Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai po santuokos

QUOTE(Alksniukė @ 2007 08 07, 16:40)
Merginos, kilo ir man klausimėlis: kokia tvarka keistis dokumentus įvairiose instancijose?
Dėl paso einu šiandien. Bet kaip toliau? Pirmiausia pranešt sodrai, paskui darbdaviui ir universitetui, o iš karto po to - bankui (kad nebūtų problemų pervedant atlyginimą ir stipendiją)?
Ar gali būt problemų, jei banke mano pavardė jau pakeista, o kažkas pinigus vis dar pervedinėja sena pavarde???

Manau kad svarbiausia, jog i tavo saskaita perveda, o i -aities ar -ienes bankui nesvarbu smile.gif Nebent tarprautinis pervedimas kai reikia nurodyti tikslu gaveja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alksniukė @ 2007 08 07, 15:40)
Merginos, kilo ir man klausimėlis: kokia tvarka keistis dokumentus įvairiose instancijose?
Dėl paso einu šiandien. Bet kaip toliau? Pirmiausia pranešt sodrai, paskui darbdaviui ir universitetui, o iš karto po to - bankui (kad nebūtų problemų pervedant atlyginimą ir stipendiją)?
Ar gali būt problemų, jei banke mano pavardė jau pakeista, o kažkas pinigus vis dar pervedinėja sena pavarde???

Sodra žinos ir taip, tik tiek, kad reikės pasikeisti patį pažymėjimą. O paskui kaip turėsi naują asmens kortelę, darbdaviui, universitetui ir į banką. Nepamiršk su savimi turėti santuokos liudijimo kopijų, nes jų visur reikės. 4u.gif
Atsakyti
as dar tik pasa keiciuos, po menesio gausiu doh.gif , o dar tiek reik pasikeist
Atsakyti
QUOTE(piamia @ 2007 08 01, 07:41)
gal ir keista nuskambes, bet ar butina keisti parasa?
pavarde pasiimsiu vyro, bet paraso tai kazkaip nematau reikalo keisti. jis dabar pas mane toks neutralus.. blush2.gif

Nebūtina mirksiukas.gif Aš jau antrą kart teku, o parašas vis dar mergautinis lieka biggrin.gif Kaip pasirašai pase, ar ATK, toks ir turi būt visur naudojamas parašas, nors tai tebūtų ir kryžiukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2007 08 09, 16:53)
Nebūtina  mirksiukas.gif Aš jau antrą kart teku, o parašas vis dar mergautinis lieka  biggrin.gif Kaip pasirašai pase, ar ATK, toks ir turi būt visur naudojamas parašas, nors tai tebūtų ir kryžiukas  biggrin.gif

as irgi paraso nekeiciau mirksiukas.gif , nes pamirsiau ir pasirasyciau kaip seniau (prie pavardes naujos negaliu priprast, vis senaja rasau doh.gif lotuliukas.gif )
Atsakyti
Aš tai tokia tvarka keičiuosi:
1. Pasas (čia aš visur naudoju pavadinimą pasas, nes patogiau, iš tiesų kalbu apie ATK) (reikia santuokos liudijimo, nuotraukų, 10 Lt kvituko ir seno paso, taip pat užpildyti prašymą dėl paso išdavimo, žinoma jau nauja pavarde ir pasirašant nauju parašu), bent jau pas mus pagamina kažkur per mėnesį.
2. Darbdavys (reikia santuokos liudijimo kopijos ir parašyti prašymą, kad aš, tokia ir tokia, prašau vietoj pavardės "-ytė" naudoti "-ienė"), parašys įsakymą ir duos darbo sutarties pakeitimą pasirašyti.
3. Studijų įstaiga (man nereikia, nes aš šiuo metu nestudijuoju, bet manau, kad irgi užtenka tik santuokos liudijimo kopiją pateikti ir užpildyti kažkokį prašymą)
4. Sodros pažymėjimas (kai jau gauni pasą, nes iki tol kažkokie duomenys pas juos neateina), kiek žinau, reikia tik nuotraukos ir seno pažymėjimo, padaro nemokamai.
5. Bankas, kredito įstaiga (irgi tik su nauju pasu priima, bent jau maniškės).
6. Deklaruoti gyvenamąją vietą (čia toms, kurios keičia). Šiaip tai nuo šito gal ir pradėt reikia, bet aš kol kas su sena gyvenamąja vieta pasą darausi, vistiek gi anspaudų nieks nededa. O kai atsiimsiu, tai ir deklaruosiu teisingai.
7. Poliklinika, gydymo įstaiga (ten kažkokios irgi performinimo procedūros egzistuoja, tik dar nežinau kokios, turbūt kiekvienoj įstaigoj kitaip...). Reikės pasidomėti.
Na va, atrodo ir viskas. O dabar, jei kas rimtesnio nusimato dokumentų tvarkyme, tenka nešiotis santuokos liudijimą, kad galėčiau įrodyti, kad aš esu aš, tik pasas dar senas lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(jurg_ita @ 2007 08 14, 11:26)

O jei nepasikeiti pavardės po santuokos, ar būtina ką keistis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2007 08 14, 12:14)
O jei nepasikeiti pavardės po santuokos, ar būtina ką keistis?  g.gif

tada nereikia keisti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ita @ 2007 08 14, 12:26)
1. Pasas (čia aš visur naudoju pavadinimą pasas, nes patogiau, iš tiesų kalbu apie ATK) (reikia santuokos liudijimo, nuotraukų, 10 Lt kvituko ir seno paso, taip pat užpildyti prašymą dėl paso išdavimo, žinoma jau nauja pavarde ir pasirašant nauju parašu), bent jau pas mus pagamina kažkur per mėnesį.
2. Darbdavys (reikia santuokos liudijimo kopijos ir parašyti prašymą, kad aš, tokia ir tokia, prašau vietoj pavardės "-ytė" naudoti "-ienė"), parašys įsakymą ir duos darbo sutarties pakeitimą pasirašyti.
3. Studijų įstaiga (man nereikia, nes aš šiuo metu nestudijuoju, bet manau, kad irgi užtenka tik santuokos liudijimo kopiją pateikti ir užpildyti kažkokį prašymą)
4. Sodros pažymėjimas (kai jau gauni pasą, nes iki tol kažkokie duomenys pas juos neateina), kiek žinau, reikia tik nuotraukos ir seno pažymėjimo, padaro nemokamai.
6. Deklaruoti gyvenamąją vietą (čia toms, kurios keičia). Šiaip tai nuo šito gal ir pradėt reikia, bet aš kol kas su sena gyvenamąja vieta pasą darausi, vistiek gi anspaudų nieks nededa. O kai atsiimsiu, tai ir deklaruosiu teisingai.
7. Poliklinika, gydymo įstaiga (ten kažkokios irgi performinimo procedūros egzistuoja, tik dar nežinau kokios, turbūt kiekvienoj įstaigoj kitaip...). Reikės pasidomėti.
Na va, atrodo ir viskas. O dabar, jei kas rimtesnio nusimato dokumentų tvarkyme, tenka nešiotis santuokos liudijimą, kad galėčiau įrodyti, kad aš esu aš, tik pasas dar senas  lotuliukas.gif

prie viso to dar prideciau vairuotojo pazymejima. Teko girdeti, kad daugelis nekeicia, bet kadangi jau po santuokos automobili registravau nauja pavarde tai ir teises del sventos ramybes pasikeiciau. Zodziu vienas nuostolis ir laiko gaisimas dokumentus tvarkant doh.gif Vyrams geriau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_zalia: 17 rugpjūčio 2007 - 09:28
QUOTE(ruta_zalia @ 2007 08 17, 10:27)
prie viso to dar prideciau vairuotojo pazymejima. Teko girdeti, kad daugelis nekeicia, bet kadangi jau po santuokos automobili registravau nauja pavarde tai ir teises del sventos ramybes pasikeiciau. Zodziu vienas nuostolis ir laiko gaisimas dokumentus tvarkant  doh.gif  Vyrams geriau  g.gif

jo, nuostoliai simtais doh.gif , ale kaip mes del vyru aukojames doh.gif , keiciam savo pavarde i ju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2007 08 17, 10:27)
prie viso to dar prideciau vairuotojo pazymejima. Teko girdeti, kad daugelis nekeicia, bet kadangi jau po santuokos automobili registravau nauja pavarde tai ir teises del sventos ramybes pasikeiciau. Zodziu vienas nuostolis ir laiko gaisimas dokumentus tvarkant  doh.gif  Vyrams geriau  g.gif

o aš dar ir buto dokumentų keitimą pridėčiau... vien žodžiu popierizmo tikrai daug... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ita @ 2007 08 14, 11:26)
Na va, atrodo ir viskas. O dabar, jei kas rimtesnio nusimato dokumentų tvarkyme, tenka nešiotis santuokos liudijimą, kad galėčiau įrodyti, kad aš esu aš, tik pasas dar senas  lotuliukas.gif

O ar labai sudetinga (reikia irodyneti), kad tu esi tu? blink.gif
As niekaip neprisiruosiu atlikti tos proceduros...
Jau taip nenoriu..... verysad.gif
Atsakyti