Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

Spuogas (lot. acne vulgaris) – riebalų liaukų ir plauko maišelio lėtinis uždegimas. Yra paprastieji, arba jaunatviniai spuogai. Riebalų liaukos gamina medžiagas, apsaugančias odą ir plaukus.

Pirmoji paprastųjų spuogų arba inkštirų rūšis yra keloidiniai (juodieji spuogai; riebalų liaukų latakų kamšteliai). Jų atsiranda, kai riebalų liaukos užkemša raginio odos sluoksnio ląsteles, ir riebalai nebegali patekti į odos paviršių. Taigi susidaro kamšteliai (juodieji ir baltieji spuogai). Juodojo spuogo viduje esanti tamsi dėmė atsiranda dėl to, kad į pusiau skystus odos riebalus patenka deguonies.

Baltųjų spuogų atsiranda užsikimšus riebalų liaukos latakui, tuomet liaukos viduje susidaro bakterijų židinys, kuris sukelia riebalų liaukos uždegimą. Netrukus toje vietoje susidaro pūslių, o galiausiai susiformuoja didelis skausmingas spuogas. Toks supūliavęs spuogas užgijęs palieka randą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutik: 12 kovo 2011 - 19:33

riciną tepkit ant tų dėmelių, aš irgi turiu aliejus susimašius, tik ne ricinos, nes ricina sausina. Toniko aš nemesčiau, jei jūs manot, kad jums jis tinka. Himalaia apie toniką neatsiliepia blogai.
aš kaip papūga kartoju, nes man jis labai patinka, sesė riebiaodė pabandė, sakė, kad ir jai patiko, tai Sebamed clear gel. Labai nekaltas gelis, tik prieš pudrą nelabai tinka, nes padaro veidą lipnoką, nebent turit ryte laiko, kol gelis susigeria smile.gif
aš apskritai veidą tepu tik tada, kai traukia ar matau, kad odai reik drėgmės. šiaip makiažo servetėlės, kartais kai makiažas rimtas po to dar prausikliu prausiu, tada terminiu vandeniu apsipurškiu, nusausinu ir viskas (kartais Sebamed želė). Man nosis ir aplink nosį labai mėgsta pleiskanot, tai aš riebiau to gelio užtepu ir man susitvarko oda.

o jums rimti spuogai ar spuogeliai?
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 03 12, 21:31)

Bent aš iš aprašymo supratau, kad rimti spuogai, todėl sunku patart nematant situacijos,o ir neesu pakankamai kompetetinga manau tą padaryti, o nenorint pakenkt siūlau pas medikus apsilankyti biggrin.gif ir netept tiek daug kremų, o ricinos irgi pakolkas siūlau atsisakyti, nes ji bent man tikrai skatina spuogus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 03 12, 20:31)

Nu gal ten per žiauriai nupasakojau kad susidaro įspūdis kad ten rimti milžiniški spuogai. blush2.gif
Nu nėra ten jie nei milžiniški nei dideli,tiesiog atsiranda jų tokių su baltom galvutėm taip ir knieti išspaust.Pabandysiu tą gelį kurį rekomendavot tada,kol kas pribaigsiu drėkinamą kremą su išrūgom tada vietoj jo nusipirksiu Bioderma Sebium AKN Himalaja apie jį neblogai atsiliepia.
Papildyta:
QUOTE(tiutik @ 2011 03 12, 20:36)
Bent aš iš aprašymo supratau, kad rimti spuogai, todėl sunku patart nematant situacijos,o ir neesu pakankamai kompetetinga manau tą padaryti, o nenorint pakenkt siūlau pas medikus apsilankyti biggrin.gif  ir netept tiek daug kremų, o ricinos irgi pakolkas siūlau atsisakyti, nes ji bent man tikrai skatina spuogus smile.gif

buvau aš pas tuos medikus ir ne vieną kart dėl spuogų tai ką pasako vieni : Tai va eikit valymo mechaninio darytis porą va inkštirų išspaus ir viskas.
Kita sako: Nesidarykit jūs tų valymų prisipirkit kosmetikos ir ten išrašė visokių vos ne po pusantro šimto ir prausiklių ir kremų ir gelių kad viską susipirkt tai gal penkių šimtų neužtektų doh.gif trečia išrašė eucerin kremo kuris man visiškai nieko nepagelbėjo.
Atsakyti
QUOTE(Shelly @ 2011 03 12, 19:48)
Nu gal ten per žiauriai nupasakojau kad susidaro įspūdis kad ten rimti milžiniški spuogai. blush2.gif
Nu nėra ten jie nei milžiniški nei dideli,tiesiog atsiranda jų tokių su baltom galvutėm taip ir knieti išspaust.Pabandysiu tą gelį kurį rekomendavot tada,kol kas pribaigsiu drėkinamą kremą su išrūgom tada vietoj jo nusipirksiu Bioderma Sebium AKN Himalaja apie jį neblogai atsiliepia.
Papildyta:

buvau aš pas tuos medikus ir ne vieną kart dėl spuogų tai ką pasako vieni : Tai va eikit valymo mechaninio darytis porą va inkštirų išspaus ir viskas.
Kita sako: Nesidarykit jūs tų valymų prisipirkit kosmetikos ir ten išrašė visokių vos ne po pusantro šimto ir prausiklių ir kremų ir gelių kad viską susipirkt tai gal penkių šimtų neužtektų  doh.gif  trečia išrašė eucerin kremo kuris man visiškai nieko nepagelbėjo.

galit nueit pas kosmetologe, paziuretu ir patartu kas padetu sprest problema.
Atsakyti
QUOTE(Shelly @ 2011 03 12, 21:48)
Kita sako: Nesidarykit jūs tų valymų prisipirkit kosmetikos ir ten išrašė visokių vos ne po pusantro šimto ir prausiklių ir kremų ir gelių kad viską susipirkt tai gal penkių šimtų neužtektų  doh.gif  trečia išrašė eucerin kremo kuris man visiškai nieko nepagelbėjo.

Tai Jūs nueikite pas dermatologę kokią rimtą. O,ne lakstykite pas skirtingus medikus, juk kiekvienas medikas turi savo gydymo metodus, vieni siūlo valymus, kiti jų nesiūlo. Gal pas Jus nuo spuogų spaudymų,jau senai infekcija yra ,todėl ir kyla tie spuogai doh.gif
Atsakyti
Shelly, berods, rašė, kad spuogeliai prieš mmm atsiranda. Tai hormoninis bėrimas turėtų būt.
man aplink nosį spuogeliai atsiranda tik tada, kai jau oda gerai išsausėjus, tada ir paraudonavę aplink ir pleiskanoja, ir žiek koks spuogelis atsiranda...
Atsakyti
QUOTE(tiutik @ 2011 03 12, 20:55)
Tai Jūs nueikite pas dermatologę kokią rimtą. O,ne lakstykite pas skirtingus medikus, juk kiekvienas medikas turi savo gydymo metodus, vieni siūlo valymus, kiti jų nesiūlo. Gal pas Jus nuo spuogų spaudymų,jau senai infekcija yra ,todėl ir kyla tie spuogai doh.gif

Tai aš buvau poliklinikoje šeškinės pas dermatologę ten tą euceriną išrašė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shelly: 12 kovo 2011 - 20:03
QUOTE(Vitulka @ 2011 03 12, 22:01)
Shelly, berods, rašė, kad spuogeliai prieš mmm atsiranda. Tai hormoninis bėrimas turėtų būt.
man aplink nosį spuogeliai atsiranda tik tada, kai jau oda gerai išsausėjus, tada ir paraudonavę aplink ir pleiskanoja, ir žiek koks spuogelis atsiranda...

Tai prieš mmm,manau dauguma paberia ax.gif
Aš gydaus spuogus ir spuogelius intensyviai, tačiau jei panaudočiau tiek kremų ir aliejų, tai veideliui tikrai amen būtų lotuliukas.gif biggrin.gif būčiau vienas dyyyydelis spuogas bigsmile.gif biggrin.gif

QUOTE(Shelly @ 2011 03 12, 22:02)
Tai aš buvau poliklinikoje šeškinės pas dermatologę  ten tą euceriną išrašė.

O,kur jums siūlė ir nesiūlė valymus? bigsmile.gif kur išrašinėjo brangiausius vaistus? bigsmile.gif O, eucerinas,nepadėjo?
Atsakyti
QUOTE(tiutik @ 2011 03 12, 21:07)
Tai prieš mmm,manau dauguma paberia ax.gif
Aš gydaus spuogus ir spuogelius intensyviai, tačiau jei panaudočiau tiek kremų ir aliejų, tai veideliui tikrai amen būtų lotuliukas.gif  biggrin.gif  būčiau vienas dyyyydelis spuogas bigsmile.gif  biggrin.gif
O,kur jums siūlė ir nesiūlė valymus? bigsmile.gif  kur išrašinėjo brangiausius vaistus? bigsmile.gif O, eucerinas,nepadėjo?

Valymą siūlė gydomasis kosmetologijos centras jogailos g 13.
Valymo nesiūlė akropolio sothys salone dirbanti pardavėja/konsultantė kuri sakė kad čia žo šlamštas (nors jos salone tai atliekama tai kaip ir ji suinteresuota kaip tik priviliot) tai davė vizitinę kad ateiti į konsultaciją aceit ji ten pasiūlys dar super duper naturalių produktų konstitucijos prospekte,bet ten man visas kainas kaip pasakė tai mama net išsižiojo...taip ten ir nenuėjom į tą konsultaciją.
Eucerin kremas dėja nepadėjo visiškai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Shelly @ 2011 03 12, 22:17)
Valymą siūlė gydomasis kosmetologijos centras jogailos g 13.
Valymo nesiūlė akropolio sothys salone dirbanti pardavėja/konsultantė kuri sakė kad čia žo šlamštas (nors jos salone tai atliekama tai kaip ir ji suinteresuota kaip tik priviliot) tai davė vizitinę kad ateiti į konsultaciją aceit ji ten pasiūlys dar super duper naturalių produktų konstitucijos prospekte,bet ten man visas kainas kaip pasakė tai mama net išsižiojo...taip ten ir nenuėjom į tą konsultaciją.
Eucerin kremas dėja nepadėjo visiškai  verysad.gif

Tai jei, tau tik 16,tai čia viskas normalu, paauglystė. Visi tie spuogeliai hormoniniai, plius jei juos anksčiau spaudei,gavai užkrėtimą,dėl to dabar jie dauginasi. Reikia tinkamai sureguliuoti odos priežiūrą, naikinti galimą infekciją. Svarbiausia ryte-vakare gerai plaut veidą, bent kartą į savaitę naudot pylingą, nespaudyt jokiu būdu tų spuogelių. Netepliot bereikalingų aliejų,kremų. Nueik į kokią centro polikliniką geriau pas dermatologę, ar privačiai.
Atsakyti
QUOTE(tiutik @ 2011 03 12, 21:29)
Tai jei, tau tik 16,tai čia viskas normalu, paauglystė. Visi tie spuogeliai hormoniniai, plius jei juos anksčiau spaudei,gavai užkrėtimą,dėl to dabar jie dauginasi. Reikia tinkamai sureguliuoti odos priežiūrą, naikinti galimą infekciją. Svarbiausia ryte-vakare gerai plaut veidą, bent kartą į savaitę naudot pylingą, nespaudyt jokiu būdu tų spuogelių. Netepliot bereikalingų aliejų,kremų. Nueik į kokią centro polikliniką geriau pas dermatologę, ar privačiai.

Gerai ačiū ,būtinai pasinaudosiu visais patarimais yess.gif
Atsakyti