Sveikos mamytes,
turiu suneli su sunkia Atopinio dermatito forma, beria ne tik nuo maisto, bet ir nuo aplinkos - namu dulkiu, katino. esam uzsirase i paprasta darzeli, bet ne pagal gyvenama vieta, tad pirmenybes neturesim, dabar suzinojau apie si alergiuku darzeli ir galvoju i ji uzrasyti vaikuti. gal zinote kokios eiles ar yra tikimybe pakliuti? kiek supratau reikalinga pazyma is alergologo? vaikuti noreciau leisti nuo 2m, jie sueis kitu metu pavasari.
QUOTE(nurija @ 2011 05 17, 17:04)
Sveikos mamytes,
turiu suneli su sunkia Atopinio dermatito forma, beria ne tik nuo maisto, bet ir nuo aplinkos - namu dulkiu, katino. esam uzsirase i paprasta darzeli, bet ne pagal gyvenama vieta, tad pirmenybes neturesim, dabar suzinojau apie si alergiuku darzeli ir galvoju i ji uzrasyti vaikuti. gal zinote kokios eiles ar yra tikimybe pakliuti? kiek supratau reikalinga pazyma is alergologo? vaikuti noreciau leisti nuo 2m, jie sueis kitu metu pavasari.
rašykitės kuo skubiau, eilės didelės, mes dokumentus nunešėm maždaug prieš pusę metų, gerokai per vėlai, priėmė dėl invalidumo grupės, išimties tvarka (na, jei logiškai mąstant jei, jau dėl ligos vaikis grupę turi, tai kur jei ne į spec. darželį jį ir vesti...)

QUOTE(aurole1 @ 2011 05 23, 17:07)
norejau suzinoti, kiek yra lopselinuku grupiu skirtu nealergiskiems vaikuciams?mes savo dukryte uzrasem is karto kai gime.sis darzelis priklauso pagal gyvenama vieta.dabar rudeni sueis 2 metukai, o eileje mes 34 vietoj.tai jei yra tik viena grupe tai tikriausiai nepakliusim.gal kas zinot?
yra viena alergisku ir viena nealergiku vaiku grupe
mes irgi tuebut nepapulsim, nors turim eiti si rudeni
buvau siandien uzejus parasyti patvirtinimo, administratores paklausiau ar yra atskiros eiles alergisku ir ne.ji man paaiskino kad pirmiausia eileje nealergiski pagal gyvenama vieta paskui tik alergiski.is viso laukianciu 144vaikai.iki 60 vietos yra gerai.nusiunte pas direktore del gyv vietos.mes cia registruoti, ji man pasake kad ieskotume kito darzelio, nes priima tik 15, kitais metais irgi mazai sansu.toks jausmas kad nori pinigu.tai kaip cia yra.jei mes 34 ir priima 2 grupes?ar as kazko nebesuprantu?
cia, deja per dvi grupes yra toks skaicius 34 :S todel kad grupes lopselines, jose po 12 vaiku buna.
QUOTE(aurole1 @ 2011 05 24, 10:19)
jausmas kad nori pinigu
Kiek teko girdet ir susidurt, tai pinigu sito darzelio direktore tikrai neima

gal ir neima, bet pareiskimas ,kad ieskokites kito darzelio tai atsiprasau.kai nuo gimimo uzrasai, pagal gyv.vieta priklauso, beje i kitus darzelius kai kreipiausi niekur nerase,liepe rasytis pagal gyvenama vieta.tai kitur dar maziau sansu pakliuti, nes kurie rasysis kam priklauso mus stums vis toliau.tuo labiau kai tiek jau pralaukem.tai kai paklausiau gal kitais metais galim tiketis tai irgi atsake kad mazai sansu.pasiule vezti i naujininkus ar savanorius.as daugiau ant kuro pravazinesiu nei pats darzelis kainuos.pasiskambinau i savivaldybe tai man labai maloniai paaiskino, kad 32 musu vieta yra labai auksta, juo lab ,kad pirmenybe yra ne alergiskiem, o po to alergiukams.tai eiles tvarka ir skirsto i grupes ir sansu yra daug.netgi pasake kad galima aiskintis kas per nesamone ji pasake kad priima tik 15. teisingai 15 i viena ,15 i kita, bet is bendro saraso.paprasiausia tokia situacija, manau savivaldybej man geriau paaiskino nei ji.na bet cia tik mano nuomone,as ne toks zmogus kad ten jai akis draskyciau,tuo labiau kad man ir administratore panasiai paaiskino kaip savivaldybej.beje,kol laukiau pas ja uzeit,girdejau kaip kalbejo su vienu teveliu - nelabai mandagiai.
kaip keista, sis darzelis kiek supratau yra vienintelis alergiskiems vaikams, bet jiems jokios pirmenybes nera

QUOTE(nurija @ 2011 05 25, 14:40)
kaip keista, sis darzelis kiek supratau yra vienintelis alergiskiems vaikams, bet jiems jokios pirmenybes nera 

pirmenybe alergiskiems tik pagal eile, o jei priima 15 alergisku, kaip galima tiketis kad visus priims jei ju kokie 50 ar dar daugiau?
mes irgi laukiam eilej sitame darzelyje. taip, eile bendra, ir alergiski ir nealergiski vienoj eilej... nematau cia nieko labai baisaus, tik sunku alergiskiems prognozuoti ka nors, kai nesimato kiek pries tai alergisku prirasyta...
QUOTE(aurole1 @ 2011 05 25, 14:19)
gal ir neima, bet pareiskimas ,kad ieskokites kito darzelio tai atsiprasau.kai nuo gimimo uzrasai, pagal gyv.vieta priklauso, beje i kitus darzelius kai kreipiausi niekur nerase,liepe rasytis pagal gyvenama vieta.tai kitur dar maziau sansu pakliuti, nes kurie rasysis kam priklauso mus stums vis toliau.tuo labiau kai tiek jau pralaukem.tai kai paklausiau gal kitais metais galim tiketis tai irgi atsake kad mazai sansu.pasiule vezti i naujininkus ar savanorius.as daugiau ant kuro pravazinesiu nei pats darzelis kainuos.pasiskambinau i savivaldybe tai man labai maloniai paaiskino, kad 32 musu vieta yra labai auksta, juo lab ,kad pirmenybe yra ne alergiskiem, o po to alergiukams.tai eiles tvarka ir skirsto i grupes ir sansu yra daug.netgi pasake kad galima aiskintis kas per nesamone ji pasake kad priima tik 15. teisingai 15 i viena ,15 i kita, bet is bendro saraso.paprasiausia tokia situacija, manau savivaldybej man geriau paaiskino nei ji.na bet cia tik mano nuomone,as ne toks zmogus kad ten jai akis draskyciau,tuo labiau kad man ir administratore panasiai paaiskino kaip savivaldybej.beje,kol laukiau pas ja uzeit,girdejau kaip kalbejo su vienu teveliu - nelabai mandagiai.
Kad ji grubijanka, tai as jau seniai zinau. As netgi bijau jos, visada siunciu vyra. Tai dar su juo maloniau kalba, o su moterimis, tai kaip su tarnais, toks jausmas kad jai visi kazka skolingi ar priesai jos yra ... labai nemaloni persona