
as dazniausiai namie gaminu kmynu gira su mielemis, labai skanu

Atgaivinam temele
pasidariau duonos giros, bet man atrodo i per karsta vandeni mieles suverciau
shuds bus turbut

pasidariau duonos giros, bet man atrodo i per karsta vandeni mieles suverciau


QUOTE(ulyte ir mamyte @ 2012 05 02, 23:57)
Atgaivinam temele
pasidariau duonos giros, bet man atrodo i per karsta vandeni mieles suverciau
shuds bus turbut 

pasidariau duonos giros, bet man atrodo i per karsta vandeni mieles suverciau


reikia į vos šiltą vandenuką

dar galiu pasiūlyti pienių girą
apie 200 -300 žiedų aš imu ir su apatine dalimi tik be kotelio-užpilu juos verdančiu vandeniu apie 5 litrus tris dienas palaikau nukošiu pripildau dar vandens šalto šaltinio vandens iki 5 litrų įpilu apie 4-5 stiklines cukraus ir 50 gramų mielių-pakelis razinų -mažas. ir palieku dviem dienom rūgti-karstelėjęs bet skanus gėrimas-tarp kitko puikiai tinka tiem kas vargina vidurių užkietėjimu



dar labai skanu kai į šią girą prieš gerdami išspausit citrinų sulčių -vienai stiklinei giros vieną riekelę citrinos

megstame gira, taciau truksta kantrybes jos ruošimui ir rauginimui todel renkames smetoniska is lentynos

QUOTE(Mrs. R @ 2010 06 12, 19:01)
Panorėjau ir aš giros šiom karštom dienom... Juodos duonos kaip tik neturėjau - karšta, 'nekūriau' orkaitės jai kept... Užtat visos duonos kepėjos turi salyklo duonai ir be abejo, mielių.
Dariau tai:
3l vandens
1st cukraus
1 su kaupu v.š. salyklo
2 a.š. sausų mielių.
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą
Kamštis šauna kaip šampanas
jei netyčia kresteli, tai tik saugok, kad visi namai nepriputotų...
Dariau tai:
3l vandens
1st cukraus
1 su kaupu v.š. salyklo
2 a.š. sausų mielių.
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą


Aciu uz recepta,labai paprastas

Jau trecia karta darau

O gal kas turite senovinį giros receptą? Močiutė labai skanią girą gamindavo. Dar iš vaikystės pamenu kaip džiovindavom duoną
Pasiilgstu tikrų dalykų. Tokia nostalgija užplūdo šią temą pamačius


Oj buvau nuciuozes as ant giros...
Geriausia namie gaminant gira dar idet riekele duonos, razinu
Geriausia namie gaminant gira dar idet riekele duonos, razinu
Nemegstu giros

o gal kas zino ar galima gira pasigaminti be mieliu??