Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sokejuke86 @ 2011 03 12, 20:31)
Tokį objektą dabar fotografavau,

Katyte tavo labai fotogeniska. Tik negraziai atrodo susilamdes raudonas fonas. Ir gyvunus, jeigu neklystu, reikia fotografuoti ju lygyje. Ir galas uzpakaliuko su uodegele nukirstas. Sekmes tolimesniuose bandymuose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 12, 20:31)
Dalyvauk žaidimuose biggrin.gif Galvodama apie užduoties išpildymą darysi visokius variantus ir taip tobulėsi  biggrin.gif
Papildyta:
Merginos, o filtrai nesvarbu kokio vardo,. pvz savo sigmai 50-ukui reik 77 mm, tai būtinai Sigma 77 mm, ar gali būti bet koks?

Nėra ko tempti, reikia įsigyti, tuo pačiu reflektorių reik paimti ir blykstę. Vasarą nebus laiko laukti, noriu pagaudyt saulę va šitaip

jei algą laiku mokėtų netempčiau dėl filtrų objektyvo ir t.t. kol kas svarbiau mokesčius sumokėti.. doh.gif nors viskas taip vilioja, bet kai nėra iš ko tai nėra ko ir svarstyt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 03 12, 20:46)
Katyte tavo labai fotogeniska. Tik negraziai atrodo susilamdes raudonas fonas. Ir gyvunus, jeigu neklystu, reikia fotografuoti ju lygyje. Ir galas uzpakaliuko su uodegele nukirstas. Sekmes tolimesniuose bandymuose.  4u.gif

Ačiū už palinkėjimus, oi kyciaus tai foto visokių yra, tik jeigu imi visą kycių ir stambiu planu tai centruotai išeina g.gif

Čia dar mergaitės pora portretukų.. Kol kas deja labai vargstu ir su programomis, bandydama patvarkyti foto, versti į j.b ir t.t. Bet man mergaitės akys patinka. Rodau Jums nors gėda, bet manau kad patarimai padeda blush2.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sokejuke86: 12 kovo 2011 - 19:57
QUOTE(mamagute @ 2011 03 12, 15:59)
Šiaip man patiko foto

dekui uz komentara 4u.gif
QUOTE(Dalyja @ 2011 03 12, 18:39)

Na man patiko visai. Tik dar reikėjo paprašyt, jog pasižiūrėtų modelis per petį liūdnai  mirksiukas.gif

aciu ax.gif turiu ir su "puse zvilgsnio" tai gal ir is ju viena "apdirbsiu" rolleyes.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 03 12, 19:30)
Ateinu su keliomis nuotraukomis is siandienines fotosesijos.  smile.gif

is cia rodytu, man ispudingiausia trecioji, laaabai patinka, o kitos tai nekabina 4u.gif dar nueisiu kitas paziuret smile.gif saunuole, man vien del treciosios nuotraukos fotosesija vykusi atrodo rolleyes.gif

QUOTE(sokejuke86 @ 2011 03 12, 19:56)
Bandau rodyti kelias foto

siaip is esmes, vaizdiniu atzvilgiu, visos panasios, pirmaja taisyciau, vaziuoja zemyn smile.gif
Atsakyti
Katinuką ir iš jo lygio fotografavau bet čia aju buitinės, nenoriu jomis teršti fotumo.
Tik klausimas- čia jau gerai, čia jau jo lygyje?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 03 12, 20:57)

Visu pirma, jeigu tai portretas, tas zmogus, stovintis, salia (uz nugaros) neturetu ten stoveti. Toliau nuotraukai truksta ryskumo, kontrastingumo. Spalvotoje nuotraukoje mergaites akys labai graziai spindi, j/b jau nebe taip. smile.gif

sokejuke, na katinelis tai pas jus oi koks grazuolis. wub.gif Bet aplinka (prasau nesupykti), pateikimas, labai nupigina. Jeigu megsti fotografuoti savo gyvunus, pasivartyk foto kokiam flickr ar kitam tinklapi. Galbut bandyk atkartoti. As taip mokausi. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 12 kovo 2011 - 20:05
neįkeliu antros mergaitės foto įkelia didelė, nors sumažinu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sokejuke86: 12 kovo 2011 - 20:03
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 03 12, 20:00)
Katinuką ir iš jo lygio fotografavau bet čia aju buitinės, nenoriu jomis teršti fotumo.
Tik klausimas-  čia jau gerai, čia jau jo lygyje?

na, nera jau tokios taisykles, kad privaloma gyvunus fotkint ju lygyje. nes vien tai nepadarys foto grazesne. as tai uz tai, kad fotkint is bet kur, svarbu galutinis rezulatas butu zavus biggrin.gif kad ir cia: http://fotokudra.lt/...p...topw&page=2

Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 12, 21:03)
na, nera jau tokios taisykles, kad privaloma gyvunus fotkint ju lygyje. nes vien tai nepadarys foto grazesne. as tai uz tai, kad fotkint is bet kur, svarbu galutinis rezulatas butu zavus biggrin.gif kad ir cia: http://fotokudra.lt/...p...topw&page=2

tikrai nuotrauka įspūdinga thumbup.gif žodžiu einu mokytis ačiū
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 03 12, 20:59)
is cia rodytu, man ispudingiausia trecioji, laaabai patinka, o kitos tai nekabina 4u.gif dar nueisiu kitas paziuret smile.gif saunuole, man vien del treciosios nuotraukos fotosesija vykusi atrodo rolleyes.gif

Oi kaip malonu girdeti. bigsmile.gif

Labai noretusi isgirsti pastabu del kompozicijos, technikos ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 03 12, 20:00)
Tik klausimas-  čia jau gerai, čia jau jo lygyje?

Jau brumbrumai atsakė, kad nebūtina gyvūnų fotografuoti jų lygyje. Bet kalbant apie lygį, tai čia yra gyvūno lygyje

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 12 kovo 2011 - 20:12
QUOTE(Zirzilja @ 2011 03 12, 11:07)
dedu dar viena daina

sis variantas manes pacios netenkina, bet kaip norejau - nesigavo

V.Kernagio "Išeinu"

nelabai man apdirbimas foto. Daug norisi, bet vat jei viena ranka brauktų per užuolaidas, jas praskleisdamas, tada būtų tas kažkas, ko šioje foto trūksta. Dabar kažkaip sustingę viskas ir bežiūrint netikiu, kad jis išeis. Rodos tikrai tuoj persigalvos ir sugrįš.

Brumbrumai, man tavo šis koliažas, kad gal ir stiliumi kitoks, bet labai nuoširdžiai ir gražiai padarytas. Toks, su jausmais. Gal tavo foto komponavimo kitokio norisi, bet idėja tai liuksinė. Išlaukei kiek reikėjo ir nudžiuginai.

Kristukk, pirma foto tai schmoll.gif Nu su bizūnu užvaikyčiau fotografą už tokią foto. Kokia veido išraiška. Nežinau ar aš ją taip matau, bet jos vietoje, slėpčiau šitą foto kuo giliau.
Antra trečia taip pat ne, nors nėra taip blogai kaip pirmoji.
Prie paskutinės dar kiek apdirbėčiau tiek su spalvomis, curves ir ryškumu. Visai nieko.

Šokėjuke, na išmokai vieną pamoką. Nereikia skubėti. Sustoti ten reikėjo, sustoti.
Apie katiną, raudonam fone. Na gerai, nelieja tau fono. Pakalbėkim apie kompoziciją. Trūksta letenėlių ir uodegos. Jį gali visaip fotografuoti, nebūtinai jo lygyje, iš žemiau ar aukščiau. Antroje foto, kur buityje nufotografuotas, vėlgi matosi, akd su komponavimu reikia dirbti. Su pagrindinėm taisyklėm.
Mergaitės nuotraukoje kirpk lauk kairę pusę. Ir patvarkyk curves. Atsargiai, kad neišmurzintum veiduko, kažkiek sharp uždėk ir turėsi geresnę foto, nei dabar. Nors šiaip aš ir prieš karpymus, bet juk šita tavo foto jau ir taip apkarpyta.

Hazelnut, na akį merkia tavo katinas. Fain smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 03 12, 20:20)
Hazelnut, na akį merkia tavo katinas. Fain  smile.gif
Merkt tai merkia, bet kojų ir uodegos vitiek trūksta doh.gif čia sena labai, įdėjau tik kaip pavyzdį unsure.gif
Atsakyti