Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai po santuokos

QUOTE(daivuta @ 2009 03 31, 14:13)
Aciu  4u.gif beje, is jusu vestuvines foto kitame forumiuke sprendziu, kad jusiskes vestuves buvo nuostabios  wub.gif sveikinu sukurus grazia seima  4u.gif

didelis dekui uz sveikinimus 4u.gif svente buvo tikrai nuostabi wub.gif

p.s. banko korteliu tikrai keisti neapsimoka, ypac jeigu ju galiojimas baigiasi neuzilgo. siandien atsiemiau savo banko korteles - tik pavarde kita (tiksliau ilgesne), o galiojimas kaip ir senosios korteles. Tikejausi, kad padarys kaip nauja kortele, su ilgesniu galiojimo laiku g.gif arba as neapsisvietus del tokiu dalyku iki galo buvau blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi greit keisiu pavardę, tai vat ir man kilo keletas klausimų g.gif dėl paso - šiuo metu neturiu aš asmens tapatybės kortelės ir šimta metų ji man nereikalinga! Bet kaip supratau dabar "savanoriškai privaloma" pasiimti kortelę ir tik tada duoda pasą. Teko skaityti straipsnį, kad nėra niekur aiškiai parašyta, kad kiekvienas privalo turėti tą kortelę ir kad vos ne per prievartą ją tau įkiša... g.gif Kitas dalykas dėl teisių, kadangi išlaikiau teisės 2008 m. rugpjūčio mėn, kada jau buvo įsigaliojusi nauja tvarka, mano teisės galioja 2 metus, tai ar verta jas keistis? g.gif
Atsakyti
Niekas per prievarta korteles nekisa blink.gif, nenori nesidarai. Bet siaip jinai kainuoja tik 10 Lt ir jei jau gaisini savo laika, moki pinigus, nesi nuotraukas ir dokumentus pasui - tai tuo paciu patogu ir kortele pasidaryt, kad veliau nekartot tos pacios proceduros... mirksiukas.gif Be to, man asmeniskai, kortele patogu nesiotis piniginej - kai reik banke ar dar kokioj istaigoj asmens dokumeto - visur kortele tinka, kam pasa tampytis. Pasas tik uzsieniui ax.gif
O del teisiu, siuo atveju, as nauju nesidaryciau. Taciau veziociausi su savim santuokos liudijimo kopija, del viso pikto. Manes iki siol dar ne vienas policininkas nestabde ir nerodziau nei senu, nei nauju teisiu tongue.gif Manau, jei nesamoniu kely nedarai ir neskraidai - tai tikimybe, kad stabdys nedidele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 04 16, 11:47)
Niekas per prievarta korteles nekisa  blink.gif, nenori nesidarai. Bet siaip jinai kainuoja tik 10 Lt ir jei jau gaisini savo laika, moki pinigus, nesi nuotraukas ir dokumentus pasui - tai tuo paciu patogu ir kortele pasidaryt, kad veliau nekartot tos pacios proceduros...  mirksiukas.gif Be to, man asmeniskai, kortele patogu nesiotis piniginej - kai reik banke ar dar kokioj istaigoj asmens dokumeto - visur kortele tinka, kam pasa tampytis. Pasas tik uzsieniui  ax.gif
O del teisiu, siuo atveju, as nauju nesidaryciau. Taciau veziociausi su savim santuokos liudijimo kopija, del viso pikto. Manes iki siol dar ne vienas policininkas nestabde ir nerodziau nei senu, nei nauju teisiu  tongue.gif  Manau, jei nesamoniu kely nedarai ir neskraidai - tai tikimybe, kad stabdys nedidele  smile.gif

Man atrodo, tavo zinios siek tiek pasenusios mirksiukas.gif siu metu pradzioje Lietuvos valdzia ivede tokia tvarka, kad kortele privaloma visiems ir kainuoja 80 Lt doh.gif o pasas nebutinas smile.gif bet kiek girdejau, nu liepos men lyg ir zada sita tvarka keist, kad kortele nebutu privaloma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 04 16, 12:47)
Niekas per prievarta korteles nekisa  blink.gif, nenori nesidarai. Bet siaip jinai kainuoja tik 10 Lt ir jei jau gaisini savo laika, moki pinigus, nesi nuotraukas ir dokumentus pasui - tai tuo paciu patogu ir kortele pasidaryt, kad veliau nekartot tos pacios proceduros...  mirksiukas.gif Be to, man asmeniskai, kortele patogu nesiotis piniginej - kai reik banke ar dar kokioj istaigoj asmens dokumeto - visur kortele tinka, kam pasa tampytis. Pasas tik uzsieniui  ax.gif
O del teisiu, siuo atveju, as nauju nesidaryciau. Taciau veziociausi su savim santuokos liudijimo kopija, del viso pikto. Manes iki siol dar ne vienas policininkas nestabde ir nerodziau nei senu, nei nauju teisiu  tongue.gif  Manau, jei nesamoniu kely nedarai ir neskraidai - tai tikimybe, kad stabdys nedidele  smile.gif

Kad jau tokia tvarka nuo naujųjų metų nebegalioja
Papildyta:
QUOTE(daivuta @ 2009 04 16, 13:35)
Man atrodo, tavo zinios siek tiek pasenusios  mirksiukas.gif siu metu pradzioje Lietuvos valdzia ivede tokia tvarka, kad kortele privaloma visiems ir kainuoja 80 Lt  doh.gif o pasas nebutinas  smile.gif bet kiek girdejau, nu liepos men lyg ir zada sita tvarka keist, kad kortele nebutu privaloma  4u.gif

Blogiausia, kad nesuprasi ką naujo sugalvos mūsų valdžia doh.gif o ir taip 3 mėn. iki liepos be tinkamai sutvarkytų dokumentų nesinori sėdėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivuta @ 2009 04 16, 12:35)
Man atrodo, tavo zinios siek tiek pasenusios  mirksiukas.gif siu metu pradzioje Lietuvos valdzia ivede tokia tvarka, kad kortele privaloma visiems ir kainuoja 80 Lt  doh.gif o pasas nebutinas  smile.gif bet kiek girdejau, nu liepos men lyg ir zada sita tvarka keist, kad kortele nebutu privaloma  4u.gif

blink.gif nu jo nesigincysiu, tokia tvarka buvo pries metus laiko, kai as tekejau... nu bet ir susigalvojo, uz viska pinigus plesia is zmoniu doh.gif
Atsakyti
Siutina juodai mane jų tokia tvarka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cziokoladine @ 2009 04 16, 13:06)
Siutina juodai mane jų tokia tvarka  doh.gif

Turbut visus siutina... schmoll.gif ir kaip sakei, blogiausia, kad nezinai, kokiu staigmenu dar gali sugalvot doh.gif
Atsakyti
Asmens tapatybes kortele darytis butina, be jos paso negausi.
O dabar kortele kainuoja 8 kartus brangiau, nes su ja gali vykti (be paso) i 12 saliu, joje yra tavo pirsto anspaudai, cipas ir dar ten galybe visokiu velniu prikista smile.gif
kol kas ji privaloma, bet tikrai - ka ta musu valdzia gali sugalvoti niekad nezinai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linoosikas: 16 balandžio 2009 - 13:46
QUOTE(linoosikas @ 2009 04 16, 14:46)
Asmens tapatybes kortele darytis butina, be jos paso negausi.
O dabar kortele kainuoja 8 kartus brangiau, nes su ja gali vykti (be paso) i 12 saliu, joje yra tavo pirsto anspaudai, cipas ir dar ten galybe visokiu velniu prikista smile.gif
kol kas ji privaloma, bet tikrai - ka ta musu valdzia gali sugalvoti niekad nezinai doh.gif

tai ir pries tai su kortele po ES be problemu galima buvo vykti ax.gif
Atsakyti
i ES taip, bet dabar ir ne tik i ES salis, pvz. su tapatybes kortele gali keliaut i Makedonija, Juodkalnija.
Atsakyti
gyvenu anglijoje, ruosiuosi gristi i lt pasikeisti paso, nes po vestuviu neturejau laiko tai padaryti. girdejau, kad kai keiciasi pavarde, tai skubos tvarka paso nekeicia, tai kiek uztruks paprastu budu? o jei as neliksiu lt laukti kada man padarys nauja pasa, ar galesiu palikti pvz mamai igaliojima, kad paimtu ir skristi atgal i uk su senu kol naujo neturiu? jei taip, tai o kaip paskui sunaikinti ta sena pasa? g.gif beje, o kiek laiko trunka pasidaryti asm tapatybes kortele?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merkinga: 17 balandžio 2009 - 15:06