Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsaugoti gėles/vazonus nuo katinų?

QUOTE(LiBo @ 2006 02 21, 13:53)
Sveiki,
Kačių neauginu, tačiau yra toks vienas katinas, kuris kažkodėl labai myli mūsų namus ir visą dieną praleidžia pas mus terasoj. Ir taip jau pusantrų metų. Viena bėda - jis žiauriai mėgsta mano lauko gėlių vazonus iš vytelių (galąsti nagams) ir dar labiau -  juose sudėtus viržių vazonėlius (juos arba kramto, arba...tiksliai nemaciau ka jie ten daro - bet virziai ispesioti ir nuguleti) . Girdejau apie visokiu purškalus - kur jų gauti ir ar jie veiksmingi lauke (turbūt išsivėdina greit)? Gal dar ką pasiūlytumėt?

Kad nekapstytų - citrusinių vaisių žievelės, o kad negulėtų vazonuose - reikia pagaliukų prismaigstyti (tipo dantų krapštukų smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 02 22, 20:41)
Kad nekapstytų - citrusinių vaisių žievelės, o kad negulėtų vazonuose - reikia pagaliukų prismaigstyti (tipo dantų krapštukų smile.gif)

ti kad nelabai graziai turetu vazonas atrodyti su pagaliukais g.gif nera kitu budu?
ale pas mus gerai vien kaktusai tai kate tikrai i vazonus nesitaiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelmas @ 2006 02 22, 21:23)
ti kad nelabai graziai turetu vazonas atrodyti su pagaliukais g.gif  nera kitu budu?
ale pas mus gerai vien kaktusai tai kate tikrai i vazonus nesitaiko lotuliukas.gif

Nu kodėl, visai įdomiai atrodo biggrin.gif
Kitas būdas gal ir yra, tiesiog aš jo dar nesugalvojau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 02 22, 22:52)
Nu kodėl, visai įdomiai atrodo biggrin.gif
Kitas būdas gal ir yra, tiesiog aš jo dar nesugalvojau biggrin.gif

Tai va geriausia kai namuose tik kaktusai nekila su tuom problemu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amiara @ 2006 02 22, 00:12)
Pas mus labai daug gėlių ir maniškei katei gavosi kaip savotiškas žaidimas-kiekvieną rytą pribėgus žeria iš vazono žemes ant žemės ir sprunka taip,kad neįmanoma pagaut.Aš ant jos rėkiu ir gasdinu,tai jai gal atrodo,kad žaidziu.Nėra nei vienos dienos,kad nereiktų siurbti žemių,bet tikiuosi gal išaugs,nes dičkis katinas ,kol buvo mažas, tik vyrą pamatęs lipbdavo į palmę,lyg žinodamas,kad tas man moralus už jo bajerius skaitys.

Aš ne ekspertė,bet manau kad neišaugs.Jei dabar žeria,nors ir supranta,kad negerai daro,o vistiek daro,tai ir vėliau bus tas pats.Turėjau aš tokįkatiną,kuris į didžiulį palmės vazoną..... kakū darė.ir tu jam nors ką.Kiek mažas,tiek didelis.Neišaugo.Teko atiduot,nes ir šiaip visokių bjaurių dalykų pridarydavo,na o dabar turiu angelėlį,kuris supranta,kas yra negerai,ko negalima daryti ir vienintelė vieta kur daro savo reikalus-dėžutė. Niekad net nelenda prie mano gėlių ar sodinukų ant palangių,nes kai atsiranda naujas augalas,aš jį pasikviečiu,pasiimu ant rankų ir tiesiai jam į akis pasakau,kad prie šito daikto lysti negalima.Ir jis tai supranta.
Va,tik turi vieną silpnybę....... mano batams.Nuolat guli kokį apsikabinęs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelmas @ 2006 02 22, 22:18)
Tai va geriausia kai namuose tik kaktusai nekila su tuom problemu  lotuliukas.gif

Tai ne išeitis. Yra kačių kurios tiesiog dievina kaktusus. Ir kuo jie labiau duria tuo įdomiau, palieka tik šaknis. lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano katė sugraužė ilgiausius spyglius turintį kakatusą blink.gif Ir kiek žinau labai dažna katė mėgsta kaktusiukus naikinti lotuliukas.gif Ir kaip joms jie neduria doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lingling @ 2006 02 23, 12:01)
Tai ne išeitis. Yra kačių kurios tiesiog dievina kaktusus. Ir kuo jie labiau duria tuo įdomiau, palieka tik šaknis.  lotuliukas.gif

QUOTE(Latte @ 2006 02 23, 12:30)
Mano katė sugraužė ilgiausius spyglius turintį kakatusą blink.gif Ir kiek žinau labai dažna katė mėgsta kaktusiukus naikinti lotuliukas.gif Ir kaip joms jie neduria doh.gif

Ai, panos, negąsdinkit blink.gif Pas mane kaktusų pilnos palangės, ką aš darysiu jei mano kacas įsisuks g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bartez @ 2006 02 23, 13:13)
Ai, panos, negąsdinkit  blink.gif  Pas mane kaktusų pilnos palangės, ką aš darysiu jei mano kacas įsisuks  g.gif  doh.gif

As tai "Senukuose" nusipirkau vielines tvoreles. Jos yra ivairiu rastu, ivairiu dydziu ir dar sukarpo ten kaip reikia. Ten tokiam angare, kaip ieini tai visa laika i kaire ir bus darzininku prekes. Tai va kiekviena vazoniuka prie kurio lindo maniskis "aptveriau". Labai idomiai atrodo kaip interjero elementas, dar niekas neispeike. O katinui lapce nepralenda, per virsu nepasiekia, pora kartu pabande ir liovesi. Siaip maciau kad lyg ir ne tik vieliniu buvo bet ir dar is kazkokios gal plastmases, zodziu prie interjero prisiderinsit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bartez @ 2006 02 23, 12:13)
Ai, panos, negąsdinkit  blink.gif  Pas mane kaktusų pilnos palangės, ką aš darysiu jei mano kacas įsisuks  g.gif  doh.gif

Na jei neįsisuko dar tai gal nebeįsisuks g.gif Maniškė nuo pat mažens juos pamėgusi - ypač jų spyglius doh.gif Daugės katė tai iškasė beveik visus kaktusus-žodžiu užsiiminėja sodininkyste lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latte: 23 vasario 2006 - 15:20
Nu ka, prikisau zieveliu nuo apelsino visur kur imanoma, ir ka gi - katinas is manes pasityciojo: letai demonstartyviai prieina prie vazono,isleidzia nagus ir galandasi sau...
Atsakyti
Na prikroviau ir as apelsino zieveliu, tai mano katinui jos pasirode idomus zaislas biggrin.gif
O del zemes kapstymo, nusipirkau drenaza gelems (tokius deginto molio akmenukus) ir pavariau sluoksni ant zemiu. Pirma diena bande kapstyti, esti tuos akmenukus, o dabar ramu, nebekapsto.
Atsakyti