kitas vaikas ju atsargiai paklause "Is kur gavot leliuka?" Tetis net nemirktelejes atsake "nunesiau ir pridaviau bonkes ir nusipirkom".... Vaikas taip ir liko nieko nesuprates. As kazkaip net tada pagalvojau, gal geriau paylet, nei tokias nesamones pezet g.gif

blink.gif Siaubas... na, bet ko daugiau laukti iš kaimiečių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaipėda @ 2007 12 30, 23:35)
blink.gif Siaubas... na, bet ko daugiau laukti iš kaimiečių doh.gif

Taip, kaimo gludumoje nera ko noret unsure.gif O ten tikrai kaimas - tik pora simtu gyventoju doh.gif Bet kai taip pasako, pagalvoji- ka jie savo vaikui sakys- is kur jis atsirado, negi ir savo maziukui paaiskins, kad uz priduotas bonkes ji nusipirko... g.gif
Atsakyti
Kai gimė sesė, tai sūnus pradėjo šnekėt, kad mama pagimdė, o iš kur jinai pilve atsirado, tai neklausė, kol neklausia aš ir nepasakoju blush2.gif
Atsakyti
Mes visą vasarą ieškojom gandrų, kad galėtume, paprašyt sesės arba brolio, kai jau pastojau ir pradėjom šnekėt, kad jis turės sesę arba brolį, tai jis pareiškė, kad brolio jam nereikia, reikia, tikrai sesės, ir lauks to gandro, kuris turės sėsę, o kiti gandrai su broliais, tegul skrenda kitur ax.gif
Tai po tokių vaiko samprotavimų, pradėjau normaliai pasakot, kad gyvena mažas leliukas pas mama pilvę, tai dabar jis pasišneka su mano pilvuklu, ir žino ,kad už poros mėnesių, daktaras išims leliuką iš pilvuko, o kadangi jis pats gimęs po cezario, tai man kaip ir lengva pasakyt, kad prapjaus pilvuką, išims ir užsiūs.Tai jis sugalvojo, kad reikia daktaro paparašyt, kad pilvuką suklijuotų, taip gražiau bus thumbup.gif
Atsakyti
Mes savo vaikui niekada nemelavom apie jo atsiradimą. Pirmą kartą apie tai pamatė knygutėje "Mažylių enciklopedija" būdamas 3 metų. Tada užteko paskaityt, kad vaikai gimsta ligoninėje, nes mamai vienaiper sunku ir reikia , kad padėtų daktaras. Kadangis jis gimė per cezarį, dar paaiškinau, kad kartais mamytei pačiai nepavyksta ir tada reik prapjaut pilvelį.
Kai pradėjau lauktis antrojo labai domėjosi kokio dydžio leliukas, ką moka daryti ir kaip atrodo.
Kai buvo kokių 4 metų žiūrėjom laidą per kurią rodė tikrą gimdymą- vaikas žiūrėjo labai ramiai, tik kai jau leliukas gimė ir pravirko- maniškis užsiraudojo kodėl leliuką virkdo ir neduoda mamai smile.gif Mūsų giminaičiai turintys puse metų jaunesnį berniuką pasibaisėjo, kad tokius dalykus leidžiam vaikui žinot- jiems vaikus reikia pirkti...
O mes esam tokios nuomonės, kad gimimas kaip ir kiti gamtiniai dalykai yra natūralūs ir nėr ko slėpti, tik vaikui reik pasakoti tiek, kiek jis supranta.
Atsakyti
rasiux drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif .
Pas mus seimoje vaikuciai taip pat buna pas mama pilvely,kol jam ten pasidaro per maza vietos, tada mamyte vaziuoja i ligonine, kur daktaras padeda leliukui islyst is pilvelio. Kol kas nesidomejo nei kaip tas leliukas i pilveli ilenda, nei kaip islenda tongue.gif , bet itariu kad neuzilgo laukia tas malonumas. Tada reiks i pagalba pasitelkt vaikiskas svieciamasias knygutes rolleyes.gif . Ir jokiu pasaku apie gandrus, apie kopustus ar dar baisiau uz priduotus butelius doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Papasakoti, kad vaikutis auga pilvelyje ir kaip vystosi nėra sudėtinga, todėl, kad ir tas pilvelis didėdamas vaikui daug "pasako". Sunkiau išaiškint kaip atsidūrė ten...
Mes tai pasakėm , kad mamytė su tėtuku viens kitą labai labai myli, todėl ir turėsi m leliuką, Sūnui to užteko. Nesiryžau per daug detalių pasakot. blush2.gif
Atsakyti
Na, kad vaikučiai mamytės pilve auga, pas mus natūraliai paaiškėjo - reikėjo gi vaikui motyvuoti iš kur pas mamą toks didelis pilvas užauga ir kur jis dingsta. O va, kaip vaikutis pilvelin pakliūna ir kaip iš jo išlenda, iš vyresnėlio klausimų nesulaukiau. Tačiau vakar tuo susidomėjo keturmetis vidurinėlis. Nespėjus nė prasižioti man pagalbon atskubėjo vyresnysis broliukas, paaiškinęs, kad kartais gydytojai prapjauna ir išima, o kartais per mamos užpakalį išlenda - ten yra speciali skylė, skirta tik lėliukams išlįsti bigsmile.gif . Va tai tokios šešiamečių žinios apie vaikų atsiradimą šiais laikais. Žinau, kad jie darželyje turi knygučių ta tema, greičiausiai informaciją ten išskaitė.
Atsakyti
QUOTE(stebukliuke @ 2006 02 20, 14:57)
Sveiki smile.gif

parūpo, labai parūpo sužinoti kaip paaiškinat vaikams iš kur jie atsirado. Ar daug klkausimų kilo jūsų atžalėlėms, kokie tai buvo klausimai :0 Būsiu labai dėkinga visoms pasidalinusioms smile.gif

kai laukiausi mazosios tai aiskinom kad pilve gyvena sese ir todel mama kasdien vis darosi storesne,o kaip sese i pilva ilindo tai jai 5 metei dar nekyla klausimai
Atsakyti
O maniškė jau paklausė kaip ta tėčio sėklytė pas mama atsiranda doh.gif
Pasakėm, kad dar per maža žinoti...

Nežinau, kaip tokiai mažai paaiškinti...
Atsakyti
Musų dičkiui parūpo,kai pradėjau lauktis antrojo.Tai pasakiau,kad mes labai norėjom antro vaikelio ir jis pradėjo gyventi pas mane pilve,o kaip ten atsirado neklausė,tik žino ,kad mama važiuoja į ligoninę ir ten išgimdo,dabar jis taip aiškina kitiem vaikams smile.gif smile.gif .
Atsakyti
Kai laukiaus sūnaus, mano keturmetė dukrai užklausė: iš kur mes atsiradom? Aš pradėjau pasakoti apie mamos ir tėčio meilę, o ji mane pertraukė: ne ne, aš klausiu iš kur visi visi žmonės atsirado, visas pasaulis, kai dar nebuvo nei vieno mamos ir tėtės... doh.gif Va ir ruoškis klausimams apie vaikos atsiradimą. lotuliukas.gif
Atsakyti