QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 23, 07:58)


Rasma kaskur esu maciusi, bet neberandu, Jus apie aliejus kalbejote, gal galite isduoti paslapti koki alieju geriau naudoti kepimui?
Et..esmė ta, kad skaitai skaitai (protu suvoki, kad šiaip visas straipsnis inf-ją suteikia vien per emocijas ir raiškius palyginimus) , lyg ir visai nieko būtų, įtraukia ir še tau...parašo 'per daug'. Ir suvoki, kad žmogus žinodamas apie ką rašo (ar bent jau girdėjęs, kas tai yra teobrominas ir PAA) net nedararytų tokios klaidos..ir bent man viskas virsta patosišku svaičiojimu

Aš kavos negaliu pakęsti, jokio dirbtinio stimuliavimo nuo jos nejaučiu

Bet vieną žinau, kad jei yra juoda, tai pasaulyje yra ir balta..ir daug daug kitų atspalvių

Aš tai nemėgstu tokių apibendrinimų, t.y. primesti kažkokių produktų vartojimą/nevartojimą, bet pati kepu ant vynuogių kauliukų aliejaus (maistui jie būna tik rafinuoti). O šiaip labai aukštas t-ras pakelia ryžių sėlenų aliejus (ir kas įdomiausia, šio aliejaus produktai nesugeria, tad kepant ant šio aliejaus, patiekalai bus mažiau kaloringesni nei kepant ant kitų aliejų), palmių aliejus (kurio aš asmeniškai labai nevertinu ir nė už ką savo šeimos maistui nenaudočiau).
Ar nerafinuotas aliejus tinka kepimui inf-jos reikia ieškoti etiketėse. Jei nenurodyta, kad tinka, tai geriau kepimui jo nesirinkti.
Mano asmenine nuomone, kepti ant nerafinuoto aliejaus, tai tas pats (pamėgsiu tuoj ir aš tokius palyginimus



QUOTE(vovera @ 2011 06 23, 12:28)
Ka jus savo sveciams gaminat? Ar gaminat kazka atskirai, paskui atskirai ir valgot, ar visi draugiskai raw maista ragaujat?
Neverčiu žmonių mėgti tai, ką mėgstu aš. Paprastai dalyvauju 'suneštiniuose' susiėjimuose, tad atsinešu maisto ir kitiems tinkančio, ir tik man. Ir paprastai žmonės susidomi įdomesniu produktu, gal dar nematytu, negirdėtu ar kitaip paruoštu. Va tada proga atsiranda neįkyriai, nebrukant supažindinti ir su kitokia mityba.
Bet jei laukiu svečių, tai bus labai artimi žmonės, tad pasistengsiu paruošti tai, kas patiks jiems, nepaisant savo visų mitybos ypatybių ir įpročių.
QUOTE(sindirela @ 2011 06 23, 13:25)
k nuejau ir pasidariau kavos be kofeino, nu niekaip neina man nuo jos atsilaikyti...

Jei jau geriat kavą, tai gerkit įprastą



Jeigu norit gerti kavą, kurioje kofeino bus saikingas kiekis, rinkitės aukščiausios kokybės kavos pupelse (tegu brangiau, bet sveikiau) ir geriau ruoškite kavą per filtrą, t.y. rečiau rinkitės kavą su nuosėdom. Nuo to labai priklauso kofeino kiekis kavoje. Jei užplikysite, 'pritrauks' ir nupilsite nuo nuosėdų arba nuosėdas likusias filtre išmesite, arba turite gerą kavos virimo aparatą, kuris neleidžia kavai ilgai kontaktuoti su verdančiu vandeniu, tai kavutė bus uch kokia
