Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2011 03 09, 22:08)
Noriu paklaust.Radau pirkti m39 adapteri, kad Zenito objektyvus deti ant Canono.Pardavejas sako, kad prie jo reikia pirkti dar ir M42 adapteri.Ar jis mane durnina ar jis teisus?
Va ka raso-
Prie M39 reiktų kažkurio iš šitų, kad uždėti ant skaitmeninio Canon EOS:
- Naujas adapteris (su chipu) su AF patvirtinimu garsiniu signalu M42
objektyvų (Zenit ir kt.) Canon'ui EOS (EF mount), fokusuoja į
begalybę, su galiniu dangteliu, 50, Lt.
- Naujas adapteris M42 objektyvų (Zenit ir kt.) Canon'ui EOS(EF
mount), fokusuoja į begalybę, su flanšu, tad galima naudoti ir
objektyvus su automatine diafragma (be A/M jungiklio) 25,Lt., toks pat
be flanšo - 20,Lt.

duok linkus i tuos daiktus. Siaip ar tikrai tau to m39 reikia? Kas ten tavo per objektyvai? Zenitas paprastai M42?
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 03 09, 22:24)
O kodėl graudulys, Dalyja? sad.gif

Nežinau gal leis paskaityt...
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 03 09, 21:43)
duok linkus i tuos daiktus. Siaip ar tikrai tau to m39 reikia? Kas ten tavo per objektyvai? Zenitas paprastai M42?

Mano Zenitas su M39.Pas mane Mir-1 ir Tair 11, tai sake, kad su adapteriu galeciau sukti juos ant canono.Bet galvojau, kad uztenka vien M39?

Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 03 09, 21:47)

Ech............ verysad.gif
Atsakyti
Robobebre, is cia

https://sites.google...home/adapteriai
Atsakyti
[quote=Rita Gude,2011 03 07, 21:35]
Pirma scena, eisiu link citrusinių
[/quote]

tamsu, nieko nesimato

[quote=paprasta,2011 03 07, 21:44]
Aš vėl su vyrais... kritikai
[/quote]

Man abi fainos, tik antroj lyg fokusas nusokes nuo veido i alkune
Ir apdirbimas skiriasi, bet speju antraja bandei gelbet del to prikontrastinai...

[quote=Rita Gude,2011 03 07, 23:24]
Čia juk irgi maistas?
[/quote]

Man neskanu, sokoladas turi buti skanus tongue.gif suprantu, kad apsilauze, bet atrodo kaip pasenes pabales sokoladas.

[quote=Ka_kava,2011 03 08, 00:30]
As labai noreciau prie jusu prisijungti, bet turbut su mano fotiku nelabai imanoma Ko gero pirma reikia priemone fotografijoms tinkamesne nusipirkti
[/quote]

Ne fotike esme mirksiukas.gif

[quote=Ka_kava,2011 03 08, 01:24]
Noreciau isgauti nuotraukas su neryskiu fonu pvz, kazin ar su juo pavyktu?
Kaip cia pvz:
[/quote]

Bedarydama namu darbus suvoksi kaip ta neryskuma isgauti, net ir su muiline, tad nieko nelaukdama pradek bandyti

[quote=Vanillla,2011 03 08, 07:09]
dar idesiu kelias tos pacios fotosesijos nuotraukas, idomu kaip sios ziurisi.
[/quote]

Pirmoj ir man rankos kliuva
Antra geriau man, bet per daug galva susukta ir kaip jau minejo nosis pailgeja, mano nosis ne is trumpuju, tai zinau, kad pries veidrodi pasisukiojus randu kampu kai ji atrodo geriau tongue.gif

[quote=Vanillla,2011 03 08, 08:58]
turbut man nelemta. dar viena nevykele fotografijos pasauly
[/quote]

nosi aukstyn, svarbu bandai ir darai, o nepasiduodi 4u.gif vieniem greiciau, kitiem leciau sekasi, tik per menesi dar turbut nei viena cia esanti neismoko mirksiukas.gif Pasiziuresi i savo situs darbus po metu ir kils kitokiu minciu 4u.gif

[quote=Zirzilja,2011 03 08, 09:54]

dedu II-aja dali portretu uzduoteles
(is karto pasisakau del petneseles, norejau klonuoti, bet labai sunkiai su peties seseliu susikalbu, na o Yvete palaimino ta sleikute taigi dedu su ja)

as asmeniskai pati nesu patenkina siuo portretu, man jame kazko truksta, bet nezinau ko....
[/quote]

Seniai seniai sioj temoj skaiciau, kad nosis turi neislisti uz veido ribu (nesirisa zodziai, tikiuosi supratai ka turiu omeny) blush2.gif
del formato nesu tikra, bet kvadratas man nelabai ziurisi

[quote=Tiga,2011 03 08, 09:59]
Sveikos, isigijau savo issvajotaji 50tuka!!!
[/quote]

thumbup.gif
pirma man smagi, antroj truksta po kojom vietos, trecioj is kart norisi fotika paslinkt zemyn ir desinen, 4 labiausiai patiko, paskutine visai ne- virsus sunkus, spaudzia, ji net susilenke, o po kojom vietos yra per daug, kairej pusej irgi uzspausta; nebent puse is apacios nukirptum (mazdaug iki kisenes), bet matai, skoniu skirtumas...

[quote=Rita Gude,2011 03 08, 10:30]
Na, va, apelsinės ir citrino vestuvės

[/quote]

Na va, o jaunosios veido nesimato... taip ir norisi pasukt galva kairen, paziuret kaip gi nuotaka atrodo tongue.gif
Mintis patiko wink.gif

[quote=*Nendria*,2011 03 08, 11:23]
Oba, ka tik supratau, kad man mirtinai reikia morkos
[/quote]

Ir man lotuliukas.gif

[quote=Rita Gude,2011 03 08, 13:05]

Laisvai sakot kritiką, aš juodai nemoku portretų.

[/quote]

Man patiko, netrukdo nei isdegimai nei jokios rauksles (ju net nemaciau ir neieskojau), grazi moteris, ko daugiau noret smile.gif

[quote=Yvette,2011 03 08, 14:16]
Olala, norėjau tau brūkštelti. Pjaunasi komentarai su nuotraukom. O aš tokia bjauri boba, komentarais tikiu tuomet, kai pastebiu, kad žmogus žino apie ką kalba. Kadangi savo nuotraukose nepastebi elementariausių klaidų, tai tavo komentarai gaunasi tokie vadovėliniai. Na imk ir pritaikyk tas žinias praktijoje. Įkelk kokią savo foto ir išanalizuok ją, taip pat, kaip darai su kitų nuotraukom.
[/quote]

drinks_cheers.gif
nors as pvz., kai kuriu klaidu is karto nematau, bet kita diena ar po savaites geriau matosi visi trukumai.

[quote=antajo,2011 03 08, 17:05]
norejau pacituot pora mergaiciu ir tiesa pasakius piktai si ta parasyt.. nes labai neskaniai perskaiciau praeitos temos paskutinius psl..
tik turiu toki patarima: paiimkt jus tas sena zenita, nueikit i meista ir atsineskit bent viena gera kadra.. tada jau galit kalbet apie mianus, depresines nuotraukas ir maziau.. na ir siaip siulyciau neapsiribot tik sm fotografijos pradziamoksliu ar flirku - pastudijuokit fotografija - tada nebekils klausimu kodel ten "vadinasi mianas", o kitka tik momentine - "vienkartine" fotografija
[/quote]

drinks_cheers.gif

[quote=eurikaite,2011 03 08, 17:51]
aktualu , bet jei tokia kaina tai gal originalus ar sapaklekas
[/quote]

Man atrodo apie adapterius sake originalas ar ne, ne objektyvus. turiu neoriginalu adapteri nusipirkus, £5-7 mokejau.

[quote=o la la la,2011 03 08, 18:39]
Mergaites, gal kuri zinot kaip boke/ ziburiukai isplauke isgaunami fone?

[/quote]

Nezinau kaip cia, bet kokios formos diafragma tokios formos ir ziburiukai buna, ot nepamenu kur skaiciau doh.gif su pavyzdziais buvo, jei prisiminsiu idesiu

[quote=Yvette,2011 03 08, 20:53]
Trumpas uždavinukas. Pasakykit, kas šitoje foto negerai, arba keista

[/quote]

MAn pirmiausia krito akys, nes skirtingo ryskumo nuo visos nuotraukos, buciau sakius piestos, bet kad negyvas nebuciau pagalvojus

Nespeju jusu pavyti, siandienos dar neperskaiciau kas parasyta
Ot dar ir citatos pasidare keistos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 09 kovo 2011 - 22:01
QUOTE(Alabama @ 2011 03 09, 21:08)
Noriu paklaust.Radau pirkti m39 adapteri, kad Zenito objektyvus deti ant Canono.Pardavejas sako, kad prie jo reikia pirkti dar ir M42 adapteri.Ar jis mane durnina ar jis teisus?
Va ka raso-
Prie M39 reiktų kažkurio iš šitų, kad uždėti ant skaitmeninio Canon EOS:
- Naujas adapteris (su chipu) su AF patvirtinimu garsiniu signalu M42
objektyvų (Zenit ir kt.) Canon'ui EOS (EF mount), fokusuoja į
begalybę, su galiniu dangteliu, 50, Lt.
- Naujas adapteris M42 objektyvų (Zenit ir kt.) Canon'ui EOS(EF
mount), fokusuoja į begalybę, su flanšu, tad galima naudoti ir
objektyvus su automatine diafragma (be A/M jungiklio) 25,Lt., toks pat
be flanšo - 20,Lt.

paprastai nuo zenito sriegis būna m42, bet senesnių heliosų, pvz., yra m39 sriegis. kiekvienu konkrečiu atveju reik žiūrėt. galima pirkti m39 adapterį ant canon ar nikono, ko tik norit, arba, kaip mane šiandien nušvietė, galima pirkt m42 adapterį ant canono, o tą m39 sriegio objektyvą mauti ant m42 adapterio kartu su makro žiedu m39.
ką nors supratai? biggrin.gif

QUOTE(robobebras @ 2011 03 09, 21:43)

paprastai, bet ne visi. jei senesnis heliosas, tai būna kitokio sriegio. kaip leica. būtų prašmatnu - heliosas ant leicos. wow smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 09, 22:53)

nu cia nuotraukos nera prie kiekvieno daikto, bet kiek supratau tas tavo m39 adapteris yra skirtas pereikti i m42, t.y. toks ziedas, o paskui jau is m42 yra perejimas i canon. Pirk is ebay, ten po 3 dolcus tokios nesamones tekainuoja (su af confirm biski brungiau, bet vis tiek dvigubai pigiau nei cia), nemokamas siuntimas. Aisku laukt reiks.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 03 09, 22:08)
paprastai nuo zenito sriegis būna m42, bet senesnių heliosų, pvz., yra m39 sriegis. kiekvienu konkrečiu atveju reik žiūrėt. galima pirkti m39 adapterį ant canon ar nikono, ko tik norit, arba, kaip mane šiandien nušvietė, galima pirkt m42 adapterį ant canono, o tą m39 sriegio objektyvą mauti ant m42 adapterio kartu su makro žiedu m39.
ką nors supratai? biggrin.gif
paprastai, bet ne visi. jei senesnis heliosas, tai būna kitokio sriegio. kaip leica. būtų prašmatnu - heliosas ant leicos. wow smile.gif

QUOTE(robobebras @ 2011 03 09, 22:15)
nu cia nuotraukos nera prie kiekvieno daikto, bet kiek supratau tas tavo m39 adapteris yra skirtas pereikti i m42, t.y. toks ziedas, o paskui jau is m42 yra perejimas i canon. Pirk is ebay, ten po 3 dolcus tokios nesamones tekainuoja (su af confirm biski brungiau, bet vis tiek dvigubai pigiau nei cia), nemokamas siuntimas. Aisku laukt reiks.

Ajofana biggrin.gif

Pas mane nera helioso.Turiu Zenita B 1967 metu, prie jo du objektyvai, ir sriegis M39.Na bent jau man taip matuojasi.
Tai ka man pirkt canonui-M39 ar M42 ar abu?O siaube biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 03 09, 23:08)
būtų prašmatnu - heliosas ant leicos. wow smile.gif

nu tada man tokio reikia lotuliukas.gif
Rico, nu nepavydžiu dabar taisyti žinutę. Porąkart bekomentuojant buvo taip nutikę. Laiko gaišimas paskui kol atsirenki kuris komentaras prie ko ir kaip geriau pataisyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 09 kovo 2011 - 22:26
Rico, dekui wink.gif bandysiu ir toliau wink.gif

Va dbr ieskau modeliuko, aukstos lieknos ilgakases blondines tongue.gif lotuliukas.gif kur gaut? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2011 03 09, 22:27)
Va dbr ieskau modeliuko, aukstos lieknos ilgakases blondines  tongue.gif  lotuliukas.gif kur gaut? biggrin.gif

ryyyskiai ne as biggrin.gif
Atsakyti