
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
mums irgi Klingu gira neuzrugsta, ir ziema prie radijatoriaus laikiau ir laikiausi nurodymu, kazkas pas juos ne taip, gal mieles nebe sviezios

Panorėjau ir aš giros šiom karštom dienom... Juodos duonos kaip tik neturėjau - karšta, 'nekūriau' orkaitės jai kept... Užtat visos duonos kepėjos turi salyklo duonai ir be abejo, mielių.
Dariau tai:
3l vandens
1st cukraus
1 su kaupu v.š. salyklo
2 a.š. sausų mielių.
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą
Kamštis šauna kaip šampanas
jei netyčia kresteli, tai tik saugok, kad visi namai nepriputotų...
Dariau tai:
3l vandens
1st cukraus
1 su kaupu v.š. salyklo
2 a.š. sausų mielių.
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą


QUOTE(Mrs. R @ 2010 06 12, 20:01)
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą
Kamštis šauna kaip šampanas
jei netyčia kresteli, tai tik saugok, kad visi namai nepriputotų...


O koks skonis būna, kai tik salyklas, cukrus ir mielės?
Aš dariau iš pakelio "Lietuvišką girą" (duonos džiūvėsiai, mielės, salyklas). Parašyta 200 g mišinio ir 10 l vandens, bet vandenėlis išėjo pirmą kartą pagal tokias proporcijas. Dabar ėmiau 100 g mišinio ir 2 l vandens, tai skonis apynormalis, bet neputoja

QUOTE(regna @ 2010 04 13, 12:06)
Sveikos mamytės,
peržiūrėjau šią temą ir nutariau įterpti,čia,nes,neradau,receptukų dėl pavasarinio beržų,klevų gaivaus gėrimo sulos.
Man iškilo klausimas,ar niekas negerete sulos?Pasidalinkite.
.
peržiūrėjau šią temą ir nutariau įterpti,čia,nes,neradau,receptukų dėl pavasarinio beržų,klevų gaivaus gėrimo sulos.
Man iškilo klausimas,ar niekas negerete sulos?Pasidalinkite.

.
Laba,
kas liecia sula, tai labai sveikas, skanus, gaivus ir pan. gerimas

su klevu sula ieko nera daroma, nes ja ilgiau palaikiu spasidaro drebuciai, o va berzu sula kas kita



QUOTE(juratekj @ 2010 07 01, 11:42)
Laba,
kas liecia sula, tai labai sveikas, skanus, gaivus ir pan. gerimas
su klevu sula ieko nera daroma, nes ja ilgiau palaikiu spasidaro drebuciai, o va berzu sula kas kita
ja galima rauginti, t.y. imetant dziovintu obuoliuku, kriausiu, razinu ir pan. arba vakuoti. Man asmeniskai labiausiai patinka vakuota sula su juoduju serbetu sakelem
labai skanu, net mano mazoji ja geria 
kas liecia sula, tai labai sveikas, skanus, gaivus ir pan. gerimas

su klevu sula ieko nera daroma, nes ja ilgiau palaikiu spasidaro drebuciai, o va berzu sula kas kita



Gal galit papasakoti, kaip vakuojate sulą su juodųjų serbentų šakelėm. Labai sudomino. Šiemet labai daug sulos turėjome tai nežinojau kur dėti.

Sveiki. Karsciai kankina, gal kam patiks tokia gira. Apelsinine gira: Ingredientai: Apelsinas 1 vnt., Citrinos rugstis 1/4 arb. saukst., Cukrus smulkus 300gr., mieles presuotos 10gr., vanduo virintas 3 litrai. Gaminimas: Svaru apelsina su odele supjaustom gabaliukais ir sudedam i 3 litr. talpos stiklaini. dadedam citrinos rugsti. Atskirai sumaisom gerai cukru su mielem ir dadedam prie apelsino ir viska uzpilam siltu vandeniu. Stiklaini pastatom siltoje vietoje ir pridengiam lengvai dangteliu (nesandariai). Po paros gira perkosti ir supilstyti i bonkas ir uzdarius jas patalpinti i saldytuva horizontalioje padetyje. Po paros gira paruosta. Skanaus!

QUOTE(georgiana @ 2010 05 29, 10:50)
mums irgi Klingu gira neuzrugsta, ir ziema prie radijatoriaus laikiau ir laikiausi nurodymu, kazkas pas juos ne taip, gal mieles nebe sviezios 

o as va vakar uzraugiau, o siandien jau parugusi, vakare visai jau perrugtu, tai ikisau i saldytuva
QUOTE(Mrs. R @ 2010 06 12, 19:01)
Panorėjau ir aš giros šiom karštom dienom... Juodos duonos kaip tik neturėjau - karšta, 'nekūriau' orkaitės jai kept... Užtat visos duonos kepėjos turi salyklo duonai ir be abejo, mielių.
Dariau tai:
3l vandens
1st cukraus
1 su kaupu v.š. salyklo
2 a.š. sausų mielių.
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą
Kamštis šauna kaip šampanas
jei netyčia kresteli, tai tik saugok, kad visi namai nepriputotų...
Dariau tai:
3l vandens
1st cukraus
1 su kaupu v.š. salyklo
2 a.š. sausų mielių.
Salyklą ir cukrų suberiu į 3l stiklainį, užvirinu vandens, užpilu, išmaišau. Kai atvėsta iki kamb temp. ant viršaus užberiu sausų mielių. Išrūgtsa dabar per 6val. (tiesiog matau, kad nuo dugno kyla burbuliukai, paraugauju, jei man gazų pakankamai, vadinasi, viskas) tada - išpilstau į butelius ir - į šaldytuvą. Geriam, kai tik atšalą


pas mane dabar kaip tu su salyklu jau rūgsta gira



Gerulė gira gavosi
tik gal ne vasara, trūksta šilumos, tai ilgiau rūgo, bet įmečiau dar šaukštelį mielių
jau net ir antrą kartą dariau , turėjau svečių, visi labai išgyrė, per mažai tik buvau pasidarius




mano B buvo apsinuodijes Smetoniska gira,tai dvi dienas sirgo..
tai dabar i giru puse net neziurim..

