Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 23, 07:58)
lotuliukas.gif  gerai, kad man sitie reikalai pauskciu kalba, to ka supranta zmogus be atitinkamo isislavinimo: t.y. dirbtinio stimuliavimo, priklausomybes ir realiu pojuciu tokiu kaip: po trumpo laiko norejimo kiro kavos puoduko, kaip trumpalaikio jos poveikio, kaip alkis, saldumynu poreikis man uzteko  4u.gif


Rasma kaskur esu maciusi, bet neberandu, Jus apie aliejus kalbejote, gal galite isduoti paslapti koki alieju geriau naudoti kepimui?

Et..esmė ta, kad skaitai skaitai (protu suvoki, kad šiaip visas straipsnis inf-ją suteikia vien per emocijas ir raiškius palyginimus) , lyg ir visai nieko būtų, įtraukia ir še tau...parašo 'per daug'. Ir suvoki, kad žmogus žinodamas apie ką rašo (ar bent jau girdėjęs, kas tai yra teobrominas ir PAA) net nedararytų tokios klaidos..ir bent man viskas virsta patosišku svaičiojimu ax.gif

Aš kavos negaliu pakęsti, jokio dirbtinio stimuliavimo nuo jos nejaučiu g.gif , priklausomybės neturiu ir neįgysiu.
Bet vieną žinau, kad jei yra juoda, tai pasaulyje yra ir balta..ir daug daug kitų atspalvių mirksiukas.gif Kava, joje esantis kofeinas, gali duoti ir naudos.

Aš tai nemėgstu tokių apibendrinimų, t.y. primesti kažkokių produktų vartojimą/nevartojimą, bet pati kepu ant vynuogių kauliukų aliejaus (maistui jie būna tik rafinuoti). O šiaip labai aukštas t-ras pakelia ryžių sėlenų aliejus (ir kas įdomiausia, šio aliejaus produktai nesugeria, tad kepant ant šio aliejaus, patiekalai bus mažiau kaloringesni nei kepant ant kitų aliejų), palmių aliejus (kurio aš asmeniškai labai nevertinu ir nė už ką savo šeimos maistui nenaudočiau).
Ar nerafinuotas aliejus tinka kepimui inf-jos reikia ieškoti etiketėse. Jei nenurodyta, kad tinka, tai geriau kepimui jo nesirinkti.

Mano asmenine nuomone, kepti ant nerafinuoto aliejaus, tai tas pats (pamėgsiu tuoj ir aš tokius palyginimus biggrin.gif ), kas prie geriausio mersedeso pririšus plūgą arti žliugių pievą biggrin.gif Nerafinuotus aliejus reikia vartoti grynus, arba gerti po šaukštą, arba pilti ant daržovių salotų smile.gif

QUOTE(vovera @ 2011 06 23, 12:28)
Ka jus savo sveciams gaminat? Ar gaminat kazka atskirai, paskui atskirai ir valgot, ar visi draugiskai raw maista ragaujat?

Neverčiu žmonių mėgti tai, ką mėgstu aš. Paprastai dalyvauju 'suneštiniuose' susiėjimuose, tad atsinešu maisto ir kitiems tinkančio, ir tik man. Ir paprastai žmonės susidomi įdomesniu produktu, gal dar nematytu, negirdėtu ar kitaip paruoštu. Va tada proga atsiranda neįkyriai, nebrukant supažindinti ir su kitokia mityba.
Bet jei laukiu svečių, tai bus labai artimi žmonės, tad pasistengsiu paruošti tai, kas patiks jiems, nepaisant savo visų mitybos ypatybių ir įpročių.

QUOTE(sindirela @ 2011 06 23, 13:25)
k nuejau ir pasidariau kavos be kofeino, nu niekaip neina man nuo jos atsilaikyti... doh.gif

Jei jau geriat kavą, tai gerkit įprastą 4u.gif Kava be kofeino sveikatai gali būti kenksmingesnė nei kava su kofeinu mirksiukas.gif Jei jūs žinotumėt, kiek chemijos sunaudojama, kad išgaut kavą be kofeino... cool.gif . Artimam žmogui niekad neleisčiau gerti dekofeinizuotos kavos, bealkoholinio alaus/vyno.
Jeigu norit gerti kavą, kurioje kofeino bus saikingas kiekis, rinkitės aukščiausios kokybės kavos pupelse (tegu brangiau, bet sveikiau) ir geriau ruoškite kavą per filtrą, t.y. rečiau rinkitės kavą su nuosėdom. Nuo to labai priklauso kofeino kiekis kavoje. Jei užplikysite, 'pritrauks' ir nupilsite nuo nuosėdų arba nuosėdas likusias filtre išmesite, arba turite gerą kavos virimo aparatą, kuris neleidžia kavai ilgai kontaktuoti su verdančiu vandeniu, tai kavutė bus uch kokia tongue.gif
Atsakyti
ruta dariau pannacota pagal tavo recepta, tik as idejau dar varskes ax.gif man kazkaip per daug riesutu atrode ir per mazai sustingo, bet siaip visai neblogai buvo, mb tai laaaaabai isgyte ir beveik visa sukirto bigsmile.gif siaip jis saldumynu tortu ar pyragu tai ne schmoll.gif bet sitas tai sake nerealus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2011 06 23, 12:25)
Ruta sakei kad tau geriau kai zaliavalgiaji, gal gali placiau g.gif


niu po viski vis parasau kas kitaip ax.gif menuo labai trumpas laikas super dideliems pokyciams


QUOTE(Rasma @ 2011 06 23, 17:13)
Bet jei laukiu svečių, tai bus labai artimi žmonės, tad pasistengsiu paruošti tai, kas patiks jiems, nepaisant savo visų mitybos ypatybių ir įpročių.


ir as taip pat, padarau koki Raw desertuka, salotu, uztepele, bet ir iprasto maisto tuo paciu, tik zinoma jau tokio kuriam ruosti reikia minimaliai mazai laiko

Rasma aciu 4u.gif


QUOTE(burbuliuke1 @ 2011 06 23, 19:14)
ruta dariau pannacota pagal tavo recepta, tik as idejau dar varskes  ax.gif man kazkaip per daug riesutu atrode ir per mazai sustingo, bet siaip visai neblogai buvo, mb tai laaaaabai isgyte ir beveik visa sukirto  bigsmile.gif  siaip jis saldumynu tortu ar pyragu tai ne  schmoll.gif  bet sitas tai sake nerealus  thumbup.gif


thumbup.gif kad tiko ir patiko, del stingimo, pastebejau, kad agaro skirtingose vietose skirtingo kiekio reikia, kad sustingtu tas pats kiekis kokio idaro doh.gif

Papildyta:
25-oji diena 4u.gif


5 bananai
6 slyvos
puse didelio arbuzo
3 pomidorai
3 agurkai
ir mazas gabalelis naminio meducio doh.gif
po jo pasidare bloga ir vakare skaudejo galva , ir ji neskaniai (ir kam reikejo doh.gif )


svoris 82.9 ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 24 birželio 2011 - 07:34
labas mergaites, reikia aprasyt savaitgali bet tttiiingiu doh.gif persiprasau kas laukiate... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 06 23, 17:13)

Jei jau geriat kavą, tai gerkit įprastą 4u.gif  Kava be kofeino sveikatai gali būti kenksmingesnė nei kava su kofeinu mirksiukas.gif Jei jūs žinotumėt, kiek chemijos sunaudojama, kad išgaut kavą be kofeino... cool.gif . Artimam žmogui niekad neleisčiau gerti dekofeinizuotos kavos, bealkoholinio alaus/vyno.




Rasma, o kaip dėl ekologiškos kavos be kofeino? Vis tiek blogis? Tarkim ši: Kofeinas iš Altomayo espresso kavos pašalinamas angliarūgšte ir grynu vandeniu.

http://www.sveikipro...g-premium-foods

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 27, 13:10)
labas mergaites, reikia aprasyt savaitgali bet tttiiingiu  doh.gif  persiprasau kas laukiate... blush2.gif

Nu va.... rolleyes.gif Bent jau svori imest galetum biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Manija69 @ 2011 06 27, 14:36)
Rasma, o kaip dėl ekologiškos kavos be kofeino? Vis tiek blogis? Tarkim ši: Kofeinas iš Altomayo espresso kavos pašalinamas angliarūgšte ir grynu vandeniu.

http://www.sveikipro...g-premium-foods

4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ne eko kavoje kofeinas dažniausiai ištirpinamas prieš pupelių skrudinimą, jas paveikus karštais garais ir naudojant organinius tirpiklius..ir tai kartojama n kartų, kol pasiekiamas reikiamas lygis, t.y. lieka ne daugiau (berods) 2 proc. kofeino.

O tas metodas, kuriuo gaminama eko kava, vadinamas superkritinių skysčių ekstrakcija: http://www.criticalp...affeination.htm
Apdorotos karštais garais žalios kavos pupelės labai dideliame slėgyje 'merkiamos' į superkritinį skystį - anglies dvideginį ir taip laikoma, kol dalis CO2 sumažėjus slėgiui 'išgaruoja' arba suspaustas Co2 pervaromas vandeniu per anglies filtrus. Privalumas toks, kad nenaudojamos labai agresyvios cheminės medžiagos. Tai sąlyginai galima sakyti nekenksminga, pagal eko standartus šis metodas leidžiamas naudoti g.gif
O kiek sveika tokia kava aš nesidomėjau ax.gif Aš pati tokiais produktų prigimtinių savybių keitimo dalykais nesižaviu, tad principus žinau, bet pati renkuosi tradicinį produktą ax.gif Jei kavą, tai su kofeinu, jei vyną tai su laipsniais, jei kiaulieną, tai su lašiniu, jei pieną, tai iš bidono, o ne miltelių ir t.t.

Atsakyti
Na, pienas iš miltelių būtų labai brangus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelede @ 2011 06 28, 09:38)
Na, pienas iš miltelių būtų labai brangus smile.gif


g.gif tikrai ne mirksiukas.gif

Atsakyti
Atlaikiau 4 balius nuo ketvirtedieno isvada viena, lietuviai zino tik dvi darzoves pomidora ir agurka doh.gif ir tos pacios su druska ir pipiru, vnz be fantazijos ax.gif



25-oji diena

1 kavineje siulomas trintu vaisiu kokteilis
4 pomidorai
4 agurkai
2 bananai
1 nektarinas
3 puodukai salotu (salotos, spinatai, ridikeliai aliejus actas)
0,5 didelio arbuzo
keli gabaliukai surio ir vytinto kumpio ax.gif

svoris 83 doh.gif nu bet po tiek arbuzo ax.gif

26-oji diena
3 puod. 45 laipsniose mirkytu grikiu su kapotais lazdyno riesutais ir agavos sirpupu (kaskas nerealaus reikia man to termomikso, ziema be jo zaliavalgui man nebesuvokiama ax.gif )
2 puod. sokoladinio pudingo (taip termomikse gaminto: avokadas, kokoso sviestas, kakava medus)
2 puod. moliugu (pernyksciu ax.gif ) sriubos, taip pat siltos ax.gif
0,5 meliono
1 ananasas

svoris 82,7


27-oji diena
1 ananasas
4 bananai
kokie 10-15 svieziai raugtu agurkeliu ax.gif
1kg braskiu
0,5kg tresniu
4 puod. salotu (baltasisi ridikelis su morkom)
3 morkos su avokado uztepele

svoris 82,6

28-oji diena

2 puod. valgyklos salotu
0,5 arbuzo
vakare siaudeliais pjaustytos kelios morkos, agurkas ir paprika mirkomi i skanu padaziuka (pomidoras, balzamiko actas, siek tiek medaus, garstyciu, cesnako sauja baziliko ir alyvuogiu aliejaus, viskas sutrinama blenderio, jei truksta tirstumo iberiame maltu linu semenu)

82,1 bigsmile.gif



Atsakyti
*Rūta*, metų gale lauksime "Prieš ir Po" nuotraukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelede @ 2011 06 28, 10:35)
*Rūta*, metų gale lauksime "Prieš ir Po" nuotraukų smile.gif


mirksiukas.gif imesiu

meniu rasyma bagisiu su 30-taja dienele 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 28 birželio 2011 - 10:44