Pirkau KAIMIŠKĄ girą, rašo - rauginta natūraliai, bet sudėtyje - angliarūgštė. nesuprantu, kaip taip gali būti? akių pudrinimas?
QUOTE(Rinesa @ 2009 12 03, 16:36)
Enary, kas per spanguolių gira. Pasidalink receptuku.
O aš intike radau tokia, iš pažiūros viskas l.paprasta ir greita.
Duonos ir kmynų gira
1 kepalas juodos duonos
1 kg cukraus
50 g mielių
2 stiklinės kmynų
1/2 stiklinės razinų
10 l vandens
Duoną supjaustome riekėmis ir gerai išdžioviname.
Dalį jos galima truputį paskrudinti orkaitėje, kad gira būtų tamsesnė ir skanesnė.
Vandenį užviriname. 1 l vandens užpilame ant kmynų, o likusį - ant duonos.
Po 12 val. kmynus ir duoną nukošiame, o užpilus supilame į vieną indą.
Kai užpilas atvėsta iki 37° C temperatūros, dedame mieles, išmaišytas su keletu šaukštų cukraus (aukštesnėje temperatūroje mielės žūsta). Po to suberiame likusį cukrų.
Taip paruoštą girą 1 parą laikome šiltai.
Po to supilstome į stiklainius, įberiame razinų ir laikome šaltai.
Man užkliuvo štai kas. Užpilus sumaišom (po 12 val. nuo užpylimo kiekvieną atskirai)... kai užpilas atvėsta dedam mieles...". Nesupratau, tai po sumaišymo vėl kaitint ir vėsint ir dėt mieles? Ar mieles dėti į kiekvieną užpilą atskirai (kai atvėsta iki 37)?
Ką manot?

O aš intike radau tokia, iš pažiūros viskas l.paprasta ir greita.
Duonos ir kmynų gira
1 kepalas juodos duonos
1 kg cukraus
50 g mielių
2 stiklinės kmynų
1/2 stiklinės razinų
10 l vandens
Duoną supjaustome riekėmis ir gerai išdžioviname.
Dalį jos galima truputį paskrudinti orkaitėje, kad gira būtų tamsesnė ir skanesnė.
Vandenį užviriname. 1 l vandens užpilame ant kmynų, o likusį - ant duonos.
Po 12 val. kmynus ir duoną nukošiame, o užpilus supilame į vieną indą.
Kai užpilas atvėsta iki 37° C temperatūros, dedame mieles, išmaišytas su keletu šaukštų cukraus (aukštesnėje temperatūroje mielės žūsta). Po to suberiame likusį cukrų.
Taip paruoštą girą 1 parą laikome šiltai.
Po to supilstome į stiklainius, įberiame razinų ir laikome šaltai.
Man užkliuvo štai kas. Užpilus sumaišom (po 12 val. nuo užpylimo kiekvieną atskirai)... kai užpilas atvėsta dedam mieles...". Nesupratau, tai po sumaišymo vėl kaitint ir vėsint ir dėt mieles? Ar mieles dėti į kiekvieną užpilą atskirai (kai atvėsta iki 37)?

Ką manot?

Pabandysiu ir as pasigaminti...


Kaip usinorejau gyros tai sakes
Viskas rytoi vaziuosiu ir nusipirksiu. Berneliu uzeigos gyra tai sutinku su jumis. Tikrai labai skani. Ir nepalyginsi su parduotuvine. Dar reiks pabandyti pasigaminti gyra, is vienos mamytes kuri dave recepta.


As suradau savo svajoniu gira
labai panasi kaip vaikysteje buvo statinese
Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus, kaip tik porai dienu
. Is vakaro uzpilei, tai kita vakara jau gali gerti savo gira.
Tik as dedu kaip jie raso ant 3 litru vandens 1 stikline sukraus ir dar 20-30 razinu.
Dabar karsta, labai faina saltos giros atsigerti
P.S. po to kai idedate sausas mieles tikrai negalima maisyti, nes tada ji neputos...


Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus, kaip tik porai dienu

Tik as dedu kaip jie raso ant 3 litru vandens 1 stikline sukraus ir dar 20-30 razinu.
Dabar karsta, labai faina saltos giros atsigerti

P.S. po to kai idedate sausas mieles tikrai negalima maisyti, nes tada ji neputos...

QUOTE(Fabian @ 2010 07 14, 13:11)
Sveiki. Karsciai kankina, gal kam patiks tokia gira. Apelsinine gira: Ingredientai: Apelsinas 1 vnt., Citrinos rugstis 1/4 arb. saukst., Cukrus smulkus 300gr., mieles presuotos 10gr., vanduo virintas 3 litrai. Gaminimas: Svaru apelsina su odele supjaustom gabaliukais ir sudedam i 3 litr. talpos stiklaini. dadedam citrinos rugsti. Atskirai sumaisom gerai cukru su mielem ir dadedam prie apelsino ir viska uzpilam siltu vandeniu. Stiklaini pastatom siltoje vietoje ir pridengiam lengvai dangteliu (nesandariai). Po paros gira perkosti ir supilstyti i bonkas ir uzdarius jas patalpinti i saldytuva horizontalioje padetyje. Po paros gira paruosta. Skanaus! 

O šitam recepte kokios mielės - šlapios ar tos sausos? Planuoju ryt daryt, bet sudvejojau dėl mielių... Gal kas atsakys greitai

QUOTE(Linute*** @ 2011 06 07, 15:10)
As suradau savo svajoniu gira
labai panasi kaip vaikysteje buvo statinese
Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus, kaip tik porai dienu
. Is vakaro uzpilei, tai kita vakara jau gali gerti savo gira.
Tik as dedu kaip jie raso ant 3 litru vandens 1 stikline sukraus ir dar 20-30 razinu.
Dabar karsta, labai faina saltos giros atsigerti
P.S. po to kai idedate sausas mieles tikrai negalima maisyti, nes tada ji neputos...


Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus, kaip tik porai dienu

Tik as dedu kaip jie raso ant 3 litru vandens 1 stikline sukraus ir dar 20-30 razinu.
Dabar karsta, labai faina saltos giros atsigerti

P.S. po to kai idedate sausas mieles tikrai negalima maisyti, nes tada ji neputos...

bandėme ir mes pasidaryti šitą - labai patiko


QUOTE(Linute*** @ 2011 06 07, 15:10)
Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus
Mes irgi kartais pasidarom jos, neblogai gaunasi tikrai, o ir kiekis nemažas išeina, ir kaina neaukšta

QUOTE(Zemiete @ 2011 06 09, 09:22)
bandėme ir mes pasidaryti šitą - labai patiko
tik tas laukimas nervina - karšta, seilė varva, o laukti reikia ir dar labai greitai išsigeria 


Tai jūs iš karto darykit ne 3l, bet 6l, ilgiau užteks (jeigu didelė šeimyna, kai karšta tikrai greitai išsigeria)

QUOTE(Siesta @ 2005 08 14, 10:38)
Del koncentratu galeciau pasakyti, kad labai klysti, skonis vien nuo Gubernijos skiriasi kaip diena ir naktis. Sudetyje nera jokiu konservantu, vien tik naturalus komponentai (mieziu, ryziu salyklas, apyniu ekstraktas, alaus mieles) 

Visos giros is parduotuves yra su saldikliais ir anglerugste. O i Gera Gira dar gali prideti razinu arba metu lapeli ir skonis super.
QUOTE(Linute*** @ 2011 06 07, 15:10)
As suradau savo svajoniu gira
labai panasi kaip vaikysteje buvo statinese
Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus, kaip tik porai dienu
. Is vakaro uzpilei, tai kita vakara jau gali gerti savo gira.
Tik as dedu kaip jie raso ant 3 litru vandens 1 stikline sukraus ir dar 20-30 razinu.
Dabar karsta, labai faina saltos giros atsigerti
P.S. po to kai idedate sausas mieles tikrai negalima maisyti, nes tada ji neputos...


Parduotuvese kartonineje dezuteje "Gera gira" apie 3,5 lt, sudetis visiskai naturali, is tos deuztes iseina 9l giros, patogu kad trims kartams po 3 litrus, kaip tik porai dienu

Tik as dedu kaip jie raso ant 3 litru vandens 1 stikline sukraus ir dar 20-30 razinu.
Dabar karsta, labai faina saltos giros atsigerti

P.S. po to kai idedate sausas mieles tikrai negalima maisyti, nes tada ji neputos...

parduotuvėje radau ne vieną giros koncentratą - kai kurių kaina skiriasi kone dvigubai

Dalinuosi giros receptu citrinu gira
QUOTE(atvydas.s. @ 2011 05 06, 07:48)
nu jo, už tokius darbus smetoniškos gamintojams reikėtų griežtai per nagus duot. va tau Volfas Engelman - taip tradicijas į reklamą kiša, o pats šiuolaikiškai gamina, su saldikliais 

ir vis dėlto paaiškėjo visa tiesa. Tikėjau šiuo produktu lygiai taip, kaip pastaruoju metu netikiu VMVT, kuri tik skelbiasi draudžianti realizuoti visokius produktus. Nepatinkimai man ši valstybinė atrodė visąlaik.
Po pakartotinio tyrimo Smetoniškoje giroje saldiklių nerasta
gėriau girą. ir gersiu ją toliau.