QUOTE(Art. @ 2011 05 09, 09:36)
Kaip suprantu pagaliau ir vilniečiai baigė draskytis. Ir man atrodo PET pas mus nėra dėl to kad iš pradžių draskėsi Vilnius su Kaunu. Nes logiška buvo statyti PET Kaune, tačiau na kaip Vilnius bus be. Pasidraskė ir nutarė saliamoniškai pirkti du. Tikiuos labai kad nenutars dar ir trečio įsigyti... Nors su mūsų valdžia daug nepirksi...
Pareiškėjas: Viešoji įstaiga Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos
Projekto pavadinimas: Pozitronų emisijos tomografijos komplekso įkūrimas VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose
Prašoma lėšų suma, Lt: 12 489 000,00 Lt
Paraiškos vertinimo rezultatai:
Administracinės atitikties vertinimas: Taip, 2011-03-25
Tinkamumo vertinimas: Taip, 2011-03-29
Naudos ir kokybės vertinimas: Netaikoma
Sprendimas dėl projekto finansavimo: Finansuoti
Skirtas finansavimas: 12 489 000,00 Lt
iš jo ES dalis:
Finansavimo ir administravimo sutartis: Pasirašyta, 2011-04-26
Dar
sume rašė:
"
Paskui viena giminaitė jau turi jų ar 4 ar 5 prisikaupusi namie. Irgi negeria." Čia kalba ėjo apie Megace.
Mano pamąstymas: jei žmonės nesielgtų taip neatsakingai su Ligonių kasų lėšomis ir kitų piliečių mokamais mokesčiais, tai PET`ui gal seniai būtų rasta lėšų. Manau, kad ligoniai gauna kompensaciją už Megace. Manau, kad jie gerai pagalvotų prieš pirkdami, jei už juos reikėtų sumokėti iš savo kišenės. Puslapis vaistai . lt nurodo, kad esant 100% kompensacijai, Megace kainuoja 470 Lt. Keturi penki buteliukai x 470 Lt = +/- 2000 Lt.
Man žinomas atvejas, kai ligoniui buvo išrašytas Filgrastimas tris kartus po penkias ampules. Iš viso penkiolika ampulių, iš kurių penkios buvo stipresnio (kur daugiau ten tų veikimo vienetų). Taip, žmogus pirko (gavo už dyką, kitais žodžiais), bet nesileido. Paskaičiuokite. O paskui pykstame, kad ligonių kasos ne viską kompensuoja.