QUOTE(Ir vėl Pavasaris ateis... @ 2011 08 12, 23:19)
Oho, tai dar laukiam leliuko

Kai viskas baigsis, butinai parasykite
As pirma karta gimdziau AK. Gimdziau 24 valandas, bet epiduro bijojau, nenorejau, nors nuo pat pirmos valandos buvo skausmingi, dazni saremiai, bet man ir nesiule. O sita karta man mano ginekologe isaiskino is akuserijos puses, sake, kad epidura atpalaiduoja ir gimda atsidaro greiciau, o be to dar ir skausmo nejauti ir dar sake, kad jei man pirma karta padarytu epidura, tai tikrai greiciau viskas ivyktu, bent taip rodo praktika. Tai vat as ir galvoju, jei gimdymas bus panasus (leta veikla), tai gal RK padaro epidura ir viskas. Aisku, jei jau ilgai uztruks, tai paprasysiu/paklausiu.
Tai vat as tikiuosi, kad ka nors pasiulo, nes praeita karta vos istveriau

Nenoriu net prisiminti.
Saremiu metu as vaiksciuociau su mielu noru, tikrai neguleciau, nes kai man skauda, tai geriausia vaiksciuoti, o gimdymo metu ir naudinga, tai zinau. Bet pirma karta po 6 val. gimdymo "neveiklos" prijunge lasaline su skatinamaisiais ir taip iki galo, dar ant pilvo prijunge saremiu/vaiko tonu aparaciuka ir sako - NEVAIKSCIUOKITE

Ka daryti?! Tai dabar visko sito bijau, todel ir niekada daugiau nevaziuosiu i AK, bijau ju visu. Aisku, puikiai suvokiu, kad tai dalis gyvenimo, o gyvenime - VISKO GALI BUTI
Aciu uz palinkejimus, geriau ir buti negali
manau, RK gydytojai daro viska, kas tuo metu geriausia

del epiduro gali ir pati kalba pradeti, jeigu jiems tai atrodys nereikalinga

pirmo gimdymo metu tau leido skatinamuosius, kas turbut itakojo skausmingesnius saremius... linkiu, kad si karta to neprisireiktu

RK gydytojai niekur neskuba, manau islauktu

zinoma, jeigu leliukas jaustusi gerai ir mamytes busena butu gera

epiduras turi nemazai salutiniu neigiamu poveikiu... vienas is ju, po epiduro suleteja veikla ir prisireikia skatinimo.... negerove mano manymu

ir gydytojai tvirtina ta pati. as dziaugiuosi, kad epidurui laiko nebeliko

naturaliam procesui nereikia trukdyti...
vaiko tonu aparaciuka dedavo kartas nuo karto

vaikscioti galejau. bet i gimdymo antraja puse, pabaiga as jau nebevaiksciojau.... labai saugojau paskutines jegas stumimui ir kt. miego trukumas ir ilga saremiu virtine dare savo

tuo metu suvokiau, kad nuo manes, mano susikaupimo priklauso laiminga gimdymo baigtis

ivertinau ir tai, kad netekus jegu gimdymas gali baigtis ir CP... dekinga savo brangiausiam vyrui, mediku komandai uz pagalba gimstant musu angeliukui
tikekite savimi, lydinciais asmenimis, medikais ir viskas bus gerai