Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsaugoti gėles/vazonus nuo katinų?

Sveiki,
Kačių neauginu, tačiau yra toks vienas katinas, kuris kažkodėl labai myli mūsų namus ir visą dieną praleidžia pas mus terasoj. Ir taip jau pusantrų metų. Viena bėda - jis žiauriai mėgsta mano lauko gėlių vazonus iš vytelių (galąsti nagams) ir dar labiau - juose sudėtus viržių vazonėlius (juos arba kramto, arba...tiksliai nemaciau ka jie ten daro - bet virziai ispesioti ir nuguleti) . Girdejau apie visokiu purškalus - kur jų gauti ir ar jie veiksmingi lauke (turbūt išsivėdina greit)? Gal dar ką pasiūlytumėt?
Atsakyti
Labas,
purškalų yra Kikos parduotuvėje kurių kaina apie 40Lt, o ar jie veiksmingi nežinau, nes nebandžiau smile.gif
Kita priemonė kuri siūloma yra apelsinų, mandarinų žievelės, nes katės jų kvapo negali pakęsti schmoll.gif Tai gal gali būti veiksminga g.gif Mano žinios, šiuo klausimu, visos umn.gif
Atsakyti
Nu geras smile.gif Linksma, kai kitų katinai darbuojasi tavo vazonuose biggrin.gif
O jei rimtai, tai baidyk tu tokį akiplėšą wink.gif Tiesiogine ta žodžio prasme. Pamatai, kad ateina ir rėk visa gerkle, tarškink bliūdus puodus, padaryk barškaliukų prie vazonų ir pan. Katinai garso nemėgsta - jie labai mėgsta komfortabilumą wink.gif Tai, pajutęs nepatogumus, iš karto apsigalvos dėl poilsio salelės tavo balkone.
Atsakyti
Pas mus labai daug gėlių ir maniškei katei gavosi kaip savotiškas žaidimas-kiekvieną rytą pribėgus žeria iš vazono žemes ant žemės ir sprunka taip,kad neįmanoma pagaut.Aš ant jos rėkiu ir gasdinu,tai jai gal atrodo,kad žaidziu.Nėra nei vienos dienos,kad nereiktų siurbti žemių,bet tikiuosi gal išaugs,nes dičkis katinas ,kol buvo mažas, tik vyrą pamatęs lipbdavo į palmę,lyg žinodamas,kad tas man moralus už jo bajerius skaitys.
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2006 02 21, 22:56)
Nu geras smile.gif Linksma, kai kitų katinai darbuojasi tavo vazonuose biggrin.gif
O jei rimtai, tai baidyk tu tokį akiplėšą wink.gif Tiesiogine ta žodžio prasme. Pamatai, kad ateina ir rėk visa gerkle, tarškink bliūdus puodus, padaryk barškaliukų prie vazonų ir pan. Katinai garso nemėgsta - jie labai mėgsta komfortabilumą wink.gif Tai, pajutęs nepatogumus, iš karto apsigalvos dėl poilsio salelės tavo balkone.

Vat reikalas tame, kad aš nieko prieš, kad tas katinas pas mus lankosi (net pašeriu jį), tik noriu, kad jis mano vazonų ir gėlių nekliudytų...Kai pamatay jį besidarbuojantį, bėgu trepsėti ir triukšmauti - tai jis nieko nesupranta kad aš čia jį gąsdinu ir pribėga meilintis, o vos tik uždarau duris, vėl savo...
Atsakyti
Niu ir zaraza - tu jį šeri, o jis tau vazonus kapsto gun_bandana.gif
Reikia jį pamokyti kažkaip... Ale kaip nutaikyt progą? Nes, jei nenori jo iš viso nugąsdint, tai reikia, kad nematytų, kas baudžia už vazonų kapstymą. Bet, tuo pačiu, žinotų, kad to daryti negalima.
O nebandei pridėti kokių apsaugų prie vazonų? Kokių nemalonaus katinui kvapo daiktų ar kažko tokio? Juk siųlė čia jau kažkas apelsinš ar kitų citrusinių vaisių žieveles dėt wink.gif Žinok veiksminga wink.gif
Atsakyti
Libo,

Aš kažkurioj knygoj skaičiau, kad tas vietas, kurių nenorim, kad draskytų katės, tai reiikia čili pipirais pabarstyti... pav. pinto vazono vyteles pabarstyti, arba laidus čili tirpalu patepti (čia jei griaužia)... nebrangu... galima pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
O man ši problema irgi labai aktuali, nes namie neliko nei vienos gėlės (nedaug jų ir buvo ax.gif ) bet mano katinas labai lapus kramto, ir stiebelius laužo. Bandysiu kvapais jį atpratint. Nes triukšmo ir gąsdinimų tai visai nebijo.
Atsakyti
QUOTE(Svetė @ 2006 02 22, 15:44)
O man ši problema irgi labai aktuali, nes namie neliko nei vienos gėlės (nedaug jų ir buvo  ax.gif  ) bet mano katinas labai lapus kramto, ir stiebelius laužo. Bandysiu kvapais jį atpratint. Nes triukšmo ir gąsdinimų tai visai nebijo.

lapus tavo katinas kramto todel kad jam gal truksta ko...reikia tada paseti jiem specialios zoles kuria jie grauzia...o vasara tai saviskei budavo parnesdavau is lauko nurovus kur...griauzdavo nes murkdama smile.gif
Atsakyti
Būkit atsargios su gėlėmis naminėmis, nes yra labai daug gėlių, kurios nuodingos katinams. Neduokdie kokią apgraužęs nusinuodys...
Atsakyti
Sveikutės, gerai žinoma problema. Mano katinas labai mėgo draskyti draceną ir jokie triukšmai jo visai negasdino. Atpratinau labai paprastai - su vandeniu. Kai tik pradeda katinas draskyti gėlę, aš į burna gurkšnį vandens ir katiną apipurškiu. Užteko keleto kartų ir dabar jau užtenka tik imituoti purškino garsą ir katinas supranta, kad toliau taip daryti negalima. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MILVA @ 2006 02 22, 16:33)
aš į burna gurkšnį vandens ir katiną apipurškiu.  biggrin.gif

irgi variantas biggrin.gif bet jaučiu abu ilgą laiką šlapi būdavote
Atsakyti