Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(negiedre @ 2011 08 09, 22:56)
Gal kas pasakytu, kiek kainuoja atskira palata, kad galetu kartu buti ir vyras?

Mes galvojom gal imti VIP palatą, bet ištiesų tai visai neapsimoka. Paprastoj palatoj vyrui už naktį 32 lt. Visgi nemažas skirtumas ar 600 lt ar 96 lt, jeigu 3 paras tenka gulėt. Ir visai nieko baisaus nueiti kelis žingsnius iki tualeto ar dušo koridoriumi.
Atsakyti
QUOTE(Ir vėl Pavasaris ateis... @ 2011 08 11, 15:21)
JURLA, tai kaip Jums sekasi? Turbut jau gime vaikeliukas smile.gif

As vat irgi gimdysiu RK. Nesitarus. Rugpjucio 17 vyks paskaitele apie gimdyma.

Man idomu kaip buna jei saremiai pastovus, skausmingi, o gimda niekaip neatsidaro ir tai tesiasi kokias 6-8 valandas, gydytojai pasiulo epidura? Ar del epiduros reikia tartis, prasyti paciai ir t.t.
Ir dar klausimas, RK gimdyklose yra paprastos lovos, ar ten tik tos aukstos gimdym lovos/stalai (nezinau net kaip pavadinti)? Pvz. kol lauki gimdos atsidarymo kur guli?

sekasi gerai, bet vis dar leliukas pilvelyje, isleido namo, nes normali veikla neprasidejo,o terminas rytoj sueina, labai noriu, bent jau si savaitgali savo maziuka isvysti wub.gif

mano palatoje gulejo moteris, kuriai saremiai buvo skausmigi ir pakankamai dazni, atsidarimas tik 1 cm per visa diena, susleido jai nuskausminamuju ir raminanciu, siek tiek pailsejo, prasidejo atsidarineti isveze i gimdykla, tikuos sekmingai pagimde.
Del epidiuro manau reikia tartis, nors pati visada naturaliai gimdziau, tai tiksliai nezinau, kaip ten viskas vyksta.

as pries 2,3m gimdziau, tai buvo tokia lova "transformeris" kurioje gulejau,o kai jau buvo pilnas atsidarymas ja pakele, islankste ir ten pat gimdziau.
Papildyta:
QUOTE(Restar @ 2011 08 12, 14:43)
Mes galvojom gal imti VIP palatą, bet ištiesų tai visai neapsimoka. Paprastoj palatoj vyrui už naktį 32 lt. Visgi nemažas skirtumas ar 600 lt ar 96 lt, jeigu 3 paras tenka gulėt. Ir visai nieko baisaus nueiti kelis žingsnius iki tualeto ar dušo koridoriumi.

bet mums pasake,kad jei atvyktu daug gimdyviu, tai reiktu vyrui palata atlaisvinti kurios lova kainuoja 32LT/para

VIP palatos, kaip supratau isanksto negalima rezervuoti,o pries 2,3m, kai pagimdziau laisvu nebuvo , siu palatu yra 3.

Atsakyti
QUOTE(Ir vėl Pavasaris ateis... @ 2011 08 11, 15:21)
JURLA, tai kaip Jums sekasi? Turbut jau gime vaikeliukas smile.gif

As vat irgi gimdysiu RK. Nesitarus. Rugpjucio 17 vyks paskaitele apie gimdyma.

Man idomu kaip buna jei saremiai pastovus, skausmingi, o gimda niekaip neatsidaro ir tai tesiasi kokias 6-8 valandas, gydytojai pasiulo epidura? Ar del epiduros reikia tartis, prasyti paciai ir t.t.
Ir dar klausimas, RK gimdyklose yra paprastos lovos, ar ten tik tos aukstos gimdym lovos/stalai (nezinau net kaip pavadinti)? Pvz. kol lauki gimdos atsidarymo kur guli?

Sveika smile.gif jeigu neatsidarineja kaklelis, o saremiai pastovus ir skausmingi, gydytojai ziures pagal situacija kaip padeti gimdyvei smile.gif man taip buvo. namie 15 val ir veliau dar ligonineje 10 val iki vaikucio gimimo. gimdyti vaziavome 2 kartus smile.gif pirma karta po 5 val buvo 1 cm, po 15 val atvykus antra karta buvo 2 cm. atvyke ir esant tokiai situacijai aptareme epiduro pagalba ir galimybe (minksteja kaklelis ir sparciau atsidarineja kaip supratau), bet kaklelio atsidaryma paspartino kazkiek paprastais vaistais -visa laika gimdykloje gydytojai leido veiklai isibegeti savaime ir galiausiai epidurui nebeuzteko laiko smile.gif jis ir nebebuvo reikalingas... as buvau nusiteikusi gimdyti be jo smile.gif buciau sutikusi su epiduru, jeigu kaklelis butu ir toliau neatsidarinejes su kt pagalbos priemonemis. bet apsiejome be jo smile.gif

gimdykloje yra gimdymo lova/kede smile.gif ten ir leidi laika. siaip saremiu metu rekomenduojama kuo daugiau vaikscioti ar pasirinkti kitas vertikales padetis-tai spartina kaklelio atsidaryma.

siaip RK personalas super thumbup.gif demesys, pagalba, palaikymas, patarimai thumbup.gif nuo atvykimo iki isvykimo namo thumbup.gif geriau ir negaleciau isivaizduoti smile.gif esame personalui uz tai labai labai dekingi! wub.gif

greitai ir lengvai jums wink.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stella_st: 12 rugpjūčio 2011 - 15:51
as 2008 gimdziau vienoje gimdykloje, tai buvo ta lova kede, o var geguzes gale pasigimdziau kitoje gimdykloje. ten lova atskirai ir paskui jau nueini ant gimdymo kedes tos.
smagiausia buvo laiptukais ant tos kedes uzlipti. daeiti su pilnu atsidarymu daejau, o lipti nenoriu smile.gif gimdyves kaprizas uzejo, nenoriu ir viskas, nesaugiai ten man atrode. siaip netaip ikalbejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JURLA @ 2011 08 12, 16:16)
sekasi gerai, bet vis dar leliukas pilvelyje, isleido namo, nes normali veikla neprasidejo,o terminas rytoj sueina, labai noriu, bent jau si savaitgali savo maziuka isvysti wub.gif

mano palatoje gulejo moteris, kuriai saremiai buvo skausmigi ir pakankamai dazni, atsidarimas tik 1 cm per visa diena, susleido jai nuskausminamuju ir raminanciu, siek tiek pailsejo, prasidejo atsidarineti isveze i gimdykla, tikuos sekmingai pagimde.
Del epidiuro manau reikia tartis, nors pati visada naturaliai gimdziau, tai tiksliai nezinau, kaip ten viskas vyksta.

Oho, tai dar laukiam leliuko wub.gif Kai viskas baigsis, butinai parasykite smile.gif 4u.gif

As pirma karta gimdziau AK. Gimdziau 24 valandas, bet epiduro bijojau, nenorejau, nors nuo pat pirmos valandos buvo skausmingi, dazni saremiai, bet man ir nesiule. O sita karta man mano ginekologe isaiskino is akuserijos puses, sake, kad epidura atpalaiduoja ir gimda atsidaro greiciau, o be to dar ir skausmo nejauti ir dar sake, kad jei man pirma karta padarytu epidura, tai tikrai greiciau viskas ivyktu, bent taip rodo praktika. Tai vat as ir galvoju, jei gimdymas bus panasus (leta veikla), tai gal RK padaro epidura ir viskas. Aisku, jei jau ilgai uztruks, tai paprasysiu/paklausiu.

QUOTE(Stella_st @ 2011 08 12, 16:45)
...atvyke ir esant tokiai situacijai  aptareme epiduro pagalba ir galimybe (minksteja kaklelis ir sparciau atsidarineja kaip supratau), bet kaklelio atsidaryma paspartino kazkiek paprastais vaistais -visa laika gimdykloje gydytojai leido veiklai isibegeti savaime ir galiausiai epidurui nebeuzteko laiko smile.gif jis ir nebebuvo reikalingas... as buvau nusiteikusi gimdyti be jo smile.gif buciau sutikusi su epiduru, jeigu kaklelis butu ir toliau neatsidarinejes su kt pagalbos priemonemis. bet apsiejome be jo smile.gif

... siaip saremiu metu rekomenduojama kuo daugiau vaikscioti ar pasirinkti kitas vertikales padetis-tai spartina kaklelio atsidaryma.

greitai ir lengvai jums wink.gif  wub.gif

Tai vat as tikiuosi, kad ka nors pasiulo, nes praeita karta vos istveriau sad.gif Nenoriu net prisiminti.

Saremiu metu as vaiksciuociau su mielu noru, tikrai neguleciau, nes kai man skauda, tai geriausia vaiksciuoti, o gimdymo metu ir naudinga, tai zinau. Bet pirma karta po 6 val. gimdymo "neveiklos" prijunge lasaline su skatinamaisiais ir taip iki galo, dar ant pilvo prijunge saremiu/vaiko tonu aparaciuka ir sako - NEVAIKSCIUOKITE cray.gif Ka daryti?! Tai dabar visko sito bijau, todel ir niekada daugiau nevaziuosiu i AK, bijau ju visu. Aisku, puikiai suvokiu, kad tai dalis gyvenimo, o gyvenime - VISKO GALI BUTI rolleyes.gif

Aciu uz palinkejimus, geriau ir buti negali thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Ir vėl Pavasaris ateis... @ 2011 08 12, 23:19)
Oho, tai dar laukiam leliuko  wub.gif Kai viskas baigsis, butinai parasykite  smile.gif  4u.gif

As pirma karta gimdziau AK. Gimdziau 24 valandas, bet epiduro bijojau, nenorejau, nors nuo pat pirmos valandos buvo skausmingi, dazni saremiai, bet man ir nesiule. O sita karta man mano ginekologe isaiskino is akuserijos puses, sake, kad epidura atpalaiduoja ir gimda atsidaro greiciau, o be to dar ir skausmo nejauti ir dar sake, kad jei man pirma karta padarytu epidura, tai tikrai greiciau viskas ivyktu, bent taip rodo praktika. Tai vat as ir galvoju, jei gimdymas bus panasus (leta veikla), tai gal RK padaro epidura ir viskas. Aisku, jei jau ilgai uztruks, tai paprasysiu/paklausiu.
Tai vat as tikiuosi, kad ka nors pasiulo, nes praeita karta vos istveriau sad.gif Nenoriu net prisiminti.

Saremiu metu as vaiksciuociau su mielu noru, tikrai neguleciau, nes kai man skauda, tai geriausia vaiksciuoti, o gimdymo metu ir naudinga, tai zinau. Bet pirma karta po 6 val. gimdymo "neveiklos" prijunge lasaline su skatinamaisiais ir taip iki galo, dar ant pilvo prijunge saremiu/vaiko tonu aparaciuka ir sako - NEVAIKSCIUOKITE  cray.gif Ka daryti?! Tai dabar visko sito bijau, todel ir niekada daugiau nevaziuosiu i AK, bijau ju visu. Aisku, puikiai suvokiu, kad tai dalis gyvenimo, o gyvenime - VISKO GALI BUTI    rolleyes.gif

Aciu uz palinkejimus, geriau ir buti negali thumbup.gif

manau, RK gydytojai daro viska, kas tuo metu geriausia smile.gif del epiduro gali ir pati kalba pradeti, jeigu jiems tai atrodys nereikalinga wink.gif
pirmo gimdymo metu tau leido skatinamuosius, kas turbut itakojo skausmingesnius saremius... linkiu, kad si karta to neprisireiktu wink.gif RK gydytojai niekur neskuba, manau islauktu smile.gif zinoma, jeigu leliukas jaustusi gerai ir mamytes busena butu gera ax.gif epiduras turi nemazai salutiniu neigiamu poveikiu... vienas is ju, po epiduro suleteja veikla ir prisireikia skatinimo.... negerove mano manymu smile.gif ir gydytojai tvirtina ta pati. as dziaugiuosi, kad epidurui laiko nebeliko wink.gif naturaliam procesui nereikia trukdyti...

vaiko tonu aparaciuka dedavo kartas nuo karto smile.gif vaikscioti galejau. bet i gimdymo antraja puse, pabaiga as jau nebevaiksciojau.... labai saugojau paskutines jegas stumimui ir kt. miego trukumas ir ilga saremiu virtine dare savo ax.gif tuo metu suvokiau, kad nuo manes, mano susikaupimo priklauso laiminga gimdymo baigtis 4u.gif ivertinau ir tai, kad netekus jegu gimdymas gali baigtis ir CP... dekinga savo brangiausiam vyrui, mediku komandai uz pagalba gimstant musu angeliukui wub.gif

tikekite savimi, lydinciais asmenimis, medikais ir viskas bus gerai wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(negiedre @ 2011 08 09, 22:56)
Gal kas pasakytu, kiek kainuoja atskira palata, kad galetu kartu buti ir vyras?

Gimdziau ten vos pries menesi tai atskira kainuoja 200lt uz para, bet jie beveik visada turi laisvu palatu. Mes gavom paprasta tai reikejo vyrui moket tik 36 lt uz para. Musu aukste dar 5 seimos taip gyveni tai manau, kad visad turi jie laisvu.
Atsakyti
[quote=sigutux,2011 08 23, 13:40]
Tarp daiktų i ligoninę būtinai turėkit atskirus rūbus vyrui. Jis turi turėti kuo persirenkt į gimdyklą. Aš buvau paėmusi tik tapkes tai teko jam vaziuot ir pasiimt kitus rubus. O siaip personalas labai malonus ir pasirupins be jokiu kyšių. Gal sakyciau minusas, kad darbuotoju daug jos daznai keiciasi ir ateję i darba nepaskaito istorijų tai pati turi žinot, kad tau turi duot vaistų ir primint. dar kiek truko informavimo iš gydytojų, nes pvz vaiką atidavė vaistu gavusį tiek, kad ji nesikėlė valgyt, kol pati nepradėjau aiškintis kodėl vaiko negaliu prižadint ir pamaitint tol nesužinojau kad ji gavusi vaistuku ir reik kišt po kranu žadint kad pamaitint.
Bet visas ten besiruošiančias gimdyti nėštukes galiu nuraminti tuo, kad pakliūsit į tikrų profesionalų rankas, kurie kiekvieną minutę gaudosi situacijoj ir tikrai padarys viska, kad laimingai baigtųsi gimdymas.
Ir drasiai galit klaust visko kas jums kelia nerima kiekviena ten pasakys maloniai, paaiškins viską.
taigi sėkmės visom besiruošiančiom ir kuo lengvesnio gimdymo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutux @ 2011 08 23, 13:40)
Gimdziau ten vos pries menesi tai atskira kainuoja 200lt uz para, bet jie beveik visada turi laisvu palatu. Mes gavom paprasta tai reikejo vyrui moket tik 36 lt uz para. Musu aukste dar 5 seimos taip gyveni tai manau, kad visad turi jie laisvu.

as gimdziau liepos pabaigoj tai nebuvo laisvu palatu, buvo tik mokamos vip laisvos
Atsakyti
Gal kas gimdėte pas akušerę Violetą Zarembienę ir gal žinote kokia gydytoja dirba su ja? 4u.gif
Gimdžiau RK sekmadienį ir esu labai patenkinta savo apsisprendimu, nors labai dvejojau iki paskutinės minutės ar RK ar Trakai.. Galvojau važiuoti gimdyti į Trakus iš natūralistinių paskatų, bijojau epidūro ir norėjau, kad viskas vyktų kuo natūraliau ax.gif
Tačiau RK buvo atsižvelgta į visus mano norus, nieks nesiūlė vaistų, ir jaučiau labai didelę paramą iš gydytojų... smile.gif Plius buvom kartu su vyru, ir už palatą tesumokėjom 64lt... ax.gif Ir tokia ramybė.. mirksiukas.gif Esu labai patenkinta viskuo... 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif 4u.gif 4u.gif

vat galvoju, kur RK masina statyti? Gal kai atvaziuoji gimdyti, tai galima kazkur kreiptis ir ileidzia i ligonines teritorija, nes kiek zinau, tai salia vien mokamos, o ligonines teritorijoje slagbaumai. Jei vyras lieka su zmona, tai buna ten 2-3 paras, nejaugi reikia visa sita laika laikyti masina mokamoje vietoje? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ir vėl Pavasaris ateis...: 28 rugpjūčio 2011 - 21:31
Kai gimdziau, vyras palikdavo masina prie Mindaugo tilto, nes i teritorija tikrai neileis...
Atsakyti