Įkraunama...
Įkraunama...

Lėlės

Mastau ,kad geriau isleisiu pinigus ant zaislo nei ant gerimu ar cigareciu. rolleyes.gif

Papildyta:
Mano sesei irgi 11 ir dar zaidiza lelemis,barbemis,bratzemis. Uzaugusi isitikinusi kad bus princese biggrin.gif biggrin.gif Jai ir pasidazo ar papraso batuku su kulnu tai tik del to kad Barbe taip daro biggrin.gif wub.gif

Labai dziaugiuosi kad dar nevaidina pries bernus kaip kitos klasiokes daro...o mieliau namais pazaidzia. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kermint @ 2011 04 08, 13:56)
Mastau ,kad geriau isleisiu pinigus ant zaislo nei ant gerimu ar cigareciu.  rolleyes.gif

Papildyta:
Mano sesei irgi 11 ir dar zaidiza lelemis,barbemis,bratzemis. Uzaugusi isitikinusi kad bus princese biggrin.gif biggrin.gif Jai ir pasidazo ar papraso batuku su kulnu tai tik del to kad Barbe taip daro biggrin.gif  wub.gif 

Labai dziaugiuosi kad dar nevaidina pries bernus kaip kitos klasiokes daro...o mieliau namais pazaidzia. bigsmile.gif

Ech tos Barbes, bloga itaka daro lotuliukas.gif - dazytos lupos, auksti kulniukai, pusti trumpi sijonukai, va taip fifos ir uzauga tongue.gif . Bet aisku geriau jau tokiam amziuje su barbem tegu zaidzia, o ne pakampiais su bernais trinasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(benyte @ 2011 04 08, 15:00)
Ech tos Barbes, bloga itaka daro lotuliukas.gif  - dazytos lupos, auksti kulniukai, pusti trumpi sijonukai, va taip fifos ir uzauga tongue.gif . Bet aisku geriau jau tokiam amziuje su barbem tegu zaidzia, o ne pakampiais su bernais trinasi unsure.gif

Ne į temą, bet jau geriau fyfa negu kokia apsileidėlė blush2.gif Kažkada važiavau autobusu, įlipo mergina: džinsai pažemintu liemeniu, kyšo apatiniai, įtartino švarumo, džinsų apačia numindyta ir purvina, kažkokie sportbačiai, nagai nulakuoti juodai, lakas atsilaupęs, auskarais pusė veido nukabinėta, dredai- nuo jų kvapelis oho ho neša.......Tai va tada ir pagalvojau, dieve, tegul maniškės fyfos geriau būna negu šitaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2011 04 08, 15:11)
Ne į temą, bet jau geriau fyfa negu kokia apsileidėlė blush2.gif Kažkada važiavau autobusu, įlipo mergina: džinsai pažemintu liemeniu, kyšo apatiniai, įtartino švarumo, džinsų apačia numindyta ir purvina, kažkokie sportbačiai, nagai nulakuoti juodai, lakas atsilaupęs, auskarais pusė veido nukabinėta, dredai- nuo jų kvapelis oho ho neša.......Tai va tada ir pagalvojau, dieve, tegul maniškės fyfos geriau būna negu šitaip biggrin.gif

nu cia jau kiekvienam savo - yra gotai visokie, pankai ir kitokie - kas man nepriimtina -bet nu jei vaikai taip bando isreikst save - nieko tame blogo nematau - o kai paauglei visas tikslas but fifai - irgi baisu - nu turetu rupet ne tik isvaizda, bet biski ir dvasios dalykai, kazkios vertybes moralines unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 08, 15:39)
nu cia jau kiekvienam savo - yra gotai visokie, pankai ir kitokie - kas man nepriimtina -bet nu jei vaikai taip bando isreikst save - nieko tame blogo nematau - o kai paauglei visas tikslas but fifai - irgi baisu - nu turetu rupet ne tik isvaizda, bet biski ir dvasios dalykai, kazkios vertybes moralines unsure.gif

o kodėl iš kart tokia nuomonė, kad jei rūpi išvaizda, gražiai atrodo- tai daugiau niekas nerūpi ir jokios moralės nėr biggrin.gif Mano pačios viena iš geriausių draugių- fyfa biggrin.gif ir visai nepyksta taip vadinama bigsmile.gif ir ką- visad graži, pasitempusi, pasipuošusi, ir mokslus baigė, ir aukštas pareigas užima biggrin.gif nors atrodo iš pirmo žvilgsnio- tik maža graži blondinė, bet kai pradeda vesti derybas, visiems vyras nosis nušluosto. Ir beje, vaikystėj ji visai su lėlėmis nežaidė, o visus kiemo bernus sportiniuose žaidimuose nurungdavo.
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2011 04 08, 15:52)
o kodėl iš kart tokia nuomonė, kad jei rūpi išvaizda, gražiai atrodo-  tai daugiau niekas nerūpi ir jokios moralės nėr biggrin.gif Mano pačios viena iš geriausių draugių- fyfa biggrin.gif ir visai nepyksta taip vadinama bigsmile.gif ir ką- visad graži, pasitempusi, pasipuošusi, ir mokslus baigė, ir aukštas pareigas užima biggrin.gif nors atrodo iš pirmo žvilgsnio- tik maža graži blondinė, bet kai pradeda vesti derybas, visiems vyras nosis nušluosto. Ir beje, vaikystėj ji visai su lėlėmis nežaidė, o visus kiemo bernus sportiniuose žaidimuose nurungdavo.

nu kai paklausau kai Gabio klasiokes apie nieka kita nekalba - tik dazai, kosmetika, lakai, sukuosena, sijonas, bateliai, ir pan - nu man baisu kai vaikai tik tokiom temom bedrauja, dar koki "kruta" zodi ipina, ir veikla - nuvarem, bernai prigere, varem cigareciu ir pan doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 08, 14:12)
o man idomus tas jusu noras - nebent norit sau - o ne dukrai - gi proporcijos yra - mama augina vaika - kai jis jau didelis - nebenesioja - gi sunku ir nepatogu - tas pat ir leles - gi mergaites ugiui ir jegoms pritaikytos leles, gi ju paskirtis zaisti  unsure.gif

Nesutinku su jumis Kriiste schmoll.gif Mazoms mergaitems, tai taip nuostabi ir chou, ir anebele ir bornas, bet didesnes, bent kiek as zinau, vienigai pritaria, kad tos leles joms per mazos, neidomios zaist, ir del to kaip Benyte sako, jos ir nebezaidzia drinks_cheers.gif As kalbu ne apie maziukes, joms puikiai tinka Zapf leles, bet didesnem tikrai ne schmoll.gif Sakau taip viskas suredyta, kad didesnem mergaitem lieka bernais o ne lelemis dometis mirksiukas.gif Taip sutinku, ne vien lelemis reikia zaist, uzauginau dukra ir visko reikejo, lanke baleta, gerai, net labai gerai mokesi, bet kartais pazaisdavo ir su lele. Tik dabar jau, ajajai kaip geda desimtmetei zaist su lelem, as nepritariu tam schmoll.gif Vat ir atejo tie rebornai, ir mergickom noretusi su tokiais pazaist mirksiukas.gif Taigi ir sakau, kad nesizaviu jokia kompanija gaminancia leles schmoll.gif

Jus manot, jie negaletu pagamint didesniu leliu, zinoma, kad galetu. bet jiems nenaudinga, nebepirktu nieks firminiu rubeliu, yra paprasciausias kapitalizmas, kaip isviliot is tevu daugiau pinigu mirksiukas.gif Ziuriu paprasti bornui sliauztai 70 lt. kainuoja blink.gif Leles gaminamos tokios, specialiai, kad netiktu kudikiu rubeliai, kokie isaugti, jiems svarbiausiai, kad pirktume mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 08, 17:02)
nu kai paklausau kai Gabio klasiokes apie nieka kita nekalba - tik dazai, kosmetika, lakai, sukuosena, sijonas, bateliai, ir pan - nu man baisu kai vaikai tik tokiom temom bedrauja, dar koki "kruta" zodi ipina, ir veikla - nuvarem, bernai prigere, varem cigareciu ir pan doh.gif

Butent mirksiukas.gif O ka joms veikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 08, 16:02)

na ir aš atsimenu pati- buvo toks periodas, kai su draugėm tik apie kosmetiką, šukuosenas ir drabužius kalbėdavom biggrin.gif Kaip dabar juokaujam- pusę savaitės kalbėdavom apie praėjusius šokius, o kitą pusę- apie būsimus- kaip šukuosimės ir kaip rengsimės lotuliukas.gif O išgėrimai ir cigaretės- ne tik fyfų užsiėmimas biggrin.gif Gotai, pankai- dar aktyviau tuo užsiima.....ir ne tik....
Žodžiu, nenukrypstam nuo temos biggrin.gif
Aš leidžiu ir su barbėm, ir su bratz žaisti- nemanau, kad padarys kokią blogą įtaką. Juk tai tik žaislai ir jų nereik sureikšminti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SIVERIJA: 08 balandžio 2011 - 15:21
QUOTE(Zuiki Puiki @ 2011 04 08, 16:17)
O ka joms veikti g.gif

ka veikt? mano mergaite dar maza - tad negalvojau, bet sunus lanko muzikos mokykla, gryzes ruosia pamokas, groja, nori islekt i kiema su dviraciais pasivazinet, prisigalvoja zaidimu - tai gaudynes, tai slepynes, tai jie "grupe kure", dabar kazka is medzio drozineja, tai zaidimus kuria kazkokius (man atrodo nesamoningus - bet jei randa bendraminciu - tegu) - siaop daug laiko ir nelieka labai, bet gryzes labai daug skaito... Su draugais diskutuoja apie knygas (matau, nes gryzes pasakoja, kad anas skaite ta ir ta - begu uzsirasyt i eile, kaip pats noriu), o del leliu - aisku kad reik naujos ir dar naujos, ir dar... - kaip ir kiekvieno NAUJO zaislo, bet kiek juo dometusi gavusios? val? dvi? - esu tikra - po savaites lele butu aprengta graziai ir pasodinta ant sofos, ar kur i lentyna rolleyes.gif
kokia nauda 12 metu mergaitei duoda lele kudikis rebornas??

tada as jau uz barbes, moxes - tegu siuna joms rubus, modeliuoja - tai bent naudos yra, kuryba lavina, estetini suvokima rolleyes.gif

niekad neperku ir nepirkau ir nepirksiu zaislu - neduodanciu vaikui kokios tai naudos jo vystymuisi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kermint @ 2011 04 08, 15:00)
Aga vyrukas biggrin.gif  ax.gif   blush2.gif  Vis dar neisaugu is zaislu biggrin.gif biggrin.gif Mes su sese kolkecionuojam leles wink.gif

Nuostabus jus brolis savo sesei thumbup.gif Mane irgi vyresnis brolis mylejo...gamindavo man lelem baldus...veliau nuo bernu saugojo blush2.gif biggrin.gif Malonu, kai tokie santykiai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 08, 17:36)
ka veikt? mano mergaite dar maza - tad negalvojau, bet sunus lanko muzikos mokykla, gryzes ruosia pamokas, groja, nori islekt i kiema su dviraciais pasivazinet, prisigalvoja zaidimu - tai gaudynes, tai slepynes, tai jie "grupe kure", dabar kazka is medzio drozineja, tai zaidimus kuria kazkokius (man atrodo nesamoningus - bet jei randa bendraminciu - tegu) - siaop daug laiko ir nelieka labai, bet gryzes labai daug skaito... Su draugais diskutuoja apie knygas (matau, nes gryzes pasakoja, kad anas skaite ta ir ta - begu uzsirasyt i eile, kaip pats noriu), o del leliu - aisku kad reik naujos ir dar naujos, ir dar... - kaip ir kiekvieno NAUJO zaislo, bet kiek juo dometusi gavusios? val? dvi? - esu tikra - po savaites lele butu aprengta graziai ir pasodinta ant sofos, ar kur i lentyna rolleyes.gif
kokia nauda 12 metu mergaitei duoda lele kudikis rebornas??

tada as jau uz barbes, moxes - tegu siuna joms rubus, modeliuoja - tai bent naudos yra, kuryba lavina, estetini suvokima rolleyes.gif

niekad neperku ir nepirkau ir nepirksiu zaislu - neduodanciu vaikui kokios tai naudos jo vystymuisi blush2.gif

Ziuriu, kad jus tiesiog perdetai susikoncentravusi i vaiku ta ugdyma, vystymuisi nauda g.gif As ir sakau, kad mano mergaite labai gerai mokesi, lanke baleto pamokas, bet...ir zaide su lele. Baleto pamokose ji dirbdavo, ir dar kaip, po to ruosdavo pamokas, iseidavo i kiema su mergaitem siek tiek pabut, grizusi su lele pazaisdavo, visada turejo uzsiemima mirksiukas.gif Bet vienos zaidzia su lelem, o kitos ne, visiskai nezaidzia. Mano dukra zaide, o jos pirmoji dukryte niekada schmoll.gif Tik veliau tas Bratz leles mego, bet nepasakyciau, kad zaide

As manau, jei mergaitei norisi zaisti, tegu zaidzia, ir neieskau visur ar tas vaikui labai naudinga, geriau, gal piestu...Reikia vaikui suteikt siek tiek laisves mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuiki Puiki: 08 balandžio 2011 - 16:20
QUOTE(Kriiste @ 2011 04 08, 15:36)

Nu kazkaip jus idomiai cia issireisket g.gif , tai vadinasi uztenka mergaitei ir vienos leles, kam pirkti kitas, tai bus tik dar viena lele unsure.gif kokia is jos nauda.
Vyresni vaikai jau renkasi zaislus tikrai apgalvodami, ka ir kaip su jais zais, o ne siaip uzgaida kokia( nebent iki tol buvo perkami visi zaislai is eiles, kurio tik uzsinoredavo), tas pats ir vyresnem mergaitem. Nesakau, kad reikia butinai reborna pirkti, tik sakau, kad galetu buti didesniu leliu uz tas iprastas. Tai uzsienyje vyresnes mergickos ir zaidzia su rebornais, nes nera kito kazkokio pakaitalo. Vat norisi vyresnei pazaisti su lelem, bet kazkaip geda su tom, su kuriom zaidzia mazi vaikai. Bet jei mergaites nedomina leles, tai niekas jai ikyriai ir nekistu zaisti...
Ir vis gi su ta zaislu nauda vystymuisi...Pvz mano dukryte su zaislais pradejo zaisti tik nuo kokiu 2.5 metu, buvo nupirkta tikrai nemazai edukaciniu, lavinanciu ir siaip visokiu, kuriuos po truputi veliau reikejo idealios bukles isparduoti. Nu nezaide nors tu ka doh.gif , nereikejo jokiu zaislu, ir parduotuvese i jokius zaislus neziuredavo. Pazaisdavo tik tiek, kiek as kartu sededavau. Vadinasi jokios naudos is tu zaislu vaiko raidai, nes dukryte uzaugo tikrai protinga, vystymasis neatsilieka tongue.gif
Atsakyti
nu o kokio amziaus yra ta vyresne mergaite? g.gif

geda zaist su lelem, su kuriom zaidzia mazos mergaites - geda nuo ko? nuo tevu? nuo seimos nariu? nuo draugiu su kuriomis kartu zais? g.gif

as nesakau kad mergaite turi tureti tik viena lele, paprasciausiai dabar toks amzius - (3-5 metai, gal dar 6-7) - kai ju pagrindine veikla yra zaidimai, ir naturalu - kad mergaiciu zaidimai sukas apie leles. Mes turim nemazai leliu - bet nereiskia kad panasiu savo funkcijom - nematau tame prasmes... Turim miniuku pilna kolekcija (BB) - dukra mielai zaidzia (beje daugiausiai) - lavina smulkiaja motorika, turim Moxie kelias leles - nu megsta ji jas puosti, sukuoti, reikalui esant jos virsta miniuku mamom (pradedu sukt galva kad tecio reik - nes iskreips seimos modeli), turim Alive ir Anabele - nu jos savo funkcijom tikrai skirtingos... Turejom ir kitas - sergancias, kalbancias, plaukiancias - kadangi su jom buvo retai zaidziama - pardaviau... Dar turiu chou - nieko nedarancia, paprasta, bet ji mano sirdziai miela lele, ir su ja nieks nezaidzia - tiesiog sedi, kartais dukra perrengia rolleyes.gif Nu dar antrasolese laukia Amanda - cia kai dukra prades eiti i antra trecia klase- gales mokytis bendraut su lele angliskai lotuliukas.gif

Taip, as daug demesio skiriu vaiko ugdymui, lavinimui - bet turiu tam priezasciu ir neturiu neisenkancios skrynios pinigam kast, neturiu vietos zaislams sandeliuot, neturiu vaiko laiko, kuri galima but gaist bile kam ir tvarkymui zaislu, kurie neduoda jokios naudos unsure.gif

man atrodo gana naturalu - kad kai mergaite iseina i mokykla, jos gyvenimas ir veikla pasikeicia - lelems laiko lieka vis maziau ir investuot i vis naujas ir naujas pabandymui - nebera prasmes - nes mokykloje tempai dideli, be to noriu kad vaikas realizuotu save ir kokioje nors popamokineje veikloje - tad zaidimams laiko tikrai lieka mazai, o ir vaikas naturaliai nebekreipia didelio demesio i zaislus - as nzn kaip bus su dukra, bet sunui jau 12 - ir aisku jis nori naujo zaislo, aisku renkas ir kartais net perkam - bet dazniausiai nusivilia - nes neatitinka jo lukesciu, pats supranta kad nebera taip idomu, kaip tikejos - toks amzius sudetingiausias - lyg ir dar vaikas, lyg ir nebe unsure.gif - bet tikrai nebepirkciau jam garazu, automobiliuku, dar ko nors - perkam kurybinius rinkinius, yra visokiu moksliniu, eksperimentiniu - ir jam idomu ir naudos yra (manau analogiskai bus ir kai dukra paaugs)

Negalvokit kad tik sedziu - ir ugdau vaikus - nieko panasaus - tik parenku zaidimus, veikla, kad ka nors lavintu, o ir jiems butu idomu..

O del iki 2,5 metu vaiko ir lavinamuju zaislu pirkimo su kuriais nezaide - tai naturalu, kad iki 3 metu vaikui zaidimams ir veiklai reikalinga mama cool.gif , taip ir turi but - daznai zaislai tokiems perkami tikintis, kad atsiknis nuo musu galvos - nors realiai tai turetu buti priemone zaisti kartu ir mokytis nauju dalyku cool.gif
Atsakyti