Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(Jurgita L @ 2011 08 17, 15:02)
o jus kai pagimdet gulejot akuseriniam? mane su mazaja pagulde pataloginiam kur pries tai gulejau. sako vietu nebuvo nes gimde ta para 23 moterys. bet man atrodo mokamu buvo. tai ten pasakojo kad prieziura pasaka. o kur as gulejau tai pacioms ir pervystyti ir migdyti reikejo sesutes nepadejo. moteris kur salia manes gulejo ji isvis sunkiai vaiksciojo. mazylis verkia nes suslapo. o sestute atejo pasake nu verkia ar kaz kas panasaus ir nuejo nepadejusi. sakau gal as galiu padeti nes jau stipresne buvau. tai ji vargse pati vaikai pervyniojo. o pacioj pradzioj net mano anyta geriau padejo nei sesutes (nes ji su vaiku gydytoja dirba). tai vyrui sakau kad man su anyta pasiseke  blush2.gif  ax.gif tik paskutine para kai buvom ir pamaina keitesi tai viena sesute nu pasaka. ateina paklausia, pasiteirauja kaip jums sekasi  biggrin.gif kad daugiau tokiu butu  thumbup.gif

Kai as pries kelias savaites pagimdziau, ta para gime 40 kudikiu, tai 23 dar ne riba wink.gif Gulejau mokamoj palatoj po gimdymo, sesutes patiko, bet man net i galva nesove mintis, kad kazkas is personalo turi pervystyti ir pamigdyti mano vaika. Gal dar noretumet, kad ir pazindytu uz jus??? Juk ligoninej bunat tik kelias dienas, o namie tuos darbus reikes tukstancius kartu atlikti doh.gif Suprantu, kad kyla visokiu klausimu naujoms mamoms, kad savijauta po gimdymo ne kokia, bet, kaip sako akuseres - kuo greiciau atsistosi ant koju ir kuo daugiau judesi, tuo greiciau atsigausi po gimdymo. Ligonine ne viesbutis, nereikia tureti nepagristu lukesciu. Kudikis yra jusu asmeninis apsisprendimas, ne visuomene ir ne sesutes turi juo rupintis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 08 14, 21:09)
bet VGN turi juk naujagimiams palankios ligoninės statusą ir žindymu tikrai rūpinasi.

tik vakar iš VGN grįžau, priešpienio turėjau sočiai, bet neturėjau beveik spenelių, gimdžiau sekmadienį, dar ir dabar dantis sukandu kokie jie jautrūs, bet maitinant ryte sesutė atnešė termometrą, tuo pačiu paprašiau pažiūrėt ar gerai mažė valgo, nes speneliau skaudūs darosi, tik tuojau pat parodė kokio pozoj vaikas turi būt, dar vyras užmetė akį ir thumbup.gif speneliai vis dar jautrūs, bet maitinimas jau malonesnis. O pagalbą ten noriai davė
Atsakyti
Turiu klausimą. Čia daug kartų užsiminėt apie mažylių perrenginėjimą ir pervystymą. Jei vaikutį ruošiuosi vystyti, tai vystyklus savo reikia turėti?
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2011 08 18, 17:08)
Turiu klausimą. Čia daug kartų užsiminėt apie mažylių perrenginėjimą ir pervystymą. Jei vaikutį ruošiuosi vystyti, tai vystyklus savo reikia turėti?

na mano vaiką pradžioje pilnai rengė tik savo rūbais, davėm tik pampersą ir kojines-paprašė. Palatoje buvo krūva tų virššutinių vystyklų bei vieni marškinėliai su rankovėj, naudojom kiek reikėjo. manau jei pritrūktum, paprašysi, duos. Tik va vidinius "įklotus" gali tekti turėti.
Atsakyti
QUOTE(bergamote @ 2011 08 18, 17:04)

Čia ne į temą, bet kai pamatau Jūsų nick'ą, tai taip skanu pasidaro, taip arbatos užsimanau su bergamote lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VinDi: 18 rugpjūčio 2011 - 16:43
gal kuri neseniai gimde ir mokejo anestozologei uz epidiura? noreciau suzinoti kokia tai buvo suma blush2.gif realiai juk turetu buti nemokamai, ane? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milasa @ 2011 08 19, 09:56)
gal kuri neseniai gimde ir mokejo anestozologei uz epidiura? noreciau suzinoti kokia tai buvo suma  blush2.gif  realiai juk turetu buti nemokamai, ane?  g.gif

siaip epiduras atperkamas, budavo, ligoninei, o ne anesteziologui. vaistineje jis daugmaz apie 30-40lt.kainuoja. Jei turejote omenyje "atsidekojima" anesteziologui uz darba. (o cia jau kaip kad nori/gali.) mano vyras "dave" 100.
Atsakyti
QUOTE(Arenga @ 2011 08 18, 15:44)
Čia turbūt, kad ir į gimdyvę atsižvelgia, kadangi aš iškart normaliai vaikščiojau ir t.t. tai gal dėl to pačiai ir reikėjo keist  g.gif

Ko gero taip ir yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VinDi @ 2011 08 18, 17:43)
Čia ne į temą, bet kai pamatau Jūsų nick'ą, tai taip skanu pasidaro, taip arbatos užsimanau su bergamote  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Beje, bergamočių eterinis aliejus nuostabiai kvepia ir labai tinka moterims po gimdymo (sudėlioja hormonus į savo vietas, ramina, gerina miego kokybę), užtenka vieno lašelio ant pagalvės. Tik reikia paieškoti tikro ir kokybiško.
Atsakyti
QUOTE(beatapetkuniene @ 2011 08 05, 13:41)
Cia mamytes pries tai rase apie vokelius...tikejausi, kad sioje istaigoje to nera deja...
Apskritai keista, iskarto pasiteisinu, kad neismanau medicinoje todel parasysiu savo nuomone, netikejau, kad atvykus i Viesaja istaiga teks viska tureti netgi medicininius dalykus...nori epiduro-siusk vyra i vaistine ir pirk, netgi paluciu pati turi nusipirkti sau kad turetum ant ko guleti, jeigu ne-pragulesi visa nakti kraujo klane...Gerai, kad dar uz gimdymo stala nuomos neeme biggrin.gif

Na kai aš gimdžiau beveik prieš du metus reikėjo visus vaistus atpirkinėt, siųsdavo vyrą į vaistinę, bet ten viskas gal 20 lt kainavo... Palas turėjau savas vienkartines. Jei nebučiau turėjus, tai būtų reikėję gulėti ant ceratos ir palos tokios. Tai jaučiu nesvarbu kokie butų laikai tai vesčiausi vistiek tuos vienkartinius paklotus, nes daug patogiau. O ir sesutės iškart apsidžiaugė, kad savo atsivežėm, tipo ot kokie supratingi.

O kaip ten remontai kaži? Lovos vis dar kaip ant lentų gulėt?
Papildyta:
QUOTE(Miglinė @ 2011 08 07, 13:30)
ruošiuosi imt mokamą jei tik bus laisvų, o jei ne tai teks tenkintis automatu  rolleyes.gif
be kavos mane ištinka migrena čia jau man daugiau vaistas, o ne maistas
ačiū už info, reik apsižiūrinėt, bet kaip keista, kad tokioje ligoninėje nėra vaistinės ir bufeto, puiki niša bizniui  biggrin.gif

Geriau pasiimkit labai daug vandens... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(-chile- @ 2011 08 07, 12:08)
Jeigu planuojate pati savo vaikuti maitinti, patarciau bent pradzioj atsisakyti kavos 4u.gif
Kofeinas naujagimiui ne pats geriausias dalykas.

Ir jeigu kyla toks klausimas, suprantu, kad pirmo vaikucio laukiates smile.gif
Patikekit, pradzioj ne iki kavos, net ir jeigu Jusu vaikutis bus ramus. Energijos ten nereikia, miegos maziukas ir Jus ilsekites smile.gif

nu gimdymo namuose tai tikrai ne kavos galvoj, kai organizmas dehidratuotas. Mes su palatos kaimyne visą naktį vandenį pliumpinom. O kai pritrūkau, tai tas aparatas man o nedavė.

O dėl kavos, na kai grįžau namo galvojau gyvensiu be jos. Nu bet negalėjau, tai puodelį espreso ryte vistiek pasidarydavau.
Papildyta:
QUOTE(oliushka @ 2011 08 06, 11:24)
Aš ir ruošiuos gimdyti VGN, jei nedaug laiko iki termino bigsmile.gif
Iškylo klausimėlis ar reik vyrui aprangą pirktis, siūlus ir reik turėt savo?
Palutes ir kitas smulkmenas susipirkau, jei neprireiks susinauduos vėliau mirksiukas.gif
Kas neseniai gimdėt pasidalinkit prašom 4u.gif

vyras tegu pasiima naminius rūbus ir šlepetes, kad švarus gimdykloj butų.
Atsakyti
pasirodo VGN internetinę svetainę turi su visokia info http://www.vgn.lt/akuserijos-skyrius
Atsakyti
Sakykit mamytes, o iki kiek cm maximum atsidarius gimdos kakleliui dar daromas epiduras? Pirma gimdziau be epiduro,bet dabar galvoju jei jau bus labai sunku iskesti skausma,tai prasysiu,tik va nezinau iki kiek cm dar daro,nes daznai pasako,kad jau velu unsure.gif
Ir beje,kaip supratau uz ji reikia susimoketi ar ne?
Atsakyti